Droog haar

Kan droog haar worden veroorzaakt door het haar te kleuren? Heeft de centrale verwarming invloed op de droogte van het haar? Is lang haar altijd droog? Kan droog haar regelmatig gewassen worden?

Wat is droog haar?

Het is vrij moeilijk om vast te stellen of haar droog is of niet. Mensen hebben hier vanzelfsprekend wel allerlei gedachten over. Sommige mensen beoordelen hun haar op een bepaald moment als droog, omdat het dan bijvoorbeeld droger is dan anders of omdat ze graag gezien zouden hebben dat het haar wat vetter is. Objectief gezien wordt haar dat minder talg en minder vocht bevat dan gemiddeld, beoordeeld als droog. Van droog haar is bekend dat:
 • het vaak broos en futloos is
 • het ‘ruw’ aanvoelt en snel in de klit raakt
 • het vaak gespleten haarpunten bevat en statisch is
 • het vaak moeilijk in model te brengen en te kammen is
 • lang en krullend droog haar soms zelfs in de knoop raakt
 • het vaak dof (zonder glans) is en gemakkelijk afbreekt.

Hoe ontstaat droog haar?

Droog haar heeft zowel een laag vetgehalte als een laag vochtgehalte. Droog haar wordt onder andere veroorzaakt door een te lage talgvetproductie, door een beschadigde haarstructuur of door temperatuursinvloeden. Ook de leeftijd is van invloed op droog haar.

Lage talgvetproductie:
Het talgvet (sebum) wordt aangemaakt door de talgkliertjes (zie figuur 1).
Dit vet komt terecht in het haarzakje waarna het zich langs de haar naar de hoofdhuid verspreidt. Op de hoofdhuid vermengt dit vet zich met de aanwezige stoffen op de hoofdhuid zoals transpiratievocht en verspreidt zich vervolgens over het haar door kammen, borstelen of met de vingers door het haar te strijken. Het haar wordt dus als het ware ‘gesmeerd’ door een natuurlijke olie die bestaat uit een combinatie van huidvetten en talgvetten.

Het aanmaken van het vet in de talgkliertjes word beïnvloed door zowel mannelijke als vrouwelijke hormonen. Het mannelijke hormoon testosteron stimuleert de talgvetproductie. Het vrouwelijke hormoon oestrogeen daarentegen remt deze vetproductie af. Ook de menstruele cyclus kan van invloed zijn op de aanmaak van talgvet.
We hebben zelf nauwelijks invloed op de talgvetproductie. Haarstijl, soort shampoo, wasfrequentie, dieet, etc. spelen geen rol bij het van nature vet worden van het haar. De factor die wel een rol speelt is temperatuur. Ook koorts en medicijngebruik kunnen een tijdelijke invloed hebben op droog haar.

Beschadigde haarstructuur:
Het zichtbare gedeelte van het haar wordt de haarschacht genoemd. De haarschacht bestaat uit haarschubben die normaal gesproken dakpansgewijs over elkaar heen liggen. Op deze wijze beschermen ze het binnenste gedeelte (cortex pili) van het haar.

Deze binnenste laag van het haar zorgt voor de sterkte en de elasticiteit van het haar. Door een aantal zaken kunnen de schubben open gaan staan of zelfs beschadigd raken. Denk hierbij aan: de invloed van zwem- en zeewater, het hardhandig wrijven met een handdoek, de invloed van luchtvervuiling, haarbehandelingen als touperen, permanenten, bleken of kleuren en het gebruik van borstels waarvan de borstelharen te dicht op elkaar staan. Als de schubben open staan, verliest de binnenste laag van het haar zijn vocht. Het haar wordt dan droog. Het haar verliest zijn glans omdat de open schubben het licht niet meer regelmatig weerkaatsen.

Invloed van de temperatuur:
De omgevingstemperatuur heeft grote invloed op het haar. Wanneer het haar te lang wordt blootgesteld aan een te droge atmosfeer, veroorzaakt door bijvoorbeeld de centrale verwarming, zal het uitdrogen. Bij hoge temperaturen neemt de aanmaak van talgvet en de hoeveelheid transpiratie wel toe, maar het haar droogt toch uit. Dit kan gebeuren wanneer men bijvoorbeeld zonder bescherming in de zon zit, te heet föhnt of andere warmtebehandelingen geeft zoals het gebruik van krultangen of het drogen onder een droogkap.

 Is droog haar te behandelen?

De aanmaak van talgvet is een lichamelijk proces dat niet van buitenaf te beïnvloeden is. Wel kan men droog haar zo goed mogelijk verzorgen. De beschadigde haarschubben zijn te beschermen tegen verdere schade van buitenaf door het gebruik van een conditioner of crèmebehandeling. Met speciale verzorging b.v van L'anza kan je de vochtbalans herstellen en de schubbenlaag repareren. Gespleten haarpunten zullen met een punten gel of serum niet verdwijnen maar wel worden verdoezeld.

Het verder splijten wordt hiermee wel zoveel mogelijk tegengegaan. Beter is het om de gespleten haarpunten af te knippen.
Naast het optimaliseren van het vetgehalte van het haar is ook het vochtgehalte van belang.

U kunt droog haar, zo vaak als wenselijk, wassen. Gebruik hiervoor shampoos en conditioners “voor droog haar”. Deze bevatten meestal positief geladen moleculen. Dit is van belang omdat beschadigde haarplekken extra negatief geladen zijn.

