Van Oranje haar naar een mooie matte kleur met highlights zonder gele gloed.
24 april 2013 
in Divers

Van Oranje haar naar een mooie matte kleur met highlights zonder gele gloed.

Metamorfose april Edwin Minnee kappers katwijk veilig kleuren zonder ammonia Organic color system, L'anza hoe warme oranje gloed uit haarGemma had zelf snel een kleurtje in haar haar gedaan. Gevolg: Droog, stug, dof haar en als extraatje,  een  diepe oranje gloed. Hoe kan je daar weer een mooie matte haarkleur van maken? Een voorbeeld uit de praktijk in mijn salon.

Gemma is niet oranje door te intensief oplichten maar gewoon door een verkeerde kleur voor haar kleurtype, want dan moet het haar op een andere manier gecorrigeerd worden. Met highlights maskeer je de verschillende tinten die ontstaan door de correctie van de oranje en gele pigmenten.

 

Kleuren analyse

Het team van haarverzorging Minnee begint aan de oplossing. Eerst wordt er een kleuranalyse gedaan om te zien welke kleur perfect bij Gemma past.

Daarna wordt er een uitgebreide schoonmaakkuur gedaan waarbij de ingrediënten die niet in het haar thuis horen, zoals: Siliconen fruitzuren bamboe extracten en ander cosmetische lagen, helemaal uit het haar verwijderd worden.

 

Rek test

Het haar voelt na de schoonmaakkuur gelijk al een stuk zachter en gladder. Met een rek test wordt dan bepaald welke stoffen het haar van Gemma  nodig heeft om mooi gezond, glanzend en soepel te worden. Met de ultieme herstelkuur van l’anza worden die stoffen diep in het haar toegevoegd. 

Doordat de haar eigen stoffen diep in het haar komen blijft de kleur ook veel beter zitten.

Knippen

Met knippen wordt het haar in losse lagen geknipt. Aan de zijkant krijgt het kapsel een 2e basis met getwiste plukken waardoor de kaaklijn van Gemma beter uitkomt. En het haar gemakkelijk achter het oor blijft hangen wanneer ze het zelf wil stylen of fohnen.

Van de lengte wordt een flink stuk gesnoeid  waardoor het precies op de schouder naar buiten blijft staan.

 Kleurcorrectie ( zonder ammonia)

Dan begint de kleur correctie. De oranje gloed in het haar krijgt een matte donkerblonde kleur van Organic Color Systems met extra astinten toegevoegd. Er wordt zoveel groen en blauw pigment toegevoegd dat de kleur samen met de rode,oranje en gele pigmenten in het haar een lichtbruine kleur wordt.  Zodat er een natuurlijke basis ontstaat ( deze kleur is weleens waar ietwat aan de saaie kant maar de oranje gloed is geheel verdwenen).

  • Te weinig groen en blauwpigtment : De kleur blijft oranje.
  • Te veel groen en blauw : De kleur wordt grauw ( groen)

metamorfose edwin minnee kappers katwijk veilg kleuren zonder ammonia Organic color systems  l anza hoe krijg je warme gloed oranje  weg (8)Folie plukken

Om er ook een mooie levendige kleur van te maken krijgt Gemma met een speciale folie techniek hele mooie lichtere plukken in het haar ( zonder ammonia natuurlijk en zonder uitgedroogd haar of een oranje of gele gloed ). Met normale blondeer gaat dit veel moeilijker om dat er al snel weer een gele gloed ontstaat

 

Finish

Met de L’anza Healing styling cream in combinatie Healing keratine Oil wordt het haar glad en speels gestyltd  met  föhn  en de CHI steil tang. Met lak worden de plukjes iets gefixeerd zodat ze uitelkaar blijven.

Wil je meer tips over haarkleuren?

Ik heb een E-book geschreven  “50 kleur tips die je nooit van je kapper hoort”.  Hier in staan verschillende tips  over haarverven zoals:  Je kleurhoogte bepalen, grijs haar kleuren, blond haar kleuren, zelf kleuren, verschillende bespaartips, verzorgtips enz.

Je krijgt dan ook regelmatig extra haar (kleur) tips toegezonden.

Ontdek nu de “50 kleurentips” nu  helemaal gratis ! Vul het formulier in en klik op de onderstaande link en  en je krijgt direct toegang.

