Hoe kleur ik grijs haar?

Grijs haar kleuren hoeft niet moeilijk te zijn.  Met de juiste techniek en verf kan je je haar 100% grijsdekkend krijgen. 

Ik zal in dit artikel de belangrijkste tip en trucs laten zien voor een perfect resultaat.

Hoe grijs is je haar?

Om je haar 100% dekkend te krijgen moet je weten hoe grijs je haar is en hoe poreus het is. Is je haar een beetje grijs? Dan kun je vaak alle kleuren die voor jou geschikt zijn gebruiken.
Is je haar al behoorlijk grijs? Meer dan 50%? Dan is het verstandig om de kleur die je uitgezocht hebt te mengen met een natuurtint:

1 deel natuurtint /1 deel mode tint / 2 delen activator/ waterstofperoxide

Voor de meeste verfsoorten geldt dat van de natuurtinten  de kleurhoogte nummers 1 t/m 8 100% dekking geven. Boven de kleurhoogte 8 zit er vaak te weinig pigment in om 100% te dekken.
Voor hardnekkig niet poreus (hard en stug) grijs haar, of een grote grijze pluk haar (bv. bij de slapen) is het soms zinvol om het haar te voorpigmenteren. Hierbij breng je extra pigment in het haar voor betere dekking.

Extra tips
  • Zet de verf goed dik op het haar!  Waar geen verf zit komt ook geen kleur!
  • Voorpigmenteer alleen waar je haar grijs is.
  • Zijn de punten al eens gekleurd ? Maak dan een verf voor je  grijze aanzet en doe een semikleuring in de punten ( ze zijn al 100%  gedekt en hoeven  niet meer hele maal gekleurd ter worden).
  • Heb je wat dunner grijs haar ? Kies één tint donkerder verf.
  • Erg grijs haar? En je wilt toch lekker rood of koper? Doe een extra meng tint rood of koper door de verf.
  • Voor extra rood of koper kan je ook voordat je het haar gaat kleuren een rode of koperspoeling of schuim enz. in je haar doen.
  • Wil je blond? Gebruik het liefst een goud tint als je heel grijs bent.

Van grijs haar naar blond

Als je echt een blonde kleur wilt terwijl je grijs haar hebt, zal de kleur bijna nooit 100% dekken. Maar dat is niet erg want grijs haar valt nauwelijks op in lichtblond haar. Wil je toch 100% dekking? Zet een verf in met kleurhoogte 8 een zet daar over licht blonde highlights in.

 

Wil je meer tips over haarkleuren?

Ik heb een E-book geschreven  "50 kleur tips die je nooit van je kapper hoort".  Hier in staan verschillende tips  over haarverven zoals:  Je kleurhoogte bepalen, grijs haar kleuren, blond haar kleuren, zelf kleuren, verschillende bespaartips, verzorgtips enz.

Je krijgt dan ook regelmatig extra haar (kleur) tips toegezonden.Ontdek nu de "50 kleurentips" nu  helemaal gratis ! Vul het formulier in en klik op de onderstaande link en  en je krijgt direct toegang.

[optin]
sactRadyday
Door

sactRadyday

op 08 May 2011

wat ik zocht, bedankt

wendy
Door

wendy

op 02 Sep 2021

ik zou graag willen weten hoe ik het beste mijn grijze plukken haar blond krijg...

Yta schotanus
Door

Yta schotanus

op 27 Dec 2020

Ik zou heel graag het ebook over hoe het haar te kleuren willen ontvangen!

Karin Noordzij
Door

Karin Noordzij

op 07 Mar 2019

Hallo Edwin, ik ben 56 jaar en verfde mijn haren al sinds mijn 15e. Sinds 5 jaar heb ik het uit laten groeien en ben dus `modern`grijs. Ik krijg dagelijks complimenten maar kan er zelf niet aan wennen. Mijn coupe is gemeleerd grijs. Aan de voorkant redelijk wit, maar aan de achterkant nog veel donkere plukken. Ik zou het dolgraag wat naar blond willen laten nijgen zonder dat het te blond is. Omdat ik een kleine beurs heb zou ik het het liefst zelf willen doen. Wat raad jij mij aan?