De positief geladen moleculen van de shampoo en de conditioner binden zich aan de negatief geladen plekken van het haar. Meestal zorgt een laagje siliconen er voor dat de moleculen op hun plaats blijven en vormt dan een mooie gladde laag en  biedt op die wijze bescherming. Daarnaast wordt het haar makkelijker te kammen en in model te brengen. Het nadeel van siliconen is dat op de lange termijn het haar een steeds dikkere laag siliconen kan krijgen waardoor het haar weer droger aanvoelt.
B.v. L'anza werkt zonder siliconen en met natuurlijke vochtbestanddelen. Die zorgen ervoor dat het haar optimaal herstelt en gezond blijft.

Wist je dat?
 • Bij ouderen droog haar vaker voorkomt dan bij jongeren?
 • L'anza droog haar weer helemaal in balans en mooi gezond en glanzend kan krijgen?
 • L'anza de beschadigde schubbenlaag weer kan herstellen?
 • Lang haar vaker droger is? Doordat het ouder is heeft het langer aan beschadigende invloeden blootgestaan.
 • Soms het haar bij de hoofdhuid vet is en in de punten droog?
 • Met je handen of een grove borstel door droog haar te strijken best goed is voor droog haar? Je verspreidt het vet beter.
Leo-
Door

Leo-

op 31 Oct 2015

– Ik denk zelf ook dat de 5.1 misschien te donker zal uitvallen aangezien ik absoluut niet donkerder wil dan lichtbruin. Mijn lengten zitten nu overigens op donkerblond en de haaraanzet is lichtbruin (door andere kleuring). Is de 6 van Vibrance dan misschien toch veiliger? (ipv 5.1 met 7 mengen) Of komt het mengen van deze twee ook uit op een kleurhoogte 6? – Ik twijfel overigens nog tussen Vibrance (4%), Dia Richesse (4,5%) en Colorance intensive (lotion plus 4%). Weet u zo de verschillen in dekkracht? (De gewone Colorance heb ik al eens eerder gehad maar deze ging vrij snel uit het haar). – Als je een nieuwe kleur gebruikt (uitgroei met +/- 4% ontwikkelaar) en je wil de lengten ook meenemen (correctie?): kun je dan voor het uitgroeigedeelte de normale inwerktijd aanhouden en de lengten de laatste paar min meenemen of is het dan beter voor de lengten een lager percentage te gebruiken en deze de normale inwerktijd in te zetten? (poreusiteit valt mee). Bedankt:)

Leo
Door

Leo

op 31 Oct 2015

- Ik denk zelf ook dat de 5.1 misschien te donker zal uitvallen aangezien ik absoluut niet donkerder wil dan lichtbruin. Mijn lengten zitten nu overigens op donkerblond en de haaraanzet is lichtbruin (door andere kleuring). Is de 6 van Vibrance dan misschien toch veiliger? (ipv 5.1 met 7 mengen) Of komt het mengen van deze twee ook uit op een kleurhoogte 6? - Ik twijfel overigens nog tussen Vibrance (4%), Dia Richesse (4,5%) en Colorance intensive (lotion plus 4%). Weet u zo de verschillen in dekkracht? (De gewone Colorance heb ik al eens eerder gehad maar deze ging vrij snel uit het haar). - Als je een nieuwe kleur gebruikt (uitgroei met +/- 4% ontwikkelaar) en je wil de lengten ook meenemen (correctie?): kun je dan voor het uitgroeigedeelte de normale inwerktijd aanhouden en de lengten de laatste paar min meenemen of is het dan beter voor de lengten een lager percentage te gebruiken en deze de normale inwerktijd in te zetten? (poreusiteit valt mee). Bedankt:)

Leo..
Door

Leo..

op 19 Oct 2015

Ok duidelijk. bedankt! Paar kleine dingen nog (was ik vergeten): - M.b.t. de serums: is die van KIS (argan oil) dan minder verzorgend dan die van CHI argan en L'anza? Welke silkserum van l'anza bedoelt u eigenlijk precies? - Welke lijn van L'anza zal het meest geschikt voor mij zijn? (droog krullend/gevoelig, vnl vocht tekort). (Moisture, healing oil ?) (Er zit geen l'anza kapper bij mij in de buurt). - Als laatste: mijn natuurlijke haarkleur is donkerblond/lichtbruin (peper zout) en wil een natuurlijke lichtbruine kleur die dicht bij mijn eigen haarkleur blijft en langzaam vervaagt. Ik wil voor de Vibrance gaan maar twijfel tussen de 5 , 5.1 en 6 (met 4%). Ik weet niet of ze donkerder uitvallen dus was nog benieuwd wat u zou adviseren. Bedankt!

