Hoe krijg je een oranje gloed uit je haar?
18 augustus 2011 
in Divers

Hoe krijg je een oranje gloed uit je haar?

Een vraag van Esmaralda hoe ze van een een mooie kleur kan maken  ondanks de oranje gloed door de terugkleuring van een donkere haarkleur naar lichtere kleur.
Hier haar vraag.
hoi!
Ik heb net mijn haar ontkleurt van donkerbruin. Dit werd oranje. Hierna heb ik het geverfd met middenblonde verf. Hierdoor werd het minder oranje, maar het is nog steeds te zien..
Ik wil nu eindelijk eens een mooie lichte kleur.. Want nu lijkt mijn haar nog bruin, (met een rode gloed) en heb het het liefst licht zodat de uitgroei bijna niet opvalt. Heb zelf lichtroodblond achtig kleur haar..
Ik hoop dat u mij z.s.m. afvies kan geven dan kan ik kijken wat ik zelf kan doen. De kapper kost erg veel..
Met vriendelijke groet,
Esmeralda
BesteEsmeralda bedankt voor je vraag en voor je reactie.

Het grootste haarkleur probleem wat er is

Je vraag gaat over het grootste kleurprobleem in de kappersbranche
“hoe krijg je een mooie lichtere kleur met donkergekleurd haar”
De beste oplossing van jou probleem is :
Ga naar een goede kapper !
Het is een van de moeilijkste kleurbehandeling die er is.
Het is een duurdere oplossing maar ik weet niet in hoeverre je haar al beschadigd is maar je loopt het risico wanneer je zelf gaat proberen te corrigeren je haar zo verzwakt en beschadigd dat je hethelemaal kort moet knippen of erger dat het zelfs afbreekt.
Wil je ondanks mijn waarschuwing toch zelf proberengebruik dan alleenprofessionele haarkleuringen. bv Kis van kappers Igora van Schwarskopf
Ik zal je laten zien wat je het best kan doen. kijk ook eens op mijn blog ” Vraag over lichter kleuren zonder oranje/ gele / rode gloed ”

STAP 1

Zorg dat je haar weer zo’n goed mogelijke conditie krijgt voor je verder gaat met kleuren.
Kijk op internet voor eengoed professionele haarverzorging B.V. CHI ( is vrijgemakelijk op internet te bestellen)

  • CHi Infra shampoo
  • Chi infra treatment
  • Chi Keratin Mist
  • CHi Silkinfusion ( deze elke dag gebruiken)

Kosten tussen 14 – 25 euro per fles , prijzig in de aanschaf maar voordelig in hetgebruik ( je hebt maar een heel klein beetje nodig) en je haar voelt fantastisch.
Als je haar van de treatment wat slapper aanvoelt gewoon goed en grondig uitspoelen met warm water.
Maar wel doen! De gezonder je haar is de beter pakt de kleur.

STAP 2

Blonderen

Wanneer je haar een redelijke kwaliteit heeft moet je het eerst verder oplichten / blonderen.
DIT KAN NIET MET EEN HAARVERF!
Je kan geverfd haar niet lichterkleuren met verf, alleenmet blondeer ( bv . Kis KeraBlond met 6% activator) vandaar dat je haar niet lukte met de middenblonde verf. Door het koele pigment  in de verf werd je haarkleur alleen iets minder oranje
Doe dit heel voorzichtig!
De punten en midden lengten mogen niet donkerder zijn als de aanzet!

  • Bij de aanzet zit niet veel donkere (kunstmatige) pigmenten dus wordt het daar in dekortstekeren helemaal wit.
  • In hetmiddengedeelte is je haar vaak donkerder en licht poreus en duurt het langer voordat het weer lichter is.
  • De punten zijn meestal het meest poreus waardoor die sneller pakt of als de donkere kleur is doorgelopen is de donkere kleur bijna niet weg te krijgen.

je hebt verschillende opbreng technieken:

  • De gemakkelijkste: Verschillende plukken inzetten met een kam of een kwast (eenoude tandenbordstel werkt ook) de aanzet héeeeeeeeeeeeeeeeeeeldun (voordat je het doorhebt is de aanzet al veel te licht), de punten heel dik. Het haar lijkt lichter en door het rommelig effect vallen de fouten niet zo op.
  • Met een puntkam verschillende plukjes uit het haar pakken in een folie ‘plakken ‘ en insmeren met blondeer Punten dik in zetten aanzet natuurlijk een  heeeeel klein beetje .
  • De moeilijkste: helemaal inzetten als een verf en proberen de aanzet over te slaan.Tussen depassees (afdelingen van haar) doe je dan een plukwatten zodat de blondeer niet op de huid en aanzet komt. Daarna proberen te corrigeren met eensemikleuring of haarverf.
  • Met een hoop geduld. In de lengte en punten steeds verschillende plukjes bij zetten en uitspoelen en dat net zolang herhalen totdat het gewenste resultaat bereikt is.

STAP 3

Tussen behandeling met haar kuur

Voor je stap 4 begint eerst lichtwassen( niet dehoofdhuid aanraken of inmasseren) met CHi infra shampoo dan eenCHI treatment 5 min. inwerken en grondig uitspoelen met warm water en daarna evt. Keratin Mist (niet uitspoelen).

STAP 4

Gele /oranje gloed wegwerken

Als er na de blondering nog een gele/ oranje gloed zit moet je die weg werken met een lichte(as) semikleuring of spoeling.
bv iGORA VIBRANCE 9.1 of 9.5-4 of 9.5-1 evt daar bij een heel klein druppeltje 0.11 met de 1,5% activator Dit moet jezelf gokken welke bij jou goed is en hoeveel je nodig hebt.
let wel op 0.11 is een mengtint en heeft kleurhoogte 7 waardoor je haar weer donkerder kan uitpakken.  1 cm is vaak al ruim voldoende!
Van Kis zijn de kleuren 10S 10SA of als je haar heel oranje/geel is 10FZ met activator 6 volume DMI lotion ook mooi
let op! Als de kleur temat doorslaat (groene, grijze of blauwe gloed) corrigeren bij de kapper! dit kan je zelf niet. Dit kan een goed kapper doen met eenmilde blondeerspoeling tot dat de kleur goed is.

STAP 5

Aanzet Kleur corrigeren

Waarschijnlijk heeft de haarkleur op je aanzet verschillende heel licht gekleurde stukken. Om dit te corrigeren moet je heel voorzichtig en donkerder tintje met semikleuring of haarverf op doen.
Welke? Tja… dat kan ik niet zien. Kijk op een kleurkaart welke kleurhoogte je haar in het midden is en neem dan een halve tot hele tint lichter dan die kleur en dan is het een kwestie van proberen en gokkentot hetgoed is . bv Kis 8A of 7A of 7  met 3% activator
Als de aanzet maar iets donkerder is als de punten en lengtes.

