Hoe kleur ik mijn haar met professionele (Kis) verf?

Hoe kleur ik mijn haar met professionele (Kis) verf?

Thuiskleuren met professionele verf hoeft niet moeilijk te zijn. Volg de gebruiksaanwijzing voor een perfecte haarkleur.

Deze gebruiksaanwijzing is gebaseerd op de kleuring van Kappers of Kis. Maar geldt in principe voor elke professionele kleuring.

Kapper/Kis professionele kleuring is op kruidenbasis en bevat natuurlijke keratine en heeft een veel betere dekkingsvermogen dan andere kleuringen Kis heft al een 100% grijsdekking met 3 % activator.

(de grijsdekking bij wella, schwarzkopf, l’oreal enz moet bijna altijd met 6% voor een goede grijsdekking).

Voorbereiding en tips

Doe een allergietest voor de eerste behandeling.

Gebruik een (oude) handdoek.

Gebruik altijd kunststof handschoenen.

Gebruik nooit een metalen kom om de verf in te mengen.

Zorg voor een goede (haar)verfkwast.

Hoe netter je werkt hoe mooier het resultaat

Gebruik het liefst een keuken weegschaal voor een nauwkeurige menging.

Diagnose

 Een goede diagnose is essentieel voor een mooi kleur resultaat.

Houd rekening met natuurlijke kleurhoogte, percentage grijs haar, de kleur van de lengten en punten en de wenskleur

Als het haar erg verontreinigd is(vet, styling producten, enz. ) kan je beter eerst wassen met een hele milde shampoo.

Zorg er voor dat je de hoofdhuid met rust laat, dus niet te heet water en niet in masseren maar de shampoo licht verdelen over het haar.

Mengen

Hoe kleur ik mijn haar met professionele (Kis) verf

Mengen van de kappersverf met activator

Mengverhouding 1:1

Bv. 50ml verf + 50ml activator

Goed mengen!

Meng net zolang tot dat er een

homogene massa ontstaat.

 

 

Eerste kleuring (maagdelijk haar)

Evt. eerst een gevoeligheidtest doen.

Breng de kleur gelijkmatig op de lengten en

de punten aan en laat 20 minuten inwerken.

Het restant kleur op de aanzet aanbrengen

en ook 20 minuten inwerken

Totale posetijd 40 min.

Bij grijs haar posetijd verlengen met 5 minuten.

Langhaarkleuring (eerste kleuring)

Bij het kleuren van langhaar (langer dan 20 cm).

Eerst de kleur aanbrengen op de punten

en 20 min laten inwerken.

Vervolgens de lengten inwerken

en 20 min. laten inwerken.

Als laatste de aanzet inzetten

en 20 min. Laten inwerken.

Totale inwerktijd 60 min.

Grijsdekking

Om 100% grijsdekking te krijgen zijn er 2 methoden:

10 % tot 50% Natuurtint bij Mode tint mengen.

(bv.  20 ml 5N met 30 ml 5KG met 50ml 3%.)

Voorpigmenteren met Natuurtint met 1:1 water (voor meer informatie kijk verder bij voorpigmenteren).

Aanzetkleuring

Breng de kleur  op de uitgroei aan.  laat 20-25 min inwerken.

Hierna de kleur met bv. een grove kam door de lengten en punten werken

en 5-10 min laten inwerken.

Bij gebruik van (super) oplichtende kleuring niet door de lengten en punten

werken om kleurverschil te voorkomen.

Inwerktijd activator/ oxycreme

Voor toon op toon kleuringen en grijsdekking            : 3%  30 min.

1 tint lichter/ moeilijk, weerbarstig (grijs)haar           : 6%  30 min.

2-3 tinten lichter                                                        : 9%  30-40 min.

4-5 tinten lichter                                                        :12% 40-50 min.

 

Wil je meer tips over haarkleuren?

Ik heb een E-book geschreven  "50 kleur tips die je nooit van je kapper hoort".  Hier in staan verschillende tips  over haarverven zoals:  Je kleurhoogte bepalen, grijs haar kleuren, blond haar kleuren, zelf kleuren, verschillende bespaartips, verzorgtips enz.

Je krijgt dan ook regelmatig extra haar (kleur) tips toegezonden.Ontdek nu de "50 kleurentips" nu  helemaal gratis ! Vul het formulier in en klik op de onderstaande link en  en je krijgt direct toegang.

[optin]
Isabella
Door

Isabella

op 03 Oct 2021

Ik heb mijn haar laten ontkleuren bij de kapper en daarna is het met kis steel gray gemengd met lavender en DMI lotion gekleurd (kleurspoeling) Ik heb het daarna zelf gekleurd 1 op 1 maar de spoeling pakt niet op de "uitgroei" , ik heb lang haar en word grijs wat doe ik niet goed?

Noek
Door

Noek

op 22 Nov 2020

O ja en zilvershampoo werkt een beetje maar alleen als ik die een half uur laat zitten.

Noek
Door

Noek

op 22 Nov 2020

Ha Edwin,Fijn dat we vragen kunnen stellen. Mijn haar is met Kis 9FS en de laatste keren met 9.03 van Kruitvat geverfd. Ik wil het niet zo heel licht maar een meer natuurlijke blond en het heeft nu een vreselijke oranje gloed. Ik heb wat grijze haren en een donkere uitgroei.Welke kleurnrs van Kis raadt je mij aan? Ik heb wel eens een mix van 2 kleuren gehad, 1 op grijs te dekken en 1 die ik mooier vond. En heb je nog een specifieke manier van behandeling? En bovenal hoe kom ik van dat oranje af, want dat heb ik bij elk merk nog, ook bij asblond...Alvast bedankt.Met vriendelijke groet,NoekWat raad je mij aan om het iets donkerder te maken en vooral die oranje gloed weg te krijgen. (eerdere asblondkleuren van kis werkte niet)Ik heb nog 6% Showlime peroxide creme en 9% kis oxycreme staan. Wat ik uit je antwoorden begreep moet ik met 6% werken vanwege grijze haren.

Av ten brinke
Door

Av ten brinke

op 01 Nov 2020

Ik zie leuke tips

Nancy
Door

Nancy

op 26 Oct 2020

Hallo Edwin,Ik heb een donkere aanzet met blonde highlights. Nu wil ik een wat warmere kleur in mijn haar. Ik kleur altijd met goldwell. Nu zit ik te denken aan Hazel 7G en 6A samen te mengen. Wat denkt u hiervan? Ik durf de kleur Hazel nog niet helemaal aan. Een beetje bang voor hoe het uit gaat vallen. Misschien dat ik dan de volgende keer de blonde highlights er mee doe. Ik hoor het graag.Vriendelijke groeten, Nancy

Borst
Door

Borst

op 23 Sep 2020

Goede middag. Ik heb een vraagje. Ik heb thuis een aantal kera kiss producten. De 3,6,9 kera kis oxycreme, wat kera kiss haarverf: 12 PA ( ultralight pearl ash ), 10SP ( light platinum blonde ) en 10fz ( silver grey ) en de kera Kiss bleach snow white. Nu heb ik mijn haren al een aantal keer gebleekt, waardoor de bovenkant en de punten een mooi resultaat is geworden en ik deze niet meer hoef te bleken noch verven. Alleen tussenin is er nog wat licht blond en sommige stukken licht oranje. Welke peroxide moet ik gebruiken voor de gele en de licht oranje stukken gebruiken zonder mijn haren te beschadigen? Moet ik daar de bleach poeder voor gebruiken of kan ik er al overheen verven met een platinum as kleur? Ik wil graag een platinum as kleur hebben zonder blonde tinten. Afwachtend uw reactie, hopelijk krijg ik die vandaag. Vriendelijke groeten Yolandi Malida

Serdar Deniz
Door

Serdar Deniz

op 08 Sep 2020

Hoi, ik wou mijn vriendinshaar iets lichter maken met blondeer poeder. Ik had al 2x gedaan. Alleen bij de laatste keer ondanks ik met 3 % had gedaan,ging het haar sneller lichter worden. Moet ik volgende keer 1:1 doen met 3% of 1:1,5? Ik wil proces iets langzamer gaat zodat ik goed in de gaten hou. Wat adviseert u mij? Met vriendelijke groet

Kelly
Door

Kelly

op 19 Jul 2020

Hoi ik gebruik altijd kis verf en goldwell. Iemand die ik ken heeft 2 cm uitgroei kleurhoogte 6 en heeft in haar punten 10 SA. Ze wil nu graag 9 FP, maar hoe weet ik nou welke hoogte waterstofperoxide ik moet gebruiken? Want het pakt altijd iets anders uit bij mij.

Edith
Door

Edith

op 15 Jul 2020

Goedemiddag Edwin, Ik heb even een vraag. Ik ben lichtblond van kleur maar inmiddels ook witgrijs . Ik wilde zelf mijn uitgroei doen en heb kis 9p gemengd met 10 N kis met 9% maar ben is niet helemaal goed gegaan. Uitgroei is nu wazig grijzig, kortom niet helemaal gelukt, Kan ik over een paar opnieuw proberen maar dan met 3 of 6 procent waterstofperoxide? En moet ik de 9p minder erin doen of weg laten? Uitgroei normaliter is dus wit grijs. Ik hoor het graag want nu is het niet mooi. Groetjes Edith

Anneke
Door

Anneke

op 02 May 2020

hoi Edwin. om te mengen, moet ik daar persé een keuken weegschaal voor gebruiken? of kan het ook op een andere manier? ik heb mijn haar nu lichtblond en wil het wat donkerder. 7mn en 3% oxycream.

Jacqueline
Door

Jacqueline

op 25 Apr 2020

Heeyy, ik heb witblond haar met een donkerblonde uitgroei(kleurhoogte 7) en ik wil mijn haar graag rood verven. Maar niet fel rood, meer een wat diepere rode kleur (een beetje de kleur die Ariana grande had een aantal jaar geleden) Ik wil mijn haar graag verven met de kera direct Red van Kis, maar omdat mijn haar zo licht is dacht ik eraan om het eerst met rode verf in te zetten zodat de kleur beter dekt en een betere ondergrond heeft. Is dit een verstandige keus en moet ik mijn jaar nog voorpigmenteren voor ik het inzet met rood? Zo ja hoe kan ik dat dan het beste doen

Julia
Door

Julia

op 08 Apr 2020

Hoi, ik wil graag mijn haar verven. Zelf heb ik donkerbruin haar en zou het ietsjes lichter willen hebben. Het is de eerste keer dat ik mijn haar ga verven. Kun je dat ook doen met DMI?Met vriendelijke groet, Julia

A.E. Pijman
Door

A.E. Pijman

op 07 Apr 2020

Geachte Haargeheimen. Ik zou graag uw e-book over geheimen die kappers je nooit vertellen willen ontvangen. Met vriendelijke groet, Astrid Pijman

Imke
Door

Imke

op 05 Apr 2020

Hallo, ik wil graag mijn haar bleken (mijn haar is zo'n 50 centimeter lang) hoeveel creme en poeder heb ik dan ongeveer nodig?

T. Giethoorn
Door

T. Giethoorn

op 01 Apr 2020

Graag ontvang ik jou e-book over geheimen die kappers je nooit vertellen. Alvast mijn hartelijke dank!T. G.

Carol de Koning
Door

Carol de Koning

op 30 Mar 2020

Hoi Edwin Beste Edwin, Ook ik ontvang graag het e-book met de 50 geheimen die kappers je niet vertellen. Dank alvast! M.vr.gr. Carol.

Iris
Door

Iris

op 22 Feb 2020

Beste Edwin, Ik ontvang graag het e-book met de 50 geheimen die kappers je niet vertellen. Hartelijke groet,Iris

Patricia
Door

Patricia

op 05 Dec 2019

Ik heb nu van kis kleur donkerblond espresso maar wil een tint lichter wil middelblond espresso hoe kan ik dat het beste gaan doen wie heeft er tips voor me

Esmee vereggen
Door

Esmee vereggen

op 30 Aug 2019

Met welke blondering(%) kan ik hef beste mijn haar doen.ik ben nu donker rood/bruin en wil zo licht mogelijk voor felle kleuren. Mijn haar is al meerdere keren geblondeerd maar nog niet heel beschadigd.

viviane Cox
Door

viviane Cox

op 08 Aug 2019

de kapster heeft mijn lengtes 45 minuten laten inwerken en dit 2x nu breekt mijn haar af .Zij beweert dat het niet aan de lange intrektijd is

ISABELLE
Door

ISABELLE

op 22 Jul 2019

GRAAG ONTVANG IK DE TIPS VOOR HAARKLEURING E BOOK GRATIS ? BVD ? GR ISA

Silvia
Door

Silvia

op 16 May 2019

Hoi Ik heb mijn haar met een grijze spoeling.. ik ben van mijzelf behoorlijk grijs aan het worden aan de voorkant.. nu valt dat minder op maar door de uitgroei krijg ik nu kleurverschil tussen mijn eigen grijze kleur en de kleur van mijn punten. Ik heb laatst plukjes laten blonderen en vraag mij nu af of ik de kis metallic champagne (beetje roze) over de grijze kleur in mijn haar kan doen of dat dat een gekke kleur gaat geven?

ankie
Door

ankie

op 01 Apr 2019

heb een vraag. heb mijn zus gekleurd met kis 12pa 1 op 2 met 12% ze heeft kleurhoogte 7 van haar zelf. heb het dik 60 min laten zitten dik opgezet. maar hjj blijft oranje. wat kan ik eraan doen om de warme gloed eruit te krijgen? haar punten zjjn mooi wit blond

Rosabé
Door

Rosabé

op 02 Dec 2018

Hallo, ik heb van mijzelf een donkerbruine tint ik heb het alleen nu twee keer in balayage blond laten verven. In een periode van 2,5 jaar. Nu heb ik het met de garnier nutrisse crème, lichtbruin geverfd. Dit twee keer herhaald. Maar ik merk een paar wat lichter getinte plukjes heb. En een lichte groene tint. (Dit zie je amper) nu wil ik voor de Kis kera verf gaan. Ik wil naar E6 wat is aan te raden? Wat moet ik kopen en in welke hoeveelheden mengen?

Sam
Door

Sam

op 25 Sep 2018

Welke percentage moet ik nou pakken als het haar 100% grijs is en moeilijk dekt? 3 of 6% en kan ik 1,9% ook mengen met 6% om uiteindelijk 3% te krijgen indien ik toch 3% moet hebben?

Danique
Door

Danique

op 09 Aug 2018

Lieve kappers, ik werk sinds kort zelfstandig in een kapperzaak als dameskapper en werk nu met de haarverf van Kis. Werkt heel fijn! Alleen zou ik graag een oefenavond/uitlegavond willen over wat je allemaal kunt doen met dit merk verf (omdat ik deze niet gewend ben) Hebben jullie een tip? Waar dit zou kunnen?

Marie-Jose Korsten
Door

Marie-Jose Korsten

op 05 Aug 2018

Beste Edwin, Ik ontvang graag de 50 geheimen die kappers je niet vertellen. Hartelijke groet, Marie-Jose

Will
Door

Will

op 17 Jul 2018

Beste Edwin, tot ruim een jaar geledenkleurde ik mijn grijze haar met superlicht parelmoer van Majirel. Helaas ging dat uit de handel en sedertdien ben ik zoekende naar een dergelijke kleur. De laatste poging van vele pogingen was m.b.v. DMI-lotion de tint 10 SP van Kis aan te brengen. Het zag er veelbelovend uit, vooral na het gebruik van zilvershampoo. Echter, het haar oogt na een paar dagen al weer gelig. Kan ik de 10SP al weer aanbrengen met 3% activator? Of heb jij enig idee of de 10FP van Kis in de buurt komt van de door mij gewenste zéér lichte parelkeur. En hoe aan te brengen: met 3% of hoger of eventueel 2 kleuren mengen. De platinablonde kleur vind ik wat "doods" overkomen. Het is een heel verhaal en ik hoop dat je wat ideeën hierover hebt. Groeten, Will

Wilma
Door

Wilma

op 13 Jun 2018

Hallo, Ik heb een vraag. Ik kleur mijn haar met 50% 8kg en 50% 8n, omdat ik vrij grijs ben. Het kleurresultaat is minder koper goud dan dat ik zou willen. Kan ik dit versterken door er oranje booster doorheen te mengen? En hoeveel moet ik daar dan van gebruiken? Alvast bedankt voor uw reactie. Groetjes Wilma

Julia
Door

Julia

op 31 Mar 2018

Hoi, ik wil morgen mijn haar laten kleuren door iemand die wel vaker kleurd.Ik heb nu lichtblond geverft haar met een wel wat warme stukken er nog in. Ik wil naar mijn eigen kleur. En heb mij laten adviseren. Ik wou eerst 8.1/8.a kopen dus met een astint. Alleen vertelde ze mij dat het best donker en en naar het groen kan gaan neigen. Nu heb ik 8.nm (light mat blonde) natual mat blonde gekocht, van kis. Zelf heb ik midden tot donkerblond haar.Hoe kan ik zorgen dat deze echt nog mat blijft. Er iets aan te te voegen? En hoeveel % ik erbij moet doen?Enige tips verder?Dankjewel alvasg groet

Julia
Door

Julia

op 31 Mar 2018

Sorry voor de paar type fouten die erin zitten

Anouk
Door

Anouk

op 26 Mar 2018

Hoi ik heb nu blond/geel haar onder best licht moet ik de kis color oxycream mengen met kis keracream metalliac lavender of moet ik eerst de kis color oxycream in mij haren doen en inlaten trekken en daarna de kis keracream metalliac lavender?