Edwin
Door

Edwin

op 19 Oct 2015

Hoi Leo, Kis serum is net zo verzorgend maar neemt beter op de silkserum is van de L'anza healing strenghtlijn Voor jou haar is waarschijnlijk de healing smooth shamppo en conditioner met de Moi moimasque vande healing moisture met de combinatie smoother met de serum gemengd ( neemt het haar helemaal op)als finish of evt bij erge pluis de healing oil met styling cream (blijft ook aan de buitenkant zitten maar is wel in water oplosbaar) gemengd een goede combinatie. belangrijk is dat je eerst de lagen olie uit je haar (laat verwijderen) zodat de herstellende en vochtinbrengende stoffen diep in je haar kunnen doordringen. de vibrance 5,1 zou ik doen maar die kan al donker uitvallen dus probeer eerst een proeflokje op een niet al te opvallende plek. te donker ? Dan mengen met een 7.0 1:1 met 1.5% activator.evt een beetje ( 3 cm) o.11 mengtint er bij . succes, Edwin

Leo.
Door

Leo.

op 10 Oct 2015

Bedankt voor de reactie. Ik heb nog een paar aanvullende vragen: 1) Oliën in shampoos/conditioners/maskers zijn toch ook voedend/verzorgend? Of kunnen deze het haar uiteindelijk niet van binnenuit gezonder maken? (aangezien u de KIS producten prefereert boven Fuente waar meer oliën in zitten). 2) Ik twijfel namelijk ook nog tussen de volgende lijnen: – Shampoo/conditioner/masker Kerastase oleo curl (bevat shorea-olie en Palmolie) – Shampoo/conditioner/masker Kerastase Elixer ultime (bevat 4 oliën Pracaxi, Argan, Camellia, Maïs) – Shampoo/conditioner/masker CHI argan oil (nieuwe lijn?) (bevat een exotische mix van arganolie, moringaolie, zijdeproteïnen en vitaminen) Is de Kis moisture lijn dan nog steeds beter qua verzorging dan de bovenstaande lijnen? Ik meende namelijk dat droog krullend/pluizig haar met vnl vocht tekort, beter af is met producten waar oliën in zitten.. 3) M.b.t. de serums: welke zou u mij adviseren? – KIS argan oil powerserum – CHI argan oil – Kerastase elixer ultime (olie) – Fuente Rhassoul oil (serum op basis van Rhassoul klei en Argan Oil) Nogmaals heel erg bedankt! :)

Edwin
Door

Edwin

op 19 Oct 2015

Hoi leo, waarom ik kis en vooral L'anza prefereer bov de andere produkten is dat het vocht te kort wordt opgelost met vocht en niet met alleen olie. Olie verdringt zelfs vocht is het haar en maakt alleen dat het haar wel zachter aanvoelt ( je voelt de olie niet het haar ) maar ondertussen je haar zelf uitdroogd en dus niet herstellen het komt het haar ook nauwelijks in. 2 chi vind ik beter omdat dat de enige verzorglijn is die ingredienten gebruit met een soortelijk gewicht van 150mw ( haar moleculen zijn ook 150mw) deze stoffen kunnen ieder geval in het haar komen maar de proteinen komen net 1 aminizuur te kort die l'anza, kis en Joico dus wel hebben kerastase is op tarwe basis en daar is het soortelijk gewicht veel te groot voor het haar. 3 Chi Argan ( zou lekkerder zijn met iets minder siliconen) mijn favoriet silkserum van L'anza wordt helemaal opgenomen in water oplosbaar en laat geen vette laag achter.

Leo
Door

Leo

op 10 Oct 2015

Bedankt voor de reactie. Ik heb nog een paar aanvullende vragen: 1) Oliën in shampoos/conditioners/maskers zijn toch ook voedend/verzorgend? Of kunnen deze het haar uiteindelijk niet van binnenuit gezonder maken? (aangezien u de KIS producten prefereert boven Fuente waar meer oliën in zitten). 2) Ik twijfel namelijk ook nog tussen de volgende lijnen: - Shampoo/conditioner/masker Kerastase oleo curl (bevat shorea-olie en Palmolie) - Shampoo/conditioner/masker Kerastase Elixer ultime (bevat 4 oliën Pracaxi, Argan, Camellia, Maïs) - Shampoo/conditioner/masker CHI argan oil (nieuwe lijn?) (bevat een exotische mix van arganolie, moringaolie, zijdeproteïnen en vitaminen) Is de Kis moisture lijn dan nog steeds beter qua verzorging dan de bovenstaande lijnen? Ik meende namelijk dat droog krullend/pluizig haar met vnl vocht tekort, beter af is met producten waar oliën in zitten.. 3) M.b.t. de serums: welke zou u mij adviseren? - KIS argan oil powerserum - CHI argan oil - Kerastase elixer ultime (olie) - Fuente Rhassoul oil (serum op basis van Rhassoul klei en Argan Oil) Nogmaals heel erg bedankt! :)

lieke
Door

lieke

op 08 Oct 2015

hoi, ik had een vraag ik had eerst lang highlights bruin/blond haar tot over mn borst, maar toen was het erg droog en dood. dus heeft de kapper het afgeknipt tot aan mn schouders en een spoeling erin gezet zodat het er gezonder uitzag. dat deed het ook wel. maar ik ben nu een paar maanden verder en het groeit niet meer, terwijl ik wel om de 7weken naar de kapper ga en 1x per week een haarmasker gebruik en een olieserum. kunt u me helpen?

