Haarverf  (PPD)allergie, wat nu?
08 februari 2016 
in Divers

Haarverf (PPD)allergie, wat nu?

Je verft al jaren je haar, Krijg je na het verven opeens een paar rode bultjes en je hoofd voelt jeukerig en zit er wat rood uit, Niets loos denk je dan mischien  maar bij  de volgende haarverf beurt begint je hoofdhuid te jeuken en er ontstaat  een branderig gevoel……

Je hebt een haarverf allergie: Hoe nu verder.

Eerst wil ik graag vertellen dat het niet altijd een haarverfverfallergie hoeft te zijn. In veel gevallen is het een kwestie van agressieve stoffen die in heel veel verven gebruikt worden. Met als belangrijkste boosdoener: Ammonia.

Veel mensen hebben geen last van een allergische reactie maar hebben last dat hun huid kapot gemaakt wordt door chemische stoffen zoals ammonia. Haarkleuren wordt net als bij een allergische reactie een pijnlijke en onprettige ervaring maar heeft in principe niets te maken met een haarverf allergie.

PPD

De grootste veroorzaker van haarverf allergie is de stof p-phenylenediamine  deze stof (PPD in het kort) zit in alle chemische verven, in sommige haarverven die claimen PPD vrij te zijn gebruiken vaak een broertje hier van: Toluene-2,5-diamine sulfate (PTD). De meningen zijn verdeelt over hoe schadelijk PTD kan zijn, maar veel mensen die allergisch zijn voor PPD zijn dit ook voor PTD.

Stoffen die je beter kunt mijden.

Als je huid in aanraking komt met p-phenylenediamine (PPD, dan kunt dus een reactie krijgen.  Mijd dus stoffen met PPD. het fijne is dat de fabrikant je het extra moeilijk maakt door de meeste fabrikanten mooie wetenschappelijke namen geven zodat jij niet meer kan zien wat het is.

Een paar voorbeelden van kleurstoffen met PPD zijn: p-aminophenol, m-aminophenol, nitro-p-phenylenediamine, n-phenyl-p-phenylenediamine (para-aminophenylamine), toluene-2,5-diamine (sulfate). Waar je ook op moet letten zijn die leuke tijdelijk henna tatoo op je handen of rug die je ziet op vakantie  deze zitten vol met PPD’s  Krijg je daar een reactie van heeft  die tijdelijke tatoo opeens een blijvend karakter met watextra mooi litteken weefsel. ( vraag maar aan Gerard Joling die heeft ook een mooi figuurtje op zijn rug staan.)

De symptonen van een haarverf allergie

Waar aan kan je zien dat  een haarverfallergie hebt? Wanneer je huid in contact komt met  p-phenylenediamine PPD (of PTD ) kan je de volgende symtonen zien

  1. Eczeem . Dit hoeft niet te beperken op de hoofdhuid het kan ook op andere plekken zoals de handen of bv op de rug voorkomen .
  2. Geirriteerde pijnlijke hoofdhuid tijdens en na het kleuren
  3. Jeuk op de hoofdhuid
  4. Bultjes . Kleine rode bultjes die erg kunnen jeuken
  5. Tranende ogen. Dikke rode ogen na of tijdens een kleurbehandeling
  6. Odeem . Je kan een heftig opgeblazen hoofd of handen krijgen
  7. Reacties op de verf lijken steeds erger te worden

Wanneer je eenmaal een of meerdere van deze reacties hebt dan is het belangrijk uit te zoeken waar je precies allergisch voor bent en in welke producten deze stoffen. voorkomen.

Hoe kom je er achter of het PPD allergie is ?

Ga naar een dokter voor een allergietest. Met deze test kan je aantonen dat het een PPD allergie  is. Het kan dus ook een andere stof zijn waar je allergisch voor bent . Een klein voorbeeld een van de kleuren in onze salon wordt citrusvruchten gebruikt , een klant kreeg een allergische reactie  maar dat was geen PPD maar  ze bleek allergisch voor citrus vruchten.  Dus vraag altijd voor een allergietest.

Zelf een allergietest doen.

De fabrikanten van haarverf dekken zichzelf altijd in door in de gebruiksaanwijzing op te nemen dat je eerst een allergie test moet doen 99% van de mensen doen dit niet maar wanneer je overgevoelig ben of een reactie op verf hebt gehad kan je het beter wel doen. je kan aan je kapper vragen of die een allergietest wil doen maar je kan het ook zelf.

Hoe zelf een allergietest doen.

Zelf doen is heel simpel: Neem een klein beetje van de verf die je wilt gebruiken smeer dat aan de binnenkant van je arm en plak er een pleister op. Laat 24-48 uur zitten en verwijder dan  de pleister.  Zie je een reactie OM de plek dan weet je dat je vermoedelijk allergisch bent. ga dan naar een dokter om zeker ter weten. Zie je niets kan je gewoon kleuren.