Brigitte van Lunsen
Door

Brigitte van Lunsen

op 21 Feb 2020

Hallo Edwin, Vanaf september 2019 heb ik mijn haar uit laten groeien en ben ik ondertussen met mijn korte haar bijna geheel grijs, mijn haar is gelukkig in goede conditie maar mijn huidskleur is flets van nature en voel mezelf nu een grijze muis. Ik zou graag mijn haarkleur weer blond willen laten verven met een donkere uitgroei en highlights voor nuance, Wat is jouw advies?

nelly
Door

nelly

op 21 Feb 2018

heb wit haar wil nu een kleur is broos en krullend en gevoelig voor exzeem

nelly
Door

nelly

op 15 Feb 2018

goede middag heb nu wit haar dun broos en krullen exceem op hoofdhuid gehad nu veel roos maar wil zo graag een kleurtje?

Margreet
Door

Margreet

op 18 Apr 2015

Ben 51 jaar en laat mijn uitgroei bij de kapper verven. Ik ben bovenop inmiddels behoorlijk grijs. Ik heb donkerblond haar met highlights . Sinds een jaar dekt de verf niet mee bovenop en ook de grijze haren die er tussen verschijnen worden niet meer gedekt. De kapper weet het volgens mij ook niet meer. Wat te doen? (Het wordt met een mengsel tussen de 8-9 geverft) Na 2 weken verf ik alleen mijn scheiding en haar mijn producten bij een proffesionele kapperswinkel. Ik heb van alles geprobeert, Natuurtint 9 voorpigmenteren . NIets.

Edwin
Door

Edwin

op 30 Apr 2015

hoi Margreet, probeer een tint donkerder bv 7 met 8 en pigmenteer voor met 8 in kleurhoogte 9 zit gewoon niet genoeg pigment om te dekken. Is je haar te donker zet er dan een paar folies doorheen. Groeten Edwin. P.s. probeer eens te kleuren met Kis 8N deze kleur heeft extra dekkingskracht vergeleken met andere merken.

Monique
Door

Monique

op 08 Apr 2015

Hallo Edwin Het lukt me niet om me af te melden Zou je misschien de link voor de Haar geheimen naar mij kunnen mailen? Bedankt Groeten Monique

monique
Door

monique

op 29 Mar 2015

hallo, ik zou me graag willen aanmelden voor de haargeheimen, alleen heb ik dit blijkbaar een keer eerder gedaan, het lukt me niet met dit email adres. maar zou het wel graag willen ontvangen

Edwin
Door

Edwin

op 02 Apr 2015

Hoi Monique, eerst even afmelden. Als het goed is kan je je dan weer aanmelden. groeten Edwin p.s lukt het niet schrijf dan weer een reactie dan mail ik de link wel naar je toe.

nancy
Door

nancy

op 16 Jul 2014

Hoi,Ik ben in februari 30 jaar geworden. Heb altijd een enorme bos met krullen gehad totdat ik vroeger ooit eens ging verven. Krullen weg en pas terug gekomen toen ik het niet meer ging verven. Nu komt het, ik krijg enorm veel grijze haren en daar word ik niet vrolijk van. Verven durf ik niet omdat ik me krullen niet kwijt wil. Wat kan ik nog doen?

Edwin
Door

Edwin

op 03 Oct 2014

Hoi Nancy, Kleur je haar met organic color sytems ( allen bij de kapper) dit houd je haar gezond zonder beschadigingen doordat Organic Nooit de PH waarde te hoog laat komen dat de schubben te veel uitelkaar gaan staan blijft de veerkracht ( en je krullen) altijd gewaarborgt. Alternatief is kleuren met L'anza is ook veel beter voor je haar omdat de verf verrijkt is met menselijke haarproteine die het haar verkrachtig en stevig houden. waar je ook aan kunt denken is eensemikleuring in je haar dit dekt weleens waar niet 100% maar geeft toch een leuke kleur. Wel opletten dat de kleur niet "volloopt"= donkerder wordt wanneer je dat vaker doet. sla regelmatig de punten over om dat te voorkomen. verzorg je haar met professionel productne dat geeft ook veel meer veerkracht aan je haar.succes, P.s. wil je echt een een goed advies en je woont in de buurt van Katwijk bel me voor een gratis consult. 0714015102 onde vermelding van gratis consult haargeheimen.