Edwin
Door

Edwin

op 10 Oct 2015

Hoi Lieke, je haar is waarschijnlijk schijnbaar gezond de verzorgingsprodukten werken bij niet genoegt om het haar te beschermen. nu ben ik een enthousiast L'anza fan, wel juist hier om : Met L'anza herstel je je haar en bescherm je je haar zo dat het niet meer zo snel kapot gaat en het lijkt of je haar niet meer groeit. doordat L'anza menselijk keratine gebruikt kan het haar van binnen uit herstellen waar andere merken alleen een laag om de buiten kant kunnen maken. Mijn advies ga naar een l'anza kapper voor de ultieme herstel kuur en laat je uitgebreid adviseren wat je moet doen om je haar langer te laten groeien en volg dat advies op. succes, Edwim

Leo
Door

Leo

op 05 Oct 2015

Hallo, 1) Ik ben benieuwd welke lijn beter is voor droog krullend haar (vocht tekort). Ik twijfel tussen: - fuente moisture wellness lijn (shampoo bevat onder meer sojaolie, sesamolie en brandnetel, conditioner bevat tarweproteïne, sesamen sojaolie) passen deze ingrediënten in het haar? Of - kis keramoist lijn 2) En is de argan oil powerserum van kis overigens goed? Er wordt gezegd dat deze hoog geconcentreerd is. Alvast bedankt!

Edwin
Door

Edwin

op 10 Oct 2015

hoi leo zelf vind ik de Kis lekkerder omdat er in verhouding meer vochtinbrengende en vocht balancerende stoffen in zitten en minder olie en zover ik weet geen of nauwelijks tarweproteine zodat je haar vooral op de lange termijn zachter en gladder blijft. De serum is inderdaad goed geconcentreerd en bevat heel weinig siliconen Zeker vergeleken bij ander serums zoals bv Marocon Oil. de tarweproteine past niet goed in het haar en legt alleen een laag om het haar en kan niet in het haar binnen dringen

Lara
Door

Lara

op 08 Mar 2015

Hoi, ik heb vorig jaar in mei me haar geverfd (dip-dye) nu is me haar best droog want ik heb zelf donkerbruin haar, ik deed het naar bruin en daarna naar donkerblond dus ik heb nu 3 kleuren in mijn haar. Maar mijn kapper zegt knip om de 1 of 2 maanden steeds een stukje eraf, ik wil dat niet omdat ik mijn haar wil laten groeien. Dan blijft het steeds op dezelfde lengte, me moeder zegt ook knip dode punten om de 6 maanden anders kan je nooit lang haar krijgen. Nu is mijn vraag dus, hoe gaat die droog haar weg? En wat moet ik nou doen met mijn haar? Ik heb best spijt dat ik heb geverfd, want me haar groeit amper nu. Kunt u me a.u.b helpen?

Edwin
Door

Edwin

op 09 Mar 2015

Hoi Lara, Zorg eerst dat jeje haar heel goed gaat verzorgen Ga naar een kapper laat je adviseren wat je nodig hebt om het haar minder droog te krijgen. gebruik een shampoo haarmasker conditioner en ( elke dag) een serum. Een goedkope en toch goede lijn is de KIS. Mijn favouriet, de beste oplossing maar wel duur in de aanschaf is de L'anza healinglijn. Bonacure van schwarzkopf is een niet al te duur en goede kwaliteit. Kinppen! Ja echt waar. Wanneer je regel matig een PUNTJE!!!!! laat knippen kan je haar soms sneller langworden dan wanneer je het haar niet knipt. Wanneer je niet knipt kunnen de punten zo slecht worden dat het sneller kapot gaat dan dat het haar aangroeit. In combinatie met een goede verzorging is je haar zeker sneller langer dan nu. of het groeit wel maar kan je later alsnog een heel stuk afknippen omdat het eigenlijk geen haar meer is. succes Edwin, ps laat eerst een herstel kuur van lanza doen bij een l'anza kapper.

Andrea
Door

Andrea

op 28 Jan 2015

Hallo Edwin, Ben toevallig op deze forum gekomen. Mijn zoon heeft blond krullend haar. Bovenop zeer dik haar. De laatste jaren is het echter veel opgeschoren, nu wilde hij het graag weer wat laten groeien de modetrent wat volgen. Nu blijkt zijn haar zeer droog, stug en het is pas geknipt maar het voelt gewoon dood aan. Dit was jaren terug niet zo, Hij wil het hierdoor weer helemaal millimeteren wat toch zonde is van de maanden dat hij het nu aan het laten groeien is. Wat te doen een serum / masker een shampoo voor extreem droog stug haar !! Mvg Andrea

Edwin
Door

Edwin

op 28 Jan 2015

Hoi Andrea, haar verandert regelmatig. Je zoon heeft een extreem vocht te kort. het beste oplossing is:Eerst een ultieme herstel kuur van l'anza om extravocht in te brengen dan thuis de Healing Smooth lijn met de Healing Moisture Moi moi mask evt met silk serum of healing oil combing cream. een goedkoper alternatief de Bonacure moisture kick lijn van Schwarzkopf. bijna niet meer te krijgen in Nederland maar de moisture lijn van Abba is ook super. nog een alternatief de keramoist lijn van Kis. Niet duur wel goed! groeten Edwin Minnee

lorraine
Door

lorraine

op 21 Nov 2014

Hoi ik heb een vraag. een maand of drie geleden heb ik mijn haar laten dip dyen en nu is mijn haar droog. Gaat die droogte nu weg met de haren bv in aubergine te kleuren.

Edwin
Door

Edwin

op 25 Nov 2014

Hoi Lorraine, Met een semikleuring aubergine kan het er ieder geval minder droog uitzien . Zorg voor een goede verzorging met kappers shampoo, kuur, conditioner en evt serum. Doet in combinatie met een semikleuring misschien wel wonderen. succes. Edwin

Leonie
Door

Leonie

op 15 Nov 2014

Ik ben benieuwd wat u vindt vd verzorgingsproducten van KIS. U bent enthousiast over de kleuringen maar ben nog niks op de website tegengekomen over de shampoo/conditioner/masker etc. Volgens KIS gebruiken zij in hun producten ook moleculen die in het haar passen net zoals bij L Anza..

