Hoe moet je terugkleuren van goudbruin naar natuurlijk donkerblonde haarkleur?
26 november 2011 
in Divers

Hoe moet je terugkleuren van goudbruin naar natuurlijk donkerblonde haarkleur?

Een vraag van Emily die spijt heeft van haar geverfde goudbruine haarkleur.

 Hallo,
Ik heb een soortgelijk probleem. Ik had van mezelf donkerblond haar. Dit heb ik geverfd (met veel spijt) naar zeer licht goudbruin. Nu heb ik ergens gelezen dat het goude zorgt voor een oranje waas. Klopt dit?
Ik zou nu graag mijn eigen kleur weer terug willen, door het in mijn eigen kleur te verven en dan uit te laten groeien.
Wat voor kleur kan ik dan het beste gebruiken?

Kleur theorie groen en oranje pigment.

Om je vraag te beantwoorden wil ik eerst een technisch verhaaltje houden over haarverf en Kleurpigmenten. 
Er zijn twee manieren om een goudtint in haarverf te krijgen.

 1. De goud kleur is gemaakt vanuit een groen pigment ( bv.  l’oreal, wella schwarzkopf)
2. De goudkleur is gemaakt vanuit een oranje pigment ( meestal in  Italiaanse verf, Organic Color, Farouk)

 Wanneer je terug kleurt naar een lichtere kleur blijft er vaak een warmere tint over.
Koele pigmenten zoals blauw en groen gaan gemakkelijker weg dan warme pigmenten zoals rood en oranje.

  
Is jouw haar geverfd met een goud vanuit een groen pigment geeft dat iets minder warmte dan met een natuurkleur die je lichter kleurt. 
Is jouw kleur gemaakt van af een oranje pigment zal er dus extra veel warmte vrijkomen boven op de warme tint , die je normaal al ziet wanneer je lichter kleurt of blondeert.

 
Het probleem is dat ik niet kan weten met welk pigment jou haar is gekleurd. Maar er is  een grote kans dat het met groen pigment is. Dat maakt het een stuk gemakkelijker voor je.
Hier is wat je kunt doen.

De onmogelijke manier: Gewoon kleuren.

Je kunt niet zomaar van lichtgoudbruin naar blond kleuren dit moet met een ontkleuring of blondering.
met verf kan je niet geverft haar lichter kleuren.

De veiligste manier : Camoufleren of verhullen.

Ga naar een kapper een kleurspecialist! Liefst een die met CHI van Farouk werkt en laat daar in het geverfde haar  een paar asblonde ( niet te licht max. kleurhoogte 8 maar het Liefst kleurhoogte  7 ) plukjes Folie of met de Kam van CHI infra BB of Infra CB in zetten het liefst met een laag percentage H2O2 3% de warme tint is dan behoorlijk goed weggewerkt en valt niet meer op  en je haarkleur ziet er heel natuurlijk uit.

En je kunt het gemakkelijk uit laten groeien zonder dat het opvalt.

Let wel op de kleur zit er nog steeds maar is slechts gecamoufleerd.
Dit is de minst schadelijke manier.

De meest zekere manier: Terug kleuren.

Een wat meer omslachtige manier maar dan is de kleur ook echt weg is het haar laten terug kleuren. Al het kunstmatig pigment wordt helemaal verwijdert en de kapper zet een natuurlijk (as)blond kleur terug in het haar.
Nadeel dit gaat iets meer ten koste van de haarkwaliteit waar door je haar langzaam steeds lichter wordt en je later toch weer iets van een uitgroei kan zien.

 Woon je in de buurt van Katwijk?  Onze salon is gespecialiseerd in kleurcorrecties met haarverf zonder ammonia (Organic Color Stystems en Chi en Sunglitz van Farouk). Dat betekent dus geen uitgedroogd haar maar een mooie gezonde natuurlijke haarkleur die mooi blijft.

Een Farouk kapper in jou buurt? Kijk op website van Farouk ( www.trendyhair.nl )  
Kijk evt. op www.edwinminnee.nl bel gerust voor een afspraak.

De meest onzekere manier: Zelf doen.

Als je het per se zelf wilt doen (mijn advies: Liever niet!)
Je zal eerst je haar iets lichter moeten maken met een blondeer.( Hoe veel lichter moet je gokken)
Doe dit niet met verf! Dat gaat echt niet!!!

Haar gekleurd met haarverf kan je alleen lichter kleuren met BlONDEER NOOIT MET HAARVERF!!!!!!!

Als je het iets lichter gemaakt hebt dan blijft je haar met een oranje gloed zitten die moet je met een extra as kleur (6A/ 6.1 semi kleuring of spoeling) weer proberen terug te kleuren om je natuurlijke basis kleur te krijgen.

Nu het probleem: Is je gouden haarkleur met groene pigmenten gemaakt gaat dit nog wel redelijk. Maar met oranje pigmenten dus niet. Dan moet je extra blauw en groene pigmenten toe voegen. Hoeveel? Dat is gokken. Plus dat het moeilijk te verkrijgen is.
Wat kan er allemaal fout gaan.?

  • Blondeer slaat door en je haar wordt te wit of te geel.
  • Je haar wordt te poreus en de kleur vervaagd snel naar licht blond.
  • De kleur slaat door naar een onbestendig groene waas
  • Aanzet wordt wit de punten oranje/geel .
  • Je moet je haar kleur herstellen bij de kapper en je betaald drie keer zoveel.

