Zilvershampoo

Gele gloed

 

Veel mensen met grijs haar hebben last van een gele gloed in hun haar. Om een gele gloed uit je haar te halen kun je zilvershampoo gebruiken.

Er zijn verschillende zilvershampoos te verkrijgen bij de kapper, drogist of supermarkt.

Ik denk dat  de bekendste zilver shampoo de zilverreflexshampoo van schwarzkopf is.   Deze bestaat al jaren en is qua formule niet veel veranderd.

Verschil professionele of consumenten zilvershampoo.

De shampoo`s van de bekende merken verschillen vaak enorm. Bij het ene merk is je haar binnen no-time blauw of paars de ander doet bijna niets.

Vaak is het wel zo dat de supermarkt/drogist shampoo vaak te weinig verzorging bieden.

De kappers zilvershampoo is vaak veel meer verzorgend, geconcentreerder en ook vaak intensiever. Je hebt dus minder nodig en je hoeft minder vaak met zilvershampoo te wassen ( per wasbeurt ben je meestal evenveel geld kwijt of minder en je haar voelt een stuk beter).

Een paar goede merken zijn: Wella, Bonacure(schwarzkopf), Tressa colorwash (wel moeilijk te krijgen maar zeer verzorgend), Expert Zilvershampoo (Lóreal), Biosilk zilvershampoo.

Mijn persoonlijke favoriet: L’anza’s Healing Colorcare silver Brighting shampoo super verzorgend en echt intensief haalt het ergste geel gewoon weg.  Ook met geblondeerd haar!

Poreus haar

Vaak  is het haar alleen gelig omdat het poreus is.

Door een slechte verzorging met bv. goedkope shampoos gaan de haarschubben iets openstaan waardoor je een gelige vervuiling krijgt.

Soms kan ook door verkeerde siliconen een vieze grauwe gelige laag ontstaan.

Met een goede kappers shampoo kan je vaak al veel  gele gloed laten verdwijnen.
Als het haar mooi gezond is zijn de schubben geheel gesloten en krijg je een mooie heldere glans op het haar.  Zo krijgt een gele gloed geen kans.

Geel haar en roken

Sommige mensen hebben een erg  gele gloed, vooral aan de voorkant van hun haar  heb jij dat ook en je rookt ?

STOP met roken en de gele gloed is zo verdwenen.

Gele gloed in blondhaar

In blond haar verschijnt ook vaak een gele gloed is dat een paar weken nadat je het geblondeerd hebt?

Waarschijnlijk is je haar te poreus !

Zorg dat je je haar extra goed verzorgt en evt. kleurt met een mildere verf. En gebruik regelmatig een beetje zilvershampoo.

Is je haar gelijk na verven al gelig?

Kijk dan naar het artikel: Hoe haal je een gele gloed uit je haar?  Ga naar : https://haargeheimen.nl/haarkleuren/hoe-haal-je-een-gele-gloed-uit-je-haar/ Hier op haar geheimen.nl.

Zilvershampoo is dan meestal niet de beste oplossing.
Melly
Door

Melly

op 06 Nov 2015

Hoi hoe bekom ik licht zilverkleur.. Wat moet mijn basis zijn? Het is ontkleurd geweest en heb dan Erna blond met een lichte schijn van zilver en nu opnieuw gekleurd en nu is het donkerder geworden zo ass kleur ... 9.11 L'Oréal delight gebruikt met 9vol Riches ik snap er nix van... Kan je mij helpen?

Edwin
Door

Edwin

op 12 Nov 2015

Hoi Melly, Zilverkleur is de moeilijkste kleur om te maken. Belangrijk is dat de basis lichtblond moet zijn zonder enig geel pigment. dan met een zilver semikleuring een moie kleur maken. de volgende keer moet je niet nog een keer over het zilver gaan want dan wordt het dubbel en onstaat er een donkere en grauwe massa. Probeer je die te corrigeren met een verf dan lukt dat niet je zal moeten met blondeer weer iets ontkleuren ( gaat wel heel snel). het beste kan je naar en goede kapper gaan om het weer goed te krijgen en volgende keer voorzichtig aanzel blonderen en uitgroei bijwerken en niet teveel over het al zilvere gedeelte heen kleuren. succes, Edwin

Aylin
Door

Aylin

op 21 Oct 2015

Ik ben echt heel laat maar ja.. Ik heb een hele lichte paarse kleur in mijn haar omdat het verkleurd is. Ik wil hier zo snel mogelijk van af, want het ziet er niet meer uit! Kan ik dit ook verwijderen met zilvershampoo (de paarse verf). groetjes!