STAP 6

Extra verzorging

Laatstestap is weer extra verzorgen. gebruik dehele CHi lijn en neem gerust watextra Silk Infusion (niet uitspoelen)

STAP 6

Je volgende haarkleuring

Wees voorzichtig!
Voorlopig je punten en uiteinden niet meer kleuren alleen de uitgroei bijwerken.     Om te voorkomen dat er verf in de punten komt doe voor je haarkleurt conditioner in de punten en niet uitspoelen.
Ik wens je veel succes in ik hoor graag hoe het gegaan is.
Edwin

Wil je meer tips over haarkleuren?

Ik heb een E-book geschreven  “50 kleur tips die je nooit van je kapper hoort”.  Hier in staan verschillende tips  over haarverven zoals:  Je kleurhoogte bepalen, grijs haar kleuren, blond haar kleuren, zelf kleuren, verschillende bespaartips, verzorgtips enz.

Je krijgt dan ook regelmatig extra haar (kleur) tips toegezonden.Ontdek nu de “50 kleurentips” nu  helemaal gratis ! Vul het formulier in en klik op de onderstaande link en  en je krijgt direct toegang.

[optin]

Over de schrijver
c. van santen
Door

c. van santen

op 27 Feb 2012

waar kan ik een goede kapper vinden in de omgeving zuid-limburg die mijn gekleurde grijze lange haar weer naar een natuurlijke grijze tint kan terugbrengen. mijn haar is door het jarenlang verven erg droog geworden en heeft na 3 weken al een oranje gloed. Wil mijn haar grijs hebben maar heb een goed advies bij een goede kapper nodig. Help!!

Ayla
Door

Ayla

op 18 Apr 2012

Hoe krijg ik m'n bruin oranje haarkleur in donker asblond? Ik heb m'n haar inmiddels al geverfd met agora 6.12 extra as en 0.66 blauw met 6% maar het is nog steeds oranje bruin. Hoe krijg ik een natuurlijk as kleur? P.s. Ik had van mezelf natuurlijk bruin haar, voordat ik begon met het verven. Ik hoop graag z.s.m. Antwoord te krijgen.

Edwin
Door

Edwin

op 18 Apr 2012

hoi,Ayla Ik zal zo snel mogelijk antwoord proberen te geven in mijn blog. ik neem aan dat je Igora van Schwarzkopf bedoeld. 1e advies niet meer kleuren met verf ( behalve je uitgroei) gebruik een semikleuring zoals vibrance maar zoek een kleur met groen ipv blauw je moet eerst het rood wegwerken blauw werkt geel pigment weg en met 6% activator wordt je haar weer roder/oranje. daarna een pure as tint met extra askleur toegevoegd.groeten Edwinhttps://haargeheimen.nl/wp-admin/#comments-form

lisa
Door

lisa

op 12 May 2012

ik hoor hier allemaal spookverhalen over dat als je het ontkleurt dat er een heel stuk af moet maar ik zit op de nederlandse kappersakademie en er zijn tegenwoordig zoveel soorten producten en zoveel soorten waterstofperoxide dat er voor ieder type haar precies een recept gemaakt kan worden, plus dat de producten van vroeger veel agressiever zijn dan de producten van nu, wat je ook kan proberen want met verf op verf kan je je haar nooit lichter krijgen of het warme eruit halen maar je kunt het misschien met silver shampoo wassen dat is eigelijk om de gele gloed uit grijs haar te halen, maar het werkt ook goed voor blond haar kijk alleen uit dat je niet teveel gebruikt en afwisselt met een normale shampoo

Edwin
Door

Edwin

op 18 May 2012

Je hebt gedeeltelijk gelijk. Maar de kappersakademi gebruiken ze alleen professionele producten die zijn in het algemeen veel beter voor het haar. Doch voor de thuismarkt word er nog steeds vaak minderwaardige en aggressieve producten gebruikt. En de doorsnee consument kan niet aan de professionele producten en de kennis komen die ze eigenlijk nodig hebben. Plus als kapper kan je goed beoordelen wat het haar nodig heeft en of dat voor bepaalde bahandelingen het haar sterk genoeg voor is , is het haar te veel chemisch behandeld, is er te veel keratine of vocht uit het haar verdwenen zijn de beste producten nog niet goed genoeg. dank je wel voor je reactie,Edwin Minnee

zomer proof kleur in je haar. - Haar Geheimen
Door

zomer proof kleur in je haar. - Haar Geheimen

op 04 Jul 2012

[...] wat warmer uit. De punten zijn wel moeilijker te corrigeren omdat ze geen spoeling hebben die een gele, oranje of groene gloed kan wegwerken( kijk dan evt. voor Vibrance maar gebruik dit niet tegelijkertijd maar [...]

Butterfly
Door

Butterfly

op 20 Jul 2012

Beste, ik had mijn haar eerst licht bruin geverfd, nou heb ik het later blondeerd en heb nu een orange gloed met een 5cm lichtbruin+50%grijs uitgrooi. Hoe krijg ik zelf al mijn haar blond? Ik gebruik kis van kappers. Moet ik eerst mijn natuurkleur 1:1 met de gewenste kleur en 1,5 oxi van 9% gebruiken. dus eerst de aanzet 20 minuten inwerken en dan de rest van het haar verven en dan in totaal 50 minuten inlaten?Please Help!

Edwin
Door

Edwin

op 02 Aug 2012

hoi Butterfly sorry voor late antwoord maar ik was op vakantieje uitgroei is nog niet geverfd die gaat dus anders reageren op lichter kleuren dan je reeds gekleurde haar. wat ik zelf mooi vindis : kleur de aanzet met natuurtint 8 en 8A (1:1) met 9% activator gewoon verhouding 1:1. geef 15 min voorsprong Deze kleur hoeft niet extra veel op te lichten voor je bruine haren en dekt ook goed de grijze haren. Voor de punten te corrigeren gebruik je, wanneer het niet te oranje is, 10 SA met demi activator. Is dat niet genoeg 9A demi activator met extra violet of echt een klein druppeltje blauw ,niet meer dan een kleine cm (blauw is kleurhoogte 7 en slaat heel snel door). Inwerktijd dan 20 min aanhouden. in totaal krijg je een inwerktijd van 10 min + 20 min + 10-15 min voor de tijd dat je de kleur opbrengt. je aanzet krijgt dan 45 min in werktijd dit kan je evt verlengen naar een 60 min. Slaat de kleur in de punten snel door? Dan geef je de aanzet 10 min extra. Wanneer de kleur mat genoeg is zet dan met folies of evt met een kam blonde plukjes in het haar met Kis KeraBlond Bleach 6_9% activator. je krijgt een mooie gemengde tint waar je de horizontale lijnen niet meer op laat vallen.Het ziet er dan mooi blond uit.succes Edwin

monique
Door

monique

op 11 Jan 2016

Geachte Edwin. Ik heb hetzelfde haar donker+grijs . Moet het speciaal met 9% . Wat gebeurt er met 6% op maagdelijke uitgroei met de formule 8N+A+6%. Ik wil een koele kleur blond. Ik heb geëxperimenteerd met 9N+8A+bleach pasta en 6% het word heel licht en koel. De formule met de pasta vind ik moeilijk voor de volgende keer. Kan het niet simpeler? De vorige kleuringen zijn zonder bleach pasta geweest en die is warm 7 uitgevallen. Nu heb ik dus 7 met 2 cm helblond. Dat hel hoeft niet perse maar wel koel. Dank U.

