Hoe kun je het best zelf je uitgroei blonderen?
02 oktober 2012 
in Divers

Hoe kun je het best zelf je uitgroei blonderen?

haarverven, blonderen , gele gloedHier is een uitgebreid antwoord op een vraag over blonderen van Claudia:

Hoi, ik wil mijn haar zelf blonderen. De uitgroei. Welk product moet ik gebruiken? Moet ik zelf ontkleuring aanschaffen om asblond te krijgen? En daarbij de verf? Moet ik daarna nog de semi permante kleur gebruiken om de kleur helder te maken en minder geel? Wat zijn de hoeveelheden die ik moet gebruiken om te mengen? Kan ik de benodigde producten in de winkel kopen? Of zijn er groothandels zonder KvK nr. waar ik  kan de producten kan aanschaffen? Mvg, Claudia 

Het is moeilijk van een afstand te bepalen wat je het beste kunt doen en welk product je moet gebruiken. Ik zal hier proberen uit te leggen wat je het beste kunt doen.

Waar moet je rekening mee houden?

Er zijn verschillende manieren hoe je het best je uitgroei bij kan werken of blonderen. Er zijn wel een paar dingen belangrijk waar je rekening mee moet houden:

  • Je natuurkleur (donker of licht)
  • Je kleurtype (warm of koel)
  • Poreusiteit van het haar (gesloten schubben of staan je schubben al iets open)
  • Gevoeligheid hoofdhuid. Hoeveel kan je verdragen zonder dat je hoofdhuid gaat irriteren?
  • De kleur van de lengtes en punten
  • Kleurwens (welke kleur wil je krijgen?)
  • Het merk  haarverf of blondeer en met welk % activator:  6%,9% of 12%?

Is je haar kleurhoogte 3 of kleurhoogte 8? Dat maakt een behoorlijk verschil. Haarverf kan in het algemeen niet lichter dan 3-4 tinten kleuren. Dit betekent dat je het haar met kleurhoogte 3 bv. beter eerst kan blonderen met een blondeerpoeder. Kleurhoogte 8 kun je gemakkelijker kleuren.

Kleurtype

Ben je een warm type? Dan is de kleur al snel blond genoeg zonder dat het haar een oranje of gele gloed krijgt. Ben je daarintegen een koel type? Dan houd je haar bijna altijd een gele (lelijke) gloed die moeilijk weg te krijgen is.

Poreusiteit

Heb je een erg gesloten haarstructuur? Dan komt de haarverf moeilijker in je haar, waardoor de kleur ook minder makkelijk en minder mooi pakt.

Hoofdhuid gevoeligheid

Heb je een erg gevoelige hoofdhuid? Dan kun je vaak niet lang genoeg de verf op je hoofd laten zitten (met blonderen is de inwerktijd langer en ook belangrijker dan bv. met een rode of kopere haarkleur). Let ook op allergie. Kleuren kan gevaarlijk zijn! Doe altijd een allergie test voor je met een ander merk verf gaat kleuren.

Kleur in de lengte en punten

Wanneer je je uitgroei verft, moet je er natuurlijk wel voor zorgen dat je uitgroei ongeveer het zelfde eruit komt te zien als de rest van je haar. Dus wanneer je haar door de zon extra blond geworden is, moet  je goed rekening houden met de kleur die je kiest voor de uitgroei. Wanneer de gele gloed in de aanzet gecorrigeerd moet worden, en je komt daarbij over de punten die niet geel zijn, kan de kleur weleens een blauwe, groene, of grauwe gloed krijgen.

Kleurwens

Tja… Wat wil je voor kleur? Natuurlijk blond? superlichtblond? Asblond? Goudblond? Spierwit geblondeerd? Er zijn zoveel mogelijkheden. En het eind resultaat wordt bepaald door de bovenstaande factoren.

Haarverf

Er zijn zoveel verschillende merken verf dat het moeilijk kiezen is. Thuiskleur pakje, Professionele verf, Semikleuring, Natuulijke verf, verf met of zonder ammonia. Allemaal verschillende soorten met verschillende resultaten en werkwijzen. Blonderen is, ook al is het alleen een uitgroei, niet zo eenvoudig als het in eerste instantie lijkt. Ik wil je dan ook een vrij algemeen advies geven wat je het beste kan gebruiken. Lees goed de gebruiksaanwijzing.

Ik ga er van uit dat je een koel type bent met een kleurhoogt van 6-8 (ben je donkerder, dan kun je het beter een kapper laten doen)

Kis verf

Ik ben zelf redelijk enthousiast over Kis verf voor thuisgebruik. Het is op kruidenbasis en niet zo aggresief als andere in die prijsklasse. Het geeft echt een geweldige dekking en is gemakkelijk in het gebruik. Menging is 1:1. Dus bv. 50ml 10A met 50ml 9% Oxycreme (dit is gemiddeld wel genoeg. Heb je tekort ? Maak je gewoon iets bij).