Hoe kan je kleuren zonder PPD?

Sorry ,Slecht nieuws: Alle blijvende haarverven bevatten PPD of PTD (ook de PPD vrije haarverven!).

Wil je  het gokken dat je PPD allergie geen PTD allergie wordt dan kan je inderdaad de kleuren zonder PPD gebruiken zoals CHI ,Colorwell enz. maar het blijft altijd risicovol.

Kleuren zonder PPD en PTD zijn pure henna ( dus geen Henna PLUS) en andere 100% plantaardige kleuren. Meestal zijn die niet grijsdekkend maar geven het haar een mooie tint en verdoezelen het grijs haar een beetje.

Een andere optie is de Organic No limits een semipermanente kleur zonder PPD of PTD’s maar deze is ook niet geheel grijs dekkend maar geeft wel een mooie kleur en kan redelijk goed grijs haar verdoezelen.

Organic Color Systems

In onze salon gebruiken we al 20 jaar Organic Color Systems dit is voor 95% organisch. Het is de enige grijsdekkende professionele haarverf met een slechts 0,2% ( tot kleurhoogte 6) tot max 0,6% ( kleurhoogte 1) PPD’s en zonder PTD’s  (waar anderen 4% -10% PPD/PTD’s hebben).

Hiermee is de kans op een PPD allergie te krijgen zeer klein.  Ben je allergisch bestaat er nog een redelijk kans dat je Organic color Systems in combinatie met enkel extra maatregelen redelijk kunt verdragen. Maar let op allergie bouwt op dus het kan zeer goed zijn dat  je na een bepaalde tijd niet meer tegen kunt. Mensen met een heftige allergie raden wij af om te kleuren. mensen met een minder heftige reactie zullen we eerst een allergie test doen om te kijken of kleuren mogelijk is.

Een van onze kapsters heeft een PPD allergie en die laat haar haar 4-5 maal per jaar kleuren zonder al te heftige reacties. 

Over de schrijver
Chantal
Door

Chantal

op 18 Feb 2016

Beste Edwin,Door een test van de dermatoloog weet ik dat ik een PPD-allergie heb. De reactie van die test was heel erg heftig.Nu wil ik graag plukjes op een dip dye in mijn haar hebben, omdat ik lang dik haar heb en het niet wil laten uitgroeien.Is dit mogelijk met een haarverf zonder PPD en zo ja welke haarverf ? Ik weet niet of ik ook allergisch ben met PTD.Alvast bedankt.Met vriendelijke groeten, Chantal.

Edwin
Door

Edwin

op 04 Mar 2016

Hoi Chantal, alle permanente en semi permanente haarverf bevat PPD of PTD. Dit kan je dus beter niet doen een alternatief is blondeer daar zit geen ppd's in en zeker met de blonderingen van Farouk kan je verschillende kleuren blond kiezen. voor een extra kleur kan je bv eerst een dipdye blonderen en dan met een PPD vrije spoeling (wij gebruiken Organics No limits (100% PPD PTD vrij). succes Edwin

Vlindertje
Door

Vlindertje

op 11 Nov 2016

Zit in een blondeer ook geen PTD's?

Edwin
Door

Edwin

op 18 Nov 2016

Hoi vlindertje, Als er geen extra kleurtje aan de blondeer toegevoegd is ( behalve blauw) zit er in het algemeen geen PPd's of PTD's in blondeer groeten Edwin

Diana
Door

Diana

op 15 Jun 2016

Goede middag, Fijn zo'n site met antwoord op ppd vragen. Ik heb heb het dit weekend ook ondervonden nu aan een prednison stootkuur. Normaal highlights met folie, deze keer ook lowlights gedaan waarbij er verf op de hoofdhuid is gekomen. Mijn vraag is of het mogelijk is om highlights te nemen als er genoeg afstand van de hoofdhuid genomen wordt? Als je het zeker een cm vanaf de hoofdhuid verft. En bevat blonder altijd ppd? Vriendelijke groeten.Diana

Edwin
Door

Edwin

op 01 Sep 2016

Hoi Diana, sorry voor late reactie spam filter te streng. kleur in folie moet uitgespeold worden en geeft vrijwel altijd contact met de huid zoniet kan de eerstvolgfende wasbeurt in de douche ook al voldoende zijn voor een reactie ( vaak druppelvormige plekken op de rug) kijjk dus uit blondeer(poeder bevat meestal geen PPD wel blonde verf dus let op). organic color systems bevat slechts 0,2 tot max 0,5 % ppd en geeft vaak geen reactie maar het kan altijd wel gebeuren. en kapster in onze salon heeft PPd allergie maar kan regelmatig haar haar verven zonder al te heftige reacties. groeten Edwin Minnee

Kirsten
Door

Kirsten

op 11 Aug 2016

Ik wil heel graag me haar weer zwart kunnen verven. Geen idee precies waar ik allergisch voor ben maar ik reageerde ook op zwarte henna. Ik ben dood on gelukkig met blond haar, ik wil weer zwart. Maar ik reageer heel heftig een compleet omgeblazen hoofd met pus en blaren. Is er echt geen enkele manier... Van te voren anti allergie pilletjes nemen en mand hoofd in smeren en dan op de kop hangen zodat de verf zo min mogelijk me huid raakt?