Belinda
Door

Belinda

op 28 Feb 2018

Hallo, Ik vroeg mij eens af .mijn haar is al gekleurd geweest meerdere malen.altijd paarse aubergine tinten.ik zou eens graag een goede opvallende paarse kleur willen,niet te licht.echt paars paars.er moet toch een kleur bestaan waarvoor je niet eerst je haar volledig moet ontkleuren.want dat is heel ongezond voor je haar.bestaat er zo een product?

desi
Door

desi

op 25 Feb 2018

Hoi, ik heb mijn haar nu al paar x geverfd met Kis Steelgrey (3%). Als het net geverfd is is het prachtig van kleur maar na 1 x wassen zie ik al verschil, de kleur vervaagt. Ik was mijn haar met Kis No Yello shampoo. Wat kan ik nog meer doen om de kleur mooi te houden?

Charissa
Door

Charissa

op 22 Feb 2018

Hallo, ik wil graag een as (grijs)bruine kleur. Kan ik 5A met steel grey mixen voor een mooie kleur? Ik heb momenteel geblondeerd haar ongeveer kleurhoogte 9/10

Tania Vandenbergh
Door

Tania Vandenbergh

op 12 Feb 2018

hallo,hallo,mijn haar is gekleurd met 9B en 9% van kis .De kleur is redelijk mat .Hoe kan ik dit het best oplossen ? Ik zou een helderblond resultaat willen bekomen tania,

Anne
Door

Anne

op 22 Nov 2015

Edwin, je hebt wel heel veel kennis van zaken over kleuren. Jammer dat je niet bij mij in de buurt woont, want dan zou ik zeker bij jou komen om mijn haar te laten doen. Van de 10x dat ik naar de kapper ga is het 9x niet naar mijn zin. Vandaar dat ik nu zelf mijn uitgroei bijwerk met Majirel half 6.0 en half 7.0 en 6% 20 vol. oxydantcreme van L'oreal. Ik wil naar volledig 7.0 toe qua aanzet. De rest van het haar wil ik met een spoeling doen alleen de vraag is welke moet ik dan gebruiken. Hierbij moet ik opmerken dat ik glans heeeel belangrijk vind en eigenlijk zou ik voordat ik een spoeling zou zetten eerst wat highlights willen zetten om het geheel nog sprankelender te maken. Hoe zou ik dat moeten doen? Heb jij tips? Alvast mijn dank. Ik heb iemand die me kan helpen met het zetten van de highlights en de kleuring. grt Anne

Edwin
Door

Edwin

op 23 Nov 2015

Hoi Anne, laat highlight zetten ( niet te veel en dun op de aanzet ) met kis blondeer met 3% langer laten inwerken voor een mooie resultaat niet te ver zodat het har niet alsnog uitdroogt. Dan je aanzet bij werken met majirel evt gelijk al met een 7.0 op de punten kun je dan een7.0 ( evt gemengd met 8.0 1:1)met 2,7% of 1,8% (wanneer je haar poreuzer is) is de kleur te warm meng dan met 7.01. is de kleur te koel dan een 8.3voor extra glans probeer dan eens l'anza silk serum of l'anza healing oil.succes, Edwin

jannie
Door

jannie

op 06 Nov 2015

Goedemorgen ik heb een vraag over kis kera red . heb het gebruikt in donker haar,en het word rose. en gebruikt in geblondeerd haar en word ook rose. geen rood . Hoe kan dat ? groetjes jannie

Edwin
Door

Edwin

op 12 Nov 2015

Hoi jannie, of je haar is niet donker genoeg of het haar is te poreus. corrigeer het dan met eencrazy color rood en de kleur is perfect! succes, Edwin

Dila
Door

Dila

op 28 Oct 2015

Drankje wel voor je snelle reactie maar mijn lengtes zijn nu echt wel erg licht en was voorheen met de 7gi mat groenig uitgevallen ik kwam van een level 10 -level 11 ik ga dan 7g doen en dan daarna de lengtes met 7rt dat moet dan hopelijk goed zijn en dan 7rt 1:1 ?

Dila
Door

Dila

op 28 Oct 2015

PS ik heb het natuurlijk over het merk kiss

Dila
Door

Dila

op 28 Oct 2015

Hoi Edwin, Ik heb mijn haar eerder met een 7gi geverfd en high lights erover heen gedaan nu heb ik een uitgroei van twee maanden kleur hoogte 7 met grijze haartjes ertussen vooral bij de slapen nu wil ik eigenlijk de midden goud blond 7g maar weet dat mijn lengtes groen uitgaan slaan en wil het voor pigmenten of kan ik beter eerst mijn haar verven met 7g en daarna de lengtes inzetten met 7rt met. DMI is dat dan ook 1:1 of gaat het dan veel te warm worden wil wel dat het een beetje naartuurlijk blijft ....lang verhaal kort ik wil gewoon 7g maar1 mooie kleur wat kan ik het beste doen..PS .ik heb ook de 7e die lijkt iets warmer dan de 7g is die ook veel donkerder dan de 7g kunt u mij adviseren wat ik het beste kan doen en als ik moet voorpigmenteren hoe ik het moet doen of welke kleur ...alvast bedankt

Edwin
Door

Edwin

op 28 Oct 2015

Hoi Dila, het restant van de 7GI is waarschijnlijk warm genoeg om groen te voorkomen. Gebruik gewoon 7g met evt 2 cm extra yellow is je haar toch al mat doe er een drup orange boost iet te veel door heen evt kan je ook 7gi dmilotion in de lengte doen deze is waarschijnlijk ook voldoende. krijg je toch een groen waas? dan kan je 7rt dmi proberen. succes, Edwin

Tine Alders
Door

Tine Alders

op 27 Oct 2015

Hallo Edwin,Ik heb zojuist een kleurverbeteraar gebruik op mijn geverfde haar. Het gaat om Goldwell Softcolor mousse.Ik kwam er pas achter dat ik het (na 5 min) had moeten uitspoelen toen mijn hoofdhuid begon te prikkelen/tintelen. Toen goed uitgespoeld met lauw water, maar nogsteeds last van geprik op mijn hoofdhuid.Tot nu toe altijd mijn haar geverfd met KIS 6N5N/5G/6G, en mousse gebruikt wat niet uitgespoeld hoeft te worden.Nu ben ik bang dat ik nu mijn uitgroei niet kan doen na deze irritatie ontstaan door de mousse van Goldwell.Wat zal er in de mousse zitten? Ik kom er niet goed achter.Vriendelijke groeten, Tine Alders

Edwin
Door

Edwin

op 04 Nov 2015

Hoi Tine, misschien is het de alkohol of de ammonium chloride in de mousse die de irritatie geeft ik zou het niet weten. ondertussen moet je gemakkelijk weer kunnen kleuren. succes Edwin p.s. een kleine kans dat je allergisch bent voor de Cocamidopropyl Betaine maar dan moet je het ook merken met normale shampoo ( in Kis shampoo zit dit niet))

Marlieske van der Velde
Door

Marlieske van der Velde

op 19 Oct 2015

Goedemiddag Edwin,Ik wil mijn haar graag verven met de 10FZ van KIS. Ik heb mijn haar eerst geblondeerd, daarna heb ik de 10FZ verf gemengd met waterstofperoxide 12% 1:1,5 Na het geverfd te hebben en het er lang genoeg in te hebben gehad, heb ik het uitgewassen maar er was gewoon nul kleurverschil. Enige idee hoe dit kan? Heb ik het verkeerd gemengd?

Edwin
Door

Edwin

op 19 Oct 2015

Hoi Marlieske, Gekleurd haar kan alleen lichter worden met blondeer nooooooooit met verf. beter blondeer op de kleurhoogte die je wilt en corrigeer dan met 10fz met dmi lotion. let wel op de kwaliteit van het haar ! succes Edwin.

Carla
Door

Carla

op 24 Sep 2015

Hallo. 3 weken terug heb ik mijn donkere haar laten ontkleuren bij de kapper en daar hebben ze toen een 6.3 op gezet (majirel verf). Omdat de verf niet goed hecht de eerste keer wilde ik het na 2 weken opfrissen met dezelfde 6.3 maar mijn haar is nu donkerbruin geworden terwijl het een mooie lichtbruine koperen kleur was. Kan ik mijn haar nu oplichten om bijv een 7.3 met 6 of 9% te mengen? Of kan ik de 6 of 9% ook puur als activator op mijn haar zetten en daarna met verf eroverheen? Ik vond het lichte juist zo mooi vandaar dat ik nu zo ontzettend baal. http://static0.ad.nl/static/photo/2009/9/2/12/media_xl_764322.jpg

Edwin
Door

Edwin

op 27 Sep 2015

Hoi Carla, een blondeer wassing is waarschijnlijk al de oplossing. Ga naar de kapper om de kleur te corrigeren wil je zelf doen? wees voorzichtig de kleur kan snel doorslaan ( te licht of te oranje) gebruik voor een volgende keer een semikleuring kleurhoogte 7 geen 6 want je haar wordt zo weer veel te donker ( de kleur loopt snel vol) Sla zoveel mogelijk de punten en lengtes over of zet voor het kleuren de lengtes in met een conditioner. succes, Edwin

Sima
Door

Sima

op 04 Sep 2015

Hallo, ik heb net mijn haar bij de kapper laten verven maar ben er toch niet heel blij mee. Daarom wil ik het over een paar weken zelf weer proberen, ik ben alleen niet zo goed in het mengen en weet dus niet welke kleuren ik moet gebruiken. Ik het het liefst middel as bruin hebben. Momenteel is het een warme kleur in de richting van lichtbruin. De onderkant is wat lichter dan de bovenkant door highlights van vorig jaar. Wat is jouw advies?

Edwin
Door

Edwin

op 04 Sep 2015

Hoi Sima probeer een semipermanente kleuring bv een 5A evt extra as of groenpigment. succes Edwin p.s. wacht niet te lang dan werkt de semikleur beter anders heb je al een uitgroei. wanneer de kleur te licht is nog een keer of evt mengen met een 4N

Riane
Door

Riane

op 01 Sep 2015

he edwin ik zou graag een semi color blondeer haarverf keune willen uit proberen. men zegt dat blondeer haar verf niet goed is als je haar ont kroest is. ik heb mijn haar op 2 juni ontkroest.ik wil nu weer even iets andres. ik heb van nature lichtbruin haar en bruine ogen. wat is jou advies hierover en welke kleur blondeer verf keune zo ik kunnen gebruiken? ik heb nog zwart keune haar verf in mijn haar. zou ik de zwarte haar verf eerst moeten verwijderen met haar remover? zou ik als ik de haarverf met haar remover heb verwijdert meteen men haar kunnen verven met semicolor blondeer verf ?

Riane
Door

Riane

op 01 Sep 2015

annuleren reactie 1 september 2015 10.28

Riane
Door

Riane

op 01 Sep 2015

he Edwin ik heb ontkroezt haar en zo graag een semi color blondeer haar verf van keune willen uit proberen. men zegt dat blondeer haar verf niet goed is als je haar ont kroest is. ik heb mijn haar op 2 juni ontkroest. ik heb van nature lichtbruin haar en bruine ogen. wat is jou advies hierover en welke kleur blondeer verf keune zo ik kunnen gebruiken? ik heb nog zwart keune haar verf in mijn haar. zou ik de zwarte haar verf eerst moeten verwijderen met haar remover? zou ik als ik de haarverf met haar remover heb verwijdert meteen men haar kunnen verven met semicolor blondeer verf ?

Marloes
Door

Marloes

op 08 Jul 2015

Hoi Edwin, Ik heb van nature donkerblond haar, maar hier komt wat grijs doorheen. Ik heb een tijd mijn haar gekleurd met roodtinten, maar wil terug naar een meer natuurlijke kleur zodat het grijs minder opvalt. Nu heb ik gelezen dat je een tint lichter moet kiezen om uiteindelijk de gewenste kleur te krijgen. Ik heb nu gekozen voor midden goudblond met 3% waterstofperoxide maar dat geeft een enigzins oranje gloed. Kan ik hier een midden-, of lichtblonde natuurtint bijmengen of voorpigmenteren om een natuurlijk resultaat te verkrijgen met gouden gloed? En wat is beter: een natuurtint bijmengen of voorpigmenteren. En met welke kleur kan ik dit het beste doen? Ik gebruik de producten van kis. Groeten, Marloes

Edwin
Door

Edwin

op 10 Jul 2015

Hoi Marloes, Wanneer je haar nog te goud is corrigeer dan met een 6MN met DMIlotion. voor een natuurlijker resultaat gebruik dan de natuurkleur met dezelfde kleurhoogte en meng dat 1:1 met de goudmiddenblond. Is dat nog te veel goud probeer dan evt minder goud of zelf alleen natuurtint. voorpigmenteren is alleen nodig wanneer het grijze haar niet goed gedekt is. succes, Edwin

Milou
Door

Milou

op 29 Jun 2015

Hoi Edwin,Ik wil mijn haar graag zilver/grijs verven. Van mezelf heb ik donkerbruin/zwart haar. Ik heb Kis Kerablond Bleach Powder besteld met een oxycreme van 12%. Hoe kan ik er vervolgens voor zorgen dat mijn haar een zilverkleur krijgt? Kan ik dan het beste de Kis Keracream Color mengen met DMI Lotion of is het slecht om over geblondeerd haar heen te verven?Groetjes Milou

Edwin
Door

Edwin

op 05 Jul 2015

Hoi milou, grijs kleuren in zwart donker haar is extreem moeilijk. Gevaar op uitgedroogd haar en haarbreuk . Weet wat je doet. heb je lang haar dan waarschijnlijk over een tijdje niet meer. De uitgroei later goed krijgen is ook heel moeilijk. 80% van de kappers redt het niet. zoek een goed kapper om je haar te kleuren. Wanneer je je haar wit blond gekleurd hebt en het is er nog kan het niet veel kwaad om een DMI kleuring er over te zetten. let wel op de inwerktijd die kan al; snel te lang zijn en dan wordt het haar grauw. zorg dat je tussen de behandelingen het haar met keramax shampoo en masker behandeld. kijk uit dus , Edwin

harriet
Door

harriet

op 17 Jun 2015

Hoi Edwin, Kan ik met kera bleach balayage doen of heb ik daar speciaal freelights van de wella voor nodig. Misschien met kerableach onderin met 6 % en naar boven toe 9% en als laatst 12%? of de 12 weglaten ? mvg harriet

Edwin
Door

Edwin

op 25 Jun 2015

Hoi Harriet,Balayage kan prima met kis Kera Bleach. ik zou geen 12% gebruiken maar eerder langer inwerktijd of meerdere keren doen ( geeft ook meer kleur effecten) succes, Edwin

Natascha
Door

Natascha

op 09 Jun 2015

Ik heb bij mijn vriendin een aantal keer Highlights geplaatst om haar natuurlijke haar met kleur hoogte 5 naar een 7 te brengen. Dit is mooi geworden en blonder dan dit wil ze nu ook niet. Maar wat doen we nu met de uitgroei? Kan ik deze verven met een 7.43 of moet ik blijven Highlighten?Alvast bedankt!

Edwin
Door

Edwin

op 25 Jun 2015

Hoi natascha de 7,43 wordt waarschijnlijk veel te oranje maak gewoon weer highlight maar sla de lengte over maak een beetje rommelige overgang. wordt het haar te licht zet er dan een paar dunne lowlights in om weer een mooie kleur te maken. succes , Edwin

Marieke Maas
Door

Marieke Maas

op 04 May 2015

Hoi hoi,Ik heb lichtbruin/donker blond haar. een paar jaar geleden heb ik gewerkt met een bleek middel om zo een ombre te maken. dit ging eigenlijk heel goed.Nu de trend 'Balayage' helemaal in is, wil ik dit super graag. buiten dat dit moeilijk zelf te creeren is, zit ik nu met vraag.Ik zat een beetje rond te kijken op internet welke bleek ik het beste kan gebruiken. ik kwam op de website voorkappers.nl en die hebben het merk Kis. hier kwam ik het product Kis kera Bleach pasta 150 gram tegen. Geen idee of dit de goede bleek is. Ook heb ik geen idee hoeveel ik nodig heb. Mijn haar is vrij lang. Ik heb veel maar ook dun haar. (iets langer dan borstlengte)is dit product goed om te bleken en hoeveel zou ik ongeveer nodig hebben?alvast bedankt!