Mooie kleur

Een hele mooie basiskleurblond van KIS is de 10S of de 10SA. Wanneer je haar niet te donker is kun je die met een KIS 9% Oxicreme gebruiken (let op, geen ander merk gebruiken!). Houd een inwerktijd aan van minmaal 45 min. Het liefst een uur!  Pas na +/- 40 min. begint de astint te werken.

Gele gloed

Is de kleur nog te geel? Werk die dan weg met Igora Vibrance van Schwarzkopf. 9.1 Mengen met Schwarzkopf Igora Vibrance Developer 1,9%, 1:1. Dan 20 min. in laten werken. Let wel op! Alleen op de aanzet kleuren. De punten mogen niet grauw of blauw worden. Sluit je punten iets af met een leave-in conditioner. Want met het uitspoelen komt er ook product in de punten.

Waar te koop?

Er zijn verschillende kappers waar je de verf gewoon kan kopen. Er zijn ook verschillende groothandels die het niet zo nauw nemen. Via internet zijn er ook verschillende groothandels die “vergeten” om je kvk nummer te vragen. Dit moet je zelf maar even uitzoeken, want waar ik zelf bestel heb ik automatisch een kvk nr. Gewoon een kwestie van proberen. En niet te vergeten: Kijk op ook eens Marktplaats.

Succes met kleuren.

Wil je meer tips over haarkleuren?

Ik heb een E-book geschreven  “50 kleur tips die je nooit van je kapper hoort”.  Hier in staan verschillende tips  over haarverven zoals:  Je kleurhoogte bepalen, grijs haar kleuren, blond haar kleuren, zelf kleuren, verschillende bespaartips, verzorgtips enz.

Je krijgt dan ook regelmatig extra haar (kleur) tips toegezonden.Ontdek nu de “50 kleurentips” nu  helemaal gratis ! Vul het formulier in en klik op de onderstaande link en  en je krijgt direct toegang.

[optin]

Over de schrijver
claudia
Door

claudia

op 14 Oct 2012

hoi, ik willen jullie bedanken voor de uitleg hoe ik me haar moet verven en wat te gebruiken . echt super dank jullie wel. groetjes claudia lejeune

jose
Door

jose

op 29 Jun 2014

halloik verf mijn haar altijd bij de kapper . blondering platina blond ,maar ben een koel type en het word nooit zoals ik het graag wil . het is altijd veel te warm geel/oranje tint , en ben echt nog nooit helemaal blij van de kapper af gekomen (ben al bij meerder geweest). nu zou ik graag mijn haar zelf willen proberen te verven. met kis verf, dit gebruikt mijn kapper ook alleen ze zegt tegen mij altijd dat het er bij mijn haar altijd heel anders uitkomt dan op het voorbeeld en ik weet nu dus niet wat ik moet doen . mijn eigen haar kleur is een beetje donkerblond (peper en zout tintje) en ik wil van de blondering af, ik wil het graag in een mooie as tint echt heel koel.wel blond maar niet meer dat witte . welke verf kan ik hiervoor het beste gebruiken en is het nou schadelijker om de blonde verven 10sa? te gebruiken of een donkere tint . of is het alleen veel schadelijker als je echt blondering gebruikt. ik ben namelijk bang als ik het zo door blijf blonderen dat het allemaal af breekt. ik weet niet of je nog tips hebt om mijn haar weer echt gezond te krijgen . ik hoop op een reactieGroeten Jose

jose
Door

jose

op 29 Jun 2014

ohja dit was ik nog vergeten , hoe weet ik nou of ik de 3 ,6 , 9 oxycreme nodig heb ?mijn eigen kleur is lichtbruin donker blondgroetjes

Edwin
Door

Edwin

op 06 Oct 2014

Hoi Jose, sorry voor hele late antwoord, problemem met internet. Zelf doen en verwachten dat je een beter resultaat krijgt dan de kapper ( die al aangeeft dat het lastig is) is vragen om ellende. Wanneer weet je dat het haar de goede kleur heeft zodat je kan uitspoelen. wanneer het te oranje of geel is hoe kan je het corrigeren. hoe hou je de kwaliteit van je haar goed ?Maar vooruit hier is een mogelijke oplossing. 1 extra verzorging gebruik van Kis de keramax shampoo, haarmasker en conditioner ( of nog beter laat een L'anza herstel kuur doen bij een l'anza kapper) 2 zet de aanzet opmet kerablond met 6% spoelen wanneer de kleur hoogte goed is. Dan uitspoelen en haarmasker 5 min in werken. 3 met 10SA met evt een druppeltje blauw met 3% of DMI lotion 20 _ 30 min. inwerken. let op de kleur kan doorslaan naar een blauwe gloed of de kleur blijft met een gele gloed zitten wanneer de kerblond niet licht genoeg gedaan is. 4 Na wassen met Keramax shampoo extra goed verzorgen min 1 keer per week een haarmasker.advies ga naar en kleur expert die je haar echt goed kan kleuren vraag om garantie. succes , Edwin

Reactie plaatsen