Edwin
Door

Edwin

op 18 Nov 2014

Hoi Leonie, Wanneer je goed leest zie je ook regelmatig Kis verzorging voorbijkomen. Vooral de Kera Max lijn. Het mooie van de Kis lijn is dat het gemakkelijk meekan komen met de ( veel) duurdere Amerikaanse merken zoals Sebastian, KMS, Matrix enz. Maar dan waanzinnig goedkoop. Ze zouden het moeten verbieden zo goedkoop. Maar de kwaliteit is fantastisch. En inderdaad een van de weinige merken die haar proteïnen gebruikt inplaats van tarwe proteïne enz. Het past perfect bij de Kis kleuringen en zorgt er voor dat de kleur ook langer goed blijft. Nieuwtje! Het merk Kis gaat Nederland veroveren. Let maar op je ziet het steeds meer op tv. bv. bij Utopia de komende de tijd komt er een groot Kis offensief. Steeds meer kappers gaan het ook gebruiken alleen al door de prijs en de vele mogelijk heden die het merk al heeft. Groeten, Edwin p.s. voor droog stug haar is de kera Moist lijn trouwens ook super.

marina
Door

marina

op 17 Jul 2014

hallo ik had u al een keer een berichtje gestuurt denk dat het niet aangekomen is? ik gebruik nu de repair lijn van lanza de shampoo de treatment en de leave in nu wil ik graag een andere conditioner erbij gaan gebruiken de lanza keratin infusion of de lanza healing strength manuka honey conditioner welke is beter ik heb dun haar met higlights en ook droog haar en het breekt snel af alvast bedankt mvg marina

Edwin
Door

Edwin

op 03 Oct 2014

'Hoi Marina, sorry voor late reactie, Er waren problemen met mijn internetprovider waardoor ik sommige dingen niet te zien kreeg. Mijn advies gebruik de lanza healing strenght white tea shampoo ( wanneer je het vaak wast liever de proteinplus shampoo) met keratine infusion traetment en met Manuka honey conditioner En ev.t na manukahoney conditioner met evt trauma treatment in je haarlaten zitten ) en elke dag een druppeltjes silk serum om het haar zo sterk mogelijk te maken. Laat ook nog een keer bij een lanza kapper je haar behandelen metde ultieme herstel kuur. succes , Edwin

marina
Door

marina

op 15 Jul 2014

hallo ik heb even een vraagje ik gebruik altijd de repair lijn van lanza super spul maar nu wil ik er voor erbij de lanza manuka honey of de keratine infusion nu is mijn vraag welke verzorgt meer?ik heb dun haar met higlights . alvast bedankt groetjes marina

marjan
Door

marjan

op 04 Apr 2014

hallo ik wou graag even weten waar ik chi blond powder kan bestellen wil het graag zelf doen de highlights maar alleen met ammonia vrije produkten:}kan ik dat ook bij u bestellen? mvg marjan

Edwin
Door

Edwin

op 09 Apr 2014

Hoi Marjan, Helaas. Bij mij is dat niet te bestellen. ik wil geen ruzie met de leverancier. Maar zoek het internet af( bv. Ebay) en met een beetje geluk kan je het vinden. succes Edwin

tina de best
Door

tina de best

op 04 Apr 2014

hallo even een vraagje wat zijn goede merken voor highlights zonder amonniak? ik weet sunglitz,inoa welke beveelt u nog meer aan? bedankt alvast gr tina

Edwin
Door

Edwin

op 09 Apr 2014

Hoi Tina, goede merken die echt werken zonder ammonia ( dus niet ammoniak) zijn schaars vaak zit het vol ammonia vervangers en andere agressieve stoffen. inoa is niet zonder ammonia ( het is verstopt als ammoniumhydroxide) Er zijn meerde kleiner merken die claimen zonder ammonia te werken maar ik heb die nog nooit getest. dus ik kan er geen oordeel over geven. Mijn heel korte lijstje is Sunglitz, Chi, Organic Color Systems en Fuente ( weet ik eigenlijk te weinig van) ammonia houden maar wel zacht is L'anza en Kis ( die gebruiken menselijke haar keratine in de blondeer om schade te voorkomen en evt te herstellen) groeten Edwin

Leonie
Door

Leonie

op 22 Feb 2014

Hallo Edwin, Ik heb een paar vragen: 1) Klopt het dat een sulfaat en parabenen vrije shampoo beter is voor het haar? Ik heb momenteel erg beschadigd haar (door highlights) en van nature fijn, pluizig/krullend, droog en kwetsbaar haar. Ik zoek hiervoor een goede shampoo/productlijn. Ik heb zelf producten van Kerastase gebruikt (vnl uit de nutritive lijn) maar vraag me af of een verzorgingslijn zonder sulfaten en parabanen niet beter is (heeft l'anza dit ook?) En zou ik ook wat moeten nemen waar oliën in zitten, zoals arganolie? Kunt u hierin adviseren? 2) Indien de highlights erg poreus zijn, heeft kleuren dan wel zin? Of zal de kleur er na elke kleuring sneller uit lopen aangezien het elke keer weer verder beschadigd raakt? 3) Als je ontkleurd haar voorpigmenteert met een kleurmousse/kleuropfrisser (bijv goudblond): heb je dan niet de kans dat na het kleuren (spoeling/semi permanent) de kleurpigmenten van de mousse/kleuropfrisser na een paar wasbeurten uit het haar gewassen worden en je alsnog een grauwe gloed v/d kleuring (bijv natuurlijk bruin) over houdt? 4) Kunt u een goede kleuropfrisser adviseren die lang houdt? (om een saaie zandkleur wat meer helderblond te krijgen). Heel erg bedankt! :)

