Van Oranje haar naar een mooie matte kleur met highlights zonder gele gloed.

Gemma had zelf snel een kleurtje in haar haar gedaan. Gevolg: Droog, stug, dof haar en als extraatje,  een  diepe oranje gloed. Hoe kan je daar weer een mooie matte haarkleur van maken? Een voorbeeld uit de praktijk in mijn salon.

Gemma is niet oranje door te intensief oplichten maar gewoon door een verkeerde kleur voor haar kleurtype, want dan moet het haar op een andere manier gecorrigeerd worden. Met highlights maskeer je de verschillende tinten die ontstaan door de correctie van de oranje en gele pigmenten.

 

Kleuren analyse

Het team van haarverzorging Minnee begint aan de oplossing. Eerst wordt er een kleuranalyse gedaan om te zien welke kleur perfect bij Gemma past.

Daarna wordt er een uitgebreide schoonmaakkuur gedaan waarbij de ingrediënten die niet in het haar thuis horen, zoals: Siliconen fruitzuren bamboe extracten en ander cosmetische lagen, helemaal uit het haar verwijderd worden.

 

Rek test

Het haar voelt na de schoonmaakkuur gelijk al een stuk zachter en gladder. Met een rek test wordt dan bepaald welke stoffen het haar van Gemma  nodig heeft om mooi gezond, glanzend en soepel te worden. Met de ultieme herstelkuur van l’anza worden die stoffen diep in het haar toegevoegd. 

Doordat de haar eigen stoffen diep in het haar komen blijft de kleur ook veel beter zitten.

Knippen

Met knippen wordt het haar in losse lagen geknipt. Aan de zijkant krijgt het kapsel een 2e basis met getwiste plukken waardoor de kaaklijn van Gemma beter uitkomt. En het haar gemakkelijk achter het oor blijft hangen wanneer ze het zelf wil stylen of fohnen.

Van de lengte wordt een flink stuk gesnoeid  waardoor het precies op de schouder naar buiten blijft staan.

 Kleurcorrectie ( zonder ammonia)

Dan begint de kleur correctie. De oranje gloed in het haar krijgt een matte donkerblonde kleur van Organic Color Systems met extra astinten toegevoegd. Er wordt zoveel groen en blauw pigment toegevoegd dat de kleur samen met de rode,oranje en gele pigmenten in het haar een lichtbruine kleur wordt.  Zodat er een natuurlijke basis ontstaat ( deze kleur is weleens waar ietwat aan de saaie kant maar de oranje gloed is geheel verdwenen).

  • Te weinig groen en blauwpigtment : De kleur blijft oranje.
  • Te veel groen en blauw : De kleur wordt grauw ( groen)

Folie plukken

Om er ook een mooie levendige kleur van te maken krijgt Gemma met een speciale folie techniek hele mooie lichtere plukken in het haar ( zonder ammonia natuurlijk en zonder uitgedroogd haar of een oranje of gele gloed ). Met normale blondeer gaat dit veel moeilijker om dat er al snel weer een gele gloed ontstaat

 

Finish

Met de L’anza Healing styling cream in combinatie Healing keratine Oil wordt het haar glad en speels gestyltd  met  föhn  en de CHI steil tang. Met lak worden de plukjes iets gefixeerd zodat ze uitelkaar blijven.

Wil je meer tips over haarkleuren?

Ik heb een E-book geschreven  “50 kleur tips die je nooit van je kapper hoort”.  Hier in staan verschillende tips  over haarverven zoals:  Je kleurhoogte bepalen, grijs haar kleuren, blond haar kleuren, zelf kleuren, verschillende bespaartips, verzorgtips enz.

Je krijgt dan ook regelmatig extra haar (kleur) tips toegezonden.

Ontdek nu de “50 kleurentips” nu  helemaal gratis ! Vul het formulier in en klik op de onderstaande link en  en je krijgt direct toegang.

[optin]