Help mijn rode haar kleur verandert naar een koper haar kleur.
27 januari 2014 
in Divers

Help mijn rode haar kleur verandert naar een koper haar kleur.

Als kapper zie ik het regelmatig een mooie rode haarkleur verandert binnen een paar weken naar een vale koper haar kleur. Waarom gebeurd dit nu? En wat kan je ertegen doen?

Eerst een video met een leuke metamorfose van koper rood naar mahonie rood en hoe dat blijft mooi zitten. Het geheim van vaal oranje gloed naar briljant diep mahonie haarkleur die ook nog lang mooi blijft  

5 factoren die rood vervagen.

 1. Verkeerde verzorging agressieve shampoos en verstevigingen kunnen er voor zorgen dat de rood pigmenten worden vernielt.
 2. Agressieve haar verf:  door grote hoeveel heden agressieve stoffen zoals ammonia raakt het haar zo erg beschadigd dat het de rode pigmenten niet meer vast kan houden.
 3. Zon: Niet goed beschermen geeft de zon alle kans om de rode pigmenten te minimaliseren.
 4. Te vaak kleuren: het haar is zo vaak in aanraking gekomen met de agressieve stoffen in de verf dat de schubben niet meer  helemaal dicht gaan of soms zelfs voor de helft zijn verdwenen de rode pigmenten ‘vallen’ eruit.
 5. Geblondeerd haar :  Door het blonderen zijn de keratine deeltjes in je haar opgelost en het rode pigmenten hebben te weinig keratine om aan te binden.
 6.  Zwembad water: Bescherm je haar extra wanneer je veel zwemt want het chloor  laat het rode pigment verdwijnen als sneeuw voor de zon

Maar waarom wordt het haar dan oranje?

Doordat oranje pigment sterker is dan  rood pigment ( denk maar met blonderen rood gaat er sneller uit dan oranje) verdwijnen de rode pigmenten en de oranje pigmenten blijven langer hangen . Gaat dat proces door zal zelfs oranje verdwijnen en blijven de gele pigmenten hangen.

Hoe krijg je een mooie volle rode haarkleur en de koper haarkleur uit je haar?

 1. Gebruik een professionele extra rode  zachte haar verf het  liefst zonder ammonia.
 2. gebruik een laag percentage activator (3%)
 3. Geef het haar extra mengtint rood en violet
 4. Gebruik wanneer het haar eenmaal rood is om de punten en lengten  op te frissen het liefst een semipermanente  rode haarkleuring.
 5. Gebruik een goede (kappers) shampoo en verzorging
 6. gebruik een met rood pigment verrijkte shampoo of conditioner. bv tressa watercolors

Wil je meer tips over haarkleuren?

Ik heb een E-book geschreven  “50 kleur tips die je nooit van je kapper hoort”.  Hier in staan verschillende tips  over haarverven zoals:  Je kleurhoogte bepalen, grijs haar kleuren, blond haar kleuren, zelf kleuren, verschillende bespaartips, verzorgtips enz.

Je krijgt dan ook regelmatig extra haar (kleur) tips toegezonden.

Ontdek nu de “50 kleurentips” nu  helemaal gratis ! Vul het formulier in en klik op de onderstaande link en  en je krijgt direct toegang.

Ontdek de Gratis Kappergeheimen!

Gratis e-book Haargeheimen

 

  Meer kleur tips?

 

Over de schrijver
selina
Door

selina

op 13 Jul 2014

ik zou een osmose shampoo van loreal kopen ,deze houd je kleur mooi en levendig . een rode haarkleur loopt altijd snel terug helaas . je kunt deze bij de kappersgroothandel halen of online bestellen of in een kapsalon waar ze deze shamppo verkopen . succes toevoeging Edwin Je hebt bij de groot handel ook tressa watercolors voor rood haar kan je ook proberen.

Reactie plaatsen