Edwin
Door

Edwin

op 07 May 2015

Hoi Marieke, kerableach is een redelijk goed product eigenlijk veel te goed voor de prijs die je er voorbetaald. Kis heeft ook zakjes met 50 gram dit is meestal genoeg voor een hele blondering. Voor wat je wil is 20 gr waaschijnlijk al genoeg kom je te kort ,Maak dan een beetje bij. succes, Edwin

Amanda
Door

Amanda

op 29 Apr 2015

Hallo Edwin,ik heb 2 vragen.1. Als ik van donker bruin haar (en al aantal keer geverfd) naar mooi goud blond wil, wat moet ik dan precies doen om dit te krijgen?? 2. Als ik nu highlights wil op mijn donker bruin haar (en al aantal keer geverfd). dan moet ik dit doen met waterstofperoxide & blondeerpoeder (ik werk met het merk KIS). Maar dan word het oranje achtig, hoe krijg ik dit mooi blond & hoeveel etc. moet ik gebruiken?Groetjes Amanda

Edwin
Door

Edwin

op 01 May 2015

Hoi Amanda, Van donker bruin naar een mooie blond is het moeilijkst te kleuren. je moet het haar dus extra lichter maken ( let dan wel op de kwaliteit van het haar) en daar een mooie kleur (semikleur) over heen zetten om de kleur te corrigeren zodat het een mooie kleur wordt. met highlight telt het zelfde: Blondeer en corrigeer in de folie met een semikleuring. bv 9MN of 10S . Evt. kan je ook het hele haar corigeren met een lichte semikleuring ( dmi lotion) de kleur heeft dan niet veel invloed op het donkere gedeelte ( wordt iets matter) maar kan wel de gele of oranje gloed van de highlihts corrigeren. succes Edwin.

Jo
Door

Jo

op 26 Apr 2015

Hallo Edwin, ik wil de puntjes in m'n reeds geverfde (korte) haar wat oplichten. Niet dramatisch: gewoon wat lichter. Ik ga hier KIS kerablond voor gebruiken. Maar in hun gids staat dit: " Wilt u reeds gekleurd haar lichter maken, meng de kleur dan als volgt: 50 gr KeraBlond + 25 ml warm water + 25 ml 6% OxyCreme + 25 ml KeraClean Volume Shampoo. [...] " Mengen met water dus. Ken jij deze techniek en zou je 'm aanraden?

Edwin
Door

Edwin

op 01 May 2015

Hoi Jo de behandeling die je beschrijft is een blondeer wassing dit kan soms genoeg zijn om te ontkleur. Maar voor lichtere plukjes kanje beter gewoon de kerablond 6% of 9% gebruiken voor een mooie resultaat. Blondeer wassingen voor alleen een paar plukjes wordt vaak een geknoei. groeten Edwin

Mila
Door

Mila

op 18 Apr 2015

Goededag,hoe kan ik zelf haar verven met professionnel haarverf .En waar kan ik die verf kopen en wat precies heb ik nodig . Ik bedoel welke kleur en zo .Ik koop altijd Loreal excellence creme 01 .

Edwin
Door

Edwin

op 30 Apr 2015

Hoi Mila, Zoek op internet of kijk bij een kappersgroothandel in de buurt.In sommige kapsalons ( zoals in onze kapsalon) wordt professionele verf voor thuis verkocht. laat je daar adviseren welke kleur het best bij jou past. Kijk op de kleurkaart welke kleur het meest op jou kleur wens lijkt, kijk eens op mijn gratis ebook "50 kleurtips die je kapper nooit verteld". ( kijk op de link boven deze pagina) Succes Edwin

Wendy
Door

Wendy

op 14 Apr 2015

Beste Edwin, Ben nog lerende en gisteren een cursus van KIS gehad, erg interessant.Maak ook al gebruik van de app en die is heel handig!Nu had ik vandaag een dame, aanzet natuurkleur op hoogte 7 haar lengtes en punten zaten op een 8 maar met veel highlights erdoor.Ze wilde een 8G deze heb ik er als spoeling opgezet, maar de highlights kregen toch een groene gloed.Nu weet ik dat je een voorpigmentatie kan doen op lichter haar, maar ja die plukjes zijn zo dun dat het bijna een onmogelijke opgave is om ze allemaal mee te nemen.Heb jij een andere suggestie/oplossing wat ik hiermee kan doen?Bedankt vast!Wendy

Edwin
Door

Edwin

op 16 Apr 2015

hoi Wendy , leuk dat je de Kis cursus gedaan hebt, ik hoop dat je veel hebt kunnen leren. wanneer de Highlight te mat zijn moet je extra veel warm pigment toevoegen. Je had beter misschien de 8GI of 9GI (de laatste wordt minder donker en geeft minder koel pigment af op de highlights) kunnen gebruiken. Deze kleur geeft de rest van het haar mischien te veel warmte maar in het algemeen trekt dat wel vanzelf bij. wat je nu nog kan doen probeer de 9GI met DMI zo vee mogelijk op de highlights te smeren. is dat nog niet genoeg probeer dan met 9GI met extra oranje pigment te mengen voorzichtig eerst een1 -2 cm hoog uit later kan evt meer. Hou tijdens de inwerktijd goed de kleur in de gaten slaat de kleur door? Controleer dan de kleur eerst met een nat watje en besluit dan nog inwerken of uitspoelen. succes Edwin

Wendy
Door

Wendy

op 17 Apr 2015

Bedankt voor je reactie!En idd veel geleerd van de cursus, maar ga zeker meer leren want hoop ooit zelf vragen te kunnen beantwoorden ;)

Riane
Door

Riane

op 11 Apr 2015

hey edwin sorry mijn vraag op 10 april zo eigenlijk moeten zijn na hoeveel weken of maanden zo ik mijn haar mogen ontkroezen nadat ik mijn haar op 8 april heb geverfd met semi color van keune?sla de vraag van 10 april 10:33 maar over.

Edwin
Door

Edwin

op 16 Apr 2015

Hoi Rinane, je kan eigenlijk in een paar dagen je haar ontkroezen. maar hou er dan wel rekening mee dat de waterstof peroxide in de ontkroesmiddel je kleur altijd iets zal oplichten enm dus van kleur veranderen.Op de poreuze gedeeltes zelfs meer. groeten Edwin

Riane
Door

Riane

op 10 Apr 2015

hey edwin ik ben surinaams en heb blackhair. ik heb woensdag mijn haar ingekleurd met semi color keune. er staat dat het ammonia vrij is maar op de tube staat ethanolamine maar dat is toch ook ammonia? waarom noemen zij het dan een haarspoeling? is het een mild product om je haar te kleuren? en wat bedoelt men dat het de haarvitaliteit niet aan tast? dringt het produkt door tot in de haarvezels? en is het schadelijk als het de haar vezels binnen dringt.? en wat zijn de voordelen als het de haarvezels niet binnen dringt? alvast bedankt voor het antwoordt grt Riane.

Edwin
Door

Edwin

op 13 Apr 2015

Hoi Rianne, Ethanolamine is een ammonia vervanger. Het zorgt er voor dat de pH waarde omhoog gaat zodat de kleur deeltjes in het haar kunnen komen. Ethanolamine is minder agressief voor de hoofdhuid en opent de schubben op een langzamere manier dan Ammonia. de schade die dat veroorzaakt zijn de meningen over verdeeld. Sommige experts beweren dat ammonia doordat het snel de schubben opent de schade beperkt blijft omdat de schubben ook weer snel sluiten. En dat Ethanolamine door langzamer de schubben te openen langer effect heeft en daardoor het haar meer kan uitdrogen. Persoonlijk denk ik dat het belangrijkst is hoe hoog de PH waarde uiteindelijk wordt. Hoe hoger hoe meer schade met de juiste verhouding ethanolamine komt het haar nooit voorbij de PH grens waarbij het haar zo wijd open staat dat je het bijna niet normaal weer dicht krijgt. Hierdoor blijven alle stoffen die in je haar horen ook in je haar. Gebruik je een te grote hoeveelheid ethanolamine kan het net zo schadelijk of misschien wel meer zijn dan ammonia. In onze verf (Organic Color) zit een heel laag percentage ethanolamine zodat het haar nooit voorbij het punt komt dat het haar kan beschadigen. in bv CHI haarkleuring van Farouk zit meer ethanolamine waar door het haar soms iets droger is. Voor een semipermanente kleuring heb je bijna geen ethanolamine nodig de kleur bestaat namelijk uit een deel ontwikkelde kleurdeeltjes (kant en klaar kleurdeeltjes die niet diep in het haar kunnen doordringen ) en onontwikkelde kleurdeeltjes ( kleurdeeltjes die nog niet "klaar" zijn maar door oxidatie met heel laag percentage 1,5% tot 2,5% waterstof peroxide ontwikkelen en dieper het haar kunnen doordringen) die zorgen er voor dat de kleur niet helemaal diep in het haar doordingen en geleidelijk kan vervagen ( dus geen uitgroei) en ook veel minder schade veroorzaken dan gewone haar verf. De haarvitaliteit ( de gezondheid van het haar , vitaal betekent levendig) wordt dus nauwelijks aangetast. De kleur zal bij jouw haar wel dieper in de vezels komen doordat het haar door het ontkroezen meestal poreuzer is. Dus semikleuring betekent: Minder schade, meer glans, droogt het haar nauwelijks uit, geen uitgroei en in jou geval een langere houdbaarheid soms door het ontkroezen langer dan gewone verf ( doordat je haar meer poreus wordt van verf kan het sneller vervagen in ontkroest haar). wanneer je weer je haar laat ontkroezen vervaagd de kleur wel maar blijft de schade beperkt en kan je gewoon na twee weken( dan is het haar minder poreus) weer met een semikleuring worden gekleurd .

Riane
Door

Riane

op 07 May 2015

bedankt edwin voor het antwoorden van de vragen.

Willeke
Door

Willeke

op 02 Apr 2015

Hoi Edwin,Ik ben al behoorlijk grijs aan het worden en wil gaan verven met haarverf van Kis. Ik wil de N9 Zeer lichtblond gaan aanbrengen maar twijfel over de Oxy creme, ik dacht zelf aan 6%.Zou jij mij advies willen geven welke oxycreme ik het best kan gebruiken.Alvast bedankt!Groetjes, Willeke

Edwin
Door

Edwin

op 03 Apr 2015

Hoi Willeke, in principe dekt Kis al met 3% met 6% licht de kleur ook nog een beetje op. zelf denk ik voor een betere dekking 99N dekt veel minder dan 8N maak een mengeing van 8N met 9N 1:1 goed mengen dan met 3% oxycreme. je zal zien dat het een heel mooi resultaat geeft is het te donker gebruik dan volgende keer 6% of een beetje meer 9Nsucces, edwin

jeannet
Door

jeannet

op 18 Mar 2015

Hoi EDWIN,Ik heb mijn haren tot op heden altijd zelf gekleurd. Ook vanwege het prijskaartje. Ik heb altijd hi richesse gebruikt. Is nu nog moeilijk te krijgen en heb nu ook het probleem dat de grijze haren weer snel zichtbaar zijn. Wat vind jij het beste om in mijn geval te gebruiken en kan ik dat zonder voorbehandeling zo gebruiken om mijn met hi richesse geverfde haar. En wat is dan een mooie licht bruine tint? mijn natuurlijke haarkleur was altijd donkerblond maar ik ben al jaren wat donkerder. Graag je advies. en bijvoorbaat dank

Edwin
Door

Edwin

op 27 Mar 2015

Hoi Jeannet, ik zelf ben weg van Kis verf het is niet te duur, gemakkelijk verkrijgbaar ( internet en groothandel) zeer goede prijs kwaliteit verhouding goede grijsdekking lange houdbaarheid redelijk zacht voor hoofdhuid en haar een mooie kleur is 5 samen gemengd met 5g met 3 % activator of 6% wanneer je haar hard grijs is. succes , Edwin

Gosja
Door

Gosja

op 27 Feb 2015

Hallo Edwin, Ik heb van natuur zwart-bruin haar met 75 % grijs. Een tijd geleden heb ik ze ontkleurd en op niveau 7 geverfd kopper, kopper bruin, goud kopper etc. van verschillenden merken. Nu heb ik ze geneutraliseerd met Kis Kera 7N/0. Ze zijn bruin hmmm... best donker zou ik zeggen. Ik wil graag mooie bruine kleur zoals mocha bjv. L'oreal Inoa 7.8 . Ik wil vragen welke kleur zou ik moeten kiezen ? Donker chocolade blond 6CB ( ook eerder gehad) is bij mij bijna zwart. Hoe dat zit met 7E/.7 Middelblond Espresso vergelijken met 6CB ?Groetjes Gosja

Edwin
Door

Edwin

op 04 Mar 2015

hoi Gosja, je haar wordt zo donker omdat je het rood corigeerd met een natuurtint. in de naturtint zit meer groen pigment die met rood pigment Bruin geeft. je zou inderdaad evt 7E kunnen proberen met max 3% of het liefst met DMI lotion. evt een grijze uitgroei dan eerst 7N 7E met 3%. Wordt het te donker zet dan een paar hele dunne plukjes in met kerablond 6% Let wel op die kunnen wat warmer uitvallen. Is de kleur te warm corigeeer dan met 8MN DMI lotion. Succes doe voorzichtig maak evct eerst een paar proef lokjes op een niet opvallende plaats.groeten Edwin

Gosja
Door

Gosja

op 18 Apr 2015

Hallo Edwin, Dankjewel. Ik heb geverfd met 7E en 3% waterstof. Ik denk dat ik nu inderdaad moet eerst grijs haar met 7N doen. Het lijk me goed idee wat lichtere plukjes in mijn haar te zetten. Ik wil graag vragen na hoeveel minuten moet ik het verf kerablond 6% uitspoelen ? ( ongeveer)Groetjes Gosja

Edwin
Door

Edwin

op 30 Apr 2015

Hoi Gosja,Meestal is 15 min al mooi maar licht geheel aan de conditie van het haar . Check een plukje na 10 min met een nat watje .Laat inwerken tot je de kleur goed vind. groeten Edwin

Mieke
Door

Mieke

op 17 Feb 2015

Hallo, Ik heb me er goed in verdiept maar de volgende vragen... Ik wil van kis 8n gaan mengen met 8gi. De eerste vraag: ik twijfel tussen 7n en 8n. ( wil evenredige hoeveelheden doen) moet ook grijs dekken. Verder ben ik bang voor oranje gloed en wil dus blauw toevoegen! De tweede vraag: moet ik toevoegen? En zo ja hoeveel?Vriendelijke groet, Mieke

Edwin
Door

Edwin

op 18 Feb 2015

Hoi Mieke, Waarom 8GI gebruiken wanneer je bang bent voor een oranje gloed. Door blauw bij te doen neutraliseer je de warme tonen maar loop je ook risico dat je haar te donker wordt. Gemakkelijker is voor iets meer dekking de 7N met 8G. De goud tint wordt dan al afgezwakt door de natuurtint en je krijgt gewoon een natuurlijke gouden gloed is dat te weinig kan je altijd de volgende keer de 8GI gebruiken. Je kan dan ook nog spelen met de verhoudingen bv 2/3 7N met 1/3 8GIsucces , Edwin

Virginia
Door

Virginia

op 11 Feb 2015

Hallo Edwin,Ik wil heel graag asblond/grijs tint plukjes verdeelt door mijn haar. Ik heb krullend haar dus het lijkt mij het beste om het te doen als mijn haar in model zit en dan krul voor krul een plukje te pakken omdat ik het niet highlight idee wil. Eigenlijk wil ik met die plukjes ook een ombre effect, moet ik dan van de punten naar boven werken? (wil het ook niet helemaal tot mijn hoofdhuid) Maar wat kan ik dan het beste gebruiken? blonderingspoeder met 6, 9 of 12% gebruiken? Of iets anders?! Mijn haar kleur is nu bijna zwart met een aubergine tint... daarvoor ben ik even blond geweest (wat oranje werd door de zon) en mijn eigen haar kleur is heel donker bruin bijna zwart. Moet ik na het blonderen nog iets anders er overheen doen om het witter/grijzer/assiger te maken? zoja wat?Groetjes Virginia

Edwin
Door

Edwin

op 12 Feb 2015

Hoi Virginia, Vergeet het! Je krijgt zelf nooit as/grijsblond zonder giga beschadigingen. Het zal altijd vlekken ( geel en oranje) zelfs door een kapper wordt het heel moeilijk om echt mooi te krijgen. alternatief zet blonde krullende extensions in het haar blijft je haar gezond en ben je de kleur zat haal je ze er uit. succes, Edwin

Elise
Door

Elise

op 08 Feb 2015

Dankje voor je antwoord Edwin!Ik vind astinten heel mooi, maar kennelijk zijn die er niet bij Kis als de kleur te donker is (of is dit altijd zo?). Kan ik dan met 5A (de donkerste astint) mengen (3N met 5A 50-50% + 50% 6% Oxy)?Groetjes,Elise

