Hoe haal je siliconen uit je haar?
15 oktober 2011 
in Divers

Hoe haal je siliconen uit je haar?

Een probleem van Erretje,

Ik krijg met geen mogelijkheid de dikke laag siliconen uit mijn haar.
Door mijn heel dunne haar fohn ik het om de dag en gebruik daarbij een conditioner, fohnlotion een haargel of haarlak.
Het zijn allemaal bolletjes die op de haren zitten, kan het bijna niet borstelen. heb een all remove shampoo aangeschaft maar die doet niet veel.
Wat moet ik doen om deze troep uit mijn haar te krijgen?

Toen Hans Schwarzkopf een apotheker uit Hamburg Duitsland in de jaren 20 van de vorige eeuw de shampoo uitvond was het al een hele verbetering vergeleken met de groene zeep die de mensen in die tijd gebruikten om hun haar te wassen. Maar het haar werd toch wel nog wat stug en droog.

Voor de 2e wereldoorlog ontdekte men dat wanneer je silicone in  de shampoo deed je haar heerlijk glad en glanzend werd. Maar deze silicone loste niet op in water en maakte zo’n dikke laag om het haar dat daardoor kleuren en permanenten  vaak mislukte.

Een tijdje later ontdekte men in wateroplosbare silicocone. Een aanzienlijke verbetering. Je kon nu verzorgd haar hebben en toch ook permanenten en kleuren. Tegenwoordig worden er voornamelijk in wateroplosbare silicone gebruikt. Behalve in sommige goedkopere haarcosmetica.

 Maar tegenwoordig wordt er veel meer gewassen. Vroeger hooguit 1 keer per week  nu vaak elke dag en er worden veel meer producten gebruikt met daarin allemaal met silicone verwerkt.

Dit betekent dat wanneer je alleen wateroplosbare siliconen zou gebruiken je al meerdere lagen silicone op je haar krijgt (‘stapelen’) en door dat er in kuurtjes,conditioners,  volumemakers enz. vaak ook de  niet in wateroplosbare siliconen zitten kan het voorkomen dat je de silicone niet meer uit je haar kan krijgen . Het probleem van ‘Erretje’ dus.

Met een Remove shampoo kun je de lagen meestal goed oplossen. De shampoo’s bij de drogist zijn vaak niet voldoende. Beter kun je de kappershampoo’s gebruiken. Deze zijn milder en toch intensiever. Merken waarvan ik weet dat die redelijk tot zeer goed doen zijn:

  • Removeall plus van tressa (echt super, wel moeilijk te verkrijgen)

  • Wella SP 1.4 Remove Shampoo,

  • BONACURE Remove Shampoo schwarzkopf

  • Sebastian Light Shampoo

  • Kis Keraclean Volume shampoo

  • L’anza Healing Pure Clarifying shampoo( super sterk en toch zacht voor het haar).

De beste oplossing…

Het allerbeste is de ultieme herstelkuur van L’anza dit is een behandeling bij de L’anza kapper en duurt ongeveer 15-20 minuten.  Hierbij word je haar helemaal silicone vrij gemaakt en worden daarna gelijk de stoffen toegevoegd die je echt nodig hebt zo dat je weer mooi en door en door gezond haar krijgt. Zonder dat er weer nieuwe silicone in je haar komen. Zoek naar een l’anza kapper bij jou in de buurt.  En laat je haar behandelen. Meer info kappers Groothandel apeldoorn

Woon je in de buurt van onze kapsalon:  Haarverzorging Edwin Minnee Varkevisserstraat 277 2225LC Katwijk aan zee ( L’anza kapper sinds 1996) tel:071 40 151 02  www.edwinminnee.nl

Onze kappers team geeft voor elke bezoeker van haargeheimen de l’anza ultimate treatment  ter waarde van 19,95 euro helemaal gratis! Zonder enige verplichting.

 Let op! Elke dag doen we maar maximaal 3 gratis behandelingen. Maak een afspraak en vermeld dan de code “haargeheimen gratis treatment” en ons team bezorgt je fantastisch mooi en gezond en voller haar . En je bent eindelijk verlost van dat slappe doffe haar!