Edwin
Door

Edwin

op 27 Oct 2015

Hoi Aylin, nee dus zilvershampoo maakt het nog erger. Wat je moet doen is een blondeer wassing laten doen bij een farouk kapper die kan je paarse zweem waarschijnlijk in een behandeling al corrigeren zonder je haar te beschadigen. lukt het niet in een keer is een kleine correctie met een mooie goudtint semikleuring meestal al voldoende. succes, Edwin

Lore
Door

Lore

op 18 Sep 2015

En mijn ontkleurde lokken zien er op sommige plekken blond/rosachtig uit, een veel te hard contrast naar mijn mening..

Lore
Door

Lore

op 18 Sep 2015

Hey Ik heb deze week highlights in mijn haar laten zetten. M.a.w. de kapper heeft meches in mijn haar gezet door de lokken te onkleuren. Nu ik wou dat dit mooi overging van mijn natuurlijk naar het gekleurde/ontkleurde deel, maar je ziet hier wel duidelijk een harde overgang tussen het lichte bruine en mijn natuurlijke donkerbruine haar. Kan ik hier iets aan doen om die overgang wat zachter te maken? Alvast bedankt!

Edwin
Door

Edwin

op 28 Sep 2015

Hoi Lore, is de aanzet te licht? Waarschijnlijk kan je de aanzet een beetje inkleuren met een 8N semikleuring die moet je dan een beetje over de overgang opzetten. daardoor worden de lichtere gedeelten iets donkerder en wordt de overgang wat zachter. is het vooral kleurverschil warm koele tinten met je een andere correctie doen maar dan moet je precies inschatten welke kleur je nodig hebt. Let wel op ! niet te donker 7N of 7g kan al soms te donker zijn. bij twijfel zoek en kleur specialist voor een juist advie en kleurherstel. highlights in gekleurd haar zal er altijd anders uitzien dan highlights in natuurlijk haar. succes, Edwin

Jolien
Door

Jolien

op 22 Apr 2014

Oke,dank je wel Edwin! Groetjes!

Jolien
Door

Jolien

op 01 Apr 2014

L’anza zilver shampoo mag dat ook voor gekleurd afgebleekt blond haar dat geel orangje soms groene schijn heeft?

Edwin
Door

Edwin

op 09 Apr 2014

Hoi jolien, Wanneer je haarpunten een groene schijn krijgt is de kleur doorgeslagen naar te veel astint. Met de zilvershampoo wordt dat juist erger. Maar om toch de geel oranje gloed weg te werken. ( super tip!) Meng dan de l'anza zilvershampoo door je gewone shampoo zodat het effect wat milder wordt. succes, Edwin

Elisa
Door

Elisa

op 29 Mar 2014

Hi Edwin, Al jaren blondeer ik mijn rossige haren en gooi er astinten overheen omdat de warme gloed mij te jong maakt. Nu ben ik dat blonderen en uitgroei bijwerken zat omdat het veel geld, tijd en gezonde haren kost. Het liefst wil ik er in 1 keer zelf iets overheen kunnen gooien waardoor de warme gloed uit mijn haar verdwijnt. Wat raad jij aan?

Edwin
Door

Edwin

op 09 Apr 2014

Hoi Elisa, Je kunt proberen met een as tint met een semipermanente kleur ( die vervaagd geleidelijk) bv 9.1 of 7.1 Igora vibrance of 7Mn , 9MN of 7a 8a van Kis met DMi lotion. Je haar wordt dan niet lichter maar krijgt een meer gematteerde kleur.zelf bepalen hoe donker je haar wil hebben ( 7 is natuurlijk donkerder dan de 9). Evt eens inde tijd een paar highlight voor een meer blonde uitstraling. als extra wassen met Silverbright shampoo van l'anza ( met restant blond) of de moccadrench watercolors van Tressa (zonder blond) om de warme tonen nog meer te onderdrukken. Bovenstaande is niet geschikt voor grijs haar dan kun je het beste 8 met 8a met 3% van Kis gebruiken. succes Edwin.

