Help! Hoe houd ik mijn (koper of rode) haarkleur mooi?
28 augustus 2012 
in Divers

Help! Hoe houd ik mijn (koper of rode) haarkleur mooi?

Ik kreeg laatst en vraag van Katia. Haar kopere haarkleur was na een keer wassen van koper naar vaal en blond veranderd. Hoe zorg je er nu voor dat je nieuwe haarkleur niet direct via de doucheput verdwijnt?

De  7 grootste bedreigingen voor een rode en kopere haarkleur

1. De haar kwaliteit:

Is je haar erg poreus, dan heeft het grote moeite om de rode en koper pigmentdeeltjes vast te houden. De schubbenlaag is vaak niet goed gesloten en de kleur loopt zo uit je haar.

2. Verkeerde shampoo:

Het is zo zonde. Heb je een behoorlijk bedrag betaald voor een mooie kleur, verknal je de kleur alsnog met een verkeerde (goedkope) shampoo.Heel veel goedkope shampoos bevatten goedkope siliconen, teveel zout (om de shampoo dikker te maken), de PH waarde is vaak veel te hoog (waardoor de schubben wijd uit gaan staan), ze bevatten teveel agressieve stoffen (zoals Sodium Laureth Sulfaat) en vaak te weinig verzorgende ingredienten.

3. Anti roos shampoo:

Anti roos shampoo is perfect voor wanneer je haar te heftig rood of koper gekleurd is. Het verdwijnt als sneeuw voor de zon (in onze salon gebruiken we het soms om vlekken mee uit de vloer te krijgen).

4. De zon:

De zon maak het mooi blond , maar vernietigt rood en koper pigmenten (kijk maar naar een oude poster die in de zon heeft gehangen. Alle warme tinten zijn verdwenen en je ziet alleen nog een grauwe, blauwe waas).

5. Zwemmen:

Chloor en zoutwater vreten je mooie haarkleur weg. Zeker de warme tinten.

6. Sommige conditioners:

Dit gebeurt niet zo vaak, maar sommige conditioners of cremespoelingen hebben soms de neiging om rood en koper pigment te verdrijven wanneer je het uitspoelt.

7. Te vaak kleuren met agressieve verf:

Wanneer je te vaak je haar kleurt met agressieve verf,  kan je je haar zo beschadigen dat de schubbenlaag niet meer kan sluiten. De kleur loopt er met uitspoelen praktisch direct uit (vooral in de punten). Je krijgt dan op de aanzet wel een mooie kleur (deze is nog niet zo vaak behandeld) maar in de uiteindes is geen fatsoenlijke kleur te krijgen.

Maar hoe zorg ik nu voor een mooie blijvende rode of kopere haarkleur?

1. Zorg voor een goede haarkwaliteit:

Voordat je je haar gaat (laat) kleuren, zorg je er voor dat je haar de optimale kwaliteit krijgt die het kan hebben. Persoonlijke voorkeur van de schrijver: de L’anza ultieme Herstel kuur. Hiermee krijg je in een behandeling weer fantastisch gezond haar.  Hoe gezonder je haar, hoe beter de kleur blijft zitten.

2. Gebruik een professionele shampoo voor gekleurd haar:

 laat je adviseren door je kapper. Voor een perfecte koper of rood kleuring gebruik watercolor van tressa . Dit is eenkleur shampoo met rode of koper pigmenten, echt super. Helaas in Nederland nog steeds moeilijk te krijgen.  Zoek via internet naar liquidcopper of Crimson splash watercolors Tressa.

3. Gebruik nooit antiroosshampoo in rood of koper gekleurd haar:

Gewoon niet doen. De kleur verdwijnt direct in je douche putje, zo het riool in. Heb je wel roos en een warme haarkleur, doe dan een kuurbehandeling van L’anza tegen roos  is zelfs goed voor gekleurd haar. Een ander alternatief  is van Bonacure Dandruff control fluid. Dit is een gel die je op de hoofdhuid masseert en er in laat zitten.