Mees
Door

Mees

op 21 May 2014

Ik heb een vraag....mijn haar is nu helemaal grijs en ik vind het veel te licht van kleur,bruin haar stond mij altijd heel goed,vooral met een beetje cognackleurig erdoor,ben sproeterig en mijn huid kleurt ook lekker bruin,bruin/groenige ogen heb ik....met dat bruine cognackleurige haar daar straalde ik altijd van. Nu is het zo vlak,zo kleurloos,wat kan ik nu het beste doen? Daarnaast heb ik veel last gehad van haaruitval en is mijn grijze haar heel erg breekbaar en vliegerig,zit geen stevigheid in,geen model in te brengen. Zit heel erg met mijn handen in mijn haar hiermee.....welk product moet ik gebruiken om het haar mooi te laten glanzen en dat breekbare vliegerige weg en het steviger te krijgen? coupe soleil stond me altijd heel mooi dus,beetje licht cognackleurig dus in het bruine haar maar dat kan natuurlijk nu helemaal niet meer want ben heel licht grijs/wit nu. Wat moet ik in hemelsnaam doen? Het lichte haar staat wel maar niet zoveel alleen maar wit/grijs...dat maakt heel vlak. Voel me er gewoon helemaal niet lekker bij....maar helmaal weer kleuren vind ik ok zo vreselijk als ik steeds weer die lichte uitgroi van grijs/wit krijg,dat vind ik eccht helemaal verschrikkelijk. Hebt u tips wat ik het beste zou kunnen gebruiken of moet doen?

Edwin
Door

Edwin

op 27 May 2014

Hoi Mees, ik heb een tijdje geleden een metamorfose gedaan met een techniek die bij jou ook fantastisch kan staan zonder dat je een erge uitgroei ziet. kijk op youtube kannaal edwin minnee "10 jaar jonger" http://youtu.be/E40rFVc0ZSo" title="10 jaar jonger" target="_blank" rel="nofollow">http://youtu.be/E40rFVc0ZSo maar eerst moet je je haar goed op laten knappen ge naar een l'anza kapper en laat een ultieme herstelkyuur van L'anza doen gebruik dan zelf ook die producten van L'anza thuis en je zult zien dat je haar weer helemaal sterk en soepel wordt en het niet mee afbreekt. Laat dan je haar kleuren met dunne lowlight of kamstrengen met een veilige ammoniavrije kleur zoals Organic Color Systems licht goudkoper kleur./ Je zal zien: Je ziet er een stuk beter uit. weg met het grauwe terug met glans en warmte. succes Edwinp.s. woon je lichtelijk in de buurt van Katwijk? Je krijgt van ons dan een gratis haar consult met herstelkuur behandeling en gratis haartype consult met advies welke kleur jou het best staat. Geheel vijblijvend zonder enige verplichting. Bel: 0714015102 vooreen afspraak onder vermelding 'haargeheimen ACTIE"

Mees
Door

Mees

op 01 Jun 2014

Dank je wel Edwin voor je antwoord Edwin,nee,ik woon jammer genoeg niet bij Katwijk in de buurt maar helemaal in het noorden van het land. Daarnaast heb ik op dit moment borstkanker :( anders zou ik misschien de reis wel aan durven,maar kan nu dus niet. Kan ik de ultieme herstelkuur van Lanza ook ergens kopen zodat ik of iemand bij mij dat kan toepassen op mijn haar zodat mijn haar er weer gezond uit gaat zien?

l. Lemmens
Door

l. Lemmens

op 30 Mar 2014

Ik zou graag een exemplaar van het e=boek ontvangen. Heb zelf twee problemen: de haarverf dekt mijn grijs haar minder goed en ik krijg heel droog en pluizig haar als ze highlights aanbrengen bij de kapper. Heb lang haar; valt ruim over mijn schouder.

Edwin
Door

Edwin

op 09 Apr 2014

Hoi Lizette, Zoek een kapper die werkt met Organic Color Systems, Chi of L'anza. Vraag of ze de highlights met een wat lager percentage activator willen doen. Gebruik de juiste Professionele thuisverzorging, dus shampoo, masker ( 1 keer per week), conditioner en evt. een serum om het haar gezond en zacht te krijgen en te houden. Voor grijs dekking: laat de kapper je grijze haar voorpigmenteren zodat het grijs beter wordt gedekt. klik op deze link voor mijn gratis Ebook https://app.enormail.eu/external/subscribe/b644dbf9e869b54bf635f8895e766274 Kijk ander boven op de pagina.

Angie Brems
Door

Angie Brems

op 25 Aug 2013

Hallo, Ik ben voor 70 % grijs en verf mijn haar steeds in een natuurlijke bruine kleur. Dit doe ik met de gewone doosjes die je koopt in het warenhuis. Ik ben hier lang tevreden over geweest, maar het laatste jaar niet meer. Mijn haar is nu bijna zwart, ook al gebruik ik lichtbruin en mijn grijze uitgroei is zowat onranje. Het lukt gewoon niet meer om mijn haar egaal, normaal bruin te krijgen. Welke producten moet ik gebruiken aub ?