Marjan
Door

Marjan

op 06 Feb 2014

Hoi Edwin, Ik heb van mezelf donkerblond haar. Gister mijn haar donkerbruin met lichte roodtint laten verven en daarover heen wat highlights laten zetten (volgens mij wat je normaal zou gebruiken bij coupe soleil). Nu is dit verkeerd uitgepakt en oranje geworden. Vanmiddag snel naar de kapper geweest daar is er een donkerbruine kleur over gegaan. Op zich beter dan wat het was maar voel me nog steeds niet blij. Nu zit ik te denken om mijn haar te ontkleuren maar ik zit een beetje met die highlights... wat gebeurd daarmee als ik het ontkleur... Wordt het gewoon mijn eigen haarkleur of geel/oranje... En wat te doen als het idd. geel/oranje wordt... Heb je advies voor mij wat te doen? Groeten, Marjan

Edwin
Door

Edwin

op 09 Feb 2014

Hoi Marjan laat gewoon een tijdje deze kleur zitten, alles wat je nu wilt doen wordt er niet mooie op en ga wanneer de kwaliteit van het haar goed is naar een kapper bv Organic Color Kapper of CHi Kapper die het haar goed kan krijgen. Het gevaar is dat je alle kleuren van de regenboog krijgt wanneer je zo snel wat anders probeert. Je haar wordt bijna altijd oranje wanneer je een roodbruin tint gaat blonderen of je moet het zo ver blonderen dat het misschien helemaal uitdroogt. wanneer je je haar ontkleur zijn de highlights eerder blond en droog dan de rest van het haar maar oranje gloed is er moeilijk uitte krijgen. Wil je perse blonde plukken in je haar kun je ook nadenken over een paar dunne extensions geeft een mooi effect en beschadigt het haar niet. succes Edwin P.S. Organic color en CHi kappers hebben betere astinten tot hun beschikking om een mooie kleur te maken. Ze kunnen beter corrigeren dan met gewone haarverf.

F.SAHIN
Door

F.SAHIN

op 04 Oct 2013

Hoi, Mijn eigen haarkleur is bruin en wil het graag een beetje paars/rood verven maar durf het niet , ben bang dat het te rood word. (Syoss, Dark cherry mix) Kan ik hiervoor ook zilvershampoo gebruiken voor als het te rood wordt of is het echt alleen voor blond haar? Groetjes, Sahin

Edwin
Door

Edwin

op 04 Oct 2013

Hoi, Zilvershampoo is alleen geschikt voor oranje en gele tinten in je haar. Bv. na blonderen. Met rood doet het Praktisch niets. Behalve de SiverBright shampoo van L'anza. deze is zo sterk dat ook rood tinten verminderd worden maar niet genoeg om fel rood te corrigeren. Groeten, Edwin

jennifer
Door

jennifer

op 01 Jul 2013

waar kun je de L'anza silver shampoo kopen?

Edwin
Door

Edwin

op 21 Jul 2013

Hoi Jennifer, L'anza is alleen te verkrijgen bij de l'anza kapper er is er vast wel een in jou buurt. google even "kapper ,lanza ,( grote plaats in de buurt) " en je kunt het zo zien waar het te koop is. groeten Edwin

