Hoe zorg ik voor pluis vrije mooie krullen?
05 juli 2012 
in Divers

Hoe zorg ik voor pluis vrije mooie krullen?

Ik kreeg een tijd geleden een vraag van Gerarda over haar krullende haar. Ik wil je graag nog meer over krullend en pluisvrij haar vertellen.

Krullen knippen

Natuurlijke krullen blijven altijd een hoofdstuk apart in de kapperswereld.
Veel kappers kunnen er niet goed mee omgaan. Knippen het gewoon volgens de regels die ze ooit geleerd hebben en letten niet op de natuurlijke valling waardoor het haar niet lekker zit voor soms veel te kort is ( vooral de voorkant).

Ons team knipt daarom met een speciale krullen techniek. Dus altijd op valling en houdt rekening met de natuurlijke inplant die het haar volgt waardoor het altijd lekker zit. En met de juiste verzorging blijft het haar dan ook echt mooi zitten.

Krullen lijden een eigen leven.

Maar zelfs als het goed geknipt is lijkt het of  natuurlijke krullen een eigen  leven lijden. De ene dag heb je inderdaad meer of minder krul dan de andere dag. het lijkt wel of ze een eigen wil hebben. Tja… hoe dat komt?

Ik denk persoonlijk dat de grootste boosdoener vocht is. Vooral de luchtvochtigheid ( waterdeeltjes in de lucht)   Met een hogere luchtvochtigheid heb je vaak meer krullen dan met droge lucht.

Mooi haar in de mist

Vaak zie je mensen met natuurlijke krul  vluchten voor vocht.  Net op het moment dat je de boodschappen uit de auto haalt gaat het miezer regenen ( dat is de vaak de ergste soort). Net zit je haar leuk :gaat het misten.

Bij sommigen  gaat het haar juist lekkerder zitten . Bijvoorbeeld mijn jongste zoon heeft een beetje krul en met mist of miezer regen gaat het juist heel mooi krullen. Terwijl iemand met veel krullen er dan juist de pluis  in schiet.

Hoe komt het dat krullen gaan pluizen?

Pluis in krullend haar heeft verschillende oorzaken.

 • Siliconen is het haar
 • beschadigde punten
 • Gebruik van Wax
 • Verkeerde verzorging
 • Pech dat je zo geboren bent
 • Plukken uit elkaar kammen

Siliconen

Veel mensen hebben  door de moderne haarverzorging veel te veel siliconen in hun haar. Siliconen  zit als een dikke laag om het haar het werkt als een vet het, stoot water af (denk maar aan je tentdoek waterafstotend maken). terwijl je juist vocht in je haar nodig hebt om het soepel te laten zitten. De luchtvochtig heid krijgt oorlog met de siliconen en met als gevolg… pluis.

Beschadigde punten

Wanneer je punten  beschadigd zijn. Dan is de schubbelaag zo erg uit elkaar dat ze niet meer mooi over elkaar heen vallen. De inhoud van je haar staat bloot aan invloeden van buitenaf . Het droogt uit en je verliest belangrijke stoffen die het haar gezond houden. Gevolg….  pluis

Wax

Van wax lijkt je haar minder te pluizen. Maar helaas de wax ( is vet, kijk bij siliconen) plakt  gewoon de haren aan elkaar maar droogt juist je haar verder uit waardoor het op de lange termijn nog meer gaat pluizen.

Verkeerde verzorging

In ons koude kikker landje hebben veel mensen het bekende melkboeren hondehaar. Dit is in algemeen haar wat keratine te kort komt ( meer dan 45% van de nederlandse dames vind haar haar te slap en te weinig volume) De shampoo en haarcosmetica is voornamelijk gebaseerd op dat type haar . Totaal ongeschikt voor krul haar dus… pluis.

Pech

Sommige mensen hebben nu eenmaal pech dat het haar pluizig en beschadigd  de hoofdhuid uitkomt . Helaas, daar is niet veel aan te doen. Je kan evt. Ontkroezen, relaxen of keratine behandeling bv CHi enviro.( 4 maanden gladder haar, het blijft wel krullen)

Kammen

Krullend haar nooit kammen wanneer je haar al droog is alleen voor of na het wassen met een goede borstel borstelen. Wanneer je het haar kamt gaan de punten uit elkaar en wijzen niet meer naar een richting gevolg… pluis.