Marieke
Door

Marieke

op 21 Oct 2013

Beste Edwin, Vandaag heb ik even gekeken op de site van L'anza omdat u zo lyrisch bent over de producten. Ik heb droog, beschadigd en geblondeerd haar waarvoor ik zo goed mogelijke producten wil gaan gebruiken in de hoop dat het iets beter wordt. Op de site van L'anza staan echter zo veel verschillende lijnen dat ik door de bomen het bos niet meer zie. Welke lijn is volgens u het beste? Ik heb gekeken naar de Moisture lijn, maar de pH-waarde van die conditioner is 5,4. Is dat niet te hoog? Ik hoop dat u me advies kunt geven. Groeten, Mareike

Edwin
Door

Edwin

op 04 Nov 2013

Hoi Marieke, welke verzorging van L'anza voor jou goed is kan ik niet weten. L'anza werkt heel specifiek en het is belangrijk dat je van te voren test wat voor stoffen je tekort komt in je haar. Is het vocht te kort , keratine te kort of beide. Heb je haar dat soms pluist en stug voelt maar niet slap eerder springerig en krullend is dat vaak vocht te kort, Heb je haar dat soms pluist en stug voelt maar juist slap wordt en wanneer je er aantrekt het erg uitrekt is het vaak keratine te kort. Het beste is dat een l'anza kapper dat bij jou test om een echt goed advies te geven. In onze salon is dat gratis voor de lezers van mijn blog ( woon je in de buurt van Katwijk bel: 07140 151 02 voor een vrijblijvende gratis behandeling met de L'anza ultieme treatment t.w.v. 19,95 euro) De PH van de Healing Moisture is inderdaad vrij hoog maar dat is er voor om te zorgen dat er meer vocht in het haar kan. De schubben sluiten pas wanneer je haar droogt. Op dat moment voelt het perfect. Maar heb je keratine te kort werkt dit niet en blijft je haar stug. En heb je een conditioner nodig die meer keratine bevat. succes. Edwin

Hester
Door

Hester

op 07 Sep 2013

Nog even een korte reactie erbij. Ze is nu 8 jaar.

Edwin
Door

Edwin

op 01 Oct 2013

Geen probleem , gezond haar is mooi haar daar geld geen leeftijd voor.

Hester
Door

Hester

op 07 Sep 2013

Hallo, Ik heb ook een vraagje. Mijn dochter heeft heel mooi blond lang haar. Eergisteren is ze naar de kapper geweest en zij vertelde mij dat ze veel maar dun haar heeft. En dat het erg droog was. Dit kon ik wel merken de laatste tijd mocht ik niet meer zoveel met haar haar doen. Ik steek het vaak op of vlecht het in. Ze had heel veel knopen. Het lijkt ook dat ze telkens nog nieuw haar erbij krijgt. De kapper vroeg wat voor shampoo ik gebruikte voor haar. Ik gebruik dus Dove moest ik niet meer gaan gebruiken. Zeer slecht. Moest haar haar ontvetten en dan wel met dreft????? Maar wat kan ik nu het beste doen en wat voor shampoo kan ik het beste gebruiken. Ik heb al vele shampoo's gebruikt palmolive, schwartzkoff, kindershampoo, elvive, en ook wel eens van de kapper maar ik merk zo weinig verschil. Tevens gebruik ik ook conditioner. Maar als ik de conditioner er dan weer uitspoel is volgens mij de werking ook weg. Sinds kort gebruik ik een conditioner van gliss kurr wat je niet meer hoeft uit te spoelen. Wat gaat er nu echt fout?

Edwin
Door

Edwin

op 01 Oct 2013

Hoi Hester, Door de verzorging die je nu doet en de lengte of leeftijd van het haar maakt het haar kwetsbaar en het gaat langzaam kapot. De shampoos die je noemt hebebn alle een paar dingen gemeen doordat ze goedkoop zijn zit er veel water in . Dat is opzicht niet erg maar om de shampoo dikker te laten voelen gooien ze er zout door heen. Water en shampoo en zout maakt een dikke emulsie. Dit zorgt er voor dat het haar elke keer wanneer je het wast een heeeel klein beetje oplost. daardoor wordt het dunner en droger en de schubben laag gaat kapot = klitten.Dit willen ze verhullen door een dikke laag goedkope silicone, maar die droog op de lange termijn ook het haar uit. Ga voor een goede kappers shampoo en haarmasker en conditioner en het liefst ook nog een serum . Je zult dan wel verschil merken. Dit is veel duurder maar omdat het heel geconcentreerd is kan je er heel lang mee doen en is in het gebruik vaak maar iets duurder, soms zelfs goedkoper. Ik ben l"anza fan. Maar de producten van Biosilk zijn ook heel goed Redken, Bonacure, tigi, enz maar gebruik de hele lijn en geen andere producten. De professionele lijnen zijn precies op elkaar afgestemd.en werken vaak niet goed met verkeerde combinaties. je kapper had dat eigenlijk tegen jou moeten zeggen en een goed advies geven en je niet zo naar huis laten gaan.Maar het haar van je dochter zelf opknappen en zeker niet met dreft. de PH is daarvan zo hoog dat je het haar flink kan beschadigen. Woon je in de buurt van Katwijk kom lang bel 0714015102 en we knappen je dochters haar gratis op en geven je dan een uitgebreid advies wat je thuis het beste kan doen.