[optin]

 

 

Over de schrijver
daisy
Door

daisy

op 21 May 2013

Geachte heer Minnee, Beste Edwin, Helaas heb ik hetzelfde probleem. De Oranje / koperkleurige gloed is al een probleem bij mij sinds ik besloten heb om mijn haar niet meer zo donker te verven. (2 jaar). Ik wil een haarkleur die dicht tegen mijn eigen haarkleur aanzit zodat mijn haar mooi lang kan worden. Wel verzorg ik het goed met o.a. Argan Olie. mijn uitgroei wordt nu sinds 8 maanden niet meer geverfd, alleen de lengtes. Ik ben inmiddels bij verschillende kappers geweest in verschillende salons. Helaas woon ik in de buurt van Harderwijk en is het voor mij een "wereldreis" om bij jullie kapsalon langs te gaan anders had ik dit zeker gedaan. Ik ben de oranje gloed echt zat, het ziet er niet natuurlijk uit. Weet u toevallig of hier in de buurt ook een goede salon zit die mij kan helpen van dit probleem af te komen en bij voorkeur iemand die niet met ammonia werkt zodat ik mijn haar niet af hoef te knippen? Mijn huidige kapster heeft nu 2x een astint op mijn haar gedaan maar na 2 weken is de oranje gloed alweer terug. De laatste keer is nu een maand geleden. Toen ik de kappersstoel veliet was het een rode gloed die nu weer oranje geworden is. Ik verneem graag uw reactie. mvg, Daisy Wessels

Edwin
Door

Edwin

op 04 Jun 2013

Hoi Daisy, sorry voor de laten reactie (sterke spamfilter) Stop met je haar verven met klassieke ammonia of ammonia vervangers houdende haar verf. Je haar wordt zo poreus dat de kleur niet meer goed blijft zitten. Zorg voor een goede herstel kleur met extra veel groen pigment. Maar laat je haar alleen nog kleuren met bv, Organic Colour Systems of een semikleuring van Igora of Kis. Wanneer je kapster een as tint in je haar doet komt er door de ammonia en het hoge percentage activator vanzelf weer oranje pigment vrij. Het groene "toegevoegde" pigment van de askleur is zwakker dan de oranje pigmenten in je haar. Daarom moet er altijd extra veel groen pigment in de kleur. Maar de ammonia geeft elke keer weer de oranje pigmenten een extra boost. Zorg dat je haar zelf ook sterker wordt waardoor je pigment langer blijft zitten . Dus professionele shampoo, haarmaskers en conditioner en serum de Argan olie is alleen een lap middel wanneer je je haar niet voldoende verzorgd de vocht balans moet zoveel mogelijk herstelt worden. groetjes Edwin

Anna
Door

Anna

op 11 Jun 2013

Je reactie wacht op goedkeuring. Door Anna op 11 juni 2013 om 09:46 Hallo Edwin, Ik heb van mij zelf donkerbruin haar en die heb ik 6 maanden geleden blond laten verven door de kapper, alleen het probleem is elke keer dat ik toch niet die mooie matte blonde kleur krijg , maar altijd met een oranje gloed erin. Ik heb ook wat blonde plukken erin laten zetten anders zijn mijn haren coper van kleur. De kapper zegt dat mijn haren oranjepigment hebben. Ik verf met goldwell kleuring 8SB , Heb jij misschien tips voor mij? Alvast bedankt.. Reactie

Leo
Door

Leo

op 07 Oct 2016

Hallo Edwin, Ik heb donkerblond haar en kleur het de laatste jaren met semi kleuring lichtbruin. De lengten heb ik al een tijdje niet meer mee gekleurd, alleen de uitgroei. De lengten zijn nu iets oranje geworden (Kleurhoogte 7 gok ik). Ik wil ze niet donkerder maar alleen matter maken. - Ik heb nog een 9-1 thuis liggen (Vibrance). Zal dit effect hebben of moet ik een 7 of 8 as kiezen? (Evt van Colorance). - En hoelang laten inwerken?

L.
Door

L.

op 07 Oct 2016

Hallo Edwin, Ik heb donkerblond haar en kleur het de laatste jaren met semi kleuring lichtbruin. De lengten heb ik al een tijdje niet meer mee gekleurd, alleen de uitgroei. De lengten zijn nu iets oranje geworden (Kleurhoogte 7 gok ik). Ik wil ze niet donkerder maar alleen matter maken. – Ik heb nog een 9-1 thuis liggen (Vibrance). Zal dit effect hebben of moet ik een 7 of 8 as kiezen? (Evt van Colorance). – En hoelang laten inwerken?

Le
Door

Le

op 07 Oct 2016

Hallo Edwin, Ik heb donkerblond haar en kleur het de laatste jaren met semi kleuring lichtbruin. De lengten heb ik al een tijdje niet meer mee gekleurd, alleen de uitgroei. De lengten zijn nu iets oranje geworden (Kleurhoogte 7 gok ik). Ik wil ze niet donkerder maar alleen matter maken. – Ik heb nog een 9-1 thuis liggen (Vibrance). Zal dit effect hebben of moet ik een 7 of 8 as kiezen? (Evt van Colorance). – En hoelang laten inwerken?

Edwin
Door

Edwin

op 24 Oct 2016

Hoi Le, 9.1 heeft vaak al een groot effect te weinig effect? doe dan meerdere keren tot de kleur goed is of maak de emulsie met activator en kleur 1:1 ipv 2:1 succes, Edwin

Reactie plaatsen