Elise
Door

Elise

op 07 Feb 2015

Hallo Edwin,Ik verf mijn haar naar tevredenheid met Kis verf 4N en de eerder gehighlighte punten met een mix van 5N en 5A. Ik gebruik hiervoor als activator de Oxycreme 3%, maar merk dat het grijs in mijn haar echt heel snel terugkomt, is de 6% hier beter voor? De 4N en ook de 5N+5A vallen veel donkerder uit dan je zou verwachten, maar dat vind ik juist wel prettig (origineel ben ik zelf tussen kleurhoogte 2 en 3). Zal de verf met 6% lichter uit gaan vallen? Ik houd trouwens langer dan de 30 minuten inwerktijd in ivm de grijze haren, maar na twee weken is het al weer flink zichtbaar.Groetjes,Elise

Edwin
Door

Edwin

op 08 Feb 2015

Hoi, Elise, Je kan gerust 6% gebruiken maar maar de kleur kan inderdaad lichter uitvallen. 3% licht namelijk niet op en 6% wel ( neem dan de volgende keer een donkere kleur) In principe moet het beter dekken dus komt het grijze haar niet of minder te voorschijn.succes Edwin

Melissa
Door

Melissa

op 27 Dec 2014

Hoi Ik heb een vraag ik heb van nature rood haar en heb in het verleden mijn haar bij de kapper licht blond laten verven maar me budget laat dat niet meer toe en zoek ik wat goedkopers om het zelf blond te krijge nu heb ik al paar x zelf geprobeerd met gewoon pakjes uit de winkel maar die pakken niet ook een keer met kis 9% pakt ook niet nu heeft iemand me laten weten dat kis 12% met pakje blond zou kunnen werken om me haar weer blond te krijgen zonder naar een kapper te gaan is dat waar dat dit wel me rode haarkleur in blond kan krijgen wat kan u me adviseren? Groetjes Melissa

Edwin
Door

Edwin

op 31 Dec 2014

Hoi Melissa, kleur met zakje blondeer met 9% 1 uur in werken ( niet in al lichter geblondeerd haar) te donker? Evt. nog een keer (dat is vaak zachter dan 12%) . Dan met 10S of 10SA of 9MN (wordt iets donkerder) met dmi lotion 30 min in werken voor warme kleur onderdrukken na kleur gebruik dan shampoo en goed haarmasker van kis.succes, Edwin

pac
Door

pac

op 27 Dec 2014

Nogmaals een vraagje, zojuist kom ik ook deze kappersverf tegen: https://www.knipengoshop.nl/loreal-majiblond-ultra-50ml.html Loreal Majiblond, en dan 921s Super licht parelmoer asblond lijkt me erg mooi. Het is een blondering en kleuring in 1 als ik het goed begrijp. Zou ik dit ook kunnen gebruiken voor zowel uitgroei als rest van het haar? Bedankt!

Edwin
Door

Edwin

op 31 Dec 2014

Hoi Pac, voor aanzet kan prima maar niet geschikt voor de lengtes. Gebruik dan de semipermanente kleur van loreal of 10Sa 9N 9A van kis met dmi succes, Ewin

pac
Door

pac

op 27 Dec 2014

Hallo Edwin,Zou je mij alsjeblieft advies kunnen geven over het volgende? Onlangs heb ik mijn haar laten ontkleuren, en er een mix van rose blond en asblond overheen laten zetten. Omdat ik van mezelf toch veel warmte heb komen de rossige tonen steeds terug omhoog ondanks wassen met zilvershampoo en het gebruik van een violet toner die ze bij de kapper hebben meegegeven. Nu heb ik een beetje uitgroei, voornamelijk aan de voorkant en bij de slapen. En omdat ik de kapper toch wel erg duur vind wil ik me verdiepen in het zelf kleuren. Ik heb vroeger vaak Kis Kappers kleuren gebruikt met een dmi lotion van 1,9% voor donkere kleuren. Daar heb ik ook nog een half volle fles van staan. Ik zou graag de uitgroei willen ontkleuren (ben best donker bruin van mezelf) en ook een andere tint (die mijn haar minder warm maakt) over zowel de uitgroei als over de rest van het haar willen zitten.Ik zat zelf te denken aan 10fp parelblond of 10sa licht as blond, of een mix hiervan? Hoe moet ik dit aanpakken? Waarmee moet ik de uitgroei ontkleuren van KIS, hoeveel % en hoelang inwerken? En kan ik de kleur met de 1,9 %, dus een spoeling, zowel over de uitgroei als over de rest van het haar gebruiken of is dat een te laag percentage? En worden de uitgroei en de rest van mijn haar dan wel dezelfde kleur? Of hebben die allebei een andere inwerktijd? Alle informatie die u zou kunnen geven is erg welkom.Bij voorbaat dank!

Edwin
Door

Edwin

op 31 Dec 2014

Hoi Pac, gebruik de 10SA met 9% 45 min tot 70 min inwerken ( tussentijds controleren met een nat watje de verf wegschuiven en kijk of de kleur al goed is) Doe de aanzet eerst apart.Daarna ( zeker wanneer de aanzet nog te warm is) maak dan een kleur met de 10SA met DMI 30 min in werken op het hele haar. is het haar nog te warm meng dan een druppeltje blauw door de kleur emulsie ( niet te veel anders wordt het te donker) succes, Edwin

Marielle
Door

Marielle

op 20 Dec 2014

Beste Edwin,Ik kleur mijn haar nu sinds kort met Kis. Ik kan niet wachten tot het haar dat ik nu heb geverfd naar de lengtes is doorgegroeid! (De kwaliteit van de lengtes is namelijk niet top. Pluizig droog etc, vele tips van deze site al geprobeerd, scheelt iets maar dat terzijde). Nu vraag ik me af... hoeveel scheelt dat eigenlijk in percentage ammonia als je kis vergelijkt met haarverven van de drogist bijv Garnier zoals bijv. Belle Color?

Chantal wijten
Door

Chantal wijten

op 15 Dec 2014

Hoi Edwin, Ik heb een vraag. Heb van nature donkerblond haar dat inmiddels erg grijs geworden is. Heb het nu bruin mat geverfd maar zou het een heel stuk lichter willen, zo blond mogelijk eigenlijk. Wat is je advies?

Edwin
Door

Edwin

op 17 Dec 2014

Hoi Chantal, maak een folie kleuring met heel veel heel dunne plukjes en herhaal dit een paar keer tot de kleur goed is. let op de kleur heeft de neiging om oranje te worden gebeurd dat corrigeren met een liche as speoling of semikleuring. lukt het niet ga dan naar een kleurexpert. Of beter ga direct en je zal zien dat het eind resultaat veel beter is. succes, Edwin

Marjolein
Door

Marjolein

op 15 Dec 2014

kapper is alleen het verven al 75 euro, dat kan ik momenteel eigenlijk niet meet betalen. Nu lees ik al die positieve verhalen over de kis verf. Maar ik heb nog een paar vraagjes, ik vind net nl erg spannend om het zelf te doen. Ik heb midden/donkerbruin (saaie kleur, beetje peper en zout) krullend, poreus en vrij droog haar. En met een aantal grijze haren die er tussen piepen. Ten eerste zou ik graag een kleuradvies willen. Roodtinten in de bruin staan mij helemaal niet, ik wil het gewoon bruin met zo min mogelijk roodtinten. Heb je hier misschien een advies voor, met een kleurnummer? Kan je mij daarnaast een advies geven over de methode? Of je voor mij de DMI ook zou aanraden ondanks die paar grijze haren of gewoon met de 3% activator? alvast heel erg bedankt voor je reactie! Ik wacht je reactie af, en dan ga ik bestellen en proberen....

Edwin
Door

Edwin

op 31 Dec 2014

Hoi marjolein.sorry late reactie ( te sterke spamfilter) een mooie kleur kan zijn de de 5N met 5A 3% of 5n met 5MN 3% ( 3 % dekt al 100% grijs haar) is het haar al gekleurd? Kan je in de lengtes bv 5MN met dmi lotion doen ( haalt warme gloed meestal er redelijk uit.) \ succes, Edwin

mahalia
Door

mahalia

op 21 Nov 2014

Hallo Edwin, ik kleur mijn haar al jaren zelf met pakjes uit de drogisterijen. Nu wil ik graag de Kis verf gaan uitproberen, maar ik weet niet welke kleuren ik moet gaan bestellen. vind het moeilijk omdat ik de kleurenkaart niet heb. Op dit moment heb ik de Casting Creme Gloss van Loreal gebruikt: nr 460 Stawberry kiss (midden intens roodbruin) deze meng ik met nr 500 Cafe Lungo (licht bruin) de verhouding die ik maak is 1/3 deel van de tube 500 en de rest met 460. Mijn uitgroei is kleurhoogte 7/8 met rood pigment, dus altijd mijn uitgroei en heel even de lengtes meenemen omdat deze vervaagd zijn. De kleur blijft niet echt lang, vervaagd redelijk snel ondanks ik shampoo en conditioner voor gekleurd haar gebruik. ook dit is van de drogist merk Loreal. Deze wil ik ook graag vervangen door Kis. Maar ik heb gehoord dat de natuurtinten van professionele haarverf vaak veel donkerder uitvallen als de pakjes bij de drogist, klopt dit? Mijn haar heeft nu een rood-paarse gloed die ik erg mooi vind, niet te fel.( Dus komt niet overeen met de kleur op de verpakking) Ik heb de filmpjes bekeken van Kis, mijn vraag is dus ook aan jouw om alle producten te gebruiken die er in het filmpje gebruikt wordt voor je haar te verven? Ik heb krullend dun halflang haar en ben er zo zuinig mogelijk op ondanks dat ik ze verf, maar zijn idd vrij droog en gebruik daarom ook de Argan olie met een beetje olijfolie Creme voor de glans. Ik hoop echt dat je mij op weg kan helpen zodat ik over een paar weekjes mijn haar kan kleuren met goede kleuren en producten.Ps: ik kleur mijn haar ongeveer tussen de 4 a 6 weken omdat mijn haar snel groeit en de uitgroei er dan echt al verschrikkelijk uitziet. 6 weken is eigenlijk al te lang. Maar ik weet niet of de DMI van Kis mijn uitgroei zal dekken.Alvast bedankt.

Edwin
Door

Edwin

op 25 Nov 2014

Hoi Mahalia, ga naar een groothandel of kapper die kis verkoopt en laat je adviseren wat je het beste kan doen. Ik ken de pakje kleur niet goed genoeg om een zinnig antwoord te geven. de kleur kan inderdaad donkerder uitvallen maar dit heeft te maken dat fabrikanten verschillende kleurhoogte hanteren. Bij de een is kleurhoogte 5 misschien kleurhoogte 6 bij de ander. en professionele verf dekt beter waardoor de kleur ook donkerder er uit kan zien. Kis werkt perfect met Kis verf samen je houdt een super resultaat voor een vind ik een te lage prijs. kis hheft ook een heerlijk argan olie voor je haar probeer het maar en je zal zien dat het lekkerder is dan die je nu gebruikt. dmi werkt prima wanneer je geen grijs haar hebt anders moet je 3% gebruiken op de aanzet en DMI in de punten. succes, Edwin

Patricia
Door

Patricia

op 16 Nov 2014

Goedemorgen, ik heb een vraagje. Ik verf nu mijn uitgroei en grijze haren 20% met 4/9 van vitality's met 3% Deze vind ik te licht worden. Wil graag overstappen op kis en een mooie donkerbruine kleur zonder roodtinten. Begreep dat je dan een 3,4 en 5 moest mengen maar wat adviseer jij en welke verhouding.

Edwin
Door

Edwin

op 19 Nov 2014

Hoi Patricia, Ik ken vitality’s nauwelijks, ik weet alleen dat het een Italiaans merk is. Italiaanse merken hebben de neiging om snel een warme rode gloed te krijgen ( dit zorgt er ook vaak voor dat het haar er sneller lichter uitziet). Wat een mooie kleur kan zijn is de 4N of 3N (iets donkerder) met 5MN ( of 5A wanneer je haar snel rood kleurt) met 3% Verhouding : 1 deel 4N/3N 1 deel 5MN/5A 2 deel 3%.

Jack
Door

Jack

op 11 Nov 2014

Hallo Edwin. Ik laat mijn haren al jaren verven ivm grijsdekking.Ik gebruik goldwell topchic tubes 6A gemengd met 7A met 6%. Ik wil een natuurlijke kleur zonder glans. Omdat ik een man ben wil ik geen glans door verf over mijn haren. Maar na een paar weken krijg ik een oranje gloed over mijn haren. Daardoor verf ik mijn haren om de twee maanden.Welke verf kan ik het best gaan gebruiken? Hoe voorkom ik de oranje gloed? Groet Jack

Edwin
Door

Edwin

op 13 Nov 2014

Hoi jack, Een bekent probleem. Bij mannen is al gauw de verf te glanzend of te oranje (echt lelijk en het valt ook giga snel op) De oorzaak is vaak te hoog percentage activator (6%) waar door de kleur iets oplicht en oranje pigmenten laat zien wanneer de groen pigmenten zijn uitgewassen of opgelost door de zon enz. De oplossing: Kleur niet 100% laten dekken door een semikleuring te nemen ( let wel op dat de punten niet "vollopen" de punten worden dan steeds donkerder. Dus geen punten meer kleuren). of niet hoger dan 3% gebruiken Extra groen door de kleur mengen. kleur advies Kis 7a 6a met groen pigment 3% of DMI lotion blijft heel lang mooi.Succes, Edwin P.s. in onze slaon gebruiken we ammonia vrije kleuring van MENZ. Wordt nooit oranje en geeft precies de juiste dekking zonder vol te lopen.

Stephanie
Door

Stephanie

op 31 Oct 2014

Hoi EdwinIk werk ook super graag met de kis nu wil ik bij een vriendin die wat van zichzelf een kleurhoogte 5/6 is en waar een c.s inzit (dit is wel gedaan met blondering) helemaal asblond gaan maken ...kan ik dit bereiken met verfGr stephanie

Edwin
Door

Edwin

op 03 Nov 2014

Hoi stephanie, Nee er blijft altijd een gele gloed over.het haar moet meer dan 3 tintne lichter de verf red dat niet of nauwelijks waardoor de warme pigmenten overblijven. Het haar moet eerst helemaal geblondeerd ( of heel veel folies) met 3% of 6% langzaam en zo lang mogelijke in werktijd ( Let op dat het haar niet uitdroogd vooral de CS gedeelte) zo licht mogelijk met zo min mogelijk geel en oranje gloed en vlekken. en dan met 12Aa met 3% evt een beetje violet of 9A met 3% of misschien 9MN metv 3% niet as genoeg nog een keer dan met DEMI lotion.succes, Edwin

Mariëlle
Door

Mariëlle

op 29 Oct 2014

Dat laatste zinnetje mag je schrappen... gevolg van woest knippen en plakken:-)Alvast bedankt voor je moeite en deskundigheid!Mvgr, Marielle

Mariëlle
Door

Mariëlle

op 29 Oct 2014

Beste Edwin,Dank voor je advies (hierboven op deze pagina). Ik gebruik inmiddels Kis verf. Ik heb lang haar, plm 60% grijs). Ik heb gebruikt: 30 gram 6N 10 gram 6G 40 gram 6%De lengtes deed ik met deze zelfde verhouding kleur maar dan met voor de helft verdunde ontwikkelvloeistof. Nu vertelde iemand mij laatst dat ik beter de demi kan nemen ( ik heb hem nu van merk K1).Ik vind de lengtes erg droog geworden. En ze zijn ook wat groenig. Bij de kappersspeciaalzaak adviseerden men mij om de kleuring van de lengtes voortaan met de demi te doen en dan alleen de 6G. En dan verhouding 1:1Maar ik twijfel door alle verschillende adviezen die ik inmiddels heb gehad...Ik ben benieuwd naar jouw deskundige mening.Voor de uitgroei gebruik ik 6%

Edwin
Door

Edwin

op 03 Nov 2014

Hoi Mariëlle,ze heebn helemaal gelijk. de ^N is voor grijs dekking niet voor al gekleurd haar de punte kunne daardoor koel uitslaan. met 6G is dat prima te verhelpen.is dat nog niet genoeg dan moet je er een beetje yelow mengtint bij doen K pack kan je beter niet gebruiken om dat dit soms juist een groen gloed achter laat met kis. gebruik de kis DMI lotion( ook extra verzorging) dan weet je zeker dat je goed zit. gebruik de schampoo( waarschijnlijk kera moist) ,haarmasker en conditioner van Kis om de kwaliteit van je haar te verbeteren. Past perfect bij de verf. KIS ORGANIC ARGAN OIL POWERSERUM is ook lekker voor de punten.groeten, Edwin

judith
Door

judith

op 28 Sep 2014

HalloGraag zou ik advies willen hebben op de volgende vraag. Het haar is blond 10n en wil graag terugverven naar een 8n of 9n wat is het beste recept met kis verf.

