Page content

Hoe zorg je voor een mooie haarkleur in de punten?

Lelijke Haarkleur in de punten.
 
Als je haar vaak kleurt kan je na een tijd merken dat je punten en lengtes er steeds minder mooi uit gaan zien, de glans verdwijnt ,de kleur wordt vaak vaal of steeds lichter.
Dit komt doordat je de haarverf meerdere keren in het haar smeert waardoor het haar steeds meer beschadigd. Want elke keer zet je het chemische proces in werking waardoor de schubben van het haar beschadigen.
Als er steeds meer schubben kapot gaan of open blijven staan kan het haar de kleur niet meer goed vast houden. Na verloop van tijd kan het zelfs gebeuren dat ook een nieuwe kleur niet meer pakt.

Wat kun je nu het beste  doen?

 

  • Zorg dat je zo’n goed en zacht mogelijke haarkleuring gebruikt.
    Bij een pakje thuiskleuring van 3 euro uit de supermarkt kan je verwachten dat er behoorlijke agressieve producten in kunnen zitten. In professionele haarverven zitten vaak betere ingrediënten en pigmenten die de haarkleur langer goed en mooi houden.
  • Kleur zo vaak mogelijk alleen de uitgroei. Laat de punten met rust. Wanneer je een goede haarverf gebruikt blijft de kleur toch wel langer mooi.
  • Niet de laatste 10 minuten de verf doorkammen en in de punten verdelen.
  • Gebruik het liefst een goede kappers shampoo en producten die je kleur echt goed beschermen.
  • Doe een cremespoeling in de punten vlak voor je kleurt. De schubben blijven dangesloten en de chemische stoffen ( zoals ammonia ) kunnen minder schade veroorzaken.~
  • Maak  een spoeling van de verf! Van veel professionele haarkleuringen kan je ook een spoeling of semikleuring van maken. Of zoek een spoeling in de zelfde kleur als je haarverf. Haar dat al een keer geverfd is heeft al gedekt. Dus vaak hoef je alleen de kleur op te frissen.

tenslotte

 

Het geheim van een mooie kleur is mooi gezond haar! Probeer je haar zo zacht mogelijk te behandelen en goed te verzorgen. Wanneer  je de juiste producten gebruikt ben je misschien op de korte termijn iets meer geld kwijt  maar op de lange termijn ben je vaker goedkoper uit doordat je minder product nodig hebt en langer met een haarkleur kan doen.


Wil je meer weten? 
Laat een reactie achter en stel gerust een vraag. Ik zal kijken of ik die op een goede manier kan beantwoorden.

Comment Section

3 reacties op “Hoe zorg je voor een mooie haarkleur in de punten?Door brigitte op 6 maart 2012

dag Edwin,heb een vraagje ivm kleuren.hoe maak je een semikleur of spoeling
van een professioneel kleuring? gewoon mengen met water?


Door Edwin op 18 april 2012

beste Briggitte,
Sorry voor de late reactie maar ik heb een iets te strenge spamfilter.
niet alle haarverven werkt het als je een semi kleuring wil maken. Het beste kan je het proberen met een zelfde merk activator met 2 of 1,5 % anders 3% met 1:1 water.
het blijft altijd spannend wat het doet.
Met Kis haarverf kan het met een speciale demi activator werkt super.

Groetjes Edwin
p.s. zal kijken of ik er nog een uitgebreid artikel van kan maken.

Plaats een reactie


*


Klik gerust eens door onze categorieën heen: