10 tips Hoe zelf thuis knippen zonder kapper tijdens de coronacrisis.

10 tips Hoe zelf thuis knippen zonder kapper tijdens de coronacrisis.

corona kapsel

zelf thuis knippen zonder kapper

 10 Tips voor jou om zelf te thuis knippen omdat de kapper op dit moment het niet doet.

Hier zijn tien gouden tips om te zorgen dat je niet met een verknipt kapsel blijft zitten als je thuis gaat knippen.

Voordat je thuis voor kapper gaat spelen neem dan eerst deze tips  door.

 1. let op! Denk er aan wanneer je thuis wilt knippen dat je er beter van moet worden dus  geen wanhoopskapsel.Twijfel je over je kappers vaardigheden? Doe het dan niet.
 2. Haar groeit maar 1/1,5 cm per maand. Dus knip altijd maar een heeeeeel klein beetje! Je kan er na altijd iets meer afhalen.
 3. Zorg voor een redelijke kappersschaar. Dit maakt het knippen een stuk makkelijker.Met een slechte schaar glijd het haar vaak opzij. Dat kan je helemaal gek maken.
 4. Deel het haar af met klemmen zodat je niet een zelfde pluk vaker kan knippen.
 5. Neem de tijd . Moet je haasten? Niet doen ! De kapper heeft minimaal 15 minuten nodig en die heeft jaren geoefend. Rustig knippen en nadenken wat je doet.
 6. Zorg voor een gladde ondergrond. Zo kan je het haar gemakkelijk weg vegen.
 7. Koop een effileerschaar ( een schaar met een “kammetje”) die knipt maar de helft van het haar af zodat je gemakkelijker een foutje weg kan poetsen.

  https://youtu.be/gblcN0x6s7E 

 8. Knip je met tondeuse zet niet gelijk op de kortste stand. Begin met het grootste opzet stuk en daarna steeds kleiner en steeds minder hoog opscheren.     https://youtu.be/6jSoZyEAWPE
 9. Knip een pony het liefst in droog haar haar dan zie gelijk hoe het valt . Dan krijg je geen onaangename verrassing dat het haar heel kort  is wanneer het is opgedroogd.
 10. Hou de schaar op de goede manier vast. Je duim niet te diep in  het oog van de schaar en  je ringvinger in het andere oog niet je wijsvinger of middelvinger hierdoor blijft je schaar stabieler.
Over de schrijver
Reactie plaatsen