Edwin
Door

Edwin

op 31 Jan 2016

Hoi Monique, hoe lichter je gaat hoe gemakkelijker je haar mat krijgt mat 6% kan soms wel maar dan moet er extra A door heen en extra lange inwerktijd 45 - 60 min dan kan het nog moeilijk zijn. een idee is eerst blondeer pasta 6% op de aanzet uitspoelen en dan 8n A 3% als correctie 9 is het blond niet licht genoeg evt 6% conclusie simpel is warm! succes Edwin

Medina
Door

Medina

op 31 Jul 2012

Beste Edwin, Gisteren heeft een vriendin van mij mijn haren geblondeerd, ik heb van mezelf donkerbruin haar met een beetje lichtbruin. Maar na de ontkleuring en de verf was me haar kleur echt mooi, het was echt blond, maar later werd het oranje. Kan ik nu het beste gewoon nog 2 keer verf kopen bij de kruidvat en het opnieuw verven zodat de oranje eruit gaat, of heeft u een andere oplossing voor mij? Groetjes Medina

Edwin
Door

Edwin

op 02 Aug 2012

Beste Medina,Opnieuw kleuren met dezelfde kleur kan alleen goed komen door alle kleur te verwijderen Je hebt dan super licht blond tegen spierwit aan. Je kunt beter bij de groothandel een kleur kopen die asblond is. Daarmee verwijder je de oranje / gele gloed. is je kleur licht genoeg neem dan een semikleuring bv. diacolor van l'oreal of schwarzkopf vibrance nr 9.1 (evt met een beetje mengtint nr. 0.11 niet meer dan een druppeltje!) Een ander alternatief. Ga naar een goede kapper! Die kan heel simpel een mooie kleur van je oranje gloed maken. je kunt daarna zelf heel gemakkelijk de uitgroei bij werken. succes...groeten, Edwin Minnee

Amanda
Door

Amanda

op 08 Dec 2015

De igora vibrance 9.1 is 100% mijn redding geweest!!! Dit product zou ik voorop de website vermelden voor alle geblondeerde coupes die geel/oranje zijn uitgevallen! Na járen ellende zeker met de uitgroei waar dan weer die gele gloed in zat, en zelfs de beste zilvershampoos een nacht laten zitten niet hielp, helpt dit product wel.M'n uitgroei gedaan, daarna de igora vibrance 9.1 cendre ( is as) erin met 3% en voila perfect! En niet ees donker!Amanda

Edwin
Door

Edwin

op 13 Dec 2015

Hoi Amanda, leuk om te horen bedankt!groeten ,Edwin

patricia
Door

patricia

op 25 Feb 2013

Ik heb vandaag mn haren met n lighter geprobeert lichter te maken, het is warm blond net n oranje gloed, gaat dit weg na een aantal keer wassen of wat moet ik doen? Extreem oranje is t niet

Edwin
Door

Edwin

op 27 Feb 2013

Hoi patricia, De oranje gloed die je nu hebt is waarschijnlijk dat je haar nog niet genoeg opgelicht is. Dit gaat niet vanzelf weg je moet het corrigeren met een extra askleur of mischien nog een keer lichter maken en dan nog corrigeren ( kijk dan wel uit dat het niet te droog wordt gebruik een goede conditioner en haarmasker). Corrigeren met een zilvershampoo gaat waarschijnlijk niet omdat de oranje / gele gloed veel te sterk is.succes. EdwinLukt het niet? Ga dan naar een kapper, die kan het vrij eenvoudig oplossen.

Mar
Door

Mar

op 26 Mar 2013

Beste Edwin,Wat een fijne website! Ik zou willen dat ik deze voor ik ging ontkleuren had ontdekt!Omdat mijn haar donkerbruin geverfd was is het nu na blonderen van de punten (voor een ombre look) nu een middenbruin/oranje. Omdat het vooral in zonlicht niet zo mooi is zou ik er graag een astint spoeling overheen zetten.Na wat lezen op internet denk ik dat ik wel een Igora spoeling zou willen gebruiken om het effect wat natuurlijker te krijgen. Ik zou het liever nog wat lichter hebben, maar als dat niet gaat neem ik wel genoegen met een wat minder oranje gloed.Welke kleur Igora van Swartzkopf kan ik het beste gebruiken en welk percentage developer? En aangezien ik nu een verloop qua kleur in mijn haar heb omdat de rest van mijn haar donkerbruin is, is dat ook te doen met een spoeling? Kan ik die alleen op de punten gebruiken zonder dat de rest van mijn haar een vreemde kleur wordt?Alvast bedankt voor je reactie.

Edwin
Door

Edwin

op 28 Mar 2013

Hoi Mar,gebruik om te corrigeren het liefst een spoeling . Lichter maken moet je aan de kapper overlaten want door de combinatie van kleuren kan het van alles worden. Van schwarzkop vibrance .12 serie is er een mooie kleur voor maar helaas gaat die er uit maar waarschijnlijk nog wel te krijgen,De vibrance 5.12 dit is een bruine as tint die net genoeg oranje voor je weghaalt er is ook een lichter versie 6.12 7.12 en 8. 12 de 9. 1 werkt ook wel maar geeft minder effect en je blijft verschil zien. gebruik de 1,5% DAN KAN JE HET REGELMATIG HERHALEN TOT HET PRECIES GOED IS. Breng het een beetje rommelig op zodat het mooi in de rest van het haar kan overlopen.succes.

Marlen
Door

Marlen

op 03 Jun 2013

Hi Edwin,Na het blonderen van een klant , corrigeer ik de oranje gloed altijd met een 10fp van Kis.. Maar nu lees ik op deze site dat ze adviseren om een 10fz te gebruiken. Nu denk ik eraan om dat te gebruiken, alhoewel mn klant tot nu toe altijd tevreden is geweest met de manier en de verf die ik altijd gebruikte. Wat kan ik het best doen? Dank alvast, mvg Marlen

Edwin
Door

Edwin

op 03 Jun 2013

Hoi Marlen, Wanneer de kleur goed is gewoon niet veranderen. DE 10FZ is een stuk intensiever en daarom kan het gemakkelijker een gele /oranje gloed wegwerken. Maar het kan soms ook wel doorslaan in de punten. De 10FP licht het haar net nog iets extra op waardoor de oranje gloed ook mooi kan weg trekken. Zodra je haar moet kleuren waar de oranje / gele gloed moeilijker uitgaat of haar met bv. een donkere Basis kan je gerust ( in volgorde van intensiteit) 10S 10SA of de 10 FZ met 3% of DMI lotion gebruiken. groetjes Edwin

Charlotte
Door

Charlotte

op 26 Jan 2016

Hi Edwin,Ik wil juist graag grijs haar (zilver grijs). Ik ga het verven met 10FZ maar met 6% ipv 3%, kunnen de kleuren van KIS ook gebruikt worden met 6%?