Mocht het niet gaan of helemaal lukken met de bovengenoemde oplossingen, is er nog een oplossing die weleenswaar zeer slecht voor je haar is maar als het niet anders kan….

Was je haar met afwasmiddel net zolang tot de silicone er uitzijn . Je haar wordt daar door wel mega droog (door de PH waarde van het afwasmiddel gaan de schubben van je haar wijd open staan). Gebruik daarom gelijk daarna een goed haarmasker én een conditioner om de schubben weer dicht te krijgen.

Ik hoop dat je je haar weer snel in orde krijgt. En ik hoor graag hoe het gegaan is.

Erretje
ernaveerman@hotmail.com
195.241.215.238

ik krijg met geen mogelijkheid de dikke laag siliconen uit mijn haar.
Door mijn heel dunne haar fohn ik het om de dag en gebruik daarbij een conditioner, fohnlotion een haargel of haarlak.
Het zijn allemaal bolletjes die op de haren zitten, kan het bijna niet borstelen. heb een all remove shampoo aangeschaft maar die doet niet veel.
Wat moet ik doen om deze troep uit mijn haar te krijgen?

Over de schrijver
Elham
Door

Elham

op 20 Oct 2011

Hoi, Ik zou graag willen weten hoe ik een mooie astint kan krijgen... mijn haar is nu donkerbruin en heb het laatst geverfd met een mengsel van indola 6.1 en 7.31 en daarbij een beetje 0.99 van keune dat met 9 procent.... Alleen heb ik nog steeds een rode gloed... Kan iemand mij vertellen wat ik verkeerd doe... En ik wil t toch iets lichter bruin hebben... Help... Wat zal ik voor kleuren gaan gebruiken om t toch nog licht / middel as bruin te kunnen krijgen.....

Edwin
Door

Edwin

op 24 Oct 2011

Beste Elham, bedankt voor je vraag, ik geef je zo snel mogelijk een antwoord op mij blog. Hartelijke groeten Edwin

Hoe zorg ik voor pluisvrije mooie krullen?
Door

Hoe zorg ik voor pluisvrije mooie krullen?

op 05 Jul 2012

[...] mensen hebben  door de moderne haarverzorging veel te veel siliconen in hun haar. Siliconen  zit als een dikke laag om het haar het werkt als een vet het, stoot water [...]

Hoe hou ik mijn koper of rode haarkleur mooi? Laat je kleur niet vervagen!
Door

Hoe hou ik mijn koper of rode haarkleur mooi? Laat je kleur niet vervagen!

op 28 Aug 2012

[...] bedragbetaald voor een mooie kleur verknal je de kleur alsnog met een verkeerde (goedkope) shampoo. Heel veel goedkope shampoos bevatten Goedkope siliconen, teveel zout (om de shampoo dikker te [...]

Yasmina
Door

Yasmina

op 11 Dec 2013

Hallo,Ik heb op aanraden van u de lanza healing pure clarifyng shampoo aangeschaft. Er werd verteld dat het siliconen en dergelijke uit et haar verwijderd. Nu lees ik tot me verbazing dat de volgende siliconen erin zitten. -dimethicone meadowfoamate -trimethylsiloxyamodimemethicone -silicone quaternium 16Wat zijn dit voor siliconen ik kan er verder ook niks op internet van vinden.

