De acht belangrijkste oorzaken waardoor je haar niet langer kan groeien.

Een vraag over lang haar  hoe kan je zorgen dat je haar langer wordt? door Janine

Beste edwin,

ik heb haar net iets over mijn schouders, en het is erg fijn en ik heb snel gespleten punten. ik bezoek de kapper zo om de twee maanden, om de puntjes beetje bij te knippen, maar het rare is, mijn haar is al na 2 weken na het bezoek van de kapper erg beschadigd, ik gebruik geen foïn, stojltang enc, en ik gebruik shampoo voor beschadigd haar, en conditioner. mijn punten zijn erg snel heel doorzichtig, terwijl het boven wel vol is, mijn voeding is goed, en slik voldoende vitaminen, wat kan ik er aan doen, om mijn haar lang te laten groeien, en wat voller, en minder gespleten haar punten, want eigenlijk knippen ze gewoon af, wat in die maanden is gegroeid, heb je misschien wat tips om mijn haarprobleem flink te helpen?

Hoi Janine
Het klinkt als of je haar langzaam oplost.
Vaak is dat door het zout in de goedkopere shampoo’s de boosdoener. Maar er kan meer loos zijn.

De 8 belangrijkste oorzaken  die er voor zorgen dat je haar niet langer kan groeien.

  • Verkeerde verzorging Goedkope shampoo heeft vaak een te hoge ph waarde en bevat te veel zout. Het haar lost elke keer een beetje op.
  • Je haar  heeft een korte groei cyclus. Met een cyclus van 3-4 jaar wordt je haar nooit zolang dan met een cyclus van 7 Jaar.
  • Te lang wachten met knippen. gepleten punten scheuren dan door en er moet meer af  geknipt dan er gegroeid is.
  • Mechanische belasting. Door het gebruik van tangen , hete fohns, harde borstels , scherpe kammen, schuren langs de schouders gaat het haar  bij de punten soms sneller kapot dan het aan groeit.
  • Chemische belasting. Permanenten,veelvuldig kleuren of gecombineerd. Vooral agressieve ( thuis)haarverf en blonderen gaat ten koste van keratine ( het haar lost bij elke keer kleuren een beetje op).
  • Geen goed onderhoud. Om je haar gezond te houden is het belangrijk het vochtbalans en je keratine gehalte optimaal te houden . Gebruik regelmatig een goed haarmasker en altijd  een conditioner na het wassen.  
  • Geen goede bescherming . Gebruik goede styling producten die je haar beschermen tegen zon, hitte, hete tangen enz. er zijn veel serums op de markt die de punten en de rest van het haar goed beschermen soms wel tot 200 graden celcius.  
  • Ongezonde levensstijl.  Door verkeerde voeding en stress kunnen tekorten ontstaan. Het haar merkt dat als eerste( de cellen van het haar zijn de snelste delende cellen van je lichaam). Zorg dus voor een afwisselend voeding patroon en leef gezond. hoe gezonder je lichaa m de sterker is je haar .                

Hoe kan je je haar nu langer laten groeien?

Kijk  zelf ben een absolute L’anza fan.  L’anza is het enige merk op deze aardbol die je haar echt kan herstellen en versterken en wel van binnen uit.

  • Zorg voor een super verzorging van je haar. Ga naar een l’anza kapper en laat je adviseren en vraag om een gratis ultimate  treatment  (een beetje l’anza kapper doet dat). Dit is een herstelkuur die je haar in een keer dikker en steviger maakt. Gebruik l’anza thuis ook en je haar blijft voller en steviger en minder kans op gespleten punten.
  • Laat regelmatig en altijd door dezelfde  kapper je haar knippen en zorg dat die weet dat je je haar laat groeien. De kapper kan dan echt alleen de uiterste puntjes  afknippen voordat het verder splijt.
  • gebruik elke dag een serum. De silk serum van de H ealing strength werkt ook perfect elke  dag een druppel in de haar  punten en je haar blijft super.
  • Kleur alleen met semikleuring of een veilige ammoniavrije kleuring zoals Organic Color Systems.
  • Blondeer je je haar? Laat de punten met rust! kleur alleen de aanzet doe desnoods conditioner in de punten tijdens blonderen.
  • Voorzichtig met gebruik van van hete fohns, tangen en scherp materiaal en borstels.
  • Voorzichtig borstelen in nat haar. nat haar is veel kwetsbaarder. Borstel het met een varkens haren borstel voor je je haar wast, dan krijg je minder klitten.
  • Vlecht je haar wanneer je naar bed gaat.
  • Voel je als een koningin. Gebruik satijnen of zijde hoofdkussen. (het haar blijft hier nooit aan hangen en je krijgt geen mechanische belasting).

Attentie!!!! waarschuwing! RECLAME!!!


Ik doe het niet vaak. Maar woon je in de buurt van Katwijk aan zee? Heb je een probleem met lang haar?Wil jij weten of jou haar ook langer kan worden?

Kom naar onze (Lang haar)salon en je krijgt een uitgebreide herstelkuur en advies hoe je thuis je haar het beste kunt behandelen geheel vrijblijvend en absoluut gratis.

Ons team heeft jaren ervaring met lang haar en ook de kennis om je haar zo snel mogelijk lang te krijgen. Puntje knippen is bij ons echt een puntje een geen centimeters van je haar af.

kijk op  http://www.edwinminnee.nl of bel 071 40 15 102 voor een afspraak onder vermelding gratis internet actie herstelkuur l’anza.   Je  krijgt uitgebreid advies en we maken een “plan de campagne” om je haar zo snel mogelijk lang te krijgen of mooi gezond lang te houden..