Edwin
Door

Edwin

op 31 Jan 2016

Hoi Charlotte, ja zeker. kan wel meer oplichten. groeten Edwin

Iris
Door

Iris

op 22 Apr 2016

Beste Edwin,Mijn haar is geblondeerd (gele gloed), graag wil ik dit as/wit/grijs verven. Ik heb KIS 10FZ gebruikt, 1 deel 10FZ + 1 deel oxy 6%. Na 40 minuten uitgespoeld maar ik zie geen verschil...? De blonde plukken zijn niet witter geworden... Weet u hoe dit mogelijk is? Mijn tweede vraag, deze formule bleekt niet klopt dat? Kan ik het ook op mijn donkere plukken doen zodat deze rode gloed verdwijnt of worden deze dan ook lichter?Alvast bedankt, Mvg, Iris Floor

Edwin
Door

Edwin

op 28 Apr 2016

Hoi Iris. 1: met verf kan je nooit geverfd haar lichter kleuren. Op het nog niet gekleurde gedeelte kan het wel oplichten 2: gebruik max 3% of DMI lotion voor een correctie. 3: zorg dat het haar zoveel mogelijk al de goede kleur heeft met blondeer ( kijk uit met de punten maak deze niet te poreus). Succes , Edwin

Alexia
Door

Alexia

op 04 Jun 2013

Ik heb gister mijn haar laten ontkleuren en verven bij de kapper. Ik heb van mezelf een vrij donkere kleur bruin en wilde naar licht bruin. De kleur leek goed, maar nu vind ik het toch te oranje en ben van mening dat deze lichte kleur ook niet zo goed staat. Wat zou het gevaar kunnen zijn als ik een donkere bruine/ of zelfs zwarte kleur overheen verf?Groetjes Alexia

Edwin
Door

Edwin

op 04 Jun 2013

Hoi Alexia, antwoord: Ja er zijn enige gevaren wanneer je je haar zwart of donker bruin gaat verven. 1. je haar krijgt een groene gloed.\ 2. je haar wordt droog en stug door het te snel achter elkaar kleuren. 3. Door verschillende poreuze delen in je haar krijg je een "gevlekte" kleur. 4. De haarverf van de kapper gaat misschien slecht samen met een thuis kleur. 5. Het wordt met bruine verf zo donker dat het (een lelijke) kleur zwart wordt. 6. Het wordt er misschien niet mooier op. oplossing: Ga naar de kapper die het de kleur gemaakt heeft en vertel dat je de kleur te veel oranje vindt. Een goede kapper hersteld dat (gratis). Anders gebruik een semikleuring met een astin: Bv. 5.1 van Vibrance van Igora of de 5Mn of 5A met DMIlotion van Kis. Verf het niet meer er is al teveel aan het haar gebeurd het kan later of misschien direct nadat je het verft heel poreus en droog en dor worden. de kleur pakt dan ook niet goed meer en 'valt'vanzelf uitje haar. Wacht ieder geval een paar dagen of een week wanneer je het zelf wilt doen.groeten en succes Edwin Minnee

Anna
Door

Anna

op 12 Jun 2013

Hallo Edwin,Ik heb van mij zelf donkerbruin haar en die heb ik 6 maanden geleden blond laten verven door de kapper, alleen het probleem is elke keer dat ik toch niet die mooie matte blonde kleur krijg , maar altijd met een oranje gloed erin. Ik heb ook wat blonde plukken erin laten zetten anders zijn mijn haren coper van kleur. De kapper zegt dat mijn haren oranjepigment hebben. Ik verf met goldwell kleuring 8SB , Heb jij misschien tips voor mij?Alvast bedankt..

Edwin
Door

Edwin

op 14 Jun 2013

Hoi Anna zoek een farouk, l'anza kapper of een Organic Color System Salon . laat je haarkleur goed analyseren en de gele gloed herstellen. het probleem de 8SB moet veel te hard werken ( groot kleurverschil) om de donker pigmenten weg te krijgen. Er is bijna geen energie (zuurstof) over om de gele pigmenten te corrigeren. Het haar kan beter eerst blonderen en met een semikleur corrigeren. Met de meeste merken zijn de blondeer producten te agressief met de bovenstaande kan het haar al met een laag percentage worden opgelicht en blijft de gele gloed weg.groetjes Edwin

Lina
Door

Lina

op 05 Jul 2013

Hallo Edwin,Ik ben een tijdje geleden bij een kapper geweest. Ik wilde van donkerbruin/rood naar lichtbruin/donkerblond. Zij heeft toen mijn haar 2 keer ontkleurd, omdat mijn haar niet lichter wilde worden. Vervolgens heeft ze mijn haar geverfd. Hier heb ik 102,50 voor betaald. Ik vind het te oranje achtig en totaal niet mooi. Ik denk erover om het donker te laten verven om er maar klaar mee te zijn, maar ik zou toch zo gelukkig zijn met een lichte kleur (lichtbruin/donkerblond). Wat raad u mij aan?Alvast bedankt!

Edwin
Door

Edwin

op 21 Jul 2013

Hoi lina, je haar is niet genoeg ontkleurd en gecorrigeerd dus blijft het oranje. Wil je niet weer donkerder kun je het beste een extra as donkerblond semikleuring laten zetten. Daarna heel dunne folie plukjes licht asblond laten zetten. je haar lijkt dan lichter maar is minder oranje.groetjes Edwin P.s. zoek een kapper die dat inderdaad ook kan.