Edwin
Door

Edwin

op 01 Sep 2016

Hoi kirsten. wanneer je zo'n heftige allergische reactie hebt stop dan met kleuren. waarschijnlijk heb je een PPd allergie, wat je wel zou kunnen proberen is de Organic color systems NO LIMITS zwart deze is zonder PPD of TTD . doe eerst wel een allergie test woon je in de buurt van Katwijk bel me dan 0714015102.succes Edwin

Jocke lingg
Door

Jocke lingg

op 23 Aug 2020

Edwin ben jij de kapper van deze site? Ik zou graag mijn haar donker houden maar de jeuk op mijn hoofd is niet meer te harden, ik ben nu behoorlijk grijs aan het worden en hoop dat u weet wat ik nu moet, denk ook aan blond maar dat vind ik wel heel erg als dit zou moeten. Help

Aïda
Door

Aïda

op 22 Sep 2016

Hoi Edwin, Ik heb een probleem, ik heb mijn haar gisteren voor het eerst geverfd en denk dat ik hier ook een allergische reactie op heb gekregen, mijn hoofdhuid is vuurrood en ik heb ontzettende jeuk, waar ik snachts dan ook echt wakker van lig, ik voel korstjes op mijn hoofdhuid. Ik heb mijn haar ondertussen al een aantal keer gewassen, er een verzorgend masker in gedaan, en ik probeer het zo vaak mogelijk te koelen met ijsblokjes op mijn hoofd omdat dit voor mijn gevoel zorgt voor iets minder jeuk. Ook mijn haar wassen met koud water helpt een klein beetje. Maar het blijft ontzettend vervelend, heb je misschien tips hoe ik hier het snelst vanaf kom?

Edwin
Door

Edwin

op 24 Oct 2016

Hoi Aïda, sorry voor later reactie problemen met filter... ik hoop dat het al over is anders kan je naar een lanza kapper voor een hoofdhuid behandeling zodat je hoofdhuid weer gezond en sterk wordt . Luister dan ook naar het advies van die kapper om thuis ook je huid en haar goed te houden. succes , Edwin

Esther
Door

Esther

op 10 Oct 2016

Hoi Edwin, vanavond een allergietest uitgevoerd op de binnenkant van de elleboog. Alleen de plek waar de verf zat was wat rood , de rest erom heen niets aan de hand. Toch maar gaan verven maar nu de hele voorrand van de haargrens rode vlekken. Over de rest van het hoofd niet. Wel wat jeukerig gevoel maar dat is het dan ook. Heb sinds 3 maal verven last van haaruitval....zeker wel meer dan 150 per dag......kan dit komen door het verven of is dit meer erfelijk belast? Haaruitval zit wel in de familie. Hoop op jouw antwoord, alvast bedankt voor de moeite. Groetjes van Esther

Edwin
Door

Edwin

op 24 Oct 2016

Hoi Esther, moeilijk te zeggen kan zijn dat je PPD allergie hebt ( laat checken door en dokter) een goede verzorging lijn bv van L'anza kan ook heel goed helpen. Ga naar een lanza kapper voor een Ultimate treatment en volg het advies van de kapper en je haar kan er met sprongen op vooruitgaan en opdelange termijn weer voller worden :Laat je haar kleuren door een Organic Color System kapper. Minder kans op een ppd reactie. succes Edwin

Angeline
Door

Angeline

op 11 Dec 2016

Hallo dus als ik het goed begrijp zit er in uitwasbare kleurspoeling geen ppd in Ik heb nu namelijk al 5 wken last van de allergie en fase 4 van zalf en haarlotion

Edwin
Door

Edwin

op 12 Dec 2016

Hoi Angeline, Nee!!! LET OP! In kleurspoelingen zitten ook meestal PPD's in No limits van Organic Color Systems zit totaal geen PPD's of TDD'sgroeten, Edwin

