Hoe blijft je haarkleur mooi en gezond?
12 juli 2013 
in Divers

Hoe blijft je haarkleur mooi en gezond?

 

Geverfd haar en zon zijn elkaars vijanden. Maar hoe kan je er voor zorgen dat je haarkleur ook in de zomer mooi blijft?

Iedereen die het haar regelmatig kleurt kent het verschijnsel weet het wel: Zodra de zon begint te schijnen lijkt het wel of je net mooi gemaakte haarkleur verdwijnt waar je bij staat.

 Wat gebeurt er nu precies?

Door de uv-straling van de zon worden de pigmenten in het haar afgebroken. Je kunt dit verschijnsel ook zien met posters die in de zon hebben gehangen. Het rood en ander warme tinten zijn verdwenen en je houd een poster met vage blauwe, grijze en groene tinten over.

Met de pigmenten in je haar gebeurt dit ook. De violet, rode en warme tinten verdwijnen het eerst waardoor bv. je mooie chocoladebruine kleur een vaal grauwe tint wordt.

Blond haar wordt vaak veel blonder en de mooie gouden gloed is zo verdwenen. En wanneer de zon lang genoeg schijnt verdwijnt de hele kleur en je houdt spierwit( grauw) haar over.

 

“hoe gezonder je haar is hoe minder de zon effect heeft op je haarkleur”

 

Poreus haar zal ook veel eerder verbleken dan gezond haar. Dat heeft o.a. te maken met de schubben laag is de schubben laag goed afgesloten kan de uv-straling moeilijker doordringen in de binnenste lagen van het haar waar het pigment van de verf zit.

Wat kun je het beste doen om je kleur mooi te houden.

  • Zorg voor gezond haar.
  • Neem een kleur die het haar zo min mogelijk beschadigd bv. Organic Color Systems zonder ammonia
  • Probeer de lengtes te ontzien: Verf alleen de aanzet en werk de lengte bij met een spoeling of semi kleuring.
  • Zorg voor een goede verzorging van je haar: Liefst alleen producten van je kapper, daar zitten standaard betere ingrediënten in die het vocht/keratine gehalte in je haar perfect kunnen houden.
  • Gebruik altijd een goede bescherming in zon. Er zijn veel professionele producten met een goede uv-filter zoals Magicbullet van l’anza met drievoudige UV bescherming. de Silk Serum van L’anza Of Schwarzkopf BC Sun Protect Hair Protection Oil met uvA en uvB protectie.
  • Zorg dat de zon niet op je haar schijnt. Blijf uit de zon ! Ga in de schaduw of zet een leuke zonnehoed op.
  • Gebruik zomers vaker een haarmasker om je haar in topconditie te houden.
  • Spoel je haar gelijk uit na het zwemmen in zee of zwembaden en doe er direct weer een sun protectie product in.
  • Draag je haar ’s zomer vaker in een vlecht.

Wil je meer tips voor een mooi haarkleur? Download  het E-book “50 kleurtips die je kapper je nooit verteld”  vul hierboven je naam en email-adres in en je kunt direct het boek bekijken.

Over de schrijver
Bernadette
Door

Bernadette

op 05 Sep 2013

Dit is de enige site waar ik op lees hoe het nu werkelijk zit met krullend haar. Ik heb bruin krullend haar (geverfd want ik word al gedeeltelijk grijs), half lang, in lagen geknipt en het is erg droog aan de punten. Ik heb al van alles geprobeerd. Ik ben ook l'Anza-fan en had in het verleden een soort gel/creme in een grijze tube, waar je perfecte krullen mee kon maken in droog haar. Dit wordt helaas niet meer verkocht en ik kan geen goede vervanging vinden. Weet jij een product van l'Anza dat er op lijkt? Ook kwam ik het volgende tegen op een site: Actieset bestaande uit de Lanza Keratin Oil shampoo ,Lanza Keratin Oil conditioner en Lanza Keratin Oil Treatment. Dit is behoorlijk aan de prijs dus zou ik graag van jou vernemen of dit iets is voor mijn haar. Of raad jij mij iets anders aan? Waar ik ook altijd mee zit en waar ik nog nooit iets over gelezen heb: hoe zorg je dat je pony goed geknipt wordt als je krullen hebt. Het krult bij mij nogal op dus ik heb aan de zijkanten van de pony vaak rare inhammen. Bedankt!

Edwin
Reactie plaatsen