zilvershampoo tegen oranje en gele gloed in het haar
22 mei 2013 
in Divers

zilvershampoo tegen oranje en gele gloed in het haar

Er komen veel vragen over gele en oranje gloed in het haar en of je dat met zilvershampoo kunt verwijderen. Belangrijk is daarbij waardoor die gele en oranjegloed onstaat. Is de kleur niet volledig ingewerkt of  is het haar zo blond dat het kleur van de omgeving opneemt? Hier een vraag van Claudia.

Hallo Edwin,

Allereerst mijn complimenten voor alle informatie hierboven.
Ik heb ook een vraag (of 2):-)
Normaal heb ik lichtbruin haar. Vroeger gebruikte ik Eugen perma nr. 100 (verkrijgbaar in Belgie/Frankrijk) om mijn haar blond te krijgen. Ik hoefde het dan nooit eerst te ontkleuren maar had gelijk de juiste mooie kleur. Inmiddels heb ik er een paar highlights in gedaan en ben een beetje gelig met klein beetje oranje. Kan ik er gewoon zilvershampoo doorheen doen om dit te verwijderen? En weet je een goed merk, verkrijgbaar in de drogisterijen die ik als vervanging kan krijgen (ipv de Eugen Perma, 100 die niet meer verkrijgbaar is) om t.z.t. mijn uitgroei weer blond te maken? B.v.d. voor je reactie en nog een fijne dag toegewenst.

Hoi Claudia,

Zilvershampoo is waarschijnlijk niet sterk genoeg om de gele / oranje gloed uit je haar te krijgen.

Andere oplossing

De verf heeft   jou haar niet volledig kunnen blonderen en dat veroorzaakt de gele oranje gloed . Haar wat oranje of een gele gloed heeft doordat de verf niet volledig gewerkt heeft dat is bijna niet weg te krijgen met zilvershampoo of spoeling.
Daar moeten grovere oplossingen voor komen. Nog een keer kleuren, extra highlights en of een semikleuring met een lichte AS blond.

Welke shampoo?

Wil je het toch proberen? Kijk dan naar L’anza Healing ColorCare Silver Brighting Shampoo.
Let wel op dit is de sterkste Zilvershampoo van het universum.
Je loopt gevaar dat de rest van je haar een paars / blauwe gloed krijgt.
Meng het evt. met gewone shampoo om de Blauw/paarse  gloed te voorkomen.

Een andere goede shampoo is de Tressa Water Colors Violet . Deze is iets minder sterk maar geeft ook een super verzorging.

Schwarkopf Boncure zilver color shampoo is ook lekker maar geeft dus ook weer iets minder dekking dan Tressa en l’anza . Dit is de professionele versie van de zilvershampoo van Schwarzkopf en werkt dubbel zo goed als de supermarkt versie. De supermarktversie droogt je haar teveel uit en heeft te weinig effectief pigment waardoor het haar ook een enge kleur krijgt.

Een betere oplossing:

Kleur de aanzet evt. met  veel dunne blondeerplukjes .
Gebruik dan een semikleuring van Schwarzkopf Vibrance 9.1 alleen op de gele en oranje plekken net zo vaak dat het weg is. Dit veroorzaakt nauwelijks schade zodat je het veel vaker kunt gebruiken dan verf.

 Regels uit Brussel

Een mooie kleur om de Euge perma 100 te vervangen is er niet echt meer .
Door de nieuwe regels uit Brussel kunnen ze eigenlijk geen mooie blond kleur meer maken.

Professionele haarverf

Ga voor een professionele versie. Tegenwoordig zo te bestellen op internet of te koop in sommige groothandels.
Mijn favoriet is de Kis 10S met 9% activator 45 min inwerken. Blijft er nog teveel geel / oranje in? Ga dan voor een inwerktijd van 60 min of zelfs 70 min (dan evt. met 6% activator, die wordt minder blond maar ook minder geel mits de inwerktijd lang genoeg is).

Succes,
Edwin.

P.S.

Wil je meer tips over haarkleuren?

Ik heb een E-book geschreven  “50 kleur tips die je nooit van je kapper hoort”.  Hier in staan verschillende tips  over haarverven zoals:  Je kleurhoogte bepalen, grijs haar kleuren, blond haar kleuren, zelf kleuren, verschillende bespaartips, verzorgtips enz.

Je krijgt dan ook regelmatig extra haar (kleur) tips toegezonden.

Ontdek nu de “50 kleurentips” nu  helemaal gratis ! Vul het formulier in en klik op de onderstaande link en  en je krijgt direct toegang.

[optin]

Over de schrijver
wwe
Door

wwe

op 13 Aug 2013

Goldwell soft Color 10V werkt super goed op geelblond haar voor een mooie as-zilverkleur veel geprobeerd maar deze werkt heel goed !!

jenna
Door

jenna

op 13 Sep 2013

Dramaaaaa ! Ik heb mn haar vandaag geverft, maar de voorkant is mmooi blond geworden en de rest een orange gloed , weet iemannd hoe dit eruit kan ?gr x

Edwin
Door

Edwin

op 17 Sep 2013

Hoi jenna, Ga naar een goede kapper om dit op te laten knappen. Wil je het zelf doen kleur de oranje gedeelte met een blondeer met een activator percentage van hooguit 6% laat dit minimaal 30 min inwerken (wanneer de kwaliteit nog goed is van je haar) zet daarna een as tint bv 8.1 van Kis met 3% activator Kom niet aan de al blonde gedeeltes geen blondeer en geen 8.1 anders kunnen die groen of blauw doorslaan.

Dorien
Door

Dorien

op 18 Jan 2021

Hoi! Ik lees aandachtig het bovenstaande, heb zelf een lelijke kleur overgehouden na 3 x verven en 1 x ontkleuren in 4 dagen tijd. Inmiddels 2 maanden verder is mn haar (dat ik normaal met 9.1 van L’Oréal met succes kleur) is nu eindelijk wat beter aan t worden, iets lichter, maar nog wel een gloed oranje. Ik zie nu dat jouw advies voor de drie zilver shampoos uit 2013 dateren, zou je deze nog steeds adviseren of heb je inmiddels een vernieuwd advies?

Reactie plaatsen