Veilig je haar kleuren zonder ammonia met Organic Color zonder jeuk of pijn ondanks overgevoeligheid voor haarverf.
27 juni 2014 
in Divers

Veilig je haar kleuren zonder ammonia met Organic Color zonder jeuk of pijn ondanks overgevoeligheid voor haarverf.

Laatst was er een model in onze salon die behoorlijk overgevoelig was voor haarverf. Ze was noodgedwongen gestopt met kleuren omdat het haar begon uitgevallen en kreeg last van een jeukende en bijtende pijnlijke hoofdhuid. Zo erg dat ze het haar maar helemaal grijs had laten worden.

Youtube video

Op youtube staat een korte video met de metamorfose  met Organic Color Systems klik op http://youtu.be/czGagdQY3lE of kijk op youtube kanaalEdwin Minnee.

Pijn en jeuk?

Ze heeft door haar dochter overlaten halen om een kleur behandeling in onze salon te laten doen. Tijdens de behandeling bereide ze zich angstig voor op een pijnlijke en jeukende hoofdhuid. Maar…. er gebeurde helemaal niets! Ze kreeg een prachtige glanzende kleur het eindresultaat vond ze geweldig. Haar haar voelde ook heerlijk zacht en toch stevig.

Verschil

Waardoor komt toch zo’n verschil in kleuren met verf van Organic Color Systems en normale haarverf? De ingredienten zijn al verschillend vergeleken met de agressieve chemische ingredienten in normale haarverf en de gecertificeerde organische producten in Organic Color.

Ammonia

Als basis gebruiken normale haarverven ammonia om de schubben wijd open te zetten zodat de kleurdeeltjes in het haar kunnen komen. De ammonia geeft vaak een heftige reactie op de hoofdhuid.( vergelijk maar met schoonmaak ammonia op je handen) de ammonia dampen kunnen op je ogen slaan en kunnen je een verstikkend gevoel geven met in ademen.

PH waarde

Je hoofdhuid voelt zich op zijn best met een PH waarde van 5,25 je hebt dan een beschermende huidzuurmantel die je huid beschermt.Door de ammonia ontvet de hoofdhuid drastisch en vliegt de PH waarde omhoog naar ongezonde waarde. Niet voor niets wordt geadviseerd om haarverf in ongewassen haar te doen. Zou je het eerst wassen zijn  alle natuurlijke vetten reeds verdwenen en is de hoofdhuid praktisch onbeschermd tegen de agressieve stoffen in de verf.

Na de verf behandeling moet met een conditioner weer het haar ende  hoofdhuid naar een PH waarde van 5,25 gebracht worden.

Bacterien en schimmels

Vaak lukt dit niet! De PH blijft te hoog, je haar droogt uit doordat de schubben open blijven staan en de hoofdhuid wordt een paradijs voor schimmels en bacterien die een feestje kunnen organiseren. Met als gevolg meer kans op iritatie en pijn of jeuk. Zeker bij een volgende behandeling wanneer er tussen het kleuren do0r een shampoo met een te hoge pH waarde gebruikt wordt ( de suppermarktshampoos,andrelon, head & shoulders, palmolive enz)

De hoofdhuid krijgt nauwelijks de kans om te herstellen en het wordt per keer erger!

Organic Color Systems

Door de ammoniavrije haarverf van Organic Color Systems blijft de PH waarde altijd binnen de perkenvan gezond haar en hoofdhuid de schubben worden nooit zo ver opengegerukt dat ze niet meer in de oorspronkelijke vorm weer kunnen terug komen. Je krijgt geen schadelijke stoffen,schadelijke gassen in je longen en ogen en je huidzuurmantel blijft onbeschadigd en je voelt dus praktisch niets van jeuk of irritatie op de hoofdhuid.

De hoofdhuid wordt juist verzacht met organische producten van de aloe vera, smeerwortelen de kokos die de hoofdhuid nog extra te verzachten.Je eindigd met een mooie lang blijvende kleur met een gezonde hoofdhuid

kapper

Organic Color Systems is alleen verkrijgbaar als behandeling bijde kapper. belangrijk is dat de kapper een goede dyagnose stelt om de juiste recept kleur samen te stellen. Zodat je een kleur kunt verwachten die precies bij jou past.

