kroes en pluis haar weg met Jean-Paul Myne het geheim van de mildste keratine behandeling
01 december 2013 
in Divers

kroes en pluis haar weg met Jean-Paul Myne het geheim van de mildste keratine behandeling

Er zijn om kroes en pluishaar weg te werken veel producten. Permanente ontkrullen ( die moet uitgroeien) of tijdelijke (Braziliaanse)  Keratine behandeling dit (bv Jena-paul Myne ) geeft een  mooie manier om je voor enkel maanden mooi  natuurlijk glad te maken. Zonder beschadigingen. Je haar voelt zelfs vaak veel zachter dan normaal. Nu zij er al veel verschillende keratine behandelingen op de markt.

Belangrijkste eigenschappen van een ( Braziliaanse) Keratine Behandeling:

  • Ontpluizen van het haar
  • Glad maken van het haar (hoe meer/beter behandelt, hoe gladder het haar)
  • Het haar wordt gevoed
  • Beschadigd haar hersteld zich
  • De styling tijd van het haar wordt in veel gevallen gereduceerd tot een kwart van de tijd

De resultaten daarvan zijn ook verschillend. Het ene merk is te mild, het ander merk gebruikt toch nog te veel agressieve stoffen de volgende heeft een beperkte houdbaarheid. En met de meeste keratine behandelingen  moet je 24 uur inlaten werken om een redelijk resultaat te krijgen.

Permanente ontpluizen (ontkroezen) van het haar

In onze salon hebben we al jaren ervaring met ontkroezen. In 1999 begon Sunglitz met de eerste permanente straightner (ontkroezer) zonder ammonia.  Een paar jaar later ontwikkelde ze ammonia vrije Chi Transformation System Solution.

Wat zo bijzonder aan deze permanente straightner ( moet dus uitgroeien) was:  In plaats van  zoals alle ander straight producten het haar glad trekken net zolang dat het uit zijn rek getrokken is (gevolg vaak een Cleopatra pruik of afgebroken haren) werd het haar met een CHItang in model gebracht . Waardoor op een milde manier het haar (blijvend) mooi glad en soepel werd . De kwaliteit blijft zo goed dat je er van alles mee kon doen . Bv. tijdelijk krullen in zetten die ook nog mooi blijven zitten. 
 
 

Enviro Smooting Treatment de eerste niet giftige Keratine Behandeling

Daarna kwam Farouk met de Enviro Smooting Treatment een tijdelijk Keratine Behandeling. Deze was niet giftig . De behandeling gebruikte geen ( tegenwoordig verboden) formaldehyde. De behandeling moet wel 24 uur inwerken voor een goed resultaat.

Sinds een tijdje gebruiken we in onze salon een geheel nieuw product . Ook geschikt voor  zwaar kroezend haar en met een lange houdbaarheid. Wel natuurlijk, zonder fomaldehyde en geen inwerktijd van 24 uur. Je hoeft dus niet na een dag terug te gaan naar de salon om de behandeling te voltooien.

Jean Paul Myne, glansrijk de mooiste

De ontdekking haalde de wetenschappelijke tijdschriften niet, maar zorgde wél voor een omwenteling in haarverzorging. Jean Paul Myne maakte voor zijn inmiddels befaamde Smooth Treatment gebruik van een vernieuwende combinatie: aminozuren en stamcellen uit Zwitserse appels. Deze bestanddelen geven het vrouwenkapsel een langdurig Smooth-effect. Geen onecht kaarsrecht en ‘hard’ haar, maar zacht en glanzend met een natuurlijk ‘waterval’-effect. Smooth, inderdaad. Een beter woord is er niet.

Chemische producten komen er overigens niet aan te pas. Aminozuren zijn ~net als de Zwitserse appel~ gegeven door moeder Natuur. De toepassing luistert erg nauw; de behandeling wordt gegeven door getrainde professionals en neemt twee tot drie uur in beslag. Je verlaat de salon met een superschoon, fris en stralend smooth kapsel waarmee je zeker drie maanden de show steelt.

Wij zorgen goed voor haar. Formaldehyde* komt er niet aan te pas. *Formaldehyde dopt als het ware de zwavelbruggen af waardoor het haar souplesse behoudt en stijl blijft. Formaldehyde is echter slecht voor de gezondheid en terecht verboden in de Europese unie.

Smoothing Treatment
Verander je weerbarstige krul of je pluizende, onrustig haar in een glanzende coupe met zacht ‘waterval’-effect. Zeker drie maanden steel je de show.
Halflang haar, een twee uur durende behandeling
Lang haar, een minimaal drie uur durende behandeling

Welke behandeling?

Welke behandeling is nu geschikt voor jou? Laat je door de kapper uitgebreid adviseren wat voor jou haar het beste is. Een goede kapper neemt de tijd om je haar goed te analyseren wat je het beste kan doen en geeft je een professioneel advies . En wat het belangrijkste is; Een advies voor een behandeling waarbij je je gelukkig voelt.

Over de schrijver
Reactie plaatsen