RiAnne
Door

RiAnne

op 19 Jun 2013

Hallo Edwin, Wat grappig eigenlijk, dat Janita hetzelfde wil als ik: pittige witte plukjes in ons grijzende haar. Je hebt me een tijdje geleden enkele suggesties aan de hand gedaan, maar.....ik ben nogal een bangerd, dus heb ik wel e.e.a. alvast gekocht, maar nog niet uitgeprobeerd. Dat komt omdat ik net als Janita gele plukken krijg, met rode ondertoon. Niets doen vond ik ook niks, dus heb ik eerst( in België) Tressa besteld en ook nog L'anza, allebei zilvershampoo. dat maakte al een verschil! Wel moet ik ze dan lang( ca. 15 à 20 min,)laten inwerken. Nu vond ik onlangs bij de Hairshop een potje La Riche / Directions, een semi-permanent conditioning hair colour, in de kleur Zilver. Ik kocht het eigenlijk op goed geluk, kost iets meer dan 6 euro. Er staat op het potje dat het gebruikt dient te worden op geblondeerd haar, wat bij mij niet het geval is, want ik heb nog steeds natuurhaar. Eerst was ik mijn haar met L'anza en spoel na 5 min. uit, dan smeer ik de Zilver-La Riche in het haar en laat dat ca. 20 min. zitten met een plastic zakje om m'n hoofd. Resultaat: de grijze haren zijn mooi grijzer èn.....de veel lichtere plukken vooraan hebben een veel wittere, glanzende look. Wat wil ik nog meer, hè!? Edwin, ken je dat spulletje? en wat vind jij ervan? Is het ook goed voor je haar?? En, misschien is dit ook een idee voor Janita?? Wèl is het zo dat ik mijn plukken vooraf niet heb geblondeerd.En Janita, als je het in je haar werkt, schrik je je......, want je krijgt een superblauw koppie, dus pas op met die geblondeerde plukken! Maar als het je te erg is, pak je flink wat Head&Shoulders....Dus, heel " klein" beginnen. Nog even jou een geweldig compliment maken over je HaarGeheimenBoek, Edwin! Echt super-de-suup!!! Ook mijn dochter is er helemaal blij mee. Liefs voor jullie beiden, RiAnne.

Edwin
Door

Edwin

op 19 Jun 2013

Hoi Rianne, Fijn dat je haar een stuk beter er uitziet. Bedankt voor de tip. Ik ken Lariche/directions niet, maar het klinkt goed. Met geblondeerde haren kan het weleens doorslaan maar je kunt beter met een gewone shampoo corrigeren dan Head & Shoulders. lanza silvershampoo afzwakken met bv shampoo plus werkt ook zeer goed je kan dan zelf bepalen hoe veel correctie je nodig hebt. en nog bedankt voor het compliment. groetjes Edwin

Marjolein
Door

Marjolein

op 17 Apr 2013

Hallo, bedankt voor de tips, wat zijn goed en wat zijn verkeerde siliconen?

Edwin
Door

Edwin

op 18 Apr 2013

Hoi marjolein, Je hebt honderden verschillende soorten silicone. Voor in de haarcosmetica is het grootste onderscheid in water oplosbare silicone en niet in water oplosbare silcone. De niet oplosbare maken een hele dikke laag om het haar waar verf en verzorgende bestandelen vaak niet doorheen kunnen komen. er zijn ook silcone die langzaam een laag maken op het haar. Dit is de zogenaamde built-up. Er blijven steeds meer kleine deeltjes achter die langzaam toch een laag op bouwen die kleur en verzorging tegen kan houden. goede silicone maken het haar glad en laten geen resten achter. Met L'anza Ultimate treatmant wordt de cosmetische laag weg gehaalt en dan de stoffen diep in het haar toegevoegd( in de juiste verhouding) die het haar nodig heeft zodat het haar weer helemaal gezond en glanzend wordt. Vaak merk je wanneer de silicone eruitgehaald zijn het haar al zachter voelt. Dat komt dat de silicone laag soms zo dik is dat er beschadigingen in de silicone kommen te zitten. Die voelen dan zo ruw dat wanneer je silicone helemaal hebt verwijderd het haar gladder voelt doordat het haar zelf minder beschadigingen heeft dan de silicone. groetjes Edwin

Janita
Door

Janita

op 13 Apr 2012

Beste Edwin, Onlangs heeft mijn kapper geprobeerd een aantal "spierwitte" plukjes aan te brengen in mijn grijze haar. Ik was van nature donkerbruin, maar heb het al een tijdje mooi grijs. De plukjes waren bedoeld om de boel meer pit te geven. Het geheel is echter gelig geworden, ook nadat het nog een keer is nabehandeld. Zilvershampoo en zilverconditioner van Guhl, alsmede zilverlotion voor erna, doen eigenlijk niets. Moet ik nog een derde keer terug naar de kapsalon en zal er dan nog iets aan te doen zijn, of kan ik het net zo goed proberen met een betere shampoo. Knippen is geen optie, want ik ben blij met mijn halflange coupe!

