Hoe voorpigmenteren met grijs haar?
01 maart 2014 
in Divers

Hoe voorpigmenteren met grijs haar?

Een vraag over het voorpigmenteren van grijs haar hoe gaat dat?

Hallo Edwin,
mijn grijze uitgroei kan maar met moeite in een keer goed dekkend geverfd worden. Ook kappers hebben er soms moeite mee. Ik doe om en om kapper/zelf. Zelf gebruik ik standaard een permanente haarkleuring vanuit de drogist.

Mijn vraag:
die kantenklare pakjes bij de drogist hebben een ‘creme-kleuring’ en een ‘ontwikkelcreme’. Kan ik de creme-kleuring beschouwen als niet geactiveerde verf en deze dus, gemengd met water, gebruiken als voorpigmentatie? De ontwikkelcreme bevat de waterstofperoxide. Dat mengen zou dus stap 2 (het daadwerkelijke verven) worden.

Het liefst zou ik voorpigmenteren met een kleurspoeling van bijv. Hennaplus. Omdat het me beter voor m’n haar lijkt. Is dat ook zo? En kan het eigenlijk wel? Het idee is om dan te voorpigmenteren in ongeveer dezelfde bruintint als m’n haarverf. En als het kan, heb jij dan een tip hoe ik het moet doen? Inzetten, in laten werken, uitspoelen, drogen en dan verven? Of inzetten, vijf minuten inwerken, het natste eraf vegen en dan direct verven?

Ik ben kleurtype 5; evt wil ik wel lichter naar 6, maar liever niet.

Hoi Jo,

Voorpigmenteren met Henna

Je kunt evt. voorpigmenteren met Henna.
Het gevaar is wel wanneer het te donker wordt kan je het nog maar moeilijk lichter kleuren.
Kies de juiste kleur laat het tien minuten inwerken, dan met watje overtollige emulsie weg vegen en je kleur inzetten, Soms kan de henna ook de kleurdeeltjes van de verf tegen houden, dus pas op.

Kleuren met professionele verf vaak zonder voorpigmenteren.

Ik zelf zou proberen een professionele kleur te gebruiken die dekken meestal al beter. En geven een betere verzorging.
Kis verf is een pracht product voor thuis niet duur, het werkt gemakkelijk en dekt fantastisch al met 3% en met 6% zeker.

Moet je dan toch voorpigmenteren neem den de tube ( ( de creme kleuring in jou geval) meng het met (warm) water smeer licht op de grijze haren laat tien minuten inwerken en haal het overtollige kleurcreme weg met een watje. Zet dan de kleur ( (creme kleuring met ontwikkelcreme) in.

Soms wanneer de kleur moeilijk pakt kan er teveel kleur inzitten die de echte kleurdeeltjes tegen houdt dan kan je inderdaad beter de voorpigmentatie uitspoelen en dan de permanente kleur inzetten.

Pigmenteren met semi kleuring

Wanneer het haar echt moeilijk dekt kan je voorpigmenteren met een semikleuring bv 5.0 igora vibrance laat 15 min inwerken (dekt al voor 50%) uitspoelen Niet wassen direct kleur opzetten.

succes Edwin

Over de schrijver
Ingmar
Door

Ingmar

op 17 Dec 2014

Ik ben al een tijdje het internet aan het afstruinen naar goede blogsites zoals deze. Ziet er echt goed uit! Zo ben ik ook hier uitgekomen en jouw blog was stukken beter dan de andere blogs die ik tegenkwam, ik vind het erg leuk om er een paar te lezen en ik heb nu echt weer zin om te bloggen. Ik wil graag bloggen over tenten verhuur. Kan je mij wat tips geven om het blog beter te maken dan de meeste? Bedankt!

Edwin
Door

Edwin

op 17 Dec 2014

Hoi Ingmar, Ik heb verschillende internet goeroe's gevolgd. Deze geven al heel veel gratis tips. Zoek op internetmarketing universiteit, winst.nl, casper camps, cunjabo academy. Kijk en leer. 1 tip schrijf niet voor google maar schrijf voor de mensen die je zou kunnen helpen. Dan wordt je blog vanzelf leuker. succes en bedankt voor het compliment. Groet, Edwin

edith
Door

edith

op 24 Apr 2021

hoi Edwin mijn haar is 6 geverfd. de uitgroei harstikke grijs. nu doet mijn kapster dat met de kis 8n en de 3 prct. maar dat wordt na een week gewoon oranje ofzo. ik wil het nu ook zelf gaan doen maar wel kis blijven gebruiken, met welke kan ik dan die 8n het beste mengen? groet

edith
Door

edith

op 24 Apr 2021

ps... de 6 vond ik toch iets te donker vandaar.

Reactie plaatsen