Mijn haar kleur vervaagd heel snel! Ondanks ammoniavrije haarverf van Redken. Wat kan ik doen?
06 oktober 2014 
in Divers

Mijn haar kleur vervaagd heel snel! Ondanks ammoniavrije haarverf van Redken. Wat kan ik doen?

Bijna iedereen die  haar haar verfd merkt dat de haarkleur vaak snel vervaagd. Soms zelfs ook met ammoniavrij haarverf zoals  van redken. Wat kan je doen om te zorgen dat je haar niet zo snel vervaagd. Hoe zorg je voor een natuurlijke haar kleur die blijft.

Een vraag van een haargeheimen lezer die last heeft van een snel vervaagde kleur.  Ondanks dat ze wel een professionele kleuring  (  amoniavrij) heeft.

Vervagen kleur zonder ammonia

 

Beste Edwin,

Ik ben 64 , blond met rossige gloed, krullen, voor 70% grijze uitgroei, maar niet helemaal egaal. Mijn kapper werkt met Redken zonder amonia, wel met waterstofperoxide.

Ik heb de volgende kleuren laten zetten: uitgroei 20CC 7NNW + 20CC 8GR +6%
Punten: 35CC 8GR + 5 CC 7 NNW +3%
Plukjes blondeer om en om 1/2 3% + 1/2 6%
Dit heb ik nu 2 x gedaan. Kleur was perfect, maar al bij 1x wassen vervaagt het enorm.
Ik gebruik alles van Redken, maskers leave in conditioner, serum.pet op in de zon , ook nog.
Mijn haar is zo poreus, dat geen kleur houdt. Soms was ik het met conditioner, omdat het te droog is.
Wat kan ik hier nog aan doen om de kleur beter te behouden?
Yvonne

Poreus haar

Hoi Ybon,

Je hebt dat is duidelijk erg poreus haar. Het probleem van Redken zonder ammonia is dat er ammonia vervangers in zitten. de PH waarde is dan  nog steeds veel te hoog en de schubben gaan waarschijnlijk wijd open staan waardoor de kleur moeilijk hecht die je haar in jou geval je haar  dus extra poreus wordt. Vraag aan je kapster of ze je haar wil testen of het vocht te kort komt of keratine te kort. Dit om zeker te zijn dat je de goede shampoo en conditioner gebruikt.

 

aanzet kleuren

Een oplossing zou kunnen zijn om voortaan de aanzet te kleuren met wat je gewent bent. De lengte alleen nog maar met een semipermanente kleuring die echt zonder ammonia is. Dit kan je haar een beetje doen vollopen zo dat de kleur niet meer zo snel verdwijnt. door de plukjes om de keer over te slaan geef je het har ook extra rust zodat de kleur vaster in het haar kan komen zitten

verschil amonia vrij  en ammoniavrij Organic Color Systems

Even een klein uitleg wat het verschil is tussen ammonia vrij Redken en ammoniavrije Organic color systems.

Om de kleurdeeltjes in het haar te krijgen gebruikt Redken ammonia vervangers die het haar net als ammonia ( maar dan langzamer) een zeer hoge PH waarde geven die de schubben open kan zetten om de kleurdeeltjes binnen te krijgen. De pH waarde is dan zo hoog dat de schubben practisch niet meer dicht gaan en voorbij het punt komt dat het haar nog zijn normale elasticiteit kan behouden en voorgoed beschadigd . Tijdens het uitspoelen  verdwijnt daardoor soms  meer dan 80% van de kleurdeeltjes uit het haar.

Chemische stoffen

Er zijn dan verschillende chemische stoffen nodig om de kleur in het haar te houden die het haar ook weer poreuzer maken. Wanneer de schubben niet dicht gemaakt worden ( doordat de PH waarde van de conditioner niet laag genoeg is was je er met de eerste wasbeurt er gelijk weer een lading kleurdeeltjes uit het haar en de kleur vervaagd dan heel snel.

 95% natuurlijk

Organic Color System is 95% natuurlijk en werkt  met een PH verhoger gemaakt uit kokosnoot om te zorgen dat het haar net genoeg open gaat om de kleurdeeltjes in het haar te laten trekken. De Ph waarde staat constant onder controle en wordt nooit te hoog  dat het  over het punt  heen gaat waar het haar zijn elasticiteit verliest en kan beschadigen. De kleurdeeltjes gaan zich tijdens de inwerktijd ontwikkelen en worden vele malen groter. Zo groot dat ze niet meer door de openingen waardoor ze binnen gekomen zijn weer naar buiten kunnen.

Laagste percentage PPD’s

Met uitspoelen verdwijnen er dan ook  nauwelijks kleurdeeltjes uit het haar . Daardoor gebruikt Organic Color Systems slechts 0,2 tot max 0,6% PPD’s en 0% PTD’s ( stoffen waar sommige mensen allergisch op kunnen reageren) en ander chemisch stoffen.

Natuurlijke elasticiteit

Het haar behoud zijn elasticiteit en veerkracht direct na de kleuring voelt je haar ook lekker zacht (doordat de schubben niet wijd open zijn gegaan) en de kleur blijft vele malen langer mooi dan met een gewone kleur en geeft een 100% grijsdekking zonder uit te drogen.

Wil je meer tips over haarkleuren?