Edwin
Door

Edwin

op 02 Sep 2013

Hoi Angie,Ga naar een goede kapper die je haarkleur kan egaliseren zodat het weer normaal eruit kan zien. Wat er met jou haar is gebeurd is een bekent verschijnsel bij 'pakjes "verf de dekkingskracht is te weinig en de kleur is in de punten " volgelopen " de pigmenten zijn gaan stapelen en je krijgt een grauwe bruin zwarte kleur die er bijna niet meet uit te krijgen is. wanneer je haar door een kapper is opgeknapt gebruik dan alleen professionele kleuren .Een hele goede en niet eens zo duur ( ik vind het te goedkoop) is Kis verf. Verkrijgbaar op internet en bij sommige kapper ( in onze salon verkopen wij het ook). Wat ook belangrijk is dat je alleen de uitgroei bijwerkt en maar eens in de zoveel tijd je hele haar kleurt dit voorkomt het vollopen en de punten blijven veel mooier.Succes Edwin

daniela
Door

daniela

op 22 Mar 2013

en ik heb nog 1 vraagje sunglitz zit daar waterstofperoxide in?en is sunglitz blonde plukjes heel slecht als je al besachadigt haar heb? groetjes daniela

Edwin
Door

Edwin

op 26 Mar 2013

Hoi Daniela Een spoeling dekt niet 100% grijs haar, maar is prima om de eerste grijze haartjes te verdoezelen . Je haar loopt in principe geen schade op. Het kan wel gebeuren dat de kleur na enige keren kleuren gaat "stapelen" het haar wordt dan steeds donkerder en valer. In sunglitz zit waterstof peroxide maar dat veranderd in water en zuurstof het kan eingelijk geen kwaad of je haar moet al echt helemaal beschadigd zijn(door te veel kleuren en blonderen). In de oorspronkelijke sunglitz poeder zit zelf geen enkel giftige stikstof verbinding je kunt het gewoon eten ( het smaakt naar potgrond, blehh)

daniela
Door

daniela

op 18 Mar 2013

hallo ik heb een vraagje ik ben donkerblond maar ik wordt grijs aan de zijkant kan ik dat verbergen met een spoeling?en is een spoeling schadelijk voor het haar .ik heb me haar nog nooit geverfd en vind het eng. alvast bedankt groetjes daniela

Gerrie Cox
Door

Gerrie Cox

op 17 Mar 2013

Hoi EdwinIk ga het door geven aan mijn dochter Want die is kapster Bedankt voor de informatie Ik laat het je weten,hoe de kleur volg. Keer is Ik hoop platinablond Alvast bedanktGr. Gerrie

Gerrie Cox
Door

Gerrie Cox

op 05 Mar 2013

Hoi Edwin ik heb een vraagje Ik kan mijn haar niet meer verven met donkere verf Ik heb een verf allergie Van mij zelf ben ik nu donkergrijs aan de punten witgrijs Ik laat nu mijn haar ontkleuren met blondeerpoeder Daarna een p01 er over heen van loreal En nog heb ik een een beetje een gele gloed Ik zou graag platinablond willen hebben Wat zou jij mij Adviseren? Alvast bedankt ,en hopelijk op nader berichtGr.Gerrie

Lina
Door

Lina

op 13 Jun 2013

blondeermiddelen zijn altijd chemish. 100% HERBAL van INDUS VALLEY IS 100% natuurlijk en dekt grijs voor 90%. Die had ik eerst gebruikt. Later heb ik GEL POWER van hetzelfde merk gebruikt en had geen allergie. GEL POWER is 92% natuurlijke en 100% grijsdekkend.

Edwin
Door

Edwin

op 11 Mar 2013

Hoi Gerrie, Ga naar een farouk kapper die heeft wel twaalf verschillende blondeer tinten . Die kan in elk haar de juiste blond kleur maken dus ook jouw platina blond. Het mooie van Farouk de blondeer poeders bevatten geen ppd of tdd ( de stoffen waar je waarschijnlijk allergisch voor bent). De loreal p01 bevat waarschijnlijk wel ppd of tdd's kijk dus wel uit wat je doet. De basis fout licht bij de blondeer. Laat gerust het op de aanzet een uur inwerken, de uitgroei niet die is al waarschijnlijk blond genoeg. Geeft het dan nog een gele gloed doe het dan nog een keer maar dan met een activator van max 3% dit duurt langer maar trekt , meer warme en gele tinten weg dan 6% of 9% waardoor je een mooie tint krijgt. veel succes Edwin