Do
Door

Do

op 14 Jan 2017

Hoi! Ik ben dus niet helemaal zeker of ik een allergie heb of niet. Vroeger vaak mijn haar geverfd (bijna altijd donker of donkerder dan ik zelf ben) nu zo n vier jaar geleden voor het laatst nadat ik drie keer reageerde op de verf. Eerste keer was het branderig en is het direct uitgespoeld. Na een klein uurtje misschien twee was het weer goed. Paar weken later bij een andere salon geprobeerd , ook helaas hier begon het te branden en ook snel uitgespoeld,,,, later op de dag was dit ook weer goed. Beide keren geen rare plekken of wat dan ook en ook de roodheid ging weg. Beide keren een kleur met een rood/bruin tint erin. Tijdje later thuis nog een keer de gok gewaagd en hier amper tot geen last. Nu word ik helaas toch echt grijs heel minimaal maar toch en wil ik graag iets als high lights... omdat ik donker haar heb zou ik dan eerst moeten ontkleuren en dan blindering erin.... ik wil iets als balayage dus met andere woorden dan komt het ook zowieoz al niet tegen mijn hoofdhuid.ik wil het zo graag maar ben zo bang op een reactie ... wat kan ik het beste doen?

Edwin
Door

Edwin

op 08 Feb 2017

Hoi Do, Ga naar een Organic color systems kapper en laat een allergietest doen. Wacht de uitslag af en laat je dan adviseren. Soms lijkt het een PPd allergie maar is het gewoon dat de verf te agressief is voor jou huid. Organic color Systems is super mild en geeft vaak geen reactie op de huid. Succes Edwin

Cher
Door

Cher

op 21 Jan 2017

Hoi ik heb al meerdere keren een allergie gehad voor ppd ook kan ik niet tegen colourwell haarverf" ik kan wel tegen blondeer maar het zit zo ik heb 3x bruine verf over me haren wat kan ik doen als Ik uitgroei heb? Gewoon blondeer plukjes? Word het dan niet oranje want dat wil ik echt niet ben echt hopeloos geworden

Edwin
Door

Edwin

op 08 Feb 2017

Hoi Cher, kijk aub uit wat je doet. wanneer je blonde plukjes in je haar zet wordt de aanzet blond maar in het gekleurde gedeelte gaat de kleur noit weg of blijft het veel langer donker of oranje. met Colourwell kan het zelfs blauw worden Je kan dat moeilijk herstellen omdat je dat met een kleuring moet doen waar PPD's in zit. je zou een allergietest kunnen doen met Organic color systems hier zit heel weinig ppd's in 0,2% tot max 0.6%. een geheel ppdvrij kleuring is van Organics is dee No Limits . Deze kleuren gebruiken directe pigmenten in plaats van oxidatieve pigmenten waardoor het voor mensen die allergisch zijn voor PPD’s of PTD’s ideaal is om te gebruiken. Elke kleur houdt 6 tot 12 wasbeurten en net als de levendige No Limits kleuren zijn ze 100% vrij van PPD’s en PTD’s het is niet grijs dekkend. succes Edwin

sil
Door

sil

op 24 Jan 2017

Hallo ik wil even reageren ..ik kom gistren net van de dermatoloog af... heb al 8 jaar hevige allergie en kom er maar niet van af zalf hier zalf daar dus heb ik twee weken geleden toch maar een allergie test laten doen en er kwam veel uit zoals para phenytenediamine PPD dan para toluendiamine en para aminopheno .. de arts heeft mij meegeven het Elumen haircoler dat was zonder PPD maar ik moest wel vragen of dat andere er ook niet in zat in haar verf want dat waren ook de boosdoenders maar ben helaas nog niet terug gebeld door de firma ..ik weet nu waar het aan ligt en daar zal ik nu ook zeker rekening mee houden ..succses allemaal

Rianne
Door

Rianne

op 15 Jul 2017

Zelfde hier. Ik ben bij de kapsalon binnen gelopen waar op de deur stond dat ze Goldwell hadden en dus gevraagd of ze Elumen hadden. Ik blij, dat hadden ze. Hij heeft een beetje op mijn pols gesmeerd en had daar geen reactie van. Heel blij ben ik dat ik m'n haar weer kan verven maar het is wel troep zeg!

Kim
Door

Kim

op 10 Nov 2021

Hier ook zeer heftige allergische reacties op haarverf! Ik kreeg de tip om Elumen te proberen en heb dit eerst getest op de binnenkant van mijn arm. Let op: dit gaf bij mij ook een allergische reactie! Dus kijk daarmee uit!! Ik word grijs en gebruik nu van Henna een soort cream, maar moet dit elke drie weken doen om het grijs te bedekken. Ik vind deze allergie echt zoooo vervelend! Er bestaat ook gewoon bijna niks op de markt voor mensen zoals ik - met grijze haren. Heel vervelend!!!!! Dus tips voor haarverf die langer houdt dan drie weken en grijsdekkend is zijn meer dan welkom!

