Vervolg op tiener dood door haarverf
05 januari 2012 
in Divers

Vervolg op tiener dood door haarverf

“Zo de kerstdagen zij weer voorbij dus weer tijd voor mijn blog op haargeheimen” .

Ik wil graag een reactie geven op mijn blog over Tabatha McCourt een Engels meisje die overleden is aan een reactie op haar verf.

Welke verf moet ik kiezen ?

Ik kreeg van Riet een vraag welke verf dan wel veilig is (bij de Drogist/Supermarkt).

Ik ben op onderzoek gegaan heb verschillende leveranciers gebeld en elke verpakking gekeken bij de drogist.

Thuis kleuren

Bij de drogist kwam ik er achter dat 90 % van alle thuiskleuringen L’oreal, Kasting, Living colors, Poly color, Exelence, enz.  alleen nog maar gebruik maken van  de veel gevaarlijkere stof toluenediamine(PTD) .

De enige die geen PTD’s bevatte was Kruitvatverf maar die dekt vaak niet voor 100% grijs haar en bevat ander agressieve stoffen.

( veilige) Professionele kleuren

Van de professionele verven  maken  Schwarzkopf, l’oreal L’anza, Wella, Kis, Ego color,  in meer of minder mate gebruik van  en combinatie PPD’s met de gevaarlijkere PTD’s.

De enige kleuren die ik zover ik heb kunnen onderzoeken die geen PTD’s gebruiken zijn:

  • Organic Colors System ( die gebruik ik ook in onze salon)
  • CHI Color van Farouk ( soms via internet verkrijgbaar)
  • Fuente
  • En voor de Consument: Tints of Nature. Verkrijgbaar via internet of natuurwinkels en sommige drogisterijen

Zonder ammonia 

Al deze kleuren zijn ook zonder ammonia en een stuk milder dan gewone kleuren en bevatten veel minder pigment (Organic Color Systems slechts 0,6%). Maar geven een veel grotere dekkinggraad (100% grijsdekking)

Gewone kleuren hebben extra veel pigment nodig omdat het haar helemaal wijd open komt te staan. Met uitspoelen  verdwijnt 3/4 deel van het pigment gelijk uit het haar.

Door onze wijze regeringleiders in Brussel is besloten dat er nu nog maar 4% pigment in verf mag zitten.Dat is voor ammonia houdende verf te veel te weinig om een mooie kleur te maken.  Vandaar de fabrikanten de veel gevaarlijkere PTD’ zijn gaan gebruiken om de kleur toch goed dekkend te krijgen. Met alle gevaren vandien, maar ja het de EG keurt het voorlopig nog goed.

 

Over de schrijver
Diana Hoogenraad
Door

Diana Hoogenraad

op 06 Mar 2012

Hallo Edwin, ik vind u site interessant, ik ben van mening dat je eigen haarkleur het beste bij je past. Als je haar maar glanst, dan reflecteert het licht. Die er vanzelf kleur aangeeft. Haarverf is goed voor de economie. Gezonde voeding is nodig voor een goede haardos. Haar houd van de schaar. Grijs is prachtig! Wit is ook magnifiek. Peper en zout, is goud. Acceptatie om wat je kleur ook is; daarmee toon je karakter, zelfvertrouwen. Voor wie zou je het verven? voor een ander kan je het beter niet doen, want het is nooit goed. Je loopt niet de hele dag met een spiegel boven je hoofd. Peer haar glijd als satijn door je handen. De kapper denkt aan zijn omzet.

Edwin
Door

Edwin

op 06 Mar 2012

Tja, wanneer je zo denkt kun je ook zeggen dat we allemaal maar naakt door het leven moeten gaan. Ik ben wel met je eens dat haar gezond moet zijn. Alleen gezond haar is mooi haar! Maar je kunt met een mooie gezonde ´geverfde´kleur je ook lekker voelen en er stralend uitzien, niet voor niets zijn er ook honderden verschillende kapsels. Je kunt er door een grote of kleinere verandering van je uiterlijk er beter uitzien voor je zelf of voor een ander. En daardoor kun je je ook positiever en gelukkiger voelen. Laat je beste kenmerken nog mooier uitkomen. Bedankt voor je reactie.

Diana Hoogenraad
Door

Diana Hoogenraad

op 06 Mar 2012

taalfout peer moet puur

A
Door

A

op 16 Dec 2012

Beste Edwin, Met veel intresse heb ik de site gelezen. Ik wil nu van Garnier Stralend blond verf 9.03 overstappen naar Tints of Nature. Zou de kleur 9D dan een goede keuze zijn? Ik wil alleen mijn uitgroei doen (grijs en blond eigen kleur),wordt het dan niet groen? En de producten van L'Anza met name het serum dat op de site genoemd wordt bevat dat siliconen? Zijn L'Anza shampoo's zonder siliconen? Heel erg bedankt en alvast fijne feestdagen.

Edwin
Door

Edwin

op 05 Jan 2013

Tints of Nature geeft in het algemeen hele mooie kleuren ( ik kon alleen geen 9D op de kleuren kaart vinden) De kleur komt wel redelijk overheen met 9.03.Waarschijnlijk mooier! Groen wordt het zeker niet want Tints of Nature bevat geen recicornol ( dit is een agressieve stof die de nijging geeft om een groene gloed te maken) de goudtint wordt gemaakt van uit rode en gele pigmenten en niet van uit groen zoals sommige kleuren van Lóreal en schwarzkopf. Silicone De producten van L'anza bevatten in principe geen silicone die niet in water oplosbaar zijn. L'anza bevat wel en paar neefjes en nichtjes van silicone bv. dimethicone peg-8 een stof je die je haar mooi glad krijgt maar in contact met water direct uit je haar spoelt. Wanneer je de serum in je handen voelt Lijkt het heel vet. Maar binnen een paar minuten wordt de serum helemaal opgenomen en voel je er niets meer van (behalve dat je zachtere handen hebt) Je haar blijft daar door zacht glanzend en soepel. Zonder je haar te verzwaren!

Reactie plaatsen