zomerproof kleurtje in je haar.
04 juli 2012 
in Divers

zomerproof kleurtje in je haar.

Kan je een kleur in je haar krijgen die zomerproof is?

Ik  kreeg een vraag van Nelleke over blond haar dat helemaal wit wordt door de zon.
Mijn haar is grijs geworden, maar ik draag het blond.
Door de zon wordt mijn haar te wit en vaak na de uitgroei behandeling is het eindresultaat grauw met een groene waas. Kan ik eroverheen een goudblond spoeling gooien?
 Grtz Nelleke

De zon is ongenadig voor haarkleur.

 Ook wanneer je je haar niet kleurt licht de zon je haar op.
Met gekleurd haar kunnen er verschillende factoren zijn die je haar sneller laten oplichten door de zon.

  • Agressieve (goedkope)verf
  • (Hoog percentage)  ammonia
  • Opgelichte(blonde) kleuren
  • Slechte verzorging
  • Geen bescherming tegen de zon
  • Grijs haar
  • Te vaak geverfd/geblondeerd haar

Agressieve verf

Agressieve en goedkope verf  laat de schubben te veel openstaan waardoor de kleur er gemakelijk uitgaat. Met zonneschijn gaat dat proces 3 keer zo snel.

Ammonia

Ammonia is een stof die de haarschubben ver uit elkaar zet . Hoe hoger het percentage hoe meer de schubben uit elkaar gaan, vaak zo ver dat de cremespoeling of conditioner de schubben niet meer dicht krijgen de kleur “valt” er door de zon gewoon uit.

Opgelichte kleuren

Met blonderen, coupe soleil of blonde plukken met folies, is het natuurlijk pigment zo veel mogelijk verwijdert en soms iets vervangen door kunstmatig pigment. dit is supper gevoelig voor zonlicht waardoor je haar helmaal wit of grauw ultralichtblond wordt.

Slechte verzorging

Wanneer je het haar niet goed verzorgt staat het open (letterlijk,want de schubben staan gewoon open) voor alle invloeden van buiten af , vooral de zon. Zorg voor goede professionele shampoo, verzorging en finishproducten die de het haar verzorgen, de vochtigheidsgraad herstellen en de schubben sluiten.

Geen bescherming

Wanneer je in de zon gaat, bescherm het haar dan altijd! Gebruik een gel spray of olie met zonnenfactor  UVA en UVB. Heb je dit niet bij je gebruik dan een strohoed of een leuke cap.

Grijs haar

Tja, helaas…. grijs haar bevat nauwelijks kleurpigment. Dus voor het grootste deel bestaat de kleur uit kunstmatig kleurpigmenten en die zijn extra gevoelig voor zonlicht.

Te veel gekleurd haar

Wanneer je haar te vaak gekleurd is, is het meestal zo poreus dat de kleurpigmenten er niet meer in kunnen blijven zitten. Het verkleurt waar je bijstaat.

Alles wat hierboven staat bij elkaar.

Bij heel veel mensen is er sprake van dat ze alles hebben wat zo’n beetje  hierboven staat. Dus het haar verliest in no time zijn kleur. Het is vaak droog en dor en ziet er mat of zelfs grijzig uit. Wanneer je dan weer een mooie kleur in de punten wilt krijgen wordt het snel een groenige kleur. Soms worden de punten al groenig wanneer je alleen de aanzet kleurt en een beetje doorkamt of doormasseert.

De manier om dit goed te krijgen is een semikleuring of spoeling met extra goud of soms zelfs een beetje koper. Vibrance van Schwarzkopf werkt hier in het algemeen best wel goed.  Regelmatig na het wassen BLONDME warmblond mousse van Schwarzkopf geeft ook een goed resultaat om de kleur natuurlijker te houden.

Hoe kan je er voor zorgen dat je kleur zomerproof wordt?

1. Ga naar de kapper die zonder ammonia kleurt (wij werken met Organic Color systems).
2. Of zoek op internet een professionele kleur (CHI van Farouk) die je haar niet ,of nauwelijks, beschadigd.
3.Een moeilijk te vinden consumenten kleur ,die ik wel goed vind, is Tints of Nature.

Gebruik dan wel voor blonderen een astint want de kleur valt snel wat warmer uit. De punten zijn wel moeilijker te corrigeren omdat ze geen spoeling hebben die een gele, oranje of groene gloed kan wegwerken( kijk dan evt. voor Vibrance maar gebruik dit niet tegelijkertijd maar apart).

De juiste verzorging

Laat je adviseren door een professionele kapper. Gebruik het liefst alle producten van de zelfde lijn. Dus of schwarzkopf of L’oreal, of natuurlijk  Lanza (ja, ja… nog steeds mijn favoriet) in het algemeene zijn Amerikaanse producten wat beter CHi, Sebastian, Redken (die laatste is nu van L’oreal maar dat hebben ze niet voor niets gedaan).

Kies een wat donkere basis tint

Een donkere basistint houdt de kleur wat langer vast. Voor een blonde uitstraling laat je er een paar lichtere blonde plukjes met folie in zetten. De kleur zal dan nooit helemaal oplichten naar wit, misschien de plukjes wel maar de basis houdt de kleur dan mooi.

Als laatste even kort samenvatten.

Neem een (evt. iets donkerdere) kleur zonder ammonia , verzorg het goed, bescherm je haar,  kleur niet te vaak,  gebruik geen verf in de punten. Maar een semikleuring met goud om de groen waas te corrigeren.

 

Wil je meer tips over haarkleuren?

Ik heb een E-book geschreven  “50 kleur tips die je nooit van je kapper hoort”.  Hier in staan verschillende tips  over haarverven zoals:  Je kleurhoogte bepalen, grijs haar kleuren, blond haar kleuren, zelf kleuren, verschillende bespaartips, verzorgtips enz.

Je krijgt dan ook regelmatig extra haar (kleur) tips toegezonden.Ontdek nu de “50 kleurentips” nu  helemaal gratis ! Vul het formulier in en klik op de onderstaande link en  en je krijgt direct toegang.

[optin]

 

 

 

Over de schrijver
manon
Door

manon

op 30 Jun 2019

Benieuwd naar gratis 50 haarkleuren tips ,hoe kan ik die gratis ontvangen

Reactie plaatsen