De oplossing voor mooie pluis vrije krullen

 • Goede verzorging ( kijk naar Hoe krijg ik meer mooie (natuurlijke) krullen. )
 • Knip regelmatig de punten ( wel bij een kapper die alleen de puntjes knipt en niet gelijk 5 cm eraf haald).
 • De L’anza Ultiem herstelkuur behandeling en thuis de l’anzalijn voor gekruld haar gebruiken (oke.. ik ben l’anza fan).
 • Gebruik geen vetten zoals wax.
 • Voorzichtig met meganische belasting ( geen scherpe kanjes op de kam of borstel)
 • Geen te hete krul/ steiltang gebruiken ( de CHItang is mijn favoriet die droogt het haar niet of nauwelijks uit).
 • Altijd een conditioner en een  serum gebruiken.
 • NOOIT!  Je haarkammen als het al droog is.
 • Plak de punten aan elkaar met een sterke lak of gel ( je krijgt dan wel een hele harde krullen).
 • Draai ouderwetse oma rollers in (je weet wel die metalen). Je kunt dan gewoon je haar borstelen en kammen je punten blijven altijd mooi in de juiste richting.
 • Gebruik een diffuser! Laat het haar langzaam drogen zonder te veel te bewegen.

Het belangrijkste wat je moet doen: Zorg er voor dat de uiteinde van je krul naar een richting gaat. Hou de punten dus bij elkaar . Wijzen de uiteinde verschillende richtingen op ziet dat er uit als pluis!

Veel succes!

Edwin,.

Over de schrijver
mellisa
Door

mellisa

op 15 Nov 2012

Hallo ik heb stijl haar maar als ik het Wil kammen als mijn haar droog is Dat dan ook niet goed of zo xxxx groetjes Meliissa Ps schrijf iets terug

Tom
Door

Tom

op 12 Dec 2012

Ik zou de Smoothing Cream van Keratherapy adviseren/proberen Edwin. Dit product wordt geactiveerd door de föhn en zorgt voor tijdelijk een vergelijkbaar resultaat als dat van een keratinebehandeling! Pluisvrij en makkelijk handelbaar haar na één föhnbeurt, iets dat veel tijd scheelt!

Hoe kom ik van statisch haar af? - Haar Geheimen
Door

Hoe kom ik van statisch haar af? - Haar Geheimen

op 22 Jan 2013

[...] van biosilk of L’ anza silkserum  geeft ook vaak een goed [...]

fatma
Door

fatma

op 12 Aug 2013

Heeii k ben fatmagul. En mijn haren pluizen heel snel ik doe trouwens mouse op van lidl. En na dat ik die mouse op heb gedaan pluist mijn haren erg veel. Heeft u iets of een opmerking voor mijn haren noch bedanktt PS:IK KAM MIJN HAREN NOOIT DROOG.

Edwin
Door

Edwin

op 02 Sep 2013

Hoi Fatma investeer in je zelf geeft eens meer geld uit aan een goede haarverzorging ga naar een black hair salon bij je in de buurt en laat je uitvoerig voorlichten wat je het beste met jou haar kan gebruiken. professionele producten zijn een stuk duurder dan van de super markt maar je doet er veel langer mee omdat het zeer geconcentreerd is. je hebt dus maar een klein beetje nodig en je haar voelt vaak veel beter Een ander optie ga naar een l'anza kapper voor een herstel kuur behandeling en kijk en vraag wat je het beste met jouw haar kan doen.groetjes Edwin

elize
Door

elize

op 01 Mar 2014

hallo ik heb krullend haar en kam het ook NOOIT droog. Ik heb er wel last van dat aan de onderkant mijn krullen meer volume hebben als aan de bovenkant, en ik een soort piramide vorm haar heb. hoe kan ik zorgen dat mijn krullen aan de boven kant meer volume krijgen xxx groetjes elize