Edwin
Door

Edwin

op 29 Sep 2014

Hoi Judith, Altijd moeilijk van afstand te bepalen welke kleur precies goed is voor jouw haar. Meestal wanneer je terug gaat van 10N naar 8N of 9N krijg je een groen of blauwe gloed. Je kan dit het best voorkomen door 8gd met DMIlotion te gebruiken in de lichte gedeelten en de aanzet met 8N 3% of 6% te kleuren beetje rommelig opbrengen zodat er geen streep ontstaat. zijn de lengtes dan nog te koel of te warm evt corrigeren met 8GI (te koel) of 8a (te warm) met dmilotion suces Edwin

jose
Door

jose

op 27 Sep 2014

Hallo John ,ik had een vraag , ik blondeer mijn haar al een jaar of 4 , (de superlightners sa van kis) wil graag weer wat donkerder worden , een beetje middelblond met een koele tint hiervoor heb ik iemand gevraagd wat mijn eigen haarkleur is en we zijn er achter gekomen dat ik van mezelf een middelblonde as heb , ik vroeg me af hoe ik dit voor elkaar krijg. ik wil graag met kis kleuren ook omdat ik dit altijd doe. wat heb ik nodig om mijn blonde haar in deze ( wat het dichts bij mijn eigen haar komt) te krijgen? moet ik het voorpigmenten , en wat heb ik dan nodig, die pigments? in rood? of kan het ook een spoeling zijn, en daarna de middel blond as eroverheen?ik hoop dat je me wilt helpen .Groetjes Jose

Edwin
Door

Edwin

op 03 Oct 2014

Hoi Jose Zelf doen is erg lastig . Want je moet goed kunnen bepalen hoeveel je het haar moet corrigeren . hoeveel oranje pigmenten moet je gebruiken voor een normale kleur, hoeveel astinten moet je gebruiken voor een mooie middelmat blond. Voorpigmenteren moet altijd om een "glazige" kleur te krijgen. je kan proberen om met de 8FG of 7GI met dmi lotion 30 min inweerken uitspoelen . Kijken hoe de kleur is heeft het een groene of oranje gloed of gele gloed. en dan corrigeren is het een groene gloed kleur dan met 7G 3%( 7GI met erg groene gloed) met een gele of oranje gloed een 7n of 7A 3% evt later nog corrigeren met sivershampoo ogf een goude spoeling. Beste advies laat het een kapper doen die kan beter beoordelen hoe de kleur moet gecorrigeerd worden. succes, Edwin

Jo
Door

Jo

op 11 Aug 2014

Hallo Edwin,ik heb mijn haar nu een aantal keer met Kiss geverfd. Ik ben niet helemaal tevreden met de dekking van de uitgroei (wit zgn "hard" grijs). Ik heb wat zitten zoeken op internet en lees verschillende verhalen over het percentage peroxide dat ik moet gebruiken: 3% zou voldoende moeten zijn (zegt Kiss), maar bij meer dan 50% grijs is 6% beter (zeggen andere bronnen). Maar dan staat er wel bij: "transparant grijs": nou, dat is het bij mij dus... ik vind de uitgroei te glazig. Ik gebruik 6N en 6G met 6%. Voorpigmenteren is tot nu toe ook niet gelukt.Vraag: bij wit-/hard-grijs beter 3% of 6% gebruiken? Vraag: is de werking beter als ik minder peroxide gebruik, dus 2:1 mengen (ipv 1:1)? Dus 2 delen (bijv 60 gr) verf en 1 deel peroxide (bijv 30 gr).?Bedankt weer!

Edwin
Door

Edwin

op 03 Sep 2014

Hoi Jo, ik zelf gebruik liever 6% bij hardgrijs geeft vaak een beter dekking. voorpigmenteren kan evt neem 6N met een warm water smeer dun op het grijse haar laat 10 min zitten en maak schoon met een watje zet gelijk daarop de kleur die je wilt en je zult zien dat je de kleur veel mooier dekt. Was (lichtjes) voor het kleuren met keramoist shampoo van kis dat kan ook schelen. Minder activator gebruikine kan ook maar doe dan 3:2 (60gr verf 20gr activator) Neem ook dunne pasees op met verven .succes, Edwin

kim
Door

kim

op 04 Aug 2014

Hi Vraagje ik heb zelf al een magenta rode kleur altijd loreal maar sinds kort door advies naar kis gegaan. Ik heb nu vlammend rood en rood violet besteld van kis. Vraag is kan ik deze mengen? Maar wil niet al te vlammend rood eruit komen uiteraard mag het opvallen heb ik nu ook maar welke verhouding van de verf om mixen kan ik gebruiken hoeveel ml per kleur? Heb half lang al magenta rood kleur.Thanks voor adviesMvg kim

Edwin
Door

Edwin

op 03 Sep 2014

Hoi Kim, Sorry voor late antwoord ( vakantie enz) Kis kan je schat ik het beste verhouding 1:1 (20ml rood, 20ml roodviolet, 40ml 3%) mengen is het dan te rood meng er een beetje natuurtint( kleurhoogte als de rood vioolet tint) doorheen. eindresultaat te fel natuurkleur met DMI lotion 10 min inwerken uitspoelen. succes, Edwin

kim
Door

kim

op 07 Aug 2014

Iemand??

Laura
Door

Laura

op 30 Jul 2014

1) Ik ben benieuwd wat u van de care producten van KIS vindt. Ik heb ergens gelezen dat in hun producten een moleculair gewicht van 150 zit, wat dus in het haar past. Wat is dan het verschil met L'anza?2a) Ik wil highlights gaan maken met kis kera blond poeder en activator 3%. (Hoe lager percentage, hoe beter voor het haar als ik het goed heb, alleen langere inwerktijd). Maar zal ik hiermee een net zo goed resultaat kunnen krijgen als met 6%?b) Ik wil dat er zo min mogelijk warmte vrijkomt en het aanbrengen op lichtbruin gekleurd haar. (Doel: smalle/natuurlijke blonde plukjes). Hoelang zal dit met 3% dan ongeveer in moeten werken?Bedankt alvast!

Adriana
Door

Adriana

op 21 Jul 2014

Ik verf mijn haar al jaren met keune, kleur 10.1 en 9%. De laatste tijd ga ik me er steeds meer aan storen, vooral in de zomer worden de lengtes wit en pluizig.( mijn haar is halflang) Kan ik nu langzaamaan naar een tint donkerder door uitgroei andere tint te verven. Mijn eigen kleur is peper en zout met ondertussen grijze haren.

jen
Door

jen

op 06 Nov 2019

als je van keune so pure color hebt moet je dan nog een developer aan toevoegen, het is de eerste keer dat ik verf, maar weet niet hoe ik het moet doen

Edwin
Door

Edwin

op 03 Oct 2014

Hoi Adriana, Je kunt inderdaad een tintje donkerder kleuren. Maar begin alleen op de aanzet anders kan je een grauwe soms zelfs groene waas krijgen op het blonde haar. Maar beter is je haar goed verzorgen dat de kwaliteit en de kleur goed blijft. je kunt ook een keer naar de kapper gaanen het haar een tint donkerder laten kleuren. Keune heeft de Careline goldenblond verzorgende shampoo voor gekleurd haar en gebruik ook de conditioner van keune voor blondgekleurd haar die zijn ingesteld op jouw kleur.maar houd iets meer kleur vast blijft je haar juist daardoor te warm gebruik dan de coolblond lijn. Of ga naar een l'anza kapper voor de ultieme treatment van L'anza zodat je haar weer helemaal door en door gezond wordt waardoor de kleur mooier blijft en pluis verdwijnt.groeten Edwin Minnee

Catharina
Door

Catharina

op 28 Jun 2014

Hallo !Ik heb rood haar van mezelf oftewel oranje/koper, elke keer als ik het verf met hoogte 5 valt het ' zwart uit ' en mijn uitgroei pakt niet volledig met een 6, aangezien ik heel veel rood pigment van mij zelf heb. Ik had chocolade bruin hoogte 6.Maar ik denk zelf beter naar kastanje bruin te kunnen gaan aangezien daar ook rood tinten in zitten. Heb van mezelf ook nog heel veel krullen en een hele lichte huid.Nu lees ik dat Kiss een goed merk is, en wil daar graag kastanje bruin van maar heb geen idee welke dat is 5. of 6. en welke cijfers achter de komma moeten.Wat raad u aan ?Groetjes

Edwin
Door

Edwin

op 16 Jul 2014

Hoi Catharina, de 6KB is een mooie kastanje maar wat gematigd qua rode kleur Iets feller is de 6 KG wat ook mooie kan zijn is die twee te mengen een op een met 3% activator. dat geeft meestal een mooi volle kleur. Maar je hebt nog een probleem! Dat zwart uitvallen is omdat je kleur " vol loopt" er zit te veel oud pigment in je haar. verwijder dat eerst. liefst door een goede kapper. wil je het zelf doen zet dan lichte (folie)plukken met kerablond Beach 6% in alleen het donkere gedeelte . de kleur wordt dan lichter maar geeft ook gelijk een oranje / rode gloed in je haar . Die kan soms al mooi zijn . Zo niet? Maak dan een herstelkleur met een lichte as spoeling(8a / 8.1) is de kleur goed kleur dan niet meer met verf want dan wordt het weer zwart. Zet de kleur rommelig op zodat je een mooie overgang krijgt.succes, Edwin

Mirjam knook
Door

Mirjam knook

op 18 Jun 2014

Hallo, Waarschijnlijk word u overvallen door de vele vragen. Ik ben op zoek naar een haarverf voor een subtiele kleur rood. Zoals op de foto's is weergeven .https://plus.google.com/100467141141018350899/posts/c7AshbCW5p1Ik heb mijn haar al redelijk vaak in het verleden verschillende tinten gehad van knal koper tot mahonie. Echter heb ik geen idee of deze kleur tot de kopertinten valt of de goudtinten. Ik hoop dat u mij kan helpen.

Edwin
Door

Edwin

op 04 Jul 2014

Hoi Mirjam, de kleur op de foto,s is waarschijnlijk is een goudkoper kleurhoogte 7-8 de kleur ziet er bij verschillende merken anders uit. afhankelijk van je haarkleur kan je met kis de 7KG/8KG heb je al een meer roodpigment in je haar dan is de 7 RT ook vaak mooi met minder rode pigmenten in je haar is de 7KB ook vaak mooi. de kleur is altijd moeilijk precies te bepalen afhankelijk van je kleurtype en je eigen haar kleur. is een kleur te rood? Mat het af door de volgende keer een beetje natuurtint 7N/8N te doen. Is de kleur niet rood genoeg? Meng dan een extra 7K. succes , Edwin

Marjan
Door

Marjan

op 27 May 2014

excuses voor alle schrijffouten, ik ben dyslectisch... ik hoop dat je er doorheen kunt lezenxx

Marjan
Door

Marjan

op 27 May 2014

hi Edwin!Ik heb donker haar (kleurhoogte 6) deze was eest al geverfd (naar een 7) en ik heb en heel veel blonde highlights ingezet. Het resultaat zijn goudgele highlight op een rood-orangje ondergrond (en daar heb ik 180euro voor betaald). en het haar is heeel erg beschadigd!!Ik wil graag naar een donkerblonde (ass-kleur) ondergrond met mooie beige highlights.Hoe moet ik tonen (kleur en merk)? Ik had zelf bedacht om de 10SP en 10FP 1:1 te mengen en op te brengen met 3% (merk KIS, omdat deze ook het haar voedt). Is dit een goede keuze? ik ben bang dat mijn donkere basishaar (dus niet de highlights) oplight en nog meer oranje wordt!Of vind je dat ik mijn basiskleur apart moet tonen (iets waar groen in zit-?-) en highlights ook apart tonen (met de 10SP+10FP)? hoe zou ik dat in godsnaam moeten doen er zitten zo veel dunne hightlights in....Je zou me ontzettend helpen met je antwoord! groetjes xx

Edwin
Door

Edwin

op 27 May 2014

Hoi Marjan, heb je mijn schrijsfauten al eens gezien? maar goed de kleur: 10SP 10FP gaat niet lukken eerst een paar keer wassen met kis shampoo en masker om het haar zachter te krijgen. correctie met 9MN,evt gecombineerd 10SA of 10S met DMIlotion met evt groen, blauwe, of silver mengtinten toegevoegd probeer proef lokjes om te kijken welke combinatie het beste werkt. kijken wel pluk beste is dan kan je die gebruiken. blijft het haar te geel/ oranje nog een keer kleuren met dmi lotion. Worden de plukjes te donker? evt een paar folie plukjes bij zetten inwerk tijd 5 Min. succes, Edwinps. ga eerst naar kapper en vraag of die je haar en kleur kan herstellen ( gratis ) ieder geval minder droog laten worden door haarmasker enz.

Daphne
Door

Daphne

op 26 May 2014

Beste Edwin,Sinds een paar jaar verf ik mijn uitgroei omdat ik al een aantal grijze haren heb. Hiervoor gebruik ik Wella nr. 6 met 6%. Graag zou ik overstappen op KIS, aangezien dit merk grijsdekking heeft met 3% en daarnaast goedkoper is. Zou jij me kunnen adviseren welk(e) nummer(s) van KIS ik dan het beste kan gebruiken? Alvast bedankt voor je reactie. Vriendelijke groeten, Daphne

Edwin
Door

Edwin

op 27 May 2014

Hoi Daphne, waarschijnlijk is de 6 Met 3% goed. test ander met een proeflokje of het de juiste kleur voor jou is. is het dan iets te licht meng dan de 6 1:1 met 5 is het te donker meng dan 1:1 met 7 succes, Edwin

Daphne
Door

Daphne

op 27 May 2014

Hai Edwin,Bedankt voor je reactie. Ik ga beginnen met nr. 6 op een proeflokje.Voor de zekerheid: Bedoel je met nr. 6, de 6N?Vriendelijke groet, Daphne

Amber
Door

Amber

op 19 May 2014

Goedemiddag edwin. ik heb donker donker zwart haar. ik zou graag naar blond weer willen wat Raad je mij aan? groetjes amber

Edwin
Door

Edwin

op 27 May 2014

Hoi Amber, Om van zwart naar blond te gaan is thuis niet te doen. 99.99% zeker dat je eindigd met oranje. 80% van de kappers lukt het ook niet zxeker niet zonder het haar te beschadigen. Zoek een Organic Color Systems kapper of een CHi (farouk) kapper die kunnen het haar redelijk mooi blond krijgen zonder het haar te beschadigen . Je zal ook je haar extra goed moeten verzorgen. Je bent dan elke maand minimaal 50-75 euro kwijt wanneer je het goed wilt hebben. Je kunt beter een regelmatig paar flinke highlights in je haar laten zetten zodat het haar langzaam lichter wordt. let op dit kan ook nog steeds behoorlijk fout gaan (oranje , geel gevlekt) .De enige manier om helemaal blond te krijgen is:Eerst ontkleuren met waarschijnlijk meerdere correcties en dan heel veel highlights. Dat duurt waarschijnlijk meer dan 4 -5 uur. in onze salon doen we het wel regelmatig kleur correcties van donker naar licht. Maar naar blond blijft een mega uitdaging. Door de combinatie L'anza met Organic Color kunnen we het haar op een redelijk gezond niveau houden. Maar het resultaat is mede afhankelijk van de kwaliteit van het haar,je kleurtype,de lengte van je haar, de haarverf die gebruikt is, hoe vaak er zwart gekleurd is en de verzorging thuis enz.Weet wat je doet en denk er niet te licht over. groeten Edwin Minnee

Joyce Rietveld
Door

Joyce Rietveld

op 08 May 2014

Hoi Edwin,Ik heb veel op je site gelezen, ben erg blij met alle informatie. Ik ben zelf 36 en ontzettend grijs :( heb nu de KIS verf besteld omdat de pakjes uit de winkel niet goed pakken. Jij raadde op de site aan om met medium goudblond te werken. Ik heb nu een tube 7G gekocht, maar zie in de gebruiksaanwijzing dat er meestal nog een modetint doorheen gemengd wordt. Mijn vraag is dan ook of ik ook alleen de 7G kan gebruiken of geeft dit geen mooi resultaat?Alvast bedankt voor je antwoord!Groetjes Joyce

Edwin
Door

Edwin

op 09 May 2014

Hoi Joyce, 7G kan vaak al genoeg dekking geven. maar je kan voor de zekerheid (omdat je kleur vaak al moeilijk pakt) een beetje 7N er door heen mengen voor een nog beter resultaat. doe dit alleen in de uitgroei gebruik voor de punten alleen 7G met 3% of DMI lotion succes, Edwin

monique
Door

monique

op 01 May 2014

goedemorgen, ik verf mijn haar altijd met 10 sp van kiss. ik heb donkerblond haar met veel oranje. als ik ze geverft heb blijft de nagloed oranje wat kan ik er tegen doen voor mijn haren gewoon wit te krijgen? zonder dat ik eerts moet gaan blonderen mvg monique

Edwin
Door

Edwin

op 01 May 2014

Hoi Monique, Wanneer je haar meerder tinten moet oplichten heeft een verf altijd veel moeite het moet extra hard werken om de de pigmenten weg te krijgen en je houd vaak een gele / oranje gloed over. Je kunt dit beperken door een extra lange inwerktijd te houden een 20_ 30 min langer dan normaal kan helemaal geen kwaad. Met kis kan je gerust de aanzet meer dan een uur geven. Wanneer je ziet dat de lengtes wel al goed zijn kan je bv ook de aanzet 2 keer kleuren. Sla de lengtes dan altijd over. Anders worden die te licht of te mat. Maar lichter kleuren met verf is net zo slecht als lichter blonderen dus ik adviseer kleur de aanzet met blondeer tot de kleurhoogte goed is . Zet daarna de 10SP od evt 12SA met 3% of hooguit 6% om de gele tonen weg tewerken. succes Edwin PS. Laat weten hoe het gegaan is stuur me evt een foto met eindresultaat.

madina
Door

madina

op 21 Apr 2014

Hoi Ik heb geblondeerde haar de kleur is bijna platinablond, nou wil ik goudelokjes erbij Hoe doe ik dat?

