Vraag over hoe grijs haar kleuren. zonder helemaal te verven.
30 juni 2011 
in Divers

Vraag over hoe grijs haar kleuren. zonder helemaal te verven.

Riet een bezoeker van Haargeheimen had een vraag wat ze met haar grijze haar moest doen.

Hallo,

Mijn haar is al aardig grijs. Ik heb het vanaf november 2010 niet meer geverfd. Ik verfde het met de kleur goudblond van Lóreal. Grijs staat eigenlijk best leuk, vooral nu er nog steeds wat goudblond inzit. Is het verstandig om nu coupe sóleil te doen met goudblonde verf (met een muts met gaatjes)? Dat staat volgens mij wat vrolijker, want het wordt natuurlijk steeds grijzer! Ik heb kort haar!
Ik ben benieuwd naar een advies.

Beste Riet bedank voor je reactie.

“Zeker te weten, grijs haar kan heel mooi zijn maar als je een tintje goud er in kan doen ziet je haar er gelijk een stuk levendiger en vrolijker uit en staat gelijk een stuk jeugdiger”.

Ik zou weer een kleurtje in je haar doen als je maar zorgt dat er grijze haren zichtbaar blijven, de kleur niet overheerst en geen uitgroei veroorzaakt.


Je haar heeft nu een behoorlijke uitgroei maar de combinatie van grijs met goudblond is meestal best wel mooi. Als het goudblond er uit gaat word je haarkleur inderdaad wel een beetje saai.

Hoe kan je een mooie haarkleur maken zonder je haar weer helemaal te kleuren of te blonderen en toch een leuke goudblond/grijs combinatie maken?

coupe soleil

Je kunt inderdaad een coupesoleil doen met een muts met gaatjes maar er zijn ook andere eenvoudige technieken.

kam plukjes

je neemt een kam met wat brede tanden waar de verf goed tussen ‘plakt’ .
Met een soepele beweging breng je de verfemulsie in een keer op het haar en zo maak je verschillende plukjes verdeeld over het hele haar.
Deze methode geeft een leuk effect. Je ziet nog best veel grijs haar en het veroorzaakt een kleur die hier en daar een beetje uitloopt. De kleur geeft nauwelijks uitgroei.

kam met kwast plukjes

Je neemt een zelfde kam en samen met een kwast breng je de kleur heel ‘dunnetjes’ op een rommelige manier bijna overal in je haar.
Deze methode geeft een meer dekkend geheel waar ook nog steeds grijs haar door heen komt omdat de dunne laag haarverf het haar niet geheel dekt.
Deze manier van kleuren geeft ook nauwelijks uitgroei.

Folieplukjes

Je pakt met een puntkam verschillende plukjes zet er een een strook folie achter en kwast de verfemulsie op de plukjes . Vouw de folie dubbel en maak een volgende pluk.
Met deze methode blijf je ‘plukjes’ zien, dekleur mengt zich niet over de rest van het haar zoals zoals de vorige manieren. Deze techniek geeft ook nauwelijks uitgroei.

Welke kleur goudblond?

Als je grijs en goudblond bij elkaar ziet dan verdwijnt er een beetje van de warm goude gloed, Met een intensievere goudkleur krijg je meestal een mooier effect.
als het met de goudblond die je nu in je haar hebt lukt is het prima . Word  je haar dan toch nog te dof?
Misschien kun je dan beter een andere kleur uitkiezen bv licht koper blond.

Ik ben zelf niet zo’n fan van pakjesverf. Je kunt beter een professionele verf kopen. Een goed alternatief is ook een semi permanente haarkleuring. Deze dekt niet voor de 100% en verdwijnt geleidelijk uit je haar.
Een kleur die ik persoonlijk mooi vind in grijs haar is de 8GI van KIS met 3 % activator.
Deze kleur dekt niet voor 100%. Maar geeft een mooie goude gloed in grijs haar.

Ik hoop dat je dit een goed advies vond. Veel succes met je haar.

laat me aub. weten wat je gedaan hebt en hoe het bevallen is.

groetjes Edwin Minnee.
Haargeheimen

Over de schrijver
Riet van Dijk
Door

Riet van Dijk

op 22 Jul 2011

Beste Edwin,Bedankt voor je adviezen. Ik heb coupe sóleil gedaan met de "muts'. Maar er is inderdaad niet zoveel te zien. Het is een goed idee om de koperkleur eens te proberen. voor iets meer nuanceverschil.Hartelijke groeten en bedankt!

Reactie plaatsen