Edwin
Door

Edwin

op 01 Mar 2014

Hoi elize,laat je eerst knippen door een kapper die krullen begrijpt en wat aan de vorm kan doen. Gebruik een professionele shampoo en conditioner en een stevige mousse boven op het haar en een zachte curlcream ( liefst iets verzwarend) onderop . evt spuit je een beetje lak bovenop wanneer je haar half droog is en dan met een zacht blazende diffuser extra volume maken op de boven zijkant van je hoofd ( de plek waar het haar smaller wordt, niet de boven kant) spuit een beetje lak tussen het haar alleen op de boven zijkant dus en je zal zien dat het haar minder piramide vorm krijgt. Succes Edwin

Laura
Door

Laura

op 10 Mar 2014

Ik heb van nature een slag in mijn haar wat vrij snel pluist. Verder is mijn haar fijn van structuur (maar wel veel haar) en bijna altijd droog. Ik heb het halflang in laagjes en volume van mezelf. Het kost mij door de pluis best veel moeite mijn haar in mijn model te brengen en te houden (vnl door weersinvloeden). Als ik teveel stylingproducten gebruik wordt het te zwaar/slap. Ik gebruik daarnaast regelmatig een stijltang (CHI) maar op een lage temp (130 graden) en alleen voor enkele plukken bovenop. Verder is mijn haar wat beschadigd (paar plukjes) door ontkleuren/blonderen.Ik vraag mij af welke verzorgingslijn van l'anza ik nu het beste kan proberen en welke stylingproducten een goede aanvulling hierop zijn (mousse, olie?)...Bedankt!

Edwin
Door

Edwin

op 12 Mar 2014

Hoi Laura ga naar een l'anza kapper bij jou in de buurt en laat een ultieme herstel kuur doen ( in onze salon voor lezers Haargeheimen gratis, woon je in de buurt van Katwijk bel 0714015102 voor een afspraak ) de kapper kan dan precies zien wat je nodig hebt, het is moeilijk te bepalen of je haar keratine te kort komt of juist vocht. met een rektest tijdens de behandeling kan de kapper zien welke stoffen je te kort komt. dit voorkomt een hoop ergernis wanneer je de verkeerde producten kiest. dat is toch zonde. succes, Edwin

Laura
Door

Laura

op 14 Mar 2014

Bedankt voor uw reactie! Ik ben naar een salon gegaan en ze zeggen dat mijn haar vnl vocht tekort komt maar dat het tevens sterker gemaakt moet worden om het gezonder te krijgen. (Test op nat haar: het rekt wel iets uit (+/- 25%) maar veert niet goed terug en breekt vervolgens).Ik ben momenteel producten aan het vergelijken van Lanza en CHI. Over Kerastase heb ik ook goede geluiden gehoord. Aangezien er zoveel lijnen en producten zijn, zie ik door de bomen het bos niet meer. M.b.t. CHI twijfel ik tussen CHI infra en CHI Keratin en m.b.t. L'anza zou ik het niet weten.. Ik heb dus droog en pluizig/golvend haar dat tevens wat beschadigd is (vnl door chemische invloeden: kleuren/warmte-tools). Ik hoop dat u advies kunt geven over een goede verzorgingslijn. Daarnaast vraag ik me af of ik olie (als finishing touch/voor extra glans) kan gebruiken voor mijn haar of dat dit mijn haar uiteindelijk uit zal drogen.Laatste vraag: bent u bekend met de kleurconditioners van CHI? (CHI Organics Tone & Shine ). Ik was nog benieuwd hoeveel wasbeurten deze ongeveer meegaat op poreus haar.Nogmaals bedankt!