Reena
Door

Reena

op 04 May 2017

Hoi ik heb Syoss gebruikt en kreeg een allergische reactie. Ik ben op zoek naar een kapper in Amsterdam of Diemen die mij kan verven alleen uitgroei. Met natuurlijk een natuurlijke verf. Ik heb nu bigen gekocht zou dit ook goed zijn?

Edwin
Door

Edwin

op 01 Jul 2017

Hoi Reena, je moet eerst kijken waar je allergische voor bent. laat altijd een allergie test doen voor je bij de kapper gaat kleuren. ik ken helaas geen kappers in Amsterdam of Diemen die met natuurlijk haarkleur werken, in onze salon werken we met organic color systems dit bestaat voor een groot deel uit biologisch gecertificeerde ingredienten. en heeft een heel laag PPD gehalte ( 0,2%) dit geeft meestal geen reactie maar je kan beter altijd van te voren testen. succes Edwin

Kedy
Door

Kedy

op 17 Jul 2017

Hoi Edwin... ik heb een vraag over zilvershampoo... Kun je die gebruiken wanneer je een p-phenylenediamine allergie hebt? Groet, Kedy

Edwin
Door

Edwin

op 29 Jul 2017

Hoi Keddy , volgens mij is dat geen probleem, van Lanza silverbrightshampoo weet ik het zeker dat het zonder PPD is. Probeer altijd voor je zoiets wil gebruiken een allergie testje ( smeer en beetje aan de binnenkant van je arm , pleister er op en 24 laten zitten en kijken of er een reactie is.succes, Edwin

anita schelfhout
Door

anita schelfhout

op 27 Jan 2018

Hallo Een vraagje waar kan je die verf zonder PPD KOPEN

Karin
Door

Karin

op 13 Nov 2018

Beste AnitaHairborist is een merk dat een volledig biologisch verzorgingsgamma heeft waarvan de huid gaat jeuken. Ze hebben zelfs een shampoo specifiek voor mensen met allergieën! Vrij van alles wat reacties kan veroorzaken (zelfs parfum) maar hij heeft toch nog altijd een lekkere geur. Ze hebben ook een gamma plantenkleuring zoals in het artikel staat maar ze kunnen wél grijs haar volledig dekken!!! Ik ben er heel tevreden van.Hopelijk helpt dit je, ik heb zelf ook lang naar een oplossing gezocht en eindelijk het merk gevonden waar ik geen enkel probleem mee heb.Lieve groetjes en succes, Karin

Bianca
Door

Bianca

op 24 Feb 2018

Is er ook wenkbrauwverf te koop zonder ppd of ptd?

joleen
Door

joleen

op 15 Jul 2021

dit zou ik ook heel graag willen weten na 15 jaar wenkbrouwen verven ineens allergies voor ppd. HELP !

Marijke glasbergen
Door

Marijke glasbergen

op 18 Jun 2018

Ik heb onlangs mijn haar blonder laten verven bij de kapper , maar ben toen flauwgevallen, ben naar het zieken huis gebracht . Heb inmiddels bij het ziekenhuis een allergie test gehad want het vermoeden bestaat dat het met een verf? Allergie te maken heeft .komt dit vaker voor?

Karin
Door

Karin

op 13 Nov 2018

Beste MarijkeHairborist is een merk dat een volledig biologisch verzorgingsgamma heeft waarvan de huid gaat jeuken. Ze hebben zelfs een shampoo specifiek voor mensen met allergieën! Vrij van alles wat reacties kan veroorzaken (zelfs parfum) maar hij heeft toch nog altijd een lekkere geur. Ze hebben ook een gamma plantenkleuring zoals in het artikel staat maar ze kunnen wél grijs haar volledig dekken!!! Ik ben er heel tevreden van.Hopelijk helpt dit je, ik heb zelf ook lang naar een oplossing gezocht en eindelijk het merk gevonden waar ik geen enkel probleem mee heb.Lieve groetjes en succes, Karin

Riantina
Door

Riantina

op 31 Jul 2018

Graag wil ik jullie waarschuwen voor Herbatint, zg. natuurlijke verf. Na gebruik had ik een vreselijke allergische reactie, ik houd nu regelmatig mijn hoofd onder de koude kraan, dat helpt voor een paar uurtjes als je niet krabt. Pas dus goed op!!!! Doe een test!!