tina
Door

tina

op 25 May 2013

hallo ik heb donkerblond haar maar ik leit het altijd licht blond verven maar het ging zo pluizen en er ongezond uit zien ,nu heb ik het weer donkerblond laten verven en ziet het er weer gezond uit nu is mijn vraag hoe kan dat dan het is toch ook verf? groetjes tina

Edwin
Door

Edwin

op 30 May 2013

Hoi Tina, Wanneer je je haar blondeert verwijder je pigment uit het haar ( samen met keratine) je haar wordt holler ( eer komen echt gaten in je haar) en kwetsbaarder. Zodra je kleur toevoegt dat doe je wanneer je donkerder kleurt vul je je haar weer een beetje op waardoor het er gelijk beter uitziet en vaak ook dikker voelt. Wil je het gezond houden gebruik goede verzorgingsproducten het liefst van de kapper. Groeten Edwin

Conny
Door

Conny

op 18 May 2013

Hallo Edwin, Ik heb ook erg last van droog haar, hoewel het is eerder dat ik last heb van pluishaar. Ik heb krullend haar en heb al verschillende producten geprobeerd om mijn krullen mooi te krijgen en dat het niet meer pluist. Het is mij nog steeds niet gelukt om het juiste product te vinden om mijn krullen mooi glanzend te krijgen en geen pluis. Heb je nog tips voor mij om mijn krullen mooi te krijgen? Groetjes Conny

Edwin
Door

Edwin

op 24 May 2013

Hoi Conny Kijk voor een l'anza kapper voor jou in de buurt.En vraag voor een L'anza ultieme herstel kuur behandeling. Deze behandeling kan er voor zorgen dat je haar helemaal fantastish gezond en glanzend wordt. Een goede l'anza kapper laat je dan ook zien wat je het beste kan gebruiken en wat je moet doen om thuis ook mooi haar te krijgen zonder pluis maar wel met mooie krullen. Woon je in de buurt van Katwijk? Maak gerust een afspraak met mijn team van haarverzorging Edwin Minnee en je krijgt van ons geheel vrijblijvend zonder enige verplichting een uitgebreide Herstelkuur behandeling van L'anza ( twv. minimaal 20 euro) geheel gratis! Bel :071 40 15 102 voor een afspraak ( vermeld wel "haargeheimen actie") groetn Edwin p.s. Deze actie geldt voor alle bezoekers van haargeheimen. Maak wel op tijd een afspraak! Ons team doet maximaal 3 gratis behandelingen per dag en ik weet niet hoelang we deze actie volhouden (op=op).

tamara van der plas
Door

tamara van der plas

op 27 Apr 2013

hallo ik heb een vraagje ik heb heel er beschadigt ,dun ,en droog haar en lang hoe kan ik dat het beste verzorgen?is redken een goed merk??ik gebruik altijd kms maar nu heb ik gehoord dat dat heel slecht voor het haar is omdat er siliconen in zouden zitten is dat bij redken ook zo? en hoeveel keer in de week mag je een haarmasker gebruiken?en mag dat ook een nacht intrekken of moet je je altijd aan de inwerktijd houden wat altijd op de verpakking staat?alvast bedankt mvg tamara