Ik heb een E-book geschreven  “50 kleur tips die je nooit van je kapper hoort”.  Hier in staan verschillende tips  over haarverven zoals:  Je kleurhoogte bepalen, grijs haar kleuren, blond haar kleuren, zelf kleuren, verschillende bespaartips, verzorgtips enz.

Je krijgt dan ook regelmatig extra haar (kleur) tips toegezonden.

Ontdek nu de “50 kleurentips” nu  helemaal gratis ! Vul het formulier in en klik op de onderstaande link en  en je krijgt direct toegang.

Ontdek de Gratis Kappergeheimen!

Gratis e-book Haargeheimen
Over de schrijver
L
Door

L

op 18 Nov 2014

Ik ben benieuwd wat u vindt vd verzorgingsproducten van KIS. U bent enthousiast over de kleuringen maar ben nog niks op de website tegengekomen over de shampoo/conditioner/masker etc. Volgens KIS gebruiken zij in hun producten ook moleculen die in het haar passen net zoals bij L Anza..

Edwin
Door

Edwin

op 18 Nov 2014

Hoi Leonie, Wanneer je goed leest zie je ook regelmatig Kis verzorging voorbijkomen. Vooral de Kera Max lijn. Het mooie van de Kis lijn is dat het gemakkelijk meekan komen met de ( veel) duurdere Amerikaanse merken zoals Sebastian, KMS, Matrix enz. Maar dan waanzinnig goedkoop. Ze zouden het moeten verbieden zo goedkoop. Maar de kwaliteit is fantastisch. En inderdaad een van de weinige merken die haar proteïnen gebruikt inplaats van tarwe proteïne enz. Het past perfect bij de Kis kleuringen en zorgt er voor dat de kleur ook langer goed blijft. Nieuwtje! Het merk Kis gaat Nederland veroveren. Let maar op je ziet het steeds meer op tv. bv. bij Utopia de komende de tijd komt er een groot Kis offensief. Steeds meer kappers gaan het ook gebruiken alleen al door de prijs en de vele mogelijk heden die het merk al heeft. Groeten, Edwin

L
Door

L

op 19 Nov 2014

OK bedankt! En hoe is de keramoist lijn? Mijn haar komt vnl vocht tekort (gevoelig krulhaar) en sommige uiteinden keratine tekort (nav rektest). Mijn haar is momenteel wat beschadigd door kleuren en weersinvloeden. Welke producten van kis kan ik dan het beste gebruiken? Komt kis qua werking overigens in de buurt van lanza? En wat is het verschil tussen kis en kerastase? Momenteel gebruik ik nog producten van kerastase.

Leonie
Door

Leonie

op 20 Nov 2014

OK bedankt! En hoe is de keramoist lijn? Mijn haar komt vnl vocht tekort (gevoelig krulhaar) en sommige uiteinden keratine tekort (nav rektest). Mijn haar is momenteel wat beschadigd door kleuren en weersinvloeden. Welke producten van kis kan ik dan het beste gebruiken? qua werking overigens in de buurt van lanza? En wat is het verschil tussen kis en kerastase? Momenteel gebruik ik nog producten van kerastase.

loopbaanbegeleiding
Door

loopbaanbegeleiding

op 02 May 2015

Als loopbaanbegeleider bij Ucare www.ucare,be is het erg belangrijk om er verzorgd en netjes uit te zien. Iedere keer nadat ik mijn haar had geverfd vervaagde het al vrij snel. Dankzij jullie tips lukt het me nu wel. Super bedankt voor de tips! Vriendelijke groet, Annabel Bah

lau
Door

lau

op 23 Oct 2015

Hallo, Stel als je natuurlijk haar (bruin) met een semi kleuring (natuurtint) kleurt die gelijk of iets donkerder is dan je eigen haarkleur, kan je haar dan door het wassen geleidelijk warmer gaan ogen doordat de kleurpigmenten langzaam uitgewassen worden? (ivm het werk v/d waterstofperoxide tijdens de kleurbehandeling). De kleur is na de kleurbehandeling overigens goed maar het gaat dus om het teruglopen v/d kleur en of de waterstofperoxide in dit geval het haar dus iets gelift kan hebben. Of ligt dit aan het percentage dat je gebruikt? Zo ja, vanaf welk percentage loop je dit risico? En maakt het dan uit of je een astint gebruikt of gewoon een natuurtint? Aangezien de kleurdeeltjes v/d askleuring er dan natuurlijk ook langzaam uitgewassen worden. Alvast bedankt!

Edwin
Door

Edwin

op 04 Nov 2015

Hoi Lau, hoe hoger het percentage H2O2 hoe meer warm pigment uiteindelijk zichtbaar wordt. Bij een semikeuring is het percentage tussen de 1,5% en 4%( zie je al meer) en geeft dus minder warme gloed, wel kans op vollopen van de kleur( kleur wordt steeds donkerder per keer dat je je haar kleurt). met een as kleuring duurt het ook langer voor er warme gloed waarneembaar wordt ( er zit nautuurlijk ook minder warm pigment is een as kleur). verf met 3% weinig effect met 6% wordt het haar al vaak iets opgelicht en met 9% weet je haast zeker dat er een warme gloed ontstaat. 12 % gebruik is zelfs (bijna) nooit. groeten , Edwin

Reactie plaatsen