De veiligste manier van zelf doen: Je goud tint verdoezelen.

Een veel beter alternatief is:
Je gouden kleur weg werken met een as kleur.
Bv.  5A of 6A ( licht er aan hoe donker je haar nu is)van Kiss met 3% activator of DMI (semikleur)activator.
Je haar blijft dan wel donkerder maar je bent  waarschijnlijk wel je warme gloed kwijt.
En je uitgroei valt door het langzaam vervagen van de kleur misschien niet te veel op.
En na een paar maanden zou je een paar lichtere plukjes in het gekleurde gedeelte kunnen zetten. Niet te veel en wel dunne plukjes.

Zo! Het is wel een uitgebreid antwoord geworden. Maar ik hoop dat je er wat aan hebt. En ik wil graag horen hoe het gegaan is.

Edwin Minnee

Over de schrijver
Roxanne
Door

Roxanne

op 28 Jan 2013

Geld dit ook voor geverft chocolade bruin haar? Ik ben van mezelf heel lang donkerblond haar enheb dit al een aantal keer geverfd naar lichtblond, parelmoerblond hightlights etc en kreeg in december ineens een tik om het bruin(schwarzskops 450) te verven. nu heb ik het al 2x moeten verven omdat mijn haar snel groeit en ik uitgroei echt niet mooi vind. Toen kwam ik op het volgende idee om het weer donkerblond te verven, zodaat ik alles er uit kan laten groeien en ook ik als arme student eens kan gaan bezuinigen..Maar ook ik ben bang dat er een hele nare kleur uit gaat komen waar er niet tegen op valt te vechten. en daat mijn "Oh zo geweldige"plannetje helemaal niet gaat lukken. Heeft u misschien tips?

Edwin
Door

Edwin

op 05 Feb 2013

Beste Roxanne Ga sparen voor de kapper om je haar in een keer goed te laten ontkleuren dan ben je waarschijnlijk goedkoper uit dan elke keer straks je haar corrigeren omdat de kleur niet goed wordt.Wil je het toch zelf doen ontkleur het met blondeer poeder van Kiss met 6% ( is niet te duur) en daarna kleuren met een 7.1 met DMI lotion wanneer het te oranje is ( 90% zeker dat je haar te oranje wordt) dit herhalen tot je haar mat genoeg is ( of dat het bijna er afvalt. Maar dan kun je beter stoppen).ander oplossing is Je aanzet eerrst kleuren met 5.0 kiss 3% aktivator en daarna dunne highlights in de lengte zetten. Evt na twee keer de volgende keer 6.0 met 3% activator . Je lengtes niet meer kleuren ze worden dan vanzelf lichter. zeker in de zomer en je haar gaat geleidelijk over in je natuurlijke kleur. wel geduld hebben.succes! EdwinKis is niet duur en je kunt meerde keren je aanzet kleuren met een tube het is goedkoper dan de bekende pakjes.

vetter
Door

vetter

op 08 May 2013

hallo mijn vraag is hoe krijg ik een donker blond kluer zonder dat die groen word .ik moet een natuurtint gebruiken en die maakt mijn haar elkekeer groen maar ik wil ook geen rood gewoon een koele kluer. isdat mogelijk

henk
Door

henk

op 01 Jun 2015

Ik heb van mezelf oranje haar en ik verf het dus al 5 jaar zwart en nu wil ik ontkleuren maar het lukt niet en word oranje en als ik er daarna overheen verf met bruin lukt dat niet terwyl het wel redelyk licht oranje is en alleen rode en zwarte haarverf pakt dan nog, heb je nog tips om het oranje weg te krijgen of niet?

Edwin
Door

Edwin

op 01 Jun 2015

Hoi Henk, Zoek een kleurspecialist. die kan dit voor elkaar krijgen wanneer je het zelf probeert blijft het bijna altijd oranje. Je kan het proberen als het licht genoeg is met een semikleuring as kleur met extra as mengtint ( blauw en groen) maar het blijft altijd moeilijk de klerupakt moeilijk of slaat door naar blauw / groen. succes, Edwin

patricia
Door

patricia

op 29 Dec 2015

Hoi, Mijn dochter houd er van om te experimenteren met directions. Normaal gaan die kleuren er na een paar keer wassen uit dus vind ik het niet zo erg... nu kwam ze op het idee om ebony bruin in haar peper en zout blonde haar te smeren.... resultaat mooi bruin in de lengtes maat een gif groene haaraanzet.... alleen in plaats van dat het haar na een paar keer

patricia
Door

patricia

op 29 Dec 2015

Hoi, Mijn dochter houd er van om te experimenteren met directions. Normaal gaan die kleuren er na een paar keer wassen uit dus vind ik het niet zo erg... nu kwam ze op het idee om ebony bruin in haar peper en zout blonde haar te smeren.... resultaat mooi bruin in de lengtes maat een gif groene haaraanzet.... alleen in plaats van dat het haar na een aantal keer wassen weer haar eigen kleur krijgt wordt het nu groener en groener....

Edwin
Door

Edwin

op 30 Dec 2015

Hoi Patricia, kleur het haar met een spoeling met een licht warme tint. blijft het een groen gloed houden? Gebruik dan een semipermanente kleur lukt het niet ga dan naar een kapper. succes, Edwin

Reactie plaatsen