Karin
Door

Karin

op 13 Nov 2018

Beste RiantinaHairborist is een merk dat een volledig biologisch verzorgingsgamma heeft waarvan de huid gaat jeuken. Ze hebben zelfs een shampoo specifiek voor mensen met allergieën! Vrij van alles wat reacties kan veroorzaken (zelfs parfum) maar hij heeft toch nog altijd een lekkere geur. Ze hebben ook een gamma plantenkleuring zoals in het artikel staat maar ze kunnen wél grijs haar volledig dekken!!! Ik ben er heel tevreden van.Hopelijk helpt dit je, ik heb zelf ook lang naar een oplossing gezocht en eindelijk het merk gevonden waar ik geen enkel probleem mee heb.Lieve groetjes en succes, Karin

Monique de vries
Door

Monique de vries

op 07 Aug 2018

Beste Edwin Ik heb een biologische schoonheidssalon nu wil ik het graag uitbreiden met een kapsalon (Eenmanszaak) ook biologische. Ik vind de keus heel moeilijk. Dacht eerst aan natulique ,maar daar blijkt ook de pdd in te zitten . Ik zoek iets wat ook permanent vloeistof bied en styling en verzorgings produkten. Hoe zit het met chi haar verf en lanza bv? Green compagnie bied ook merken aan. Ik hoop dat je een advies voor me hebt , Bedankt. Groetjes Monique de vries

Karin
Door

Karin

op 13 Nov 2018

Beste MoniqueHairborist is een merk dat een volledig biologisch verzorgingsgamma heeft waarvan de huid gaat jeuken. Ze hebben zelfs een shampoo specifiek voor mensen met allergieën! Vrij van alles wat reacties kan veroorzaken (zelfs parfum) maar hij heeft toch nog altijd een lekkere geur. Ze hebben ook een gamma plantenkleuring zoals in het artikel staat maar ze kunnen wél grijs haar volledig dekken!!! Ik ben er heel tevreden van.Hopelijk helpt dit je, ik heb zelf ook lang naar een oplossing gezocht en eindelijk het merk gevonden waar ik geen enkel probleem mee heb.Lieve groetjes en succes, Karin

wilma papavoine
Door

wilma papavoine

op 03 Oct 2018

Beste Edwin ,volgens mij heb ik een alergie van de PPD( brandende hoofdhuid bulten en flinke jeuk) ,nu verf ik mijn haar met hennaplus en naar mijn idee ga ik daar ook steeds erger jeuk en brandend gevoel van krijgen ,het liefst zou ik mijn haar gewoon grijs laten worden maar dat gaat zeker een hele tijd duren nu is mijn vraag is er iets van een ontkleuring zonder de PPD en dan met een grijze kleur gaan verven ook zonder de PPD? groetjes Wilma

Karin
Door

Karin

op 13 Nov 2018

Beste WilmaHairborist is een merk dat een volledig biologisch verzorgingsgamma heeft waarvan de huid gaat jeuken. Ze hebben zelfs een shampoo specifiek voor mensen met allergieën! Vrij van alles wat reacties kan veroorzaken (zelfs parfum) maar hij heeft toch nog altijd een lekkere geur. Ze hebben ook een gamma plantenkleuring zoals in het artikel staat maar ze kunnen wél grijs haar volledig dekken!!! Ik ben er heel tevreden van.Hopelijk helpt dit je, ik heb zelf ook lang naar een oplossing gezocht en eindelijk het merk gevonden waar ik geen enkel probleem mee heb.Lieve groetjes en succes, Karin

Karin
Door

Karin

op 13 Nov 2018

Beste WilmaHairborist is een merk dat een volledig biologisch verzorgingsgamma heeft waarvan de huid gaat jeuken. Ze hebben zelfs een shampoo specifiek voor mensen met allergieën! Vrij van alles wat reacties kan veroorzaken (zelfs parfum) maar hij heeft toch nog altijd een lekkere geur. Ze hebben ook een gamma plantenkleuring zoals in het artikel staat maar ze kunnen wél grijs haar volledig dekken!!! Ik ben er heel tevreden van.Hopelijk helpt dit je, ik heb zelf ook lang naar een oplossing gezocht en eindelijk het merk gevonden waar ik geen enkel probleem mee heb.Lieve groetjes en succes, Karin