Melissa & Martin
Door

Melissa & Martin

op 16 Aug 2013

Hallo ik heb mijn haar eerst geverfd met kruitvat ultra licht blond dat pakte niet goed dus heb het nu ontkleurd met garnier ontkleuring en heb nu swarzkopf L1 super intensive blond gebruikt maar heb nog steeds die oranje,geel / goudkleurige gloedHoe krijg ik die weg??? gebruik elke dag al zilver shampoo en een masker

Edwin
Door

Edwin

op 02 Sep 2013

Hoi Melissa,Je haar blijft een gele gloed houden door de 6% activator die je gebruikt je kunt beter een (paar keer) een as spoeling of semi kleuring gebruiken die vult alleen het haar op en probeert het haar niet verder op te lichten waardoor er weer geel pigment te voorschijn komt. je zal zien dat je zilver shampoo dan ook beter werkt.succes, Edwin

diantha
Door

diantha

op 25 Aug 2013

hallo!ook ik ben zo dom geweest om zelf aan de slag te gaan :(... na 2 keer ontkleuren een middenas erin gedaan om van de geel/oranje gloed af te komen.. deze pakt mn haar niet meer naar mijn idee is mn haar over-verzadigd? wat raad je aan om nu te doen om de soort van 'bassie look' te verminderen? heb op dit moment alleen een 9.5 thuis en dat is ook verf..groetjes diantha

Edwin
Door

Edwin

op 02 Sep 2013

Hoi Diantha, Ga naar een goede kapper want dit is thuis bijna niet te doen. Met een 9.5 wordt het nog meer oranje en geel. Gebruik ieder geval geen verf maar maar aleen spoeling of semikleur je haar is zo poreus aan het worden dat hoeft niet verder opengemaakt worden met verf. Laat je door je kapper adviseren wat je nog kan doen misschien valt het mee en kan je kapper de oranje gloed nog weg krijgen anders kan die evt weer iets donkerder maken zodat de oranje kleuren verdwijnensucces Edwin.

Mariska
Door

Mariska

op 10 Jan 2014

Hallo Edwin,Ik heb van mezelf lichtbruin haar. Ik verf mijn haar altijd lichtbruin omdat ik dat net wat mooier vind dan mijn eigen haarkleur. Laatst had ik een middenbruine haarverf geprobeerd maar die was pikzwart uitgevallen. Hierna heb ik zelf thuis me haar ontkleurd, en vooral bij de aanzet is er een oranje gloed gekomen, halverwege en de punten zijn erg donkerbruin. Ik wil die oranje gloed weg hebben. Is het dan mogelijk om een donkerblonde semi permanent erover te doen?

Edwin
Door

Edwin

op 11 Jan 2014

Hoi Mariska, Een donkerblonde semikleuring is waarschijnlijk niet genoeg . De aanzet wordt dan waarschijnlijk donkerder maar nog steeds met een oranje gloed. Beter kan je een semikleuring met een astint 6a ( 6.1) die corrigeert de oranje gloed zonder al te donker te worden. Let op doe een beetje crèmespoeling of conditioner in de punten tijdens het inwerken zodat de kleur niet in de punten kan komen. De kleur in de punten is al volgelopen en is met een beetjes kleuremulsie gelijk nog donkerder.succes, Edwin

Carin
Door

Carin

op 01 Apr 2014

Hoi Edwin,Vorig jaar maart/april wilde ik mijn haar iets blonder maken, ik heb van mijzelf donkerblond tot lichtbruin haar en had het geverfd naar licht- tot middenblond. Dit pakte niet echt helemaal goed, het was donkerder dan ik had gedacht, eigenlijk maar 2 tinten lichter dan mijn eigen haarkleur en heb toen maar highlights eroverheen gezet, alles met doe-het-zelfpakjes van schwarzkopf. Het zag er best mooi uit. Na een paar maanden (3 ongeveer, in juli) heb ik pakjes gekocht van Poly en wilde mijn haar natuurlijk blond maken, dus een stuk lichterblond dan het was. Dit lukte redelijk goed en de highlights kleurden ook mooi lichter mee. Ik heb het daarna lekker laten groeien, totdat ik mijn uitgroei behoorlijk lelijk begon te vinden, dit was in november. Mijn oudste dochter had toen dip-dye en mij leek dat handig voor de rest van de winter, toch een beetje blond en bovenop mijn eigen donkerblonde haar. Dus geverfd met donkerblond en het resultaat was erg mooi. Mijn plan was om het in de lente (nu dus) weer helemaal blond te maken. Ik heb dus afgelopen zaterdag Schwarzkopf L1 gekocht en dat over mijn haar gedaan. Helaas is nu mijn uitgroei mooi licht, mijn punten zijn ook mooi licht, alleen het stuk ertussenin is nu geel/oranje geworden. Zeg maar, alvast klaar voor Koningsdag eind deze maand! Ik ben gisteren naar de Makso gegaan in Apeldoorn (kappersgroothandel) en zij raadde mij aan om een hele tube Luocolor P01 van L'Oreal samen met 75cc 6% peroxide erin te doen en dat er 20 minuten erin te laten zitten. Zou het goed kunnen komen hiermee? Mijn oudste dochter gaat het er vanavond in zetten en ik hoop dat het goed komt. Anders ga ik gewoon weer terug naar donkerblond bovenop als het alsnog mislukt, maar ik ben bang dat het dan groen wordt bovenop!Alvast bedankt voor de wijze raad! Groetjes, Carin

Edwin
Door

Edwin

op 09 Apr 2014

Hoi Carin, Sorry voor late antwoord ik heb flink problemen gehad met mijn spam filter. Ik neem aan dat de kleur al gedaan is . Wat je volgende keer in de gaten moet houden, wanneer je een kleur correctie doet. Doe dit alleen in de "foute kleur " laat het haar met de goede kleur met rust. . is je haar inderdaad groen geworden ik denk het waarschijnlijk niet of niet erg zet dan een gouden spoeling over (alleen over het "groen"gedeelte dus)groeten Edwin

manon
Door

manon

op 02 Apr 2014

Beste Edwin, ik heb van nature een middenbruin/donkerblonde as grauwig haarkleur. vorig jaar heb ik het voor het eerst donkerbruin geverfd en het viel gelijk al heel oranje uit vooral bij mijn donkerblonde aanzetpunten. ik heb dit maar zo gelaten en mijn haar veel korter geknipt. deze maand wilde ik toch weer een poging wagen (16 maanden later). ik ben naar de kapper gegaan om mijn haar asbruin(blond) te verven. ze zei me dat ik maar 1 tint lichter kon gaan zonder bleken anders zou het groen worden? ik had al gewaarschuwd dat ik geen oranje gloed wilde! de kapper deed echter wat ze zelf wilde en heeft er een natuurbruin, 1 tint lichter dan mijn eigen haar ingezet( een 6 volgens mij), dat zou onmogelijk oranje uitslaan omdat het een natuurtint is. nou het resultaat nu is het lichter geworden maar ook een verschrikkelijke oranje gloed bij mijn aanzetpunten weer. hoe kan dat? het is een natuurtint en ik heb van mezelf al een askleur. wat kan ik nu het beste doen om die oranje gloed eruit te krijgen? had ik toch maar een askleur moeten doen en dan maar groene gloed wat in mijn ogen beter is dan oranje! :( dank voor u antwoord