4. Blijf uit de zon!

kleur je haar in het najaar en ’s winters rood of koper maar niet in de zomer. Doe je het toch, zorg dan dat je goede uv fliters hebt voor je haar. Lanza healing color Fade protect & moisterizer is echt perfect! Je spuit het in nat of droog haar en je haar is uren lang beschermd en zacht. Je hebt speciaal voor de zomer ook verschillende soorten olie van Bonacure, Wella, Goldwell en Lóreal, maar die hebben de neiging om op de lange termijn je haar iets uit te drogen. De olie kan het vocht in je haar verdrijven. Biosilk van Farouk is ook lekker. Slechts een druppeltje in nat of droog haar om je haarkleur te beschermen.

5. Zwem alleen om niet te verdrinken:

Houd je haar droog. Zout en chloor blijft altijd een ramp voor rood en koper. Vermijd het! Of net als een Duitser: Gebruik een badmuts. Wil je toch zwemmen? Bescherm je haar zeer intensief en was en verzorg het direct wanneer je uit het water komt.  

6. Gebruik alleen conditioner bij de kapper of kappersgroothandel vandaan:

Heb je haar dat er snel last van heeft om uit te drogen, gebruik dan een leave-in  conditioner. Enkele favorieten: Bonacure colorfreeze spray conditioner of  Healing moisture Noni fruitdetangler (spray) van L’anza. Color conditioner van CHI en Farouk zijn ook best. Daar zit extra kleurpigment in, zoals CHI Organics Tone&Shine Red Auburn.

7. Gebruik een zachte (ammoniavrije) verf:

Hoe beter de kwaliteit van de verf is, hoe minder haardeeltjes er oplossen, waardoor je haar meer kleurdeeltjes (pigmenten) kan vast houden. Ook een goede methode: Kleur alleen de aanzet met haarverf en kleur de punten met een spoeling of een semikleuring. Misschien moet je dan vaker kleuren, maar zolang de kleur niet volloopt (steeds donkerder wordt) blijft je haar mooi en gezond. De punten krijgen dan maar een keer een chemische behandeling in plaats van elke 4-6 weken.

Als laatste

Wordt je koper kleur niet zo mooi zoals je had verwacht, ga dan naar een goede kapper (kleurspecialist). Die je kan adviseren en kan wel een mooie koper or rood kleur in je haar maken. Ga niet zelf lopen knoeien. Vraag gewoon hoe je het beste de volgende keer zelf je haar kan kleuren om een mooie kleur te krijgen. Een goede kapper doet dat gewoon.

 

Wil je meer tips over haarkleuren?

Ik heb een E-book geschreven  “50 kleur tips die je nooit van je kapper hoort”.  Hier in staan verschillende tips  over haarverven zoals:  Je kleurhoogte bepalen, grijs haar kleuren, blond haar kleuren, zelf kleuren, verschillende bespaartips, verzorgtips enz.

Je krijgt dan ook regelmatig extra haar (kleur) tips toegezonden.Ontdek nu de “50 kleurentips” nu  helemaal gratis ! Vul het formulier in en klik op de onderstaande link en  en je krijgt direct toegang.

[optin]

Over de schrijver
Hoe blijft je haarkleur mooi en gezond? - Haar Geheimen
Door

Hoe blijft je haarkleur mooi en gezond? - Haar Geheimen

op 18 Jul 2013

[...] haar afgebroken. Je kunt dit verschijnsel ook zien met posters die in de zon hebben gehangen. Het rood en ander warme tinten zijn verdwenen en je houd een poster met vage blauwe, grijze en groene [...]

gyliane
Door

gyliane

op 30 Oct 2020

Ben benieuwd! Ik heb vorige week mijn haar laten kleuren in een kopertint bij brainwash, maar de uiteinden zijn nu, na een week alweer blond. Morgen terug, maar ga eerst deze info eerst goed doornemen. de TRESSA WATERCOLORS heb ik iig via bol besteld.

Reactie plaatsen