Qtje
Door

Qtje

op 17 Mar 2019

Beste Edwin & PPD allergie mensen, Toen de dermatoloog bij mij een PPD allergie vaststelde zakte de grond onder mij uit. Ik heb altijd donker haar gehad en ben nu zo grijs, dat ik echt haarverf nodig heb voor de dekking. Echter zit in alle donkere kleuren PPD (ook in kranten inkt etc) en blond leek mij echt geen optie. Na veel zoeken (ja, ook Henna heeft PPD!) ben ik bij Re-Nature van Schwarzkopf uitgekomen. Dit is een oudbollig doosje met de belofte je eigen kleur terug te brengen. Het is niet in 1x dekkend, dus na een week kun je weer verven totdat het grijs is gedekt.Het blijkt echter heel goed te werken. Ik gebruik het nu al jaren en heb mijn grijze haar weer donker gekregen. Voornamelijk doe ik de uitgroei en af en toe alles. Omdat het niet in 1 keer dekt, zul je het wat vaker moeten gebruiken. Maar het voordeel is dat je niets fout kan doen (ook al vergeet je een stukje) en het grootste voordeel is dat de uitgroei niet meer een rechte lijn is. Doordat je meermaals verft voordat het dekt, is de uitgroei veel natuurlijker en dus ook minder storend. Mijn dermatoloog heeft het doosje meteen gehouden voor alle anderen met donker haar die ook een PPD allergie hebben.Tot slot: door de jaren heen ben ik er met mijn kapster achter gekomen dat Davines ook PPD-vrije haarverf heeft.Veel succes allen!

Henk
Door

Henk

op 09 May 2019

Die Organic Color Systems No Limits, is dat ook iets wat geschikt is voor mannen? En hoe kan ik dat aankopen (in België of via internet)?

Ria
Door

Ria

op 27 May 2019

Welke kapper kan ik raadplegen? Sinds ik het geblondeerd heb ging mijn hoofhuid jeuken. Na een minder heftig percentage verf nog veel erger geworden! De dokter denkt aan allergie maar geeft alleen een lotion. Hoe moet ik nu weten wat ik nog wel en niet kan met mijn haar?? Ben echt wanhopig!

Ciska Martin
Door

Ciska Martin

op 29 May 2019

Hallo allemaal. Ook ik heb een PPD allergie, na jarenlang mijn haar gekleurd te hebben zonder problemen. Het begon slechts met jeuk maar elke volgende kleuring werd het erger. Totdat mijn hoofd de laatste paar keer opzwol, er uit de huid van mijn oren continu vocht drupte, en de blaren op mijn hoofdhuid en in mijn nek stonden. Plus vreselijke jeuk, ook in mijn handpalmen en voetzolen omdat je daar de meeste zweerklieren hebt en de troep eruit komt. De laatste keer duurde het drie weken voordat ik hersteld was en kreeg ik op mijn donder van mijn huisarts. Hij zei 'de volgende keer belandt je in het ziekenhuis'. Ik kleur mijn haar dus absoluut niet meer en durf dit ook niet meer. Eerst baalde ik er erg van ma nu na 10 jaar ben ik aan mijn eigen kleur gewend. k heb wel een paar tips. - Ik heb een keer een folie behandeling gedaan: Je hoodhuid wordt afgedekt en het haar wordt tot net boven de huid gekleurd. Er komt dus in principe geen verf op je huid. Er kan wel gemorst worden evengoed, ik kreeg een druppel kleuring op mijn hoofdhuid. Maar toen had ik nog maar 1 jeukend plekje, dit was voor mij hanteerbaar. Zo'n behandeling kost wel meer tijd, dus geld en ik zou het ook alleen maar bij een goede kapper laten doen die je vertrouwt. Mij kostte het toe rond de 80 euro. -Een vriendin van me is donkerharig en heeft ook een PPD allergie. Zij kleurt haar haren met pure henna (Niet te verwarren met het merk Henna Puur, hiervoor ben ik ook allergisch!), gemengd met een klein beetje zwarte henna. Zij verdraagt dit wel en ze heeft altijd een mooie donkerbruine kleur met een rode gloed erdoor. Evengoed zou ik eerst een allergie test doen. Voor mij is dit geen optie echter, ik ben van nature blond en vind de kleur voor mij te donker. Lijk ik net een heks hahaha. - Ik kan wel tegen blondeercreme. Dus nu heb ik regelmatig highlights om mijn eigen kleur weer op te frissen. Staat ook leuk en donker kleuren kan nu eenmaal bij mij niet meer. Sommige mensen kunnen ook niet tegen blondering dus doe eerst weer een test. -Er zijn merken die zeggen dat er geen PPD in hun verf zit, maar gebruiken dan het broertje ervan die ook allergische reacties geeft. Of de naam van de PPD wordt veranderd zodat jij niet meer weet wat er in de verf zit. Er is eigenlijk geen haarverf zonder PPD (of variant hierop) want dit bestanddeel zorgt ervoor dat de kleur 'pakt' op je haren. - Er zijn wel 100 procent natuurlijke producten op de markt, soms moet je die mengen met koffiedik. Persoonlijk vind ik dit niet zo mooi maar je kunt het proberen. - Je kunt er ook gewoon aan wennen, zoals ik, dat je je haren niet meer allemaal kekke kleurtjes kunt geven. Het is het echt niet waard om in het ziekenhuis te eindigen met je kop 24/7 in een bak water. Denk er ook eens over na wat een rotzooi je dan eigenlijk op je hoofd smeert.Ik zou nog wel graag mijn wenkbrauwen laten verven, maar ik ben bang dat daar ook PPD in zit. Heb ik nog niet geprobeerd dus.Hopelijk komt er ooit een echt goed alternatief!

marion del prado
Door

marion del prado

op 04 Aug 2019

heeft iemand weleens zijn wimpers laten verven met henna waarna ook bleek dat er tochlppd in zat en bleek dat je allergisch voor ppd bent? Want dan te doen.? persoon in kwestie heeft gezwollen ogen en traant. Nodig om naar huisarts te gaan ? Wat gaan ze doen?