Edwin
Door

Edwin

op 09 Apr 2014

Hoi Manon, Je hebt helemaal gelijk een as kleur staat je waarschijnlijk beter. Maar de kapper heeft twee dingen door elkaar gehaald : GA JE DONKER HAAR LICHTER MAKEN BLIJFT ER MEER WARM PIGMENT ACHTER GA JE LICHT HAAR DONKER MAKEN KRIJG JE MEER GROEN PIGMENT Hoe kan dat ? Wanneer je haar oplicht gaan de zwakste pigmenten eerst dus blauw en groen de sterkste het laatst rood oranje geel. verf gaat uit van natuurtint de juiste balans tussen groen en rood. Je komt groene pigmenten dan te kort je houdt dus een oranje gloed over. Wanneer je licht haar donkerder kleurt kom je juist rood en oranje tekort ( zit niet in blond haar ) de donkere haarverf gaat uit van een natuurtint ( is gemaakt van groen en rood pigment = bruin) dus je krijgt dubbel groen pigment kleur krijgt groene gloed. dus om weer een normale kleur voor jou te krijgen is extra groen pigment toevoegen dat zit in een askleur en semikleuring of spoeling is meestal voldoende met evt een beetje extra groene mengtint. succes, Edwin

Chanel
Door

Chanel

op 22 Apr 2014

Hoi, Ik heb van mezelf redelijk blond haar, dat heb ik rond december bruin geverfd en wou voor de zomer eigenlijk weer blond, nou had ik eerst coupe soleil erin laten zetten voor een goede ondertoon/basis, nou heb ik laatst van de Lijn Schwarzkopf Blonde L1 ++ me haar geverfd, niet rekening gehouden met dt ik twee pakken nodig zou hebben dus het werd het niet helemaal, ook werd het een beetje geel, nou heb ik het vandaag opnieuw geverfd, en het is bijna oranje... Wat zou ik hiertegen kunnen doen?Mvg

Edwin
Door

Edwin

op 01 May 2014

Hoi Chanel, Gebruik een semikleuring bv 9.1 van vibrance of 9a met 10 a van Kis mmet DMI activator( evt meerde keren). Wordt de kleur te donker dan weer een paar highlight met max 6% om de juiste kleurhoogte te krijgen verf de uiteinde daarna niet meer met een verf met 6% ander komt het oranje geel zo weer terug. succes, Edwin

Kai
Door

Kai

op 21 Jul 2014

Hallo Edwin, Mijn haar is behoorlijk grijs geworden, en omdat ik daar voorlopig nog niet aan wil, laat ik het door de kapper verven in een gewone donkerblonde kleur. Dat lukt eigenlijk altijd goed, maar na een week of zo begint het haar oranje te verkleuren tot ik na een maand rondloop met een kop als een wortel. Ik zeg het maar zoals het is. Na het uitproberen van verschillende kleurmengsels (ook askleuren) die geen verbetering gaven heeft de kapper de laatste keer verf gebruikt met ammonia, in de hoop dat de kleur dan beter zou houden, maar het heeft nauwelijks uitgemaakt. Hoewel ik heel goed tegen de grapjes van mijn collega's kan, zou het toch wel fijn zijn als de kleur eens een maand zou houden, afgezien van de uitgroei natuurlijk. Wat kan ik doen?Met vriendelijke groeten,Kai

Edwin
Door

Edwin

op 23 Sep 2014

Hoi Kai, je hebt waarschijnlijk kwestbaar haar waardoor de kleur pigmenten je haar uitvliegen vooral de koele pigmenten. Oplossing aanzet kleuren met een astint en de lengtes alleen nog laten kleuren met een ( as)emikleuring. Want door de verf maak je de puntenen steeds poreuser zodat dekleur er nog sneller uitvliegt. Verzorg het thuis ook goed Gebruik de verzorging van je kapper die bij de kleur hoort shamppo haarmasker conditioner , kleurbescherming( serum of spray) een versteviging lak enz. dit is in aanschaf vaak stuk duurder maar in gebruik meestal goedkoper ( is zwaar geconcentreerd tov. supermarkt en drogist)Zoek anders een lanza'kapper organic color kapper of chi kapper die houden je haar gezonder waardoor het niet meer oranje wordt. evt kan je ook tressa watercolors gebruiken de moccadrench corrigeert de warme pigmenten in je haar. succes , Edwin

Terra
Door

Terra

op 18 Mar 2015

Hey edwin,Ik heb van nature asblond haar maar heb het van de winter twee keer met een spoeling bruin gemaakt. Voor de zomer wilde ik weer blond haar maar blonder dan mijn eigen haar en ben toen even gaan informeren of ik daarvoor mijn speiling er eerste helemaal uit moest laten gaan. Er is mij verteld dat omdat ze het toch gaan ontkleuren dat dat niet uitmaakte. Toen en ontkleurd was had het een beetje een rare geel/oranje kleur, waar ze nog een kleur over heen zouden doen. Als resultaat heb ik nu een beetje goed/oranje/geel haar. Ik ben terug gegaan waarna ze zeiden dat het mn eigenschuld was omdat ze hadden gezegd dat ze de kleur van te voren niet konden garanderen (ik dacht dat ze bedoelde dat het iets donkerder of lichter blond kon zijn dan ik wilde) ze zijn akkoord gegaan met het opnieuw doen maar ze zeggen dat er een kans is dat het zelfde resultaat er uit komt maar dan met slechter haar omdat ik dan twee keer in 5 dagen mijn haar ontkleur en verf. Heb jij tips? Want ik wil eigenlijk niet bruin gaan waarvan iedereen zegt dat het de oplossing is.Ik hoop dat je snel kunt reageren!Groetjes Terra

Edwin
Door

Edwin

op 27 Mar 2015

Hoi Terra , sorry voor late reactie (sterke spam filter), zoek een ander kapper die met zachte producten werkt ( farouk, l'anza of Organic Color) die dat ook goed kunnen corrigeren. lukt het niet doe dan met een semikleuring donkerblond ( trekt meestal genoeg oranje weg ander met een as donkerblond semikleuring) succes Edwin

Liset
Door

Liset

op 22 Apr 2015

Hoi Edwin,Ik heb ong. anderhalf jaar geleden mijn haar heel felrood geverfd. Dat bleef niet mooi en omdat ik weer naar blond wou heb ik het daarna weer laten oplichten bij mijn kapper dmv heel veel dunne folie's in verschillende lichte blondtinten. Momenteel is de bovenste helft mooi lichtblond met highlights maar de lengtes zijn nog steeds heel goud/warm. Ik zou deze graag ook mooi licht asblond hebben. Nu las ik al verschillende keren over Schwarzkopf Igora Vibrance 9.1 die je aanraadt, en dan met 1.9% ipv hoger. Kan ik deze ook gebruiken? Moet ik dit dan alleen op de lengtes doen die warm zijn of doet het niets voor mijn eigen kleur en kan ik het helemaal inzetten?Alvast bedankt voor je reactie.Mvg Liset