Edwin
Door

Edwin

op 12 Dec 2013

Hoi Yasmina, Goed dat je zo oplettend bent De stoffen die worden gebruikt zijn silicone achtige stoffen die echter niet achterblijven in het haar, je kan er geen built-up van krijgen zeker niet met de kleine hoeveelheden die L'anza gebruikt. ik heb hieronder een korte beschrijving gegeven.dimethicone meadowfoamate is een stof met een Lange keten gewonnen uit de olie van een weideplantje uit Amerika ,de Limnanthes alba. Het geleid vocht in het haar en houdt het vast. Het is 100% oplosbaar er blijft niets achter in het haar of in de huid en zover ik weet kan het geen kwaad in het milieu. Het wordt helemaal (biologisch) afgebroken. trimethylsiloxyamodimemethicone is een stof met een lange keten zo bewerkt dat het redelijk tot zeer goed oplosbaar is in water.Er blijft niet achter in het haar. Het zorgt voor bescherming tegen hitte, herstel van uit gedroogd haar en werkt anti statisch. Zover bekent geen enkel gezondheid risico maar voor de rest is er nog weinig bekent over. silicone quaternium 16 is een polymeer (lange keten) is (soms gematigd) oplosbaar in water. Is biologisch volledig afbreekbaar .Zorgt voor de beheersing van Schuim, perfecte emulgeren de verzorgende stoffen in de shampoo, zorgt dat het haar beter stoffen op kan nemen. Werkt antistatisch, geeft geen build-up. Kan in grotere hoeveelheden irritatie aan je oog geven (wanneer je het in je oog smeert) In l'anza shampoo zit slecht een miniscule hoeveelheid, het staat praktisch onder in de ingredienten lijst.groetjes Edwin

Kelly
Door

Kelly

op 17 Jun 2014

Hey Edwin, Na het kleuren bij mijn klanten of bij mezelf heb ik vaak een grijze, matte schijn. Ik gebruik shampoo en conditioner van Tigi, die zijn normaal wel goed. Kan het liggen aan de iets goedkopere oxidatie of zou het toch aan de shampoo kunnen liggen? Groetjes,Kelly

Edwin
Door

Edwin

op 17 Jun 2014

hoi Kelly, Gebruik altijd de zelfde oxidatie die bij de verf hoort. het kan ook zijn dat je verfkleur al van nature extra mat is ( vaak door een stof die veel in verf voorkomt,resorcinol, die extra groen maakt). Wat ook kan is dat je aanzet wel goed is maar de punten grauw uitslaan. Gebruik dan een goudblond( semikleuring) voor in de punten. evt. een blondeer wassing kan ook het matte effect weg halen. overweeg kis te gebruiken is niet duur en geeft hele mooie resultaten en is gemakkelijk te corrigeren wanneer je alleen de uitgroei kleurt gebruik dan een conditioner in de punten zodat de kleur niet meer in de punten kan komen met uitspoelen. succes, Edwin

Talitha
Door

Talitha

op 19 Nov 2014

Hallo ik heb een vraagje, ik heb dik en lang haar en voor een keertje in tijden heb ik een haarmasker geprobeerd, maar helaas werkte dat niet en werd het vet en plakkerig en moest ik het met shampoo eruit wassen. Merendeels was eruit maar nog niet alles dus daarom heb ik afwasmiddel gebruikt om alles te reinigen. De dag erna heb ik mn haar gewassen zodat ik zeker weet dat alles eruit is. Mn hoofdhuid voelt iets anders dan normaal, trekt dat weg? want ik was mijn haar 2 x in de week en nu heb ik het 2 dagen achter elkaar gewassen voor een keertje omdat het echt nodig was. Groetjes T.

Edwin
Door

Edwin

op 25 Nov 2014

Hoi Talitha, om een goed antwoord te geven moet ik weten welk merk product je gebruikt hebt en of je droog stug haar ( waarschijnlijk deze) of droog slap haar hebt, afwas middel heeft een mege hoge PH waarde en je hebt echt tijd nodig om je hoofdhuid te herstelen of de juiste verzorging.Ik wacht geduldig op je antwoord. Edwin

De Geest Christel
Door

De Geest Christel

op 16 Sep 2018

Ik gebruik ook altijd teveel haarlak. Ik rij dagelijks met de fiets, en dan moet het stevig gelakt zijn. Natuurlijk met hetzelfde probleem. Mijn ervaring is dat wassen met bruiswater de haarlak oplost. Gebruik maar de ganse fles, en er niet te forsig alles te gelijk opgieten. Je moet de bruis zijn werk laten doen.

Reactie plaatsen