Edwin
Door

Edwin

op 18 Apr 2012

Beste Janita, dank je voor je vraag,ik zal zo snel mogelijk een uitgebreid antwoord maken op mijn blog. je zou al vast kunnen denken aan een kleurmousse met zilver/violet of laat je kapper een anti geel kleurspoeling in je haar zetten. Groetjes Edwin p.s. een goede shampoo scheelt ook vaak al iets. L'anza zilver shampoo is super wel eerst mengen met een gewone shampoo zodat het niet gelijk te heftig wordt.

Petra
Door

Petra

op 18 Jul 2011

Hallo! Ik zit met een probleempje en ik word er helemaal gek van. Ik verf mijn haar al ongeveer 6 jaar. Ik heb het heel lang heel donkerbruin gehad, tussendoor weleens iets lichter. Ik verf mijn haar uitsluitend bij de kapper, dus ik rotzooi niet zelf maar wat aan. Nu ben ik een paar weken geleden naar mijn kapper gegaan met de vraag of ik een paar tinten lichter kon gaan. Ik wil namelijk het liefst mijn eigen, natuurlijke haarkleur terug. Dit is donker asblond. Dit hebben zij gedaan, maar mijn haar heeft nu een afschuwelijke kleur. Er zit een lelijke oranje gloed over mijn haar heen en als ik ergens een hekel aan heb is het een oranje/gele/rode gloed! Ik had om een astint gevraagd, maar het is echt afschuwelijk. Een tijdje terug heb ik precies hetzelfde meegemaakt. Elke keer als ik even iets lichter dan donkerbruin wil, wordt het een afschuwelijke oranje kleur. Ik wil gewoon een goede askleur, niks oranje, niks rood. Ik gebruik goede zilvershampoo, dit werkt niet. Ik ben al eens naar een andere kapper geweest toen ik een lichtere haarkleur wilde, werkte ook niet. Mijn haar werd ook daar oranje. Ik ben terug gegaan voor een askleurige spoeling. 2 keer mijn haar thuis gewassen (met zilvershampoo) en het kleurt gewoon weer oranje. Ik wil graag weten of ik echt geen andere optie heb dan mijn huidige kleur eruit te laten groeien? Ik ben echt een beetje ten einde raad, ik loop ondertussen nog steeds rond met een afschuwelijke haarkleur. Hopelijk kun je me wat tips geven! Met vriendelijke groetjes! Petra

Diana Hoogenraad
Door

Diana Hoogenraad

op 05 Apr 2012

hallo Petra, knip alle haar op drie centimeter, het zit er zo weer aan, niet meer verven groet

Diana Hoogenraad
Door

Diana Hoogenraad

op 05 Apr 2012

is je haar mislukt, je kan alles eraf knippen, groeit vanzelf weer aan

Ida
Door

Ida

op 27 Aug 2011

Hallo Petra, Ik hoop dat je haar inmiddels al beter is. Zoniet, dan gaat het onderstaande je helpen: Wassen met zilvershampoo helpt niet bij een oranje gloed. Dit heft het alleen het gele uit het haar. Wanneer je je haar lichter dan 2 tinten wilt hebben moeten ze het ontkleuren, want van donkerbruin naar donker asblond kan niet zonder ontkleuren, dan krijg je een oranje gloed. Dat komt omdat je donkerbruin haar hebt en daar zit heel veel rood en oranje tinten in. Dus wanneer ze dat met verf lichter gaan maken halen ze het bruin eruit en niet de rood/oranje tinten. Kortom, laat je haar eerst goed ontkleuren bij de kapper, maar onthoud,mocht er nog oranje inzitten, moeten ze het opnieuw doen, wijs ze daarop (opnieuw moeten doen is gewoon gratis). Daarna donker as blond overheen gooien. Zal in de eerste 2 weken wat donkerder zijn dan dat je wil, maar dat donkere was je eruit, wil je het donkere er binnen 1 á 2 dagen uit hebben, was dan met head en shoulders. Veel succes! x Ida Miss-amazing

Reactie plaatsen