Edwin
Door

Edwin

op 02 May 2015

hoi Liset , Misschien kan je beter de gedeeltes van je haar wat te warm is iets meer op laten lichten en dan corrigeren met de 9,1 of misschien de 9 1/2-1 maar in de mooie kleur jkan het inderdaad al doorslaan.succes Edwin

Cher
Door

Cher

op 25 Apr 2015

HaaiMijn haar is van nature blond maar ik verf het nu al 6 jaar donker het is nu zwart in middels.. ik heb al een aantal keren geprobeerd om het lichter te krijgen maar ik was echt helemaal oranje (gelukkig was het toen het wk hah) ik heb toen nog 2 pakken ontkleuring erin gedaan en toen werd het weer wat donkerder.. snapte er niks van dus heb het maar weer donker geverfd.. nu is mijn vraag hoe kan ik het het beste aan pakken zonder rond de 100 euro te moeten betalen bij een kapper... ik wil graag donker blond en ik heb nu pikzwart haar ik gebruik spoeling geen verf. Hoop snel een reactie te krijgen! V

Edwin
Door

Edwin

op 01 May 2015

Hoi CHer, je kleur is helemaal volgelopen de zwarte kleur is gaan stapelen. Dit is een zeer lastige kleur om er uit te krijgen en gaat je bij een kapper die 100 euro rekend waarschijnlijk niet lukken. de behandeling om hetgoed te krijgen zal minimaal 4-6 uur duren en waarschijnlijk nog een of twee keer terugkomen. door dat je het reeds ontkleurd hebt wordt het alleen maar moeilijker. het gevaar wanneer je het zelfdoet is dat er straks mooie geel oranje blonde plukken afgebroken haar op de badkamervloer ligt. haarbreuk is iets wat je niet wilt hebben. Doe voorzichtig, kleur langzaam een wat lichtere kleur met bv een paar hele dunne highlights ( blijft dan wel altijd warm) en ga geleidelijk steeds lichter tot de kleur gemakkelijk blond te krijgen is. ( dit duur wel minimaal 1-2 jaar . maar heb je wanneer je haar afbreekt ieder geval een beetje haar lengte over.succes, Edwin

Corine Kool
Door

Corine Kool

op 19 Aug 2015

Hoi, Ik wil graag mijn haar verven in tint 5.15. Echter qua kleurhoogte vind ik die iets te donker en zou liever tussen 6 en 7 zitten. Zou je aanraden de 5.15 te mengen met één van de natuurtinten of verzwakt dat het beetje rood dusdanig dat er niets meer van te zien is. Ik hoor graag jouw mening. Groet Corine

Edwin
Door

Edwin

op 21 Aug 2015

Hoi Corine. Je hebt inderdaad kans dat de kleur wat verzwakt. je kan dit evt opvangen door een paar cm extra rood pigment er bij te mengen. let welop dat je niet te veelrood gebruikt. Maak eerst een test lokje voor de zeker heid.succes Edwin.

Sonny
Door

Sonny

op 26 Aug 2015

Hoi edwin,Ik zit met een probleem, heb zwart haar ontkleurd zonder vlekken of iets resultaat is bruin( met roodoranje schijn) hoe kan ik deze wegkrijgen en een mooie lichtbruin/donkerblond kleur te krijgen.. ik had gedacht aan ofwel voorpigmenteren? Ofwel nog eens ontkleuren met 20volume voor de roodoranje schijn en dan een 6.12 of een 7.12 erop zetten.. is dit een goed idee of kan je me een ander oplossing geven? Alvast bedankt..

Edwin
Door

Edwin

op 31 Aug 2015

Hoi Sonny. Je zal verder moeten ontkleuren voor een lichtere kleur. GEVERFD HAAR KAN NIET LICHTER GEKLEURD WORDEN MET HAAR VERF! daar na kan je het beset corrigeren met een as-spoeling of as-semikleuring. om nu de warme gloed weg te krijgen kan je een semikleuring kleurhoogte 6A met extra groen pigment gebruiken. ( kan evt meerder keren tot de kleur goed is). succes edwin

Elise
Door

Elise

op 16 Dec 2015

Hallo,Ik had eerst donkerbruin haar en heb er toen een hele lichte blonde spoeling overheen gezet, toen werd het zo licht dat ik er gelijk weer een kastanje kleurige spoeling overheen heb gezet. Toen werd het weer zo donker, dat ik ermee naar de kapoer ben geweest. Die hebben het eerst weer geblondeerd en vervolgens een bruine kleur overheen gezet, maar nu heeft mijn haar een oranje gloed. Weet U misschien hoe ik deze weg kan halen?Mvg, Elise

Edwin
Door

Edwin

op 20 Dec 2015

Hoi elise, Zoek een farouk kapper een lanza kapper of een organic color system kapper die kunnen waarschijnlijk je haar herstellen zonder het verder te beschadigen. wil je het zelf doen probeer dan met een licht semikleuring bv een 8.1 met extra zilver of astoevoeging er bij. (Probeer eerst proeflokje of de kleur niet doorslaat). succes edwin

hanna
Door

hanna

op 24 Mar 2016

Hallo Edwin,Ik wil heel graag een donkerblonde as kleur in mijn haar. Alleen weet ik niet meer hoe ik dat voor elkaar kan krijgen na zoveel opgevolgde adviezen van kappers. Mijn haar is gekleurd met highlights, kleurspoeling en permanente haarverf. Bij de uiteinden van mijn haar zijn de highlights nog mooi aanwezig (dit is ongeveer 1/3 deel van mijn haar), de overige 2/3 deel van mijn haar bevat teveel rood pigment en is ook niet egaal door verschillende permanente kleuringen (allemaal op kleurhoogten 7 en 8) met activator 6%. Mijn eigen uitgroei is donkerbruin. Mijn haar is poreus en kan niet meer veel hebben. Wat kan ik het beste doen om toch mijn droom waar te maken en een donkerblonde as kleur die egaal is te creëren?

Edwin
Door

Edwin

op 11 Apr 2016

Hoi Hanna , Zoek een kleurexpert die je haar op de juiste manier kan kleuren dit kan je niet zelf zoveel verschillende tinten is voor een kapper al moeilijk. Je moet zeer voorzichtig met je haar zijn. Probeer een iets donkere astint waar je later lichter kan maken met highlights in combinatie met een as-semikleuring. zorg dat je je haar zo goed mogelijk verzorgd liefst met kapperproducten. succes, Edwin

Julie
Door

Julie

op 07 Apr 2016

Heey Edwin, ik heb middenbruin haar, kleurhoogte 6 ongeveer. Eens in de zoveel tijd verf ik het weer donkerder naar 4/5. Alleen ik houd altijd een rode gloed, ookal gebruik ik een semi kleur 5AA. Wat kan ik hier aan doen? Ik las dat eventueel Kis 5A met Igora Vibrance 0.11 een oplossing kan zijn ? Moet je die dan 1:1 mengen met Kis DMI ? Alvast heel eeg bedankt ! Groetjes Julie

Edwin
Door

Edwin

op 11 Apr 2016

Hoi Julie, dat kan je proberen maar je kan evt ook de 5.1 met 0.11 van vibrance gebruikne die kanje evt meerdere keeren achter elkaar gebruiken. succes, Edwin P.S. wordt je haar te donker ? Gebruik dan 9.1 met 0.11 met laagste percentage (1,8% ??)