Ontdek de Gratis Kappergeheimen!

Gratis e-book Haargeheimen
Over de schrijver
annemarie
Door

annemarie

op 28 Sep 2015

Hallo,Ik ben annemarie ik heb donkerbruin haar en ik wil graag mijn haren blonderen.Ik ben allergisch voor amoniak en gevoelige huid. Nu zag ik dat kruidvat een ontkleuring heeft zonder ammoniak.Of kunt mij nog wat tips geven?Graag hoor ik van u Groet annemarie

Edwin
Door

Edwin

op 30 Sep 2015

Hoi Annemarie, kijk uit want sommige fabrikanten maken hun eigen waarheid. er is een verschil tussen ammonia en ammoniak. ammonia wordt gebruikt om de schubben van het haar te openen zodat de kleur in het haar kan trekken. Maar ammoniak dat gebruiken ze op de ijsbaan om een mooie ijsvloer te kunnen maken en is tevens de vieze lucht van paarde pies . Je hebt ammoniak niet nodig voor haar kleur maar mensen weten het verschil niet dus zegt de fabrikant de haarkleuring is zonder ammoniak en hopen er op dat de klant het niet door heeft. VB Inoa: mijn vrienden van lóreal vermelden dat het zonder ammoniak is maar er zit wel ammonia in de kleur toevoeging in de vorm van ammoniumhydroxide. Zonder ammoniak hoeft net zonder ammonia te zijn. doe voor de zekerheid een allergie test voor je je hele haar gaat kleuren. Beter: Zoek een kapper die werkt met Farouk of Organic Color Systems. Dan weet je zeker dat je haar wordt gekleurd zonder ammonia. succes Edwin

Marianne
Door

Marianne

op 28 Dec 2015

Mijn haar is inmiddels 2 keer gedaan door kapster met highlights M'n haar achter is lichter dan de pony en zijkanten kan ik hier zelf een verf van goud blond overheen doen Mijn kleur was donker mahonie gr Marianne

Thea Lemmens
Door

Thea Lemmens

op 24 Apr 2019

Hallo Edwin,Ik ben op ziek naar een OCS kapper in de regio Limburg. Heb je een adres/ adressen voor mij? Bij voorbaat bedankt!

Yanette
Door

Yanette

op 28 Jun 2020

Hallo Edwin , Ik verf mijn haar al ongv 10 jaar, ik wil dat niet meer, mijn uitgroei is mooi wit, maar het duurt te lang en ziet onverzorgd uit om het zo te laten groeien, kort is ook voor mij geen optie, is er een manier om de rest van mijn haar te ontkleuren zonder het te beschadigen? M.V.G. Yanette

Helma
Door

Helma

op 16 Dec 2020

Hallo Edwin, Ik verf mijn haren(uitgroei) met L'Orèal Suprême 01. Mijn eigen haar klaar is Middelblond/donkerblond met grijzen haren. De natuurlijk haar kleur heeft de overhand ten opzichte van mijn grijze haren;-) ik wil nu iets donkerder. Maar wil geen warme gloed. In heb van L'Oreal Exellence 8.1 een proefje gemaakt op blond haar van nu de 01. Dat viel voor mij nog iets te donker uit. De 7 was helemaal erg donker met een rode gloed.De keur 8.1 vond ik wel mooi. Nu zou ik willen weten. Kan ik een 9 met een 8.1 mengen? Ook proefje van gedaan die kleur vond ik veel goed. En graag wil ik weten als ik de kis haarverf 8B of 9B of samen zit daar meer warmte in dan in een as tint dus een m tint. En kan ik dit met minder doen dan 3% Ik weet dat het veel vragen zijn maar wil het toch graag weten voordat ik op mijn haar aan breng en er spijt van krijg. Groetjes Helma

Reactie plaatsen