Edwin
Door

Edwin

op 01 May 2014

Hoi Madina, Wanneer je platina blond bent en je wil gouden lokjes is dat lastiger dan je in eerste instantie zou denken. wanneer je een lichtgoudblond plukjes in doet wordt het waarschijnlijk niet goud maar hooguit een natuur blond je zult dus extra goud of geel en een beetje oranje pigment toevoegen. Maar hoeveel? dat moet je bepalen evt met een proeflokje. maak een proeflokje op een niet opvallende plek en kijk wat het eindresultaat is is het niet goud genoeg extra goud of geel en oranje pigment bij is het te oranje minder goud / geel / oranje pigment er bij houd wel in de gaten hoeveel extra kleur je er in hebt gedaan dat je ook de volgende keer weet wat je moet doen. (schrijft het evt op) de Kis 8GI of 9GI heeft al extra goud pigment misschien is dat al goed genoeg. succes Edwin

Angelique
Door

Angelique

op 20 Apr 2014

Hoi Edwin,Ik zou graag mijn haar willen verven met kis 5CB. Hier wil ik graag wat lichtere highlights aan toevoegen. Welke kleur raad jij hierbij aan?Groetjes, Angelique

Edwin
Door

Edwin

op 30 Apr 2014

Hoi angelique, met kis blondeer poeder met 6% krijg je vaak prachtige resultaten. gewoon verf werkt nooit! Gekleurd haar kan je niet lichter kleuren met verf!!!!succes,Edwin

Marlies
Door

Marlies

op 19 Apr 2014

Hoi EdwinIk heb mijn asblonde natuurlijk haarkleur geverfd met een 6.3 gemengd met een 7.3 maar het is oranje uitgeslagen daarna geverfd met natuurkleur middenblond nog steeds oranje wat kan ik tegen het oranje doen.Verf steeds met 6% gemengd

Edwin
Door

Edwin

op 30 Apr 2014

Hoi Marlies Geen 6% meer gebruiken. Neem het liefst een semikleuring bv 6.1 of 6A heb je geen semikleuring? Gebruik dan van de verf de 6.1 of 6A met 3% of wanneer het er is met 1,5% of 2%anders naar de kapper om het oranje wegtewerken dit is wel duurder maar vaak beter voor je haar ( bij de juiste kapper dan natuurlijk). groeten Edwin

rowie
Door

rowie

op 08 Apr 2014

Hoi Edwin!Zou je misschien eens een lijstje kunnen maken met de betekenissen van de letters. Zit nu bijna 3 jaar in het kappersvak maar alleen maar met cijfers gewerkt. Ik kan er al veel plaatsen maar een spiekbriefje zou altijd handig zijn. Alvast bedankt voor de moeite!

Edwin
Door

Edwin

op 09 Apr 2014

Hoi Rowie, in mijn ebook 50 kleurtips die je nooit van je kapper hoort staan een paar meest voorkomende cijfers en letters die het zelfde betekenen. maar het is ieder geval een idee om een uit gebreide lijst te maken. Bedankt voor de tip! Edwin

Sarah Van Caeneghem
Door

Sarah Van Caeneghem

op 22 Mar 2014

Dag Edwin,Ik heb van nature een (eerder licht) bruine haarkleur. Ik liet mijn haar drie weken geleden echter donkerder kleuren bij de kapper (met een semi-permanente kleuring). Het resultaat was een erg donkerbruine kleur die ik absoluut niet mooi vond. Daarom liet ik eergisteren mijn haar ontkleuren bij de kapper. Mijn haar werd toen heel erg oranje. De kapper zette er dan een natuurtint (bruin) op met verf. Het resultaat is nu bruin haar, maar met een uitgesproken rosse glans/schijn. Ik had mijn haar toch graag minder ros gehad en bruiner. Kan ik dit oplossen met een kleurenspoeling van L'Oréal ? Of loop ik het risico op een nog groter fiasco of dat mijn haar terug heel donker bruin wordt ? Bij L'oréal lijkt me Creme Gloss nr. 600 wel wat (donkerblond met natuurtint). Op jouw blog lees ik dat ook KIS goede producten heeft. Welke KIS-tint zou goed voor mij zijn ?Alvast bedankt voor het advies.

Edwin
Door

Edwin

op 09 Apr 2014

Hoi Sarah, Sorry voor late reactie maar foutje op mijn site en meerdere vragen waren in de spamfilter verdwenen. Het blijft altijd moeilijk om een mooie kleur van een verkeerde gecorrigeerde kleur te maken. Je kapper had beter waarschijnlijk een asbruin semikleuring kunnen zetten. Nu heb je nog steeds te veel warm pigment in je haar. de verf activeert namelijk ook weer warm pigment zodat je die typische kleur krijgt die je nu hebt. ik denk dat je het beste de 6A of de 6MN van Kis kan gebruiken met de DMI lotion als activator. Wil je het nog iets bruiner kan je daarna nog altijd de 5a of 5MN proberen. Maar kijk uit het is snel weer te donker. de 600 loreal lijkt me minder geschikt zit te weinig groen pigment in. heb je dat al gedaan zit het nogniet je van het gebruik dan 6MN van Kissucces, Edwin

nicky
Door

nicky

op 05 Feb 2014

Hallo Edwin,heb vandaag bij de groothandel kis kreacream gekocht om mijn eigen haren te verven ipv bij de kapper. Ze zijn erg grijs aan het worden en ik moet meer betalen voor verf dan verfspoeling en dat zit er financieel niet aan. nu heb ik n2.0 en n3.0 gekocht en de midden cassis. Zelf heb ik nu een volledige n kleur van roverhair twee tinten onder het zwart (dus verwacht de n3). Nu heb ik van de verkoopster het advies gekregen om met 6% oxycreme te gaan werken omdat dat de grijze haren beter zou afdekken dan de 3%. Maar kis zelf adviseert voor grijze haren 3% en er staat bij 6% 1 tint lichter en transparante grijsdekking. Is de 6% dan goed of moet ik toch de 3% hebben. En als ik de cassis wil mengen met een combi van n2 en n3 wat zijn de verhoudingen dan 20-20-10 (10 voor cassis)? Graag zie ik uw reactie tegemoet. Alvast bedankt voor de genomen moeite

Edwin
Door

Edwin

op 09 Feb 2014

Hoi Nicky, Je kunt gewoon de 6% gebruiken al is soms 3% beter. De menging op de uitgroei 10 n2 10 n3 20 cassis is waarschijnlijk het mooist dan kun jke op de gekleurde gedeeltes alleen cassis doen liefst met dmi lotion of anders 1 deel kleur een 1/2 deel 6% en een 1/2 deel water dit geeft een voller cassis kleur Zit er geen kleur meer in je haar doe dan het hele haar met 10 n2 10 n3 20 cassis. Succes, Edwin

Hoi edwin
Door

Hoi edwin

op 25 Jan 2014

Hoi, Ik ben erg grijs. Ik liet mijn haar bij de kapper kleuren, keune producten nr 5, 5.23 en 5.35. Nu doe ik het zelf uit kostenbesparing. Bij mijn slapen pakt de verf echter niet goed. Na 1 keer wassen is het weer grijs. Ik gebruik 6% ontwikkelcreme van keune. Wat kan ik doen om ook mijn slapen goed gedekt te krijgen? Groeten Riet

Edwin
Door

Edwin

op 27 Jan 2014

Hoi Riet, Wanneer je slapen moeilijk pakken ga dan voor alleen een natuurkleur. Modetinten zoals de 5.23 en 5,35 dekken niet en kunnen de dekkracht ook verminderen . maak gewoon de kleur zoals je gewent bent maar sla de slapen over zet die in met alleen natuurtint nr5 en gebruik dan de helft minder activator 6% bv 6ml N5 met 3ml 6% dit geeft meestal een betere dekking kracht. Lukt dit niet probeer eerst het haar te https://haargeheimen.nl/zelf-haarkleuren/hoe-kan-ik-mijn-haar-voorpigmenteren/" target="_blank" rel="nofollow">voorpigmenteren lukt het nog niet gebruik dan een N4 voor je slaap. succes Edwin

Lianne
Door

Lianne

op 18 Jan 2014

Beste Edwin, Sinds vorige maand ben ik van middenblonde highlights naar een bruine kleur gegaan. Het begon met donkerblond maar dat kreeg een groene grauwe kleur. Daarna heb ik een licht goudbruine kleur in mijn haar gezet. (kis5g.03 met 6%) op zich een mooie kleur maar het pakte ietwat donker uit bij de aanzet. De rest van het haar is inmiddels al iets vervaagt. Nu wil ik het binnenkort opnieuw kleuren met kis 6cb chocolade blond of 6 kb donker koperblond. Mijn vraag: is dit überhaupt mogelijk om 1 tint lichter te nemen en welk percentage raad je me aan? Uiteindelijk wil ik graag een warme kleur in mijn haar. Ik hoop dat je me advies kunt geven. Groet, Lianne

Edwin
Door

Edwin

op 19 Jan 2014

Hoi Lianne, Neem de 6KB met 3% of nog beter gebruik de DMI activator. De aanzet blijft dan wel wat donkerder maar dat geeft in principe een mooie kleur. Vind je dat te warm meng dan met de 6CB maar ik denk dat niet nodig is op de ondergrond die je nu hebt. De kleur wordt nooit lichter door te verven dat kan alleen met een blondeer GEVERFD HAAR KAN NIET LICHTER WORDEN MET HAARVERF!Groeten Edwin Minnee

elaine
Door

elaine

op 20 Dec 2013

Hi Edwin, Je geeft aan dat voor grijsdekking, je 10 % tot 50% Natuurtint bij Mode tint kunt mengen. Is een MN (mat natuur) tint ook een natuurtint, of moet je echt een N tint gebruiken? En als ik een 5 en een 6 tint wil mengen, met mat/as kleurresultaat (met grijsdekking- minder dan 50%), kan ik dan beter 5N (of 5MN?) met 6A mengen, of 6N (of 6MN) met 5A? Dank je! Elaine

Edwin
Door

Edwin

op 27 Dec 2013

Hoi Elaine, Het licht aan het merk Bijvoorbeeld met Kis geven de goud tinten en as tinten 80-100% dekking Licht een voornamelijk aan het soort haar. van de mn die je gebruikt weet ik het niet 2e vraag . Een natuurtint wordt iets donkerder dus een 5N met 6a wordt iets donkerder( Niet echt veel) dan een 6N met 5a je zult moeten kijken wat bij jou het best staat. Blijft je haar te warm? Draai je het om dus : 5N met 6Ngroeten Edwin Minnee

edith
Door

edith

op 24 Apr 2021

kan hier dan ook een as doorheen? en moet die 5n en 6n dan allebei 30 30?

Elaine
Door

Elaine

op 06 Jan 2014

Hoi Edwin, Dank je voor je advies! Alleen de laatste zin snap ik niet: als mijn haar te warm blijft, raad je dan aan om 5N met 6N te mengen of 6N met 5A? Groet, Elaine

Edwin
Door

Edwin

op 11 Jan 2014

Hoi Elaine, sorry typfaut, moet inderdaad zijn 6N met 5Agroeten Edwin

Sanne
Door

Sanne

op 07 Nov 2013

Hey! Ik heb lang haar hoeveel ml verf is nodig voor lang haar?

Edwin
Door

Edwin

op 10 Nov 2013

Hoi Sanne, Wanneer je hele haar wil verven met lang haar ( hoe lang?). Dan moet je ook kijk hoe veel haar (dik/ dun). het is dus moeilijk te bepalen hoeveel je nodig hebt. Maar wanneer je uitgaat van Kis verf is 50-60ml met 50-60ml activator meestal genoeg. Maar kom je te kort? Maak dan gewoon een beetje bij. Heb je over? mak dan die hoeveelheid volgende keer minder aan. Meten is weten. Wanneer je je verf klaar maakt gebruik dan een weegschaal. heb je over weeg dat en je weet precies wat je volgende keer nodig hebt. Schrijf dat dan ook op zodat je het niet kan vergeten.groeten, Edwin

Miranda
Door

Miranda

op 01 Nov 2013

Beste Edwin,Van nature ben ik licht tot middelbruin met wat grijs inmiddels. Jaren heb ik het bruin gekleurd.Sinds een jaar af en toe folie highlights, met resultaat mooi honing blond haar.Niks mis met de kleur. Alleen de uitgroei doe ik elke 7 weken met igora lichtblond 9%.De rest niet.Doe ik 6 % erin wordt het roodachtig.Maar als ik het gewassen heb is het 1 grote klitbal met veel haren in de borstel.Ik behandel me haar erg goed masker etc.Maar ik wil toch beetje voorzichtig zijn. Wat zal beter zijn voor me haar. Elke 7 weken me uitgroei met 9 % wat ik nu doe? Of toch maar naar licht goud bruine kleur met 6 % ? Omdat 6 % minder schadelijk is voor me haar , nadeel dat ik me haarpunten natuurlijk ook weer af en toe moet mee kleuren.Alvast bedankt gr

Edwin
Door

Edwin

op 02 Nov 2013

Hoi Miranda,Licht goud bruin is minder schadelijk. Maar je zou ook de 9.1 met 6% kunnen proberen geef deze dan wel minimaal 45-60 min inwerktijd. Grote kans dat de kleur niet as wordt maar honing blond. Is de te veel as doe dan korter inwerken is het nog te warm ,langer inwerken. Gebruik je ook een goede shampoo die bij het haarmasker past? wanneer je alles van Bonacure gebruikt is dat precies op de verf afgepast. Is het na het haarmasker nog klitterig? Spuit er dan een beetje moisturekick spray in het haar ( niet uitspoelen).groeten Edwin

Gijsje
Door

Gijsje

op 30 Oct 2013

Beste Edwin,N.a.v. van jouw reactie op 2 september heb ik op 5 september aan jou gevraagd welke producten ik het beste voor mijn haar kan gebruiken. Ik denk dat mijn vraag er doorheen geschoten is. Ik zit er aan te denken om ook te producten van l'anza te gaan gebruiken. Maar omdat er zoveel producten zijn heb ik geen idee welke ik nu moet gaan kopen. Kan jij me helpen? Nog even ter herinnering: ik heb mijn haar altijd donker geverfd, daarna d.m.v. folies steeds lichter. Daarna weer naar donker. Resultaat: slechte conditie van mijn haar. Alvast bedankt voor je antwoord.Groetjes,Gijsje

gert
Door

gert

op 19 Oct 2013

ik wil van zwart naar lichtbruin gaan hoe moet ik dat doen?

Edwin
Door

Edwin

op 20 Oct 2013

Hoi Gert,Geverfd haar LICHTER KLEUREN MET VERF KAN NIET! Je zal je haar moeten oplichten en dat wordt meestal oranje. Kijk op een soortgelijk probleem. Hier:http://https://haargeheimen.nl/zelf-haarkleuren/help-mijn-punten-worden-steeds-donkerder/" title="https://haargeheimen.nl/zelf-haarkleuren/help-mijn-punten-worden-steeds-donkerder/" target="_blank" rel="nofollow">https://haargeheimen.nl/zelf-haarkleuren/help-mijn-punten-worden-steeds-donkerder/" target="_blank" rel="nofollow"> succes. Ik zal binnenkort eens een artikel schrijven over lichter kleuren in donkerder haar

gert
Door

gert

op 23 Oct 2013

ik ontkleur het haar en zet er een 4 midden bruin met 20 volume op maar vind dat het toch nog donker uitslamoet ik dan iets lichter van kleur pakken?

gert
Door

gert

op 23 Oct 2013

op het grijs pak het maar op het ontkleuder zwart niet 100%

gert
Door

gert

op 19 Oct 2013

moet ik dan 5 mengen met 40 vollume?