Myrthe
Door

Myrthe

op 03 May 2016

Hallo Edwin,Ik heb half jaar geleden mijn haar donkerrood geverfd met poly palette verf. Nu heb ik het vanmorgen ontkleurd en is dit mega oranje geworden. Ik wilde het graag donkerblond verven maar dat is dus niet gelukt. Ik heb daarna witblond in mijn haar geverfd( poly palette 200), zodat het oranje, blonder zou worden. Nu is alleen mijn haaruitgroei blond geworden en het oranje is oranje gebleven. Wat kan ik nu doen zodat het als nog donkerblond kan worden?Alvast bedankt,Myrthe

Edwin
Door

Edwin

op 06 May 2016

Hoi Myrthe, ik schrijf het wel vaker " MET VERF KAN JE GEVERFD HAAR NOOOOOOOIT LICHTER KLEUREN!" dat heb je dus nu gezien. Laat dat soort dingen liever aan de expert over. Wil je toch zelf doen? Misschien kan je nog een keer ontkleuren zodat er meer oranje verdwijnt. Hou wel de kwaliteit in de gaten. Dan kleuren met een donkerasblond (met evt extra as mengtint) of donkerblond of donkergoud blond dan moet je bepalen hoe veel warmte er nog in je haar zit om de juiste kleru te krijgen . Maak evt een proeflokje om te testen welke kleur je nodig hebt. succes Edwin

Tamara
Door

Tamara

op 30 Jul 2016

Hoi Edwin, mijn haren zijn geverfd met syoss permanent haarverf in de kleur sweet brunette. Dit heb ik denk ik zo'n 5 à 6 keer gedaan in de afgelopen vier jaar. Ik verfde iedere keer alles, waardoor het nu erg droog is onderin. Ik wil nu niet meer verven en gewoon mooi grijs worden :) Ik heb nu een uitgroei van ca. 10 cm en stoor me aan de rood/oranje gloed onderin. Bovenop is het mooi donkerblond, met nu door de zon, mooie gouden hilights. Ook zitten er dikke witte haren door. Kan ik iets doen aan de onderkant zodat het samen een mooi geheel wordt. Groetjes Tamara

Edwin
Door

Edwin

op 01 Sep 2016

Hoi Tamara, wanneer je haar niet te droog is zou je een paar highlights in de rood/ oranje gedeelte kunnen doen en daarna een spoeling met as blond bv 7A of zelfs 8A om de rest minder oranje / rood te maken. let wel opdat je haar niet te droog wordt! succes Edwin

Sena
Door

Sena

op 17 Nov 2016

Hallo Edwin,Ik heb zwarte haren van mezelf. Ik wou het licht bruin krijgen ik heb mijn haren geverfd met de kleur middenblond. Mijn haar pakte het nauwelijks alleen een bruine gloed en een paar duidelijkere bruine vlekken. Later heb ik er weer een pak overheen gedaan dit pakte redelijk goed uit alleen heb ik een lichtere oranje plek op mijn hoofdkruim. Op mijn haren hebben enkele delen niet echt een oranje kleur maar oranje gloed wijkt af van het bruine kleur. Wat kan ik hier aan doen? Moet ik heel mijn haren verven of moet ik alleen die delen verven en zo ja? Met welke kleur?Of is het mogelijk om het nog een keer in die kleur te verven zodat de rest ook bruiner wordt ( wil het namelijk lichter dan het nu is ) en dat ik daarna de lichte oranje gloed/ vlekken eruit verf?

Edwin
Door

Edwin

op 23 Nov 2016

Hoi Sena geverfd haar lichter kleuren met verf gaat niet!!!!! het haar zalk eerst ontkleurd moeten worden en daarna ingekleurd in de juiste kleurwens dit is bijna niet tedoen zoals je al gemerkt hebt je krijgt overal vlekken wanneer je het lukt om die te corrigeren en je knoeit op de andere plekken krijg je daar weer vlekken enz. wil je het zelf doen accepteer dan een donkere kleur dan dat je wil .Corrigeer je hele haar met een as lichtbruin semi kleuring evt wat extra op de oranje gedeelte en bidden dat het goed komt. Beter ga naar een kleurexpert een lanza kapper of farouk of een Organic Color Kapper die kunne e haar zonder alte veel schade weer opknappen. succes Edwin

Sabrina
Door

Sabrina

op 28 Apr 2017

Hoi ik wilde graag naar de granny grijs met donkere uitgroei....mijn haar was choco bruin kleur hoogte 6/7 met een uitgroei van 3 cm We hebben eerst mijn haar geblondeerd met 6% tot dat het goed blond was... toen schwarzkopf igora grey lilac op de punten en mijn uitgroei met 5.1 .... resultaat punten grijs maar mijn uitgroei is nog steeds warm van kleur al een paar keer gewassen met silvershampoo maar gaat niet weg ??? Wat kan ik hier aan doen... de warmte komt ook nog door de rest van mijn haar

Edwin
Door

Edwin

op 03 May 2017

Hoi Sabrina . Je uitgroei zal eerst nog lichter gemaakt worden (met evt de rest van het haar maar liever niet) dan evt behandelen met anti geel shampoo van kis en dan de juiste kleur toevoegen ( met evt extra as meng tint 0.11) let op! voor een mooie grannygrijs kleur mag er haast geen geel pigment in het haar zitten.Hoe minder warmte hoe mooier het grijs! succes, Edwin

Leo
Door

Leo

op 22 Mar 2018

Ik heb lichtbruin gekleurd haar (demi permanente kleuring). De lengten heb ik al een tijdje niet meer meegekleurd (ondertussen kleurhoogte 6) om kleurstapeling te voorkomen. Er zit nu een rossige/oranje gloed op.Met welke kleur kan ik dit wat matter maken zonder dat het haar (veel) donkerder wordt? 1 tint donkerder mag. Ik zat te kijken naar de Colorance. Kan ik de 9na gebruiken?

Leoni
Door

Leoni

op 22 Mar 2018

Ik heb lichtbruin gekleurd haar (demi permanente kleuring). De lengten heb ik al een tijdje niet meer meegekleurd (ondertussen kleurhoogte 6) om kleurstapeling te voorkomen. Er zit nu een rossige/oranje gloed op.Met welke kleur kan ik dit wat matter maken zonder dat het haar (veel) donkerder wordt? 1 tint donkerder mag. Ik zat te kijken naar de Colorance. Kan ik de 9na gebruiken?

Reactie plaatsen