Uitgedroogde punten door agressieve haarverf of  te vaak kleuren.

Uitgedroogde punten door agressieve haarverf of te vaak kleuren.

Droge punten door haarverf

Vandaag liep ik samen met mijn vrouw in het centrum van ons dorp (Katwijk).Toen  kwam ik  iemand tegen die  heel duidelijk te droge en te vale punten gekregen had door dat ze haar haar te veel of met agressieve haarverf gekleurd had.

 

Je kon heel duidelijk zien dat de uitgroei nog een redelijk mooie kleur had maar de punten kregen een  lelijke  grauwe uitgedroogde, vale kleur. Ik vind dit zo zonde!

En het is zo gemakkelijk te voorkomen.

 

Wat gaat er fout?

Het grote probleem met agressieve verf is dat het je haar elke keer een beetje oplost.

Ja. je leest het goed, ja echt oplost!  Op het moment dat de haarverf uit het haar gespoeld wordt gaat er gelijktijdig een lading proteine (keratine) mee het afvoerputje door.

Je kunt wel voorstellen als je verschillende keren achter elkaar het hele haar verft of erg agressieve haarverf gebruikt dat je steeds minder haar (en dus ook Keratine overhoudt).

Dunnere punten

De punten worden steeds dunner en het haar houdt steeds minder verf vast waardoor er gelijk al een vale kleur ontstaat. Er is gewoonweg te weinig Keratine waar de kleurpigmenten zich aan kunnen hechten.

In de aanzet is er nog niet veel keratine verdwenen. Daar pakt de kleur dus wel zoals het hoort.

 De oplossing.

Hoe kan je dit probleem nu voorkomen? De oplossing is heel simpel.

  • Gebruik een milde professionele haarverf (liefst een zonder ammonia)
  • Kleur alleen de aanzet laat de punten met rust!
  • Wanneer je haar punten toch echt een kleur nodig hebben. Gebruik dan een spoeling of een semi kleuring voor in de punten. Kijk wel uit voor het vollopen van je kleur!
  • Gebruik altijd een heel goede conditioner na het kleuren
  • Doe eens per week een lekker haar masker in je punten. Liever iets slapper dan opgelost haar.
  • Bescherm je haar tegen de zon. ( Silk Serum van l’anza , Silk Theraphy van Biosilk, Schwarzkopf BC Sun UV Protection Spray )
  • Laat je haar kleuren door een professionele kapper.

Laatste redmiddel

Wanneer je punten zoveel keratine mist dat het niet meer te kleuren is. Zijn er eigenlijk nog maar twee oplossingen:

  • Afknippen!
  • De l’anza Ultieme Herstelkuur. De enige kuur die de verloren Keratine  in je haar weer kan toevoegen. Waardoor het haar echt herstelt van binnenuit en je kleur weer mooi en glanzend kan worden.

Worden je punten steeds slapper en dunner en blijft je kleur niet mooi? Ga op zoek naar een L’anza kapper bij jou in de buurt en informeer naar zo’n kuur.

 

P.S.

In onze salon gebruiken we L’anza al meer dan 15 jaar. Woon je in de buurt van Katwijk? We geven de lezers van haargeheimen een geheel vrijblijvende gratis L’anzaherstelkuur behandeling.

Bel 071 40 151 02 voor een afspraak onder vermelding van haargeheimen gratis kuurbehandeling

haarverzorging Edwin Minnee  Varkevisserstraat 277 2225NR Katwijk aan zee

 

Let op! We doen max. drie gratis behandelingen per dag vol=vol

  

 

 

 

Over de schrijver
tonny heeren
Door

tonny heeren

op 11 Apr 2012

goede morgen edwin ik vind het toppie dat je een berichtje terug hebt gestuurd ik ben daar heel blij mee ik zelf ga altijd naar de kapper die loreal gebruikt en ben zeer tevreden. maar een beetje inlichtingen en goede raad kan iedereen wel gebruiken.met vriendelijke groeten tonny heeren

Riet van Dijk
Door

Riet van Dijk

op 13 Apr 2012

Beste Edwin Minnee, Bedankt voor de goede informatie over droge punten door haren te verven. Uitkijken dus! Goede verf gebruiken (zonder ammonia). Het is voor mij alleen niet zo makkelijk alleen de aanzet te verven, en de punten met rust te laten, maar het is het beste voor het haar! Dank voor de andere tips wat de verzorging betreft (de zon e.d.) Hartelijke groeten van Riet van Dijk.

Katy
Door

Katy

op 19 Jun 2012

Welke salons in België gebruiken Organic Color Systems?

Edwin
Door

Edwin

op 22 Jun 2012

Hoi, Katy. Bedankt voor je reactie er is een salon in belgie waarvan ik zeker weet dat ze Organic Color Systems gebruiken. de salon heet Natuurlijk Mooier ottoveniusstraat 29 in antwerpen ( in het centrum) ik hoop dat je hier wat aan hebt. groeten van Edwin Minnee

zomer proof kleur in je haar. - Haar Geheimen
Door

zomer proof kleur in je haar. - Haar Geheimen

op 04 Jul 2012

[...] kleur. Het is vaak droog en dor en ziet er mat of zelfs grijzig uit. Wanneer je dan weer een mooie kleur in de punten wilt krijgen wordt het snel een groenige kleur. Soms worden de punten al groenig wanneer je alleen [...]

Loes
Door

Loes

op 10 Dec 2012

Je kunt ook Colourwell eens proberen. Het hersteld beschadigd haar en is geheel natuurlijk. Je kunt het via internet verkrijgen

Reactie plaatsen