Vraag van een haargeheimen bezoeker over grijs haar kleuren.
06 juni 2011 
in Divers

Vraag van een haargeheimen bezoeker over grijs haar kleuren.

Ik kreeg een reactie op mijn artikel over grijs haar kleurenvan  Ivonne.
Ik wil hier graag reageren op haar kleur probleem en droog haar.

Hier is haar reactie en vraag:

Vanaf mijn 26ste ben ik al helemaal grijs/wit. Wel meer dan 20 jaar heb ik het geverfd, waardoor op een gegeven momnet de korsten op mijn hoofd stonden. Ben 5 jaar gestopt met verven, dus weer helemaal wit. Wilde toch weer kleur want ik kan nog tot mijn dood toe grijs/wit zijn nu . Ben nu 54 jaar en heb nu halflang dik krullend haar. Wil het nog langer laten groeien.
Mijn kapper kleurt mijn haar (100% witgrijs) nu met inoa (donkerblond 6 en een natuurtint).
Ik ben tevreden over de kleur, al vind ik het nog steeds tussendoor aan de droge, pluizige kant. Gebruik nu allemaal kappersproducten via mijn kapper (shu uemura) en nu gaat het er beter uitzien.
Alleen vind ik de producten peperduur, het gaat best wel snel op met langer haar en ik moet elke 4 weken verven.
Nu ga ik binnenkort voor een aantal maanden naar het buitenland. Wat. U te doen?
inoa verf is lastiger te mengen en heeft alleen grote flessen en zakken(activator).
Zelf vervenetc. Vind ik geen probleem, ben niet onhandig, knip man en kinderen ook al jaren.
Kan ik niet overstappen naar een andere kleurmethode, die wat makkelijker mee te nemen zou zijn maar die welnatuurlijk dekt etc.
Misschien hebben ze inoa ook welin Spanje, waar ik naar toe ga, maar ik heb hetlocaal daar nog niet gevonden. Mijn kapper geeft geen duidelijk advies., ja dat dit de beste verf is voor mij haar, misschien zijn ze bang dat ik voortaan zelf alles ga doen terwijl ik nu elke 4 weken kom. Zelf doen is waarschijnlijk goedkoper, maar het blijft ook een uitje en verwennerij, dus als ik terug kom ga ik toch weer regelmatig naar de kapper.
Ook wil ik er wat meer model (laagjes) in geknipt hebben, want. behalve puntjes en dood haar wegknippen, durf ik dat daar niet zo goed aan. Ze knippen altijd veel te veel af, te kort, terwijl ik het juist langer wil laten groeien, zo schiet het niet op, of op een lengte, zodat het veel te wijd gaat staan door de dikte van het haar.

Kunt U mij hierin adviseren?
Met vriendelijke groet Ivonne

Beste Ivonne,

Ik wil je graag eerst adviseren over je haarverzorging.

De producten van shu uemura die je gebruikt zijn inderdaad aan de prijzige kant. Het is dan ook zo ver ik weet een goed product. Hoogstwaarschijnlijk  gebruik je er veel teveel van. Professionele producten zijn veel  ge-concentreerder dan gewone shampoos, kuren enz.

Wanneer je je haar wast was het dan 2 keer per wasbeurt. Gebruik met de eerste keer wassen zo weinig mogelijk shampoo dat het nog niet schuimt. Probeer dan de tweede keer hoeveel shampoo je nodig hebt om het te laten schuimen. Waarschijnlijk is dat minimaal de helft minder dan dat je normaal gebruikt.

De shampoo bestaat voor slechts 20% water en 80% actief product.  Supermarkt shampoos vaak andersom minimaal 80% (goedkoop)water en zouten ( om het dikker te maken). Zorg dat je haar goed nat is!

Verdeel de shampoo eerst goed over je handen voordat je het in je haar verdeelt. Zorg dat je de kuurproducten ook goed over je handen verdeelt en dan eerst opbrengt op de plaatsen waar je het meest nodig hebt dus in de punten en de droge middengedeeltes.

Wil je minder voor de naam betalen zijn er ook goedkopere goede alternatieven:
CHI of Biosilk productenvan Farouk Systems, in het bijzonder desilktherapy, Biosilk Silk Hydrating Shampoo en conditioner
De Abba moisture lijn is ook fantastisch. Dit is een Veganistische Plantaardige lijn en eigenlijk veel te goedkoop voor de kwaliteit die het levert.
Persoonlijk de allerbeste vind ik de L’anza healing moisture lijn. Je haar voelt al in een behandeling fantastisch en het is voordelig in het gebruik. Wat wel belangrijk is dat dat er een goede diagnose wordt gemaakt zodat je precies de juiste producten krijgt. En het combineert niet met andere merken.

Je haarkleur

Alternatieven voor je haarkleuring is altijd moeilijk.
kleur 6 is een natuurtint dus waarschijnlijk mengt je kapper er een goud tint of een andere modetint door je verf.