Hannah
Door

Hannah

op 19 Apr 2014

Ik heb pijpekrullen maar hoe kan ik voorkomen om niet elke dag te douchen en wat voor producten zou ik moeten gebruiken voor mijn haar (ik moet elke dag fietsen dus door de wind gaat heel snel pluizen) heeft u een oplossing voor mij> Groetjes hannah

Edwin
Door

Edwin

op 30 Apr 2014

Hoi Hannah,de mooiste oplossing is L'anza ( ok ik ben natuurlijk wel een super lanza fan) Het probleem met l'anza is dat ze voor elk probleem en voor elk haar type een specifieke oplossing hebben. Dus ik kan wel zeggen die wax van L'anza is super maar het is heel goed mogelijk dat die wax voor jou zelfs averechts werkt. De oplossing is: Ga naar een erkende L'anza kapper en vraag naar de ultieme herstelkuur behandeling ( vaak gratis, zeker voor haargeheimlezers bij ons in de salon)vraag hierbij een uitgebreid advies gesprek wat en welke combinatie voor jou het beste werkt. In onze salon geven we standaard een maand niet goed geldterug garantie zodat je geen enkel risico loopt met verkeerde producten te komen zitten. Maar wel dat je zeker weet dat je de beste combinatie van l'anza hebt die er voor jouw mogelijk is zodat je door wewer en wind kunt fietens zonder bang te zijn dat je haar verkeerd gaat zitten.groeten, Edwin

Souhaila
Door

Souhaila

op 22 Oct 2015

Hoi,Ik ben Souhaila en ik heb van mezelf krullen. Ik heb het vroeger vaak gestijld en nu verzorg ik mijn haar veel beter, mijn krullen zien er al veel beter uit, maar ze zijn nog steeds heel droog. De bovenkant van mijn haar is het droogst en daar zijn de krullen het meest beschadigd, dat gedeelte krult niet echt mooi nu. Weet u misschien hoe ik de bovenkant van mijn haar weer mooi krullend kan krijgen en mijn haar minder droog wordt?Groeten, Souhaila

Edwin
Door

Edwin

op 04 Nov 2015

Hoi Souhalia, Probeer een de herstelkuur behandeling bij een l'anza kapper. Geeft dat al meer krul gebruik dan de lanza lijn om de krul mooi te houden. het haar wordt dan ook vanzelf minder droog. succes, Edwin

Amina
Door

Amina

op 23 Dec 2015

Hoi,Ik ben Amina en ik heb van mezelf krullen. Ik kamde altijd als mijn haar best wel droog was, nooit geweten dat dat niet goed voor mijn haar was maar nu heb ik een soort van probleem , Als ik net uit douche kom zijn mijn krullen erg mooi ,glad en geen een pluisje te bekennen maar zodra het begint te drogen krijg ik boven aan me hoofd allemaal pluizige krullen. , Ik heb veel dingen geprobeerd, maar door het echt Té pluizig was kon ik bijna nooit met los naar buiten , omdat dat juist mijn jaar nog pluiziger maakt. Ik heb dus bijna altijd een vlecht of Een knot in, wat ik niet erg mooi vind.Mijn moeder verteld laatst ook dat ik vroeger mooi krullen had zonder pluis, Ik weet niet of het komt dat mijn haar pluizig is doordat ik bijna altijd mijn jaar droog kamde.Weet u misschien hoe ik mijn haar gewoon weer mooi krullig word?

Edwin
Door

Edwin

op 30 Dec 2015

Hoi Amina, Ga naar een l'anza kapper voor de ultieme herstel kuur en laat je voorlichten wat je het beste kan doen, woon je in de buurt van Katwijk? Deze maand hebben we gratis ultieme herstelkuur behandeling in onze salon. bel 0714015102 onder vermelding van "haargeheimen"

Marieke
Door

Marieke

op 19 May 2016

Hoe moet je dan kn de ochtend je haar doen???? Als je het niet mag kammen ik vind dat ontzettend lastig want ik kan moeilijk met coupe slaap naar mijn werk...

Edwin
Door

Edwin

op 20 May 2016

Hoi Marieke, Wanneer je moet kammen omdat je haar alle kanten opstaat gebruik dan een krullen kam dat is een kam waarde tanden heeeeel ver uit elkaar staan. gaat het haar dan nog raar staan maak het dan iets vochtig met een plantenspuit of met natte handen en daarna evt een beetje serum of cream. maar je moet zorgen dat de punten bij elkaar blijven en niet alle kanten opstaan. lukt het met je handen dan gebruik dn geen kam maar doe het en beetje voorzichtig. succes, Edwin

Reactie plaatsen