Marloes
Door

Marloes

op 11 Oct 2013

Hoi edwin,Ik zou graag mijn haar met een professionele semi kleuring verven. Via internet heb ik het merk keune semi color gevonden. Is dit een goed merk? Ik heb op dit moment middenblond haar en wil graag naar natuurlijk midden koper goudblond. Zeg maar de haarkleur van emma stone, echt natuurlijk rood. Kan ik dit bereiken met een semi kleuring of heb ik hiervoor echt een verf nodig? Er staat namelijk toon op toon kleuring, maar wat betekend dit? En hoe zit het met de mengverhouding van verf en activator? Er staat een activator genaamd keune semi color activator maar er staat geen percentage bij. Is de mengverhouding standaard 1:1? Alvast bedankt voor u antwoord! Ik zou heel erg geholpen zijn als ik voor verven niet elke keer naar een dure kapper moet...Met vriendelijke groet,Marloes

Edwin
Door

Edwin

op 21 Oct 2013

Hoi Marloes, Lekker spul van Keune geeft een goede dekking voor een semikleuring en je haar blijft super.Kijk wel uit dat de punten niet te donker worden wanneer je het vaker gebruikt.effe een klein feitje "Keune is de enige 100% hollandse multinational" mogen we trots op zijn.Het Emma stone rood kan je er prima mee bereiken. ton sur ton of toon op toon betekent dat je er niet lichter mee kan kleuren alleen de zelfde kleurhoogte of donkerder er verandert bijna niet aan je eigen pigment. Het voegt alleen pigment toe. waarschijnlijk is de meng verhouding 1:1 maar kijk altijd de gebruiksaanwijzing het percentage is waarschijnlijk ergens tussen de 1,5%/2%let wel op semikleuringen dekken niet voor 100% grijs haar ze kunnen wel de eerste grijze haren verdoezelen. grijze haren krijgen soms een rare kleur rood.succes Edwin

Djazia Van Buggenhout
Door

Djazia Van Buggenhout

op 07 Oct 2013

Beste Edwin Ik heb van nature lang dik en krullend donkerbruin haar. Al jaren gebruik ik een semi-permanente kleuring van L'oreal Casting Creme Gloss voor een mooie chocolade glans te creeren in mijn haar, en vind de resultaat vooral in het zonlicht heel mooi. Maar nu zou ik dat graag ook buiten het licht willen behouden. Waar ik mij naartoe wil werken is een soort van koele chocolade bruin kleur, meer dan twee tinten lichter hoeft voor mij niet zolang het bruin er wat duidelijker uitkomt. Nu werd er mij al in het verleden aangeraden voor dat bij een salon te laten doen, waar ik heel slechte resultaten aan heb overgehad. Ze hadden me dan toen geadviseerd voor mijn haar te highlighten maar de resultaat was bruin koper en vond het gewoonweg afschuwijk. Heb nog recent bij een kapper geweest en weer werd mij dat voorgesteld voor het zelfde te laten doen. Wat ik natuurlijk niet wil, dus ben ik van plan voor het zelf thuis te kleuren met professionele kleuring. Dus is mijn vraag aan u of u mij misschien wat advies kan meegeven, om zelf thuis mijn haar te kleuren en wat ik daar juist voor nodig zal hebben voor mijn donkerbruin/zwart haar wat meer bruin te laten lijken. Liefst ben ik tevreden met een mooi neutraal koele chocolade kleur (bv Espresso bruin) zolang er maar niet teveel rood of erger oranje gloed in voorkomt. Groetjes Djazia

Edwin
Door

Edwin

op 09 Oct 2013

Beste Djazia,Helaas dat gaat geen mooie kleur worden. JE KAN NOOIT LICHTER KLEUREN IN GEVERFD HAAR MET HAARVERF!! In donker bruin haar zit heel veel rood. zodra je het maar iets oplicht dan krijg je een oranje gloed. Zoals je zelf al gemerkt hebt kunnen de meeste kappers je haar niet goed krijgen. Mede omdat de Casting Creme Gloss erg snel volloopt in de punten. Er zit dan zoveel pigment opgestapeld dat het bijna niet meer weggaat). Dus verwacht dan niet dat je het zelf wel makkelijk kan. Wil je perse die kleur krijgen zal er heel veel moeite voor gedaan worden en ik weet niet of dat de moeite waard is. Je kleur moet eerst terug gekleurd (opgelicht) worden. Alle warme tinten moeten verwijdert worden. En dat moet precies op de juiste kleurhoogte bepaald worden wanneer het er uit moet. Dan komt er nog een goede correctie om de kleur mooi mat te houden.( je hebt waarschijnlijk ook een koel kleurtype dus alle kleuren zien er al snel oranje uit of zien er binnen een paar weken weer oranje uit) en evt. daarna nog een correctie voor het kleurverschil punten en aanzet.Wil je het nog steeds een lichtere kleur? Zoek dan een goede kleurexpert die je ook de garantie geeft dat je een mooie kleur krijgt.Succes Edwin

Saskia
Door

Saskia

op 04 Sep 2013

Beste Edwin,Ik heb van nature fijn haar (schouder lengte) en om het wat voller te laten lijken verf ik het.Nu heb ik dus bij Floral haarverf gekocht en wil het nu zelf gaan verven omdat de (dure) verf bij de kapper erg snel terugloopt en ook snel een oranje gloed aan mijn haar geeft. Ondanks dat ik altijd voor een chocolade kleur kies. Mijn punten zijn overigens nog mooi donker van kleur..Hoe krijg ik het nu voor elkaar dat ik straks weer 1 egale kleur heb? Nu heb ik denk ik wel 3 kleuren in mijn haar, omdat de kapper een 2e poging heeft gedaan om mijn haar weer op het juiste pad te krijgen.Mijn aanzet is dus (licht)bruin met een oranje gloed. De punten van het bovenste gedeelte van mijn kapsel zijn licht oranje achtig en de punten op mijn schouders zijn nog mooi donkerbruin....De kleur die ik overigens heb gekozen is chocolade met een lichte rode gloed. Anders was het te mat bruin en daardoor niet zo levendig.Zoals je leest kan ik wel wat advies gebruiken!Groet, Saskia

Edwin
Door

Edwin

op 01 Oct 2013

Hoi Saskia, sorry voor late reactie door de drukte deze maand en mijn reis naar New York heb ik praktisch geen tijd gehad om vragen te beantwoordenJe punten zijn volgelopen" van daar het donker blijft in de meeste gevallen is dat niet goed. Maar doordat het een matte gloed vertoont ziet het voor jou er goed uit. Wanneer je de floral kleur hebt gebruikt heb je waarschijnlijk ontdekt dat de kleur weer te veel warmte ( oranje heeft) De chocola met een lichte gloed maakt waarschijnljk nog meer warmte de activator die je gebruikt hebt is waarschijnlijk 6%. Dit geeft ook weer extra warmte.De oplossing:Neem een semi kleuring met een matte of zelfs as middelbruin of bruin. dus geen haarverf want die maakt je haar telkens warmer. Deze kleuren zijn moeilijk te krijgen maar Schwarzkopf Vibrance heeft nog een paar mooie astinten en mat tinten. In jou haar zal dit niet saai zijn want je hebt genoeg warmte ( oranje) in je haar. Sla de punten wel over anders kan dat te donker en te mat worden.succes Edwin Minnee

Gijsje
Door

Gijsje

op 18 Aug 2013

Beste Edwin, Ik heb altijd mijn haar bruin laten verven bij een kapper (5 kleur). Daarna heb ik het (bij de kapper) dmv van folies steeds lichter laten maken. Omdat blond toch niet mijn kleur is heb ik het daarna weer terug laten kleuren naar bruin. Waar ik nu last van heb is dat de kleur heel erg snel terugloopt. Het liefst wil ik weer naar een kapper om het te laten verven maar ik durf niet meer omdat de conditie van mijn haar heel slecht is geworden (haar afgebroken)en de kleur toch weer heel snel terugloopt. Ik vind dat best wel zonde omdat ik er heel veel geld voor betaal. Heb jij een tip voor mij? Moet ik mijn haar v.w.b. het verven even met rust laten? Alvast bedankt voor je antwoord.Groetjes Gijsje

Edwin
Door

Edwin

op 02 Sep 2013

Hoi Gijsje, Voorlopig je gekleurde haar niet meer verven ( je kunt wel ondertussen je uitgroei (laten ) bijwerken) maar op kleur houden met een spoeling of een semi kleuring. Je haar is zo poreus dat het moeilijk nog een kleur kan vast houden. Gebruik een goede shampoo en een haarmasker om de kwaliteit en vochtgehalte van je haar wat beter te krijgen. De kleur blijft dan beter zitten.succes Edwin

Gijsje
Door

Gijsje

op 05 Sep 2013

Beste Edwin,Bedankt voor de tip. Kun je me ook vertelken welke soort shampoo en haarmasker ik dan het beste kan gebruiken? Ik gebruik nu een shampoo van rene furterer.Groetjes Gijsje

Tulay
Door

Tulay

op 07 Aug 2013

Hoi edwin,Ik heb een vraagje. Ik had donkerblond (geverfd) haar, heb het twee dagen geleden met kappersverf geverfd. Nou had ik lichtbruin gekocht, maar het is veel donkerder uitgevallen. Ik zou dit eerder beschrijven als donkerbruin. Het is wel mooi gelukkig, dus ik laat het zo. Tijdens het verven zagen we dat we te weinig spul hebben gebruikt om het verf te mengen (witte spul). We hadden voor 250 ml verf uiteraard dezelfde hoeveelheid moeten gebruiken, ik denk dat we 50 ml te weinig hebben gebruikt. Kan dit invloed hebben op de kleur die het uiteindelijk wordt? Dus kan dit de reden zijn wrm het een stuk donkerder is geworden.Alvast dank voor je antwoord.Groeten,Tulay

Edwin
Door

Edwin

op 11 Aug 2013

Hoi Tulay, Op zich kan het niet veel kwaad maar zoals je al ontdekt hebt wordt de kleur iets donkerder. In de salon is het een methode om moeilijk pakkend haar extra te kleuren. De PH waarde van de tube is hoger dan het "witte spul" ( de activator). daardoor kan het verder je haar indringen. Het kan wel zo zijn dat je haar iets droger wordt omdat de schubben verder opengemaakt zijn dan wanneer je de normale verhouding gebruikt hebt. een goed haarmasker zal dat meestal al verhelpen.groeten Edwin

Roos
Door

Roos

op 06 Aug 2013

Hoi Edwin,Ik wil eigenlijk heel graag een beige asblonde kleur. Eigenlijk zo'n kleur tussen blond en bruin in. Ik heb mijn haar op het moment geblondeerd met veel highlights. Mijn eigen haarkleur is donkerbruin. Ik vind het nu erg licht geworden door de zon en het is wat geel geworden. Ik heb ooit een kleur 7 er overheen gehad toen het zo blond was maar dat vond ik weer te bruin geworden. Ik heb nu van Loreal richesse een kleur 8.02 gevonden die lijkt op de kleur die ik wil hebben met 6% developer (dat was de laagste van dat merk. Nu heb ik ondertussen wel wat uitgroei, kan ik deze verf nu ook op mijn uitgroei zetten? of wordt dat deel dan oranje? Ik snap dat het niet hetzelfde zal worden als de highligts, maar zolang het niet oranje wordt vind ik dat niet erg.Ik verwacht op mijn geblondeerde haar geen drastische kleurverandering, maar ik hoop dat het meer beige wordt, kan dat denk je door deze verf erin te zetten?Dan heb ik nog een vraag, kun je ook bijvoorbeeld een kleur 7 en een 8 met elkaar mengen om een "bronde" (kleur tussen bruin en blond) te krijgen of werkt dat niet zo?Groeten Roos

Edwin
Door

Edwin

op 11 Aug 2013

Hoi Roos,Wanneer je de 8.02 gebruikt worden de lengtes meestal redelijk mat maar het is niet sterk genoeg voor da aanzet die blijft vrijwel zeker een gele gloed ( of zelfs een oranje gloed) houden. Zet je weer highlights op de aanzet werkt het waarschijnlijk wel maar kijk dan wel uit dat je niet te veel plukken op de rest van je haar zet want dan worden die te licht en misschien te mat ( blauw / groene gloed )Je tweede vraag : dat kan soms maar het resultaat verschilt per merk. Gebruik het meeste van de lichte kleur om te zorgen dat de kleur niet donkerder uitslaat. Bij sommige kleuren zit er in de kleurhoogte 8 meer gele pigmenten waardoor het niet echt lekker mengt. Maar dat moet je zelf zien uit te vinden hoe het met jou verf in jou haar werkt.Groetjes Edwin Minnee

trudy
Door

trudy

op 18 Jun 2013

Hallo,Ik ben pas van zwart naar koperrood gegaan met illumina haarverf. Aangezien ik kort haar heb en snel grijze uitgroei heb, wil ik de uitgroei graag zelf bijhouden. Welke activator heb ik hierbij nodig en hoeveel % moet deze zijn?? Is het nodig om mij hele haar steeds helemaal opnieuw te verven??gr

Edwin
Door

Edwin

op 19 Jun 2013

Hoi trudy,Gebruik altijd de activator van het merk verf dat je gebruikt. In het algemeen gebruik je: 3% wanneer je haar niet grijs is en de kleur niet lichter moet worden dan je eigen kleur. 6% gebruik je met grijs haar en wanneer je het haar max 2 tinten wilt oplichten 9/12% wanneer je meer dan 2 tinten wilt oplichten.En Nee, je hoeft niet meer je hele haar te verven wanneer je dat wel doet zal je merken dat je haar steeds sneller valer wordt ( het haar wordt steeds poreuzer). kleur alleen de aanzet en fris de punten op met een spoeling of semi kleuring.succes, Edwin

edith
Door

edith

op 24 Apr 2021

mijn kapster gebruikt voor mijn grijze uitgroei altijd de 3 . maar viind wel dat het oranje achtig wordt

annemiek
Door

annemiek

op 02 Jun 2013

goedenavond kan je haar ook met plukken afbreken als je het verft met verf?of kan dat alleen gebeuren bij blondeer ?ik had vroeger geblondeerd haar en toen had ik dat vaak nu verf ik het donker en heb nergens last van .hoe kan dat? groetjes annemiek

Edwin
Door

Edwin

op 03 Jun 2013

Hoi Annemiek, Haar breuk heeft voornamelijk te maken of je iets uit het haar haalt of toe stopt. Veel mensen denken dat blondeer slechter is dan verf maar wanneer je 3-4 tinten blond wil moet de verf soms veel harder werken dan de blondeer en daarmee ook meer schade veroorzaakt. Te veel blonderen of lichter verven gaat ten koste van de keratine in het haar (keratine is de bouwsteen van het haar en zorgt voor de stevigte) Wanneer je teveel keratine er uithaalt kan er een zwakke plek Ontstaan waardoor het haar kan gaan breken. Donker verven voegt voornamelijk iets toe aan het haar ( pigmenten)en kost veel minder keratine dus je haar blijft steviger en breekt veel minder snel. Wanneer je het heel vaak verft kan je inderdaad weer kans op haarbreuk krijgen.Groeten Edwin Minnee

holly
Door

holly

op 01 Jun 2013

hallo ik verf mijn haar ook altijd met kis haarverf met 3% haal het altijd bij cabello in katwijk ik zie daar ook altijd flessen dmi lotion staan maar wat is dat dan?kan je dat als vervanger gebruiken voor die 3%?is het zachter voor het haar?en pakt het dan wel goed? gr holly

Edwin
Door

Edwin

op 02 Jun 2013

Hoi Holly, DMI lotion maakt van de verf van Kis een semipermanente kleuring. Dit is nog zachter , ideaal voor lang haar en haar waar nog geen grijze haren zichtbaar zijn en voor correcties. Het ik ook goed om de kleur op te halen. Dus bv. aanzet met 3% en de lengtes met DMI Lotion. Met de donkere kleuren opletten dat de kleur niet "volloopt". Het pakt iets minder dan een 3 of 6% kleuring maar je houdt geen uitgroei over, de kleur vervaagt geleidelijk ( hoe veel en hoe snel licht aan de poreusiteit van je haar). wil vaker van kleur verwisselen of is ja haar sneller droog en stug is het een perfect alternatief voor de 3%.groeten, Edwin Minnee

Angelique
Door

Angelique

op 30 Apr 2020

Goedendag, zet je de dmi lotion in op droog of handdoekdroog haar en loopt dit over in de donkere aanzet?( wordt deze dan lichter of doet het niks op donker haar?)

wilma
Door

wilma

op 01 Jun 2013

goedenmiddag ik woon zelf in katwijk zetten jullie ook follie,s zonder amoniak?en wordt het dan wel een coole blonde kleur?ook mijn haar is erg beschadigtgroet wilma