Edwin
Door

Edwin

op 02 May 2013

Hoi Tamara, Een goed verzorging voor lang dun en beschadigd haar is best wel lastig, Veel producten verzwaren je haar of maken je haar uiteindelijk droger. Een goed verzorging betekent een goede professionele verzorging lijn liefst alles van het zelfde merk omdat dat helemaal op elkaar afgestemd is. dus geen zogenaamde professionele producten zoals wella professionel, Syos, schwarskopf bij de supermarkt. het verschil tussen professionele producten bv., shampoo is het moet zo goedkoop mogelijk. Dus gebruiken ze veel water en om te maskeren dat het zo gigantisch verdunt is doen ze er een flinke hoeveelheid zout doorheen waardoor het weer dikker lijkt. Zodra je dit in je haar doet droogt je haar direct uit en lost zelf gedeeltelijk iets op ( vandaar zo veel mensen met dunner worden de punten lopen.) De producten waar jij het over hebt zijn super geconcentreerd en gebruiken in het algemeen veel betere ingredienten. Maar helaas jou haar komt keratine te kort en KMS maakt nauwelijks onderscheid of je droog haar hebt door keratine te kort of door vocht tekort en gebruiken ze ingredienten die niet goed in het haar passen en hebben ze extra siliconen nodig om dat te verhullen. Dat betekent op de lange termijn dat je haar nog droger wordt en vooral zwaarder zodat je haar bijna geen volume meer krijgt door de steeds dikker wordende silicone laag. Redken maakt wel een goed onderscheid tussen droog haar met keratine te kort of droog haar door vocht te kort en heeft daar de verzorging op aan gepast. Maar helaas Ze gebruiken ipv. keratine tarweproteinen en die zijn veel te groot om in het haar te passen. Even een technisch verhaal het soortelijk gewicht van een haar molecuul is 150 mw van een tarwemolecuul tien dit 1500 keer zo groot dat past dus nooit! Dus Redken heeft nog steeds een enorme stoot silicone nodig om het haar glad te krijgen dus krijg je ook een verzwarende laag om het haar. Redken heeft wel een speciale shampoo om de build-up van siliconen tre verwijderen zodat je weer opnieuw kan beginnen CHi of Biosilk vind ik al een stuk beter . Biosilk gebruikt pure zijde proteinen ( met een soortelijk gewicht van 150mw) past dus ieder geval in je haar. Maar helaas er ontbreekt een klein lullig aminozuurtje. Dus is er nog steeds silicone nodig die het haar uiteindelijk verzwaren. maar chi/ farouk heeft ook een removeall shampoo om overnieuw te beginnen. Dan het product wat ik het beste in de wereld vind: L'anza L'anza gebruikt pure menselijke haar moleculen dus precies dezelfde stof met alle aminozuren waarvan je eigen haar is opgebouwd. Het past precies en het is op waterbasis gebonden waardoor er geen verzwarende silicone nodig hebt en is helemaal in wateroplosbaar. Je Haar wordt helemaal van binnen uit herstelt en krijgt meer volume, veerkracht en een enorme glans. Het haar verzwaard nooit! het haarmasker werkt in 5 min tijd perfect je kan het de hele nacht inlaten werken maar het hoeft niet. een keer in de week inlaten werken is meestal voldoende. groetjes Edwin p.s. Ik geef ook graag een gratis ultieme herstel kuur behandeling twv. 19,95 euro van l'anza weg . Je kan dan geheel gratis en zonder enige verplichting kennis maken met l'anza en zien hoe je haar in een keer helemaal herstelt. Let wel op l'anza werkt verslavend , eenmaal mooi haar en je wilt nooit meer anders! Bel voor een afspraak 071 40 151 02 bij Haarverzorging Edwin Minnee secr. Varkevisserstraat 277 2225LC Katwijk aan zee.

Coby Broeksema
Door

Coby Broeksema

op 18 Jan 2015

Hallo Edwin, Ik ben door te googlen op jouw site terecht gekomen, wat ik overigens een hele goede, leuke en een overzichtelijke site vindt met heel veel goede tips. Was ik hier maar eerder aan toe-gekomen. Ik ben een jonge vrouw van 47jaar, had altijd een hele gezonde dichte bos lang krullend haar, tot over mijn borsten. Daar erbij mij in januari 2012 borstkanker in een vergevorderd stadium geconstateerd werd, en na een borst-amputatie met 28 zware chemokuren, en 35 bestralingen, nu nog met de naweeën en nog een borstverwijdering in het verschiet, heeft mijn haar een beste opdonder gehad.Het reikt nu nog net tot aan mijn schouders,het haar is dun en droog en poreus. Daar ik er altijd mijn best voor doe, om zo goed mogelijk voor de dag te komen, wil dat met mijn haar niet altijd lukken, ik zet elke dag krullers in mijn haar, en draag dagelijks een hoedje, om te voorkomen, dat de buiten-wereld iets aan mij ziet.Nu zou ik jou vriendelijk willen vragen, of ik ook voor zo'n gratis een ultieme herstelkuur van l'anza in aanmerking kan komen.Met vriendelijke groetjes Coby

Edwin
Door

Edwin

op 20 Jan 2015

Hoi coby , Natuurlijk! bel 07140 15102 vooe een afspraak onder vermelding internet actie 5stappen. groeten, Edwin

katja van tol
Door

katja van tol

op 08 Apr 2013

hallo is de haarkleur van barbie nou echt?nee toch ? het ziet er zo raar en dun uit groet katja

Edwin
Door

Edwin

op 09 Apr 2013

Hoi Katja, Mijn dochter heeft echt natuurlijk licht blond haar. Als je er goed naar kijkt zie je allemaal verschillende tinten in haar haar. Bij Barbie is het een compacte kleur met hooguit wat horizontale verschillen. Het haar is zo vaak en intensief geblondeerd dat het aan alle kanten afbreekt. Vandaar het er dus zo raar uitziet. Haar eigen haar is waarschijnlijk wel al licht blond anders zou je bij haar al heel snel een uitgeroei zien Groetjes Edwin.

dijana
Door

dijana

op 08 Apr 2013

hallo ik heb extensions en wil graag bij jullie de lanza 5 stappen kuur laten doen is dat mogelijk met extensions? groetjes dijana

Edwin
Door

Edwin

op 09 Apr 2013

Hoi Dijana, Geen probleem, L'anza werkt ook fantastisch met extensions. Maak een afspraak onder vermelding "internetactie 5stappen l'anza " bel: 071 40 151 02 en je krijgt een geheel vrijblijvende herstel behandeling gratis! Groeten Edwin.

Ivonne van Es
Door

Ivonne van Es

op 21 Feb 2012

Hoe vaak moet je gespleten (dode) haarpunten laten knippen? Ik wil eigenlijk mijn haar nog wat laten groeien, maar elke keer dat er dan geknipt wordt, knipt mijn kapper er behoorlijk veel af en zo zie ik het niet langer worden. Verder laat ik mijn 100% grijs/ witte haar met inoa kleuren, zou ik dat ook thuis zelf kunnen doen? Moet je altijd shampoo en conditioner van hetzelfde merk nemen? Vriendelijke groet ivonne

Reactie plaatsen