 Maar met kleurhoogte 6 kan je de uitgroei al mooi bij werken.
Ben je een koeltype (blauwe ogen lichte huid) zou je een astint bij kunnen mengen.
Ben je een warmertype (Bruine ogen warme kleur huid) is een goudtint of iets koper tint mooi om er bij te mengen.

Dat je haar nog droog en pluizig voelt komt misschien van de ammonia(ammoniumhydroxide) die stiekem in de shampoo verwerkt zit die er nodig is met kleuren met INOA. (kijk ook naar mijn artikel, Ammonia of Ammoniak?).

Een goedkoop en een erg goed alternatief is de Haarverf van KIS .
Dit is een kleur op basis van verschillende kruiden en menselijke keratine en heeft een laag ammonia gehalte. Het is zacht voor je hoofdhuid.
Het dekt echt fantastisch (100% grijs dekking natuurtint al met een 3% activator), is gemakkelijk op te brengen en te mengen met verschillende tinten.
De tube bevat 100ml dus je kunt meerdere keren kleuren met een tube. De activator zit in een liter fles maar je kunt het zelf in een kleinere fles doen. Het goed verkrijgbaar op internet. Op deze site staat ook de gebruikaanwijzing.

Een moeilijker te verkrijgen kleuring is van CHI ionic haircolor deze is écht zonder ammonia.  Er zullen waarschijnlijk wel salons in Spanje mee werken.

In onze salon gebruiken we Ammoniafree Organic Colour Systems dit een prachtig kleur zonder Ammonia, Parabenen, Plastics, iritaties op de huid, stank  maar een langhoudbare kleur met gecertificeerde plantaardige ingrediënten en een super dekking.
De kleur houd je haar door en door gezond.  Helaas niet voor thuisgebruik.

Lagen knippen
Kapseladvies is via deze site heel moeilijk. Probeer een kapper te vinden die met je meedenkt, luistert en weet hoe je mooi lagen knipt die precies bij jou haartype en gezichtvorm passsen.

Ik hoop je een goed advies naar je zin hebt gekregen. In iedergeval ook bedankt voor je reactie en veel succes!
Heb je nog vragen? Reageer hier onder bij reactie Haargeheimen

P.S. Doordat je gereageerd hebt op mijn site (dat vind ik heel leuk) krijg je van mij een  L’anza ultieme herstel kuur behandeling met een CHi tang behandeling ( twv. € 49,95)  Zonder enige verplichting  helemaal gratis!

Bel 0714015102 voor een afspraak in onze salon in Katwijk aan zee. (vermeld je achternaam en haargeheimen ).

Over de schrijver
acai berry cleanse diet
Door

acai berry cleanse diet

op 03 Aug 2011

Thank you very much for that excellent article

crush the castle 3
Door

crush the castle 3

op 10 Oct 2011

I thought this was a very interesting post thanks for writing it!

kurs valut
Door

kurs valut

op 20 Oct 2011

There's a lot of info. I'll be back again.

Ivonne van Es
Door

Ivonne van Es

op 23 Feb 2012

Hallo EdwinAls geheugensteuntje heb ik elke keer weer je uitgebreide advies gelezen en zoveel mogelijk toegepast. Door inderdaad 2 x met kleinere beetjes geconcentreerdere producten het haar te wassen is mijn haar al een stuk zachter en minder droog en pluizig geworden. In Spanje heb ik toch nog een kapper kunnen vinden die ook met inoa kleuringen werkte en daar ben ik dus maar naar toegegaan en voor de veiligheid maar alles bij de oude kleuren gelaten. Zij behandelden het prima, prettiger dan hier in Nederland waar ik ga. Zij deden niet alleen de uitgroei maar trokken ook direct draden als een soort coupe soleil met de verf zodat ik niet alleen een steeds donker wordende kruin kreeg. Maar goed, nu terug in Nederland vraag ik me af of ik van Inoakleuring over kan stappen naar dat organic color system waarover je praat of kan dat helemaal niet zonder het misschien weer eerst helemaal te ontkleuren? Ook zo' n L' anza herstelkuur met chi-tang welke je aanbood lijkt mij wel wat. Ik zou dan ook graag wel een afspraak willen maken om eens naar Katwijk te komen en dan alles eens te bespreken dan wel te laten doen. Kleuring, verzorging, verzorgingsproducten en knippen ( wat nu nog steeds niet is gebeurd en echt moet gebeuren). Met hoeveel tijd moet ik dan rekening houden?Ik weet alleen niet of ik dan elke keer naar Katwijk moet voor kleurbehandeling ( niet voor thuisgebruik schreef je, is Inoa ook niet) of dat je me een kapper kan adviseren in mijn buurt die deze kleuring ook toepast. Want elke 4 weken moet ik wel de uitgroei laten doen. Verkoop je ook alle producten in je salon of via internet?In ieder geval is het tijd voor verandering en een goede aanpak tenslotte is goed verrzorgd haar toch je visitekaartje. Ik hoor graag van je zodat ik de afspraak kan gaan maken.Vriendelijke groet Ivonne

Reactie plaatsen