Haar verven met folies en andere technieken.
20 juni 2012 
in Divers

Haar verven met folies en andere technieken.

Highlights in je haar zijn mooi . Maar er zijn verschillende manieren. Ik zal je laten zien welke techniek het beste bij jou past.

Wanneer je lichte of blonde plukken in je haar wilt zijn er verschillende technieken waar uit je kunt kiezen.

De ene techniek is wat lastiger dan de andere. Ik zal eerst de verschillende technieken voor je op een rijtje zetten.

  • Kamstrengen:                  Met een kam breng  je direct blondeer op het haar .
  • Coupe soleil techniek:  Met een (bad) muts met gaatjes. Blondeer gaat dan alleen over de            .                                             plukken.
  • Folie techniek:                Met aluminiumfolie maak je plukjes met blondeer.
  • Balayage techniek:        Met kwast en getoupeert haar blonde plukken maken.

Verschillende  resultaten

Elke techniek heeft zijn specifieke eigenschappen. Daar door krijg je een ander effect in je haar en zal je haar er anders uitzien.

Kamstrengen of kam plukjes

Kamstrengen geeft een minder strakke blonde plukken , de kleur “vloeit” gedeeltelijk over. Ideaal wanneer je er helemaal blond wild uitzien. Let op wel gevaar voor vlekken en je ziet sneller een gele gloed in je haar.

De behandeling is wel snel om te doen. Het is ook ideaal om ( te ) donker geverft haar  lichter te kleuren en daarna met een lichtere haarverf een mooie kleur te maken.

Coupe soleil

een klassieke techniek die niet zoveel meer wordt gedaan. Het eindresultaat met de juiste  vaardigheid van de kapper is vaak fantasties.  Je kan zeer goed bepalen hoe de kleur wordt. Doe je heel veel plukken is het resultaat vaak zelfs mooier dan alleen blonderen.

De behandeling zelf is vaak niet zo lekker. Met een heeeeel strakke badmuts worden er met een haaknaald plukjes haar door de badmuts getrokken. Voor fijngevoelige mensen (zoals ik dus) bepaald geen pretje.

Sommige kappers, zoals in onze salon,  gebruiken twee plastic mutsjes die je met een fohn aan elkaar ‘plakt” dit is een stuk minder pijnlijk dan een strakke badmuts.  Zeker op het moment wanneer de muts na de behandeling van je hoofd getrokken wordt.

folie techniek

De meest gebruikte techniek op dit moment. Het geeft hele mooie resultaten. Het  is redelijk eenvoudig om te doen. Je kan zelf bepalen hoeveel plukken je wilt  en hoe dik de plukken moeten zijn. Het knoeit nauwelijks in de rest van het haar.

let wel op! Wanneer de aanzet te dik en te slordig wordt ingezet  kan je vlekken op de aanzet krijgen. Doe je de aanzet niet dicht genoeg op bij de hoofdhuid krijg je een donkere rand. De pose tijd is heel gemakkelijk te controleren is het nog niet blond genoeg of zie je een oranje of gele gloed in het haar. Dan vouw je gewoon de folie weer dicht en laat het langer inwerken totdat je de kleur goed vindt.

Balayage techniek

Een redelijk onbekende techniek. Het geeft een mooi subtiel resultaat. Niet geschikt voor heel heftige kleur veranderingen Je neemt niet al te kleine  plukjes.  Die plukjes toupeer je en je smeert het lichtje in met blondeer.  Het haar krijgt  toevalig geplaatste kleuren  die allemaal iets verschillende blond tinten worden . Wanneer je het als geheel ziet, dan ziet je haar er heel natuurlijk blond uit.

Zelf highlights zetten

zelf highlights zetten is zeker mogelijk. Maar de ene techniek is gemakelijker dan de andere. Het vereist enige vaardigheid en  ervaring.

Hier zijn een paar dingen die mis kunnen gaan waardoor je beter eerst naar een kapper kunt gaan.

  • Je doet er te lang over eer je klaar bent.  De eerste plukken zijn al veel te blond terwijl de laatste nog bijna geen kleurverandering te zien.
  • Je werkt te slordig.Je ziet overal vlekken en doorgelopen kleuren.
  • De inwerktijd van de blondeer is te lang of tekort. De kleur wordt te blond of krijgt een gele gloed.
  • Je zet te weinig of te veel plukken. je krijgt niet het te verwachte resultaat.
  • De blondeer emulsie is te dun het loopt uit de folies en maakt een grote vlekkerige massa.
  • je probeert plukjes in te kort haar te doen. Je krijgt dan een mooie tijgerprint. Niet doen dus!

Wil je het toch zelf doen? Wees dan voorzichtig en ga niet voor een extreem resultaat maar begin rustig en wanneer je het vaker doet kan je langzaam wat meer plukken maken voor een heftiger resultaat.

tip

Gebruik een oude tandenborstel om een paar plukjes in je haar te zetten. Doop de tanden borstel in de blondeer emulsie en zet in een vloeiende beweging een streep in je haar . Herhaal dat een paar keer.  Niet te vaak! Je hebt al zeer snel een leuk resultaat. Sla de zijkant en achterkant eerst over totdat  je de techniek goed beheerst.

veel succes!

Over de schrijver
zomer proof kleur in je haar. - Haar Geheimen
Door

zomer proof kleur in je haar. - Haar Geheimen

op 04 Jul 2012

[...] blonderen, coupe soleil of blonde plukken met folies, is het natuurlijk pigment zo veel mogelijk verwijdert en soms iets vervangen door kunstmatig [...]

Highlights en lowlights, zelf doen of... - Haar Geheimen
Door

Highlights en lowlights, zelf doen of... - Haar Geheimen

op 18 Dec 2012

[...] een oude tandenborstel om plukjes (highlights) in je haar te zetten . Dit geeft heel vaak een verrassend mooi [...]

elly
Door

elly

op 26 Nov 2020

dank voor de uitleg. Ik zie wel veel taalfoutjes en dat vind ik best storend, lat het anders even checken door iemand anders

Reactie plaatsen