Vraag over Zilvershampoo

Een vraag van Henk over een gele gloed in je haar.

Mijn vrouw gebruikt de shampoo van GUHL Zilver&Vitaliteit Zilverwilg.
Kunt u deze ook aanbevelen?

Beste Henk,
ik ken niet de precieze bestanddelen van Guhl maar ik weet wel dat in een test enkele jaren geleden Guhl uiteindelijk aan de consumentenbond toegaf dat er geen aktieve bestanddelen in hun shampoo zit.
In hoeverre dit nu nog is weet in niet. Maar ik ben persoonlijk geen fan van supermarkt/drogist shampoo’s omdat er vaak te agressieve en niet werkzame ingredienten in zitten.

goedkoop

Guhl is in principe iets Meer  geconcentreerd dan Andrelon, Kruitvat shampoo, Garnier enz.
Maar de stoffen die ze gebruiken zijn zo goedkoop mogelijk (liefst zo veel mogelijk water).
Om dit te verhullen zit er vaak veel zout in de shampoo, wat de shampoo weer dikker maakt, maar wel je haar kan  uitdrogen en poreus maken( Het kan zelfs je punten iets oplossen). Waardoor ze zwaardere siliconen nodig hebben voor extra verzorging, maar ja  die veroorzaken  dat het haar weer sneller geel , mat en slap  kan worden.

professionele shampoo’s

Professionele shampoo’s bij de kapper( internet) zijn vaak voordeliger in gebruik,  werken meestal beter en laten je haar mooier zitten.

Artikel over zilvershampoo’s

In mijn artikel over Zilvershampoo laat ik zien wat de betere  shampoo’s zijn.
Ik vind het wel beter om de zilvershampoo regelmatig met een goede  (professionele) hydraterende shampoo  af te wisselen.

Bv. Moisture Kick van Bonacure, Keramoist van Kis, Healing moisture shampoo van L’anza, Nourishing Shampoo van Abba enz.

Glans

Een professionele shampoo maakt het haar minder poreus en geeft het haar een gezonde glans waardoor het vanzelf al minder snel geel wordt.

Psssst….. ‘Kappersgeheim’

” De makers van Guhl zijn dezelfde als Goldwell. Dit merk is vaak ook al veel beter van kwaliteit dan Guhl.”

Ik hoop dat je tevreden bent over dit antwoord.

Edwin Minnee

Wil je meer tips over haarkleuren?

Ik heb een E-book geschreven  “50 kleur tips die je nooit van je kapper hoort”.  Hier in staan verschillende tips  over haarverven zoals:  Je kleurhoogte bepalen, grijs haar kleuren, blond haar kleuren, zelf kleuren, verschillende bespaartips, verzorgtips enz.

Je krijgt dan ook regelmatig extra haar (kleur) tips toegezonden.Ontdek nu de “50 kleurentips” nu  helemaal gratis ! Vul het formulier in en klik op de onderstaande link en  en je krijgt direct toegang.

[optin]

Over de schrijver
Mirjam
Door

Mirjam

op 05 Feb 2018

Mijn haar is ontkleurd en daarna een masker erop gezet om het grijs te krijgen. Nu komen er telkens gele stukken terug in de nek buj de oren en bovenoo het hoifd. Ook zijn er stukken die door de shampoo van de kapper ( zilvershampoo) paars worden. Ik weet het niet meer hoe ik het aan moet pakken.

Mirjam
Door

Mirjam

op 05 Feb 2018

Mijn haar is ontkleurd en daarna een masker erop gezet om het grijs te krijgen. Nu komen er telkens gele stukken terug in de nek bij de oren en bovenop het hoofd. Ook zijn er stukken die door de shampoo van de kapper ( zilvershampoo) paars worden. Ik weet het niet meer hoe ik het aan moet pakken.

charliroos
Door

charliroos

op 26 Mar 2018

volgens mij is het beter om na de eerste keer blond, verfen een ruime dag te wachten voordat je opnieuw blond erover doet, en dan opnieuw te verfen, of 2 dagen, dat maakt verschil, echt hoor dan dat je het direct een 2-e of 3-e keer verft.En waarom als het na 2 of drie keer verfen niet lukt het advies naar een kapper te gaan welke BIJVOORBEELD lichte bruinspoeling kan ik er bijvoorbeeld overheen doen die na 1x wassen al goed vervaagt? Of wat doet een kapper dan, wat verschil zou maken, welke verf gebruikt zij, wat is het beste?Koop mijn spullen verf en benodigheden bij een kappers grootwinkel, maar wie heeft de gouden tip?Deed zelf wel eens een bruine tint over de gele blond, en die spoelde ik dan al na een paar minuten uit en had ik het gewenste resultaat!Wat is de beste verf die je dan over je gele blond kan doen?DANK IS GROOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOT

Ellen
Door

Ellen

op 20 Mar 2019

Krijg dat e book niet te pakken

Janneke
Door

Janneke

op 21 May 2021

Ik had een grijze “Corona”-uitgroei en mijn kapster blondeerde het geverfde deel van mijn middellange haar. Resultaat was heel erg geel. Hierop zette ze een 8.11 van Majirel. Na 1x wassen met Kérastase Chromatique kwam het gele weer door. Wat kan ik doen buiten nogmaals verven?

Reactie plaatsen