Grace
Door

Grace

op 06 Mar 2012

Hallo,Ik ben allergisch voor chemisch haarverf, ik heb een PPD allergie. Ik ben beginnend grijs en wil graag mijn haren kleuren. Ik zou graag advies willen hebben wat het beste voor mijn grijze haren verkrijgbaar is. Ik wil nu alleen maar producten op natuurbasis gebruiken die grijs dekken. Ik heb op internet een artikel gevonden. Dat is Gel Power van Indus Valley. Ben U hiermee bekend of wat voor advies kunt U mij geven? Ik heb ook wel lagona haarverf gebruikt maar ben hier niet tevreden over.Met vriendelijke groet,

Lina
Door

Lina

op 06 Jun 2014

ik ben zeker mee bekend en zeer tevreden. Heb alweer ook een dikke bos haar.

Lina
Door

Lina

op 13 Jun 2013

GEL POWER van Indus Valley is SUPER ! Geen allergie en mooie nauurlijke kleuren. Grijs wordt perfect gedekt.

Riet van Dijk
Door

Riet van Dijk

op 27 Jun 2011

Hallo,Mijn haar is al aardig grijs. Ik heb het vanaf november 2010 niet meer geverfd. Ik verfde het met de kleur goudblond van Lóreal. Grijs staat eigenlijk best leuk, vooral nu er nog steeds wat goudblond inzit. Is het verstandig om nu coupe sóleil te doen met goudblonde verf (met een muts met gaatjes)? Dat staat volgens mij wat vrolijker, want het wordt natuurlijk steeds grijzer! Ik heb kort haar! Ik ben benieuwd naar een advies.

Edwin
Ivonne van Es
Door

Ivonne van Es

op 04 Jun 2011

Vanaf mijn 26ste ben ik al helemaal grijs/wit. Wel meer dan 20 jaar heb ik het geverfd, waardoor op een gegeven momnet de korsten op mijn hoofd stonden. Ben 5 jaar gestopt met verven, dus weer helemaal wit. Wilde toch weer kleur want ik kan nog tot mijn dood toe grijs/wit zijn nu . Ben nu 54 jaar en heb nu halflang dik krullend haar. Wil het nog langer laten groeien. Mijn kapper kleurt mijn haar (100% witgrijs) nu met inoa (donkerblond 6 en een natuurtint). Ik ben tevreden over de kleur, al vind ik het nog steeds tussendoor aan de droge, pluizige kant. Gebruik nu allemaal kappersproducten via mijn kapper (shu uemura) en nu gaat het er beter uitzien. Alleen vind ik de producten peperduur, het gaat best wel snel op met langer haar en ik moet elke 4 weken verven. Nu ga ik binnenkort voor een aantal maanden naar het buitenland. Wat. U te doen? inoa verf is lastiger te mengen en heeft alleen grote flessen en zakken(activator). Zelf verven etc. Vind ik geen probleem, ben niet onhandig, knip man en kinderen ook al jaren. Kan ik niet overstappen naar een andere kleurmethode, die wat makkelijker mee te nemen zou zijn maar die wel natuurlijk dekt etc. Misschien hebben ze inoa ook wel in Spanje, waar ik naar toe ga, maar ik heb het locaal daar nog niet gevonden. Mijn kapper geeft geen duidelijk advies., ja dat dit de beste verf is voor mij haar, misschien zijn ze bang dat ik voortaan zelf alles ga doen terwijl ik nu elke 4 weken kom. Zelf doen is waarschijnlijk goedkoper, maar het blijft ook een uitje en verwennerij, dus als ik terug kom ga ik toch weer regelmatig naar de kapper. Ook wil ik er wat meer model (laagjes) in geknipt hebben, want. behalve puntjes en dood haar wegknippen, durf ik dat daar niet zo goed aan. Ze knippen altijd veel te veel af, te kort, terwijl ik het juist langer wil laten groeien, zo schiet het niet op, of op een lengte, zodat het veel te wijd gaat staan door de dikte van het haar.Kunt U mij hierin adviseren? Met vriendelijke groet Ivonne van EsKunt U mij adviseren

Edwin
Door

Edwin

op 07 Jun 2011

Bedankt voor je reactie. Ik heb een uitgebreid advies voor je op mijn blog gezet zodat anderen er ook mischien iets aan hebben. De hartelijke groeten Edwin Minnee

José
Door

José

op 02 Sep 2023

Hoi Edwin Ook ik zou heel graag het e- book ontvangen over het Haar Kleuren Ook zou ik graag van je weten of ik grijs haar dat slecht pakt , beter met 6% of 9% waterstofperoxide kan verven Alvast bedankt Hartelijke groeten José

Reactie plaatsen