Edwin
Door

Edwin

op 01 Jun 2013

Hoi Wilma,Natuurlijk kleuren we veilig zonder ammonia de haar verf maar ook met foliekleuringen. ons team kan met de ammoniavrije blondeer of verf elke blonde kleur maken die er maar bestaat. Goud blond, beige blond, asblond, koperblond , koelblond of spierwit het maakt niet uit. Het mooi van de ammoniavrijekleur is dat het je haar nauwelijks aantast. Dus is haar door een klassieke kleur al poreus kan je nog steeds een mooie kleur maken. Maar je haar is erg beschadigd kom dan eerst lang voor een uitgebreid advies gesprek. Dan krijg je van ons gelijk een ultieme herstel kuur behandeling van L'anza gratis zonder enige verplichting en daarbij vertellen we ook wat er met jou haar mogelijk is en dat is vaak veel meer dan je denkt. bel dus 071 40 151 02 voor een afspraak. groetjes Edwin p.s. Ammoniak is trouwens heel wat anders dan ammonia. Ammoniak zit in o.a. paardepies of gebruiken ze voor ijs temaken op de kunstijsbaan, en zit in geen enkele haarverf het is ook niet nodig voor haarverf. Maar omdat de fabrikant weet dat de meeste mensen geen verschil tussen ammonia en ammoniak kennen zetten ze op de verpakking ammoniak vrij zodat de consument denkt dat het veilig is

esther
Door

esther

op 01 Jun 2013

hallo ik ben van mezelf donkerblond as kleur en wil graag zelf paar lichte plukjes erin zetten wat kan ik het beste voor blondeer gebruiken wil het ook bij de kappersgroothandel kopen en lukt het lichter maken met 3%of wordt dat niet mooi cool blond?alvast fijn weekend esther

Edwin
Door

Edwin

op 01 Jun 2013

Hoi Esther. De Kis Kerablond Bleach is een redelijk goede blondeer ( niet te aggressief en toch mooi blond)en verkrijgbaar bij de groothandel. Je kunt het met 3% proberen maar dan moet je een extra lange inwerktijd aan houden. Een uur of meer kan met gezond haar waarschijnlijk makkelijk maar dan wel tussen door met een plantespuit vochtig houden om te zorgen dat de poeder niet opdroogt. Checkom de 15 min. en later om de 5 min. de plukjes door een plukjes schoon te maken met een watje en kijk of de kleur goed is . Zo niet weer langer in laten werken. Zelf adviseren ze 6-9-12% maar met 9 - 12% komt er vaak weer gele ondertonen vrij. Met 6% valt het wel mee. Is de kleur toch wat gelig? Corrigeer het dan met 9.1 van igora vibrance. Deze kleur zie je niet op je eigen haar maar heeft een mooi effect op je geblondeerde haar. succes Edwin

Ellie
Door

Ellie

op 23 Dec 2014

Hoi Edwin,Die 9.1 van Igora Vinrance met hoeveel procent moet ik dat mengen? Is dat wat men noemt tonen?Gr Ellie

Edwin
Door

Edwin

op 24 Dec 2014

Hoi Ellie, Je hebt twee speciale activators van vibrance ( als het goed is) 1,5% en 3% de 1,5% is meestal voldoende. Groeten , Edwin

Romy
Door

Romy

op 27 Nov 2020

Hallo, ik wil van zwart haar naar rood. Mijn eigen haarkleur is blond maar ik heb het een paar jaar geleden zwart geverfd. Nu wil ik het dus rood! Tips?

pebbles
Door

pebbles

op 31 May 2013

hallo ik heb ook dat probleem gehad na kamsterengen dat het afbrak bij de kapper maar ik moet wel zeggen dat ik toen best wel vaak ging omdat ik het graag blond hebben wou.nu heb ik het al een paar jaar niet geblondeerd en heb een saaie peper en zout kleur en zou graag weer blonde plukken erin willen ik heb geen dik haar ,zou het dan weer kunnen gebeuren dat het met dotten afbreek?alsvast bedankt mvg pebbles.oja ik gebruik altijd kappers produckten en 1 keer in de week een masker.

Edwin
Door

Edwin

op 04 Jun 2013

Hoi Pebbles Ik wordt altijd weer vrolijk wanneer iemand het haar goed wil verzorgen . Ga zo door.Voor mooie blonde plukken? Zoek een goede CHi kapper of een Organic Colour systems kapper of L'anza kapper die kunnen zonder het haar te beschadigen en mooie blonde kleur(plukken) maken. Wanneer je haar ooit weer eens afbreekt gebruik dan Healing strenght van L'anza, super! Binnen no-time echt sterker haar. Je zou ook de healing volume lijn eens kunnen proberen. Voller haar met meer volume en een masker die absoluut niet verzwaard.groetjes Edwin

miranda
Door

miranda

op 29 May 2013

hallo ik wil graag thuis me haarverven ik ga het dan bij de kappersgroothandel halen is de verf van kiss goed?of welke raad u aan?fijne avond groetjes miranda

Edwin
Door

Edwin

op 30 May 2013

Hoi MirandaKiss is een goede haarverf op basis van kruiden en keratine. Het geeft een goede dekkingskracht. Grijs dekking al met slechts 3% activator en het is ook nog belachelijk goedkoop voor de kwaliteit dat het bied. succes, Edwinp.s. wil je een kleur donkerder of met dezelfde kleurhoogte gebruik dan 3% of DMI lotion ( superzacht) wanneer je lichter wilt dan 6% 0f 9%

Danielle
Door

Danielle

op 26 Aug 2020

HoiIk lees steeds 3% Ik heb zelf grijsdekking nodig en gebruik 6% Is dit niet goed??

Rebecca
Door

Rebecca

op 03 Jan 2018

Hoi Edwin, Wanneer je spreekt over de activator met 6 of 9% van Kis, bedoel je dan de Oxycreme met 9% van Kis? Gr, Rebecca.

kasia
Door

kasia

op 29 May 2013

hallo ik kan wel huilen ik kom net terug bij de kapper vandaan ik laat het altijd blond maken met follie,s en dus nu ook;[maar nu had dat meisje niet alleen de uitgroei gedaan maar ook me punten en ik heb heel lang haar nou ja had;[ze heeft het er zoals altijd 40 min inlaten zitten en toen ging ze het uitwassen en kammen en ja hoor hele dotten haar zat er in de kam [ik kon wel huilen;[ en ze deed net of er niets aan de hand was en ze bleef ook maar knippen;[nu is me haar net tot op me schouders en het was tot me middel;[ nu is mijn vraag is het haar schuld ?en hoe kan ik nu het beste me haar verzorgen?ik weet me geen raad. alvast bedankt.gr kasia

Edwin
Door

Edwin

op 30 May 2013

Hoi Kasia,Sorry om dat te horen, Ik was er niet bij dus ik kan niet echt oordelen wie zij fout het echt is . Maar je mag van een kapper verwachten dat ze haar best doet om je haar mooi en gezond te krijgen. Helaas is er zoveel keratine uit je haar verdwenen dat het heel moeilijk wordt omdat weer goed tekrijgen. Het enige wat nog helpt is de ultieme herstel kuur van L'anza. die kan je alleen maar door een L'anza kapper laten doen.Daarna kun je het beste de strength lijn van de lanza healing haircare gebruiken. Deze is speciaal voor haar dat afbreekt en maakt je haar weer sterker gebruik daarbij extra het haarmasker van de Healing Pure Keratin Infusion en de leavein treatment voor overprocessed hair van Traumatreatment van de Healing Color care. Gebruik elke dag de Silk Serum van de Healingstrenght (of gerust 2-3 keer). Zorg dat je niets anders dan L'anza in je haar gebruikt dan heb je nog een redelijke kans dat je lang haar kan houden.Wat wel belangrijk is dat je eerst de herstelkuur doet bij de l'anza kapper. sterkte met je haar, Edwin

Kaat Damman
Door

Kaat Damman

op 04 Jan 2020

Beste Edwin, je lijkt mij heel professioneel en na vele mislukkingen met mijn haarkleur ,vraag ik me af of je een kapperssalon hebt waar ik kan naartoe gaan? alvast bedankt! Kaat

marjan
Door

marjan

op 25 May 2013

hallo ik heb een vraag ik ben donkerblond maar ik begin een paar grijze haaren te krijgen niet heel veel nog gelukkig ,nu verf ik het in me eigen kleur donkerblond zelf maar ik heb er een vreemde rode gloed over zitten en heb toch een as tint genomen:{ hoe kan ik die rode gloed voorkomen? bedankt alvast groet marjan

Edwin
Door

Edwin

op 30 May 2013

Gebruik een extra mengtint bv blauw of groen pigment dit maakt het haar matter. de rode gloed ontstaat waarschijnlijk om dat je 6% activator gebruikt deze licht het haar iets op waardor er een rood /oranje gloed kan ontstaan. Gebruik gerust een 3% activator zolang je haar nog niet te grijs is. de kleuren van kis werkt daarbij super. Neem een tube donkerblond 6N gemengd met 6MN (6A wanneer je haar erg rood is) met 3% geeft een mooie matte kleur corrigeer de punten met 6MN of 6A met DMI lotion om het rood weg tewerken.succes Edwin P.s. Doe voorzichtig! Het rood worden geeft ook aan dat je haar poreus wordt. Gebruik een kappersshampoo en elke week een goed haarmasker. gebruik geen verf meer in je lengten en punten maar alleen s=een semikleuring zoals Vibrance van Igora of kis met DMI lotion.

anja van duin
Door

anja van duin

op 24 May 2013

hallo is kerastase een goed merk?of zitten er siliconen in? mvg anja

Edwin
Door

Edwin

op 24 May 2013

Hoi Anja, Kerastase is zeker een van de betere merken voor je haar. Alleen gebruiken ze geen keratine ( bouwstenen van het haar) maar Proteïne. Om precies te zijn gehydroliseerde tarwe Proteïne.Opgepast! Even een stukje wetenschap! Het moleculair gewicht (mw) bepaalt hoe diep proteïnen kunnen doordringen in de haarstructuur. Proteïne met een laag moleculair gewicht is kleiner en kan binnendringen door de cuticula( buitenste schubbenlaag van het haar) tot diep in de cortex (binnenkant van het haar) van het haar. Gehydroliseerde keratine aminozuren ( menselijke haar moluculen) bijvoorbeeld, met een gewicht van 150 mw zijn beduidend kleiner dan een gehydroliseerde haverproteïne van 2.000 mw. Moleculen met een gewicht groter dan 300 kunnen het haar niet binnendringen en leggen zodoende een filmlaag om het haar.om het filmlaagje goed op het haar te houden gebruiken ze dus silicone. Vergeleken met producten uit de supermarkt gebruiklen ze veel betere producten maar op de lange termijn krijg je nog steeds een opbouw van laagjes over het haar. Gebruik je regelmatig een remove of cleansing shampoo blijft het haar van redelijk goede kwaliteit maar kan het nooit echt verbeteren. Maar het voelt ieder geval lekker en ziet er mooi uit, mits je haar niet te veel beschadigd is door agressieve kleuring, verkeerde styling producten enz.groetjes,Edwin

Gvh
Door

Gvh

op 25 Apr 2021

Wat is dan de toegevoegde waarde van proteïne? Ik heb het advies gekregen met mijn pluizige krullende haar meer proteïne te gebruiken.. maar dat dringt dus niet door tot in de kern van het haar en verbetert eigenlijk niets?

Fatima
Door

Fatima

op 13 May 2013

Hoi Edwin,Ik heb nu blond haar, en wil heel graag naar licht asbruin zonder rode pigment. Welk product raadt u mij aan? Kan ik van drogist kopen of is van kappershandel beter? Welk nummer kan ik gebruiken?Gr. Fatima

Edwin
Door

Edwin

op 21 May 2013

Hoi Fatima,van blond naar bruin is niet gemakkelijk. Zelfs de meeste kappers hebben er moeite mee. van donker naar licht veroorzaakt bijn altijd een groen gloed. je moet dan terug kleuren met een kleur waarin oranje en rode pigmenten in zitten. Het probleem is hoeveel? teveel warm pigment en je houdt een oranje gloed over. te weinig en het wordt groen. Om het nog ingewikkelder te maken krijg je ook nog verschil met de verschillende poreuze gedeeltes. In het ene blijft meer groen hangen in het andere blijft juist weer oranje achter. Ga het liefst naar een goede kapper die je weet hoeveel warm pigment jou haar nodig heeft zonder oranje of groen te worden en het gelijk kan corrigeren wanneer je kleur iets doorslaat.Wil je het toch zelf doen? Ik geef een uitgebreid antwoord op mijn blog.

svetlana
Door

svetlana

op 16 Apr 2013

goedenavond ik heb een vraagje is de blondeer van loreal professional bij de kapper ook minder schadelijk zonder ammoniak? of zit er stiekem toch ammoniak in?mvg svetlanahet spul heet loreal platinium

Edwin
Door

Edwin

op 17 Apr 2013

Hoi Svetlana,De proffesionele blondeer van Loreal is veel minder schadelijk dan de consumenten product, mede door het gebruik van betere ingredienten en betere bufferstoffen en meer verzorgende stoffen.Maar over de amoniak: Tja... er is geen enkele kleur met ammoniak ammoniak is een gas wat ze bv. gebruiken om de ijbaan koud te houden het is ook een onderdeel van ureum (Bv. Paardepies) het geeft de typische urine lucht af. Maar omdat mensen niet het verschil kennen tussen ammonia of ammoniak. Zeggen veel fabrikanten zonder ammoniak omdat ze verwachten dat mensen dat veiliger vinden. Zit er in een kleurproduct geen AMMONIA dan gebruiken ze ammonia vervanger of zoals Ethanolamine. Loreal noemt het stiekum iets anders zoals ammoniumhydroxide.https://haargeheimen.nl/ammonia-of-amoniak/" title="Ammonia of amoniak?" rel="nofollow"> kijk op ammonoa of ammoniak in mijn blogGroetjes Edwin

jenni
Door

jenni

op 04 Apr 2013

hallo super bedankt voor het beantwoorden van mijn vraag ik laat het dus gewoon donker verven. groetjes jenni

jenni
Door

jenni

op 03 Apr 2013

hallo even een vraag klopt het dat haar lichter kleuren slechter is als donkerder kleuren?en waarom eigenlijk?alvast bedankt mvg jenni

Edwin
Door

Edwin

op 04 Apr 2013

hoi Jenni, Die vraag is heel simpel te beantwoorden. lichter kleuren is slechter het kost meer moeite en vergt meer van je haar. Lichter kleuren = kleurpigment eerst kapot maken en verwijderen en dan een tint toevoegen. Donker kleuren = Alleen kleurpigment toevoegen. Dit kan ook met een semikleuring. Dit veroorzaakt nauwelijks schade.groetjes Edwin

Bianca Beens
Door

Bianca Beens

op 02 Jan 2013

Oké duidelijk! Heel erg bedankt voor het advies Edwin!!Groetjes, Bianca

Bianca Beens
Door

Bianca Beens

op 18 Dec 2012

Hoi Edwin,Bij andere tips van u zag ik dat u 1,5 % activator adviseerde. Dit ging om het advies een asspoeling te gebruiken bij geel haar. Nu vraag ik mij af of ik 1,5 of zoals hierboven beschreven 3%?Groetjes, Bianca

Edwin
Door

Edwin

op 27 Dec 2012

Hoi Bianca Wanneer je Oranje of gele gloed wil wegwerken kun je het beste een zo laag mogelijk percentage activator gebruiken. Het haar is al gekleurd dus je hoeft niet veel moeite te doen om de kleur in je haar te krijgen door de porreusiteit gaat de kleur er vanzelf in. Hoe hoger % activator hoe meer warm pigment er weer vrij komt ( vooral bij bv. 9% ). Daarom 1,5 in plaats van hoger.Groetjes, Edwin

El
Door

El

op 05 Apr 2021

Hoi Edwin,Ik heb een vraag over het kiezen van de juiste kleurhoogte. Ik heb mijn grijze uitgroei met 6N gekleurd. Er komt iets teveel rood/geel - warmte naar boven. Welke tint van Kis kan ik zonder dat mijn haar te donker wordt mengen zodat het cooler wordt?

edith
Door

edith

op 24 Apr 2021

mengen met een astint. wel met de 6 ervoor

Esma
Door

Esma

op 11 Oct 2015

hoi Edwin, Ik heb momenteel donkerbruin haar met een rode gloed. Hoe kan ik het best naar een licht bruin/donker blonde kleur gaan in 1 of 2x met professionele haarproducten?

Edwin
Door

Edwin

op 19 Oct 2015

Hoi Esma, van rood donker bruin naar lichtbruin donkerblond is een vande moeilijkste kleurbehandelingen. het haar blijft altijd te warm en moet extra gecorrigeerd worden . Ga het beste naar een kapper / kleurspecialist die dit kan Zelf doen? zorg eerst voor een goed kwaliteit haar . dan ontkleuren tot kleurhoogte 7 ( moeilijk te bepalen) dan rood correctie(kijk uit niet knoeien op de niet rode gedeelten) daarna de juiste kleur maken met eem semikleuring. en dan evt nog hele dunne highlights om de horizontale kleurverschillen te verbergen. of evt eerst noeg een kleur correctie voor een oranje kleurzweem. succes, Edwin

Reactie plaatsen