C
Door

C

op 10 Sep 2019

Hallo, graag wil ik benadrukken dat verven terwijl je allergisch bent dodelijk kan zijn. Als je blijft verven met chemische haarverf nadat je een reactie hebt gehad, dan zal de reactie steeds sneller en heftige optreden. Ik verfde (highlights) mijn haar al 5 jaar voordat ik de eerste reactie kreeg. Vocht in mijn hoofd, zwelling ogen en wangen. De 2e keer nadat ik niet wist dat er ppd in zat, zelfde klachten maar na enkele uren ipv dagen en zwelling van de keel met ziekenhuis opname als gevolg. Momenteel verf ik met henna van light mountain (in 2 stappen). Perfect resultaat en dekt mijn grijze haren. Gewoon een tip :)

Jocke Lingg
Door

Jocke Lingg

op 23 Aug 2020

Ik ben ook allergische geworden ik zou graag de naam en adres van deze kapper weten . Kan iemand mij helpen? Mijn haar is bruin zwart en wil het blond hebben vanwege de uitgroei

Lize
Door

Lize

op 05 Sep 2020

Van de week op een morgen, na het opstaan, misselijk en daarna meteen braken, dat spelletje kwam. 3 keer terug. De volgende dag weer kiplekker. Nu vraag ik mij af, mijn haar had ik de vorige avond geverfd met 7.3 van Kruidvat. Kan de ammonia en andere stoffen de oorzaak zijn geweest van een lichte vergiftiging ?

Miranda
Door

Miranda

op 09 Mar 2021

Beste Edwin, ik heb ongeveer 10 jaar geleden 2 x een hele heftige allergische reactie gehad toen ik een kleurspoeling bij de kapper onderging. Daarvoor had ik er geen last van, tot die 2 keren. Ik voelde het al branden op het moment dat mijn kleurspoeling werd uitgespoeld en de volgende dag, zat heel mijn hoofd, nek, hals en oren onder de wonden en blaren. Het was behoorlijk erg, want de druppels vocht hingen aan mijn oren en ook op mijn hele hoofdhuid, nek en hals. Ik heb toen een antibioticakuur gehad van mijn huisarts, maar het duurde ongeveer 5 a 6 weken totdat alles weer genezen was, want als ik ging slapen, gingen elke keer de korsten op mijn hoofd en oren weer open. Ik heb daarna diverse keren bij verschillende kapsalons een allergie test laten doen, door wat kleurspoeling en verf op de binnenkant van mijn arm te doen en binnen een uur kreeg ik al een reactie..het werd rood en jeukte heel erg en het push druipte van mijn arm. Uiteindelijk kwam ik weer bij een andere kapsalon terecht en die zeiden tegen mij..we gaan je op 2 dingen testen. Dit is inmiddels weer een aantal jaren geleden...en toen hebben ze op ammonia en kleur getest zeiden ze..en er kwam binnen een half uur reactie op de kleur. Ik wist eerlijk gezegd niet zo goed wat dit betekende, maar ze zeiden dat ik nooit meer mijn haar kon kleuren. Nu denk ik..dankzij het internet dat ik een tds allergie heb, maar ik ga binnenkort naar de dermatoloog om dit te laten testen. Dankzij jou site (organic color systems) ben ik vandaag naar een collega van jou geweest in hardinxveld giessendam en heb ik een allergietest gedaan vanmiddag om 13.30 uur en tot nu toe heb ik geen allergische reactie. Maar ik heb nog wel een vraag, want ik las op jou website dat er altijd ppd in haarverf zit, al is het maar 0,2 tot 0,6 procent, maar ik las ook op je website dat No Limits geen ppd bevat. Ik vind dit een beetje verwarrend/misleidend, want al is het maar 0,2 of 0,6 procent, maar dan bevat het toch ppd

Susan
Door

Susan

op 08 Nov 2021

Ik ben echt ontzettend allergisch voor PPD en dus ook voor PTD. Highlights kan ik sowieso verdragen maar ik wil nu gaan lowlights. Kan dit wel of kan dit niet?! Ik kan nergens een antwoord vinden, help me out

Reactie plaatsen