Hoe maak je een iets lichter kleur bruin zonder blond te worden
30 oktober 2011 
in Divers

Hoe maak je een iets lichter kleur bruin zonder blond te worden

Een vraag van Sara over ongekleurd haar iets lichter maken

beste,
ik heb van mezelf vrij dik donker haar(kleurhoogte 5).
De kleur vind ik wel iets donker ogen. Ik wil eigenlijk lichtbruin haar, een lichte maar nog steeds bruin ogende haarkleur, geen felle blond.
Hoe kan ik dit bereiken zonder mijn hele haar in de ontkleuring te zetten?
Ik heb iets langer haar dan schouder lengte. Mijn haar is ongeverfd.
graag heb ik meer informatie van u

met vriendelijke groet,

Sara

 Voor het mooiste resultaat? Zoek een goede kapper die werkt met een haarverf zonder ammonia.

Als kapper kom ik het niet vaak meer tegen, mooi bruin haar dat niet gekleurd is. Wat je wil is niet al te moeilijk maar het grote gevaar is dat je haar steeds droger en blonder wordt. Zeker als je het zelf wilt kleuren

Daarom is mijn eerste advies zoek een kapper die werkt zonder ammonia. Haarverf zonder ammonia droogt je haar niet uit en zorgt er voor dat je haar wanneer het eenmaal gekleurd is niet steeds lichter wordt.

Het mooiste zo zijn dat je alleen lichtere plukjes door je haar laat zetten. De kappers die CHI gebruiken hebben een pracht product de CHI Infra highlift voor bruine plukjes de Nbr Cbr en Abr. Hiermee maak je lichtere plukjes die altijd Bruin blijven en noooooit blond worden.

Het resultaat is mooie heel natuurlijke kleur die wanneer je je haar goed verzorgd echt maanden tot wel meer dan een jaar echt mooi blijft. Op een juiste manier ingezet zie je ook nauwelijks uitgroei.

Zoek dus wel een goede kapper informeer bij de Trendy Hair Company in Heino welke kapper in jou buurt je goed kan helpen.

Je hele haar iets lichter kleuren kan ook.  Maar zeker bij langer haar zijn er  een paar gevaren met helemaal kleuren:

  • Je moet blijven kleuren doordat je een zichtbare uitgroei krijgt.
  • Je haar wordt steeds lichter. Haar wat eenmaal gekleurd is krijgt vaak een andere structuur waardoor het gevoeliger wordt voor de zon enz.
  • Door iets lichter te kleuren ontstaat er gemakkelijk een (ongewenste) warme gloed
  • Je haar wordt in de lengten steeds droger.
 Door te kleuren zonder ammonia heb je minder of geen last van de bovenstaande punten.
Maar pas op er zijn steeds meer  fabrikanten die claimen zonder ammonia te werken.  Maar gebruiken vaak ammonia vervangers of gebruiken een andere naam (in INOA bv zit ammoniumhydroxide dat is ammonia  opgelost in water)
er zijn ook kleuren zonder ammoniak maar daar zit dus wel gewoon ammonia in.
een paar goede merken zijn
Organic Color Systems , CHi, Fuente
Wil je het zelf doen?  Tints of Nature is een goed product maar ik weet niet  of ze de juiste kleur voor jou haar hebben.

 

Let wel op de volgende punten wanneer je het zelf kleurt:

  • 1-2 tinten lichter kleuren geeft een warme tint. Wil je dat niet, gebruik een as tint.
  • Lees goed de gebruikaanwijzing
  • Gebruik liever geen pakje bij de drogist of supermarkt
  • Kis van Kappers  is een goed alternatief op kruiden basis maar wel met ammonia en gemakkelijk op internet te krijgen.
  • Doe het liefst  alleen plukjes. Niet teveel maar dan wel met minimaal kleur hoogte 8 met 9% (bv 8a van KIS)
Ik hoop dat je wat aan dit  misschien iets te uitgebreide antwoord hebt. Laat me het weten hoe het is afgelopen.
P.S.
Woon je in de regio van Katwijk kun je overwegen om onze salon in Katwijk aan zee te bezoeken we werken al meer dan 15 jaar met kleuren zonder ammonia en zijn de enige lang haar kapper in westnederland. Zo’n 45% van onze klanten heeft lang haar. kijk op www.edwinminnee.nl  voor meer informatie

 

 

 

 

 

Over de schrijver
nastas
Door

nastas

op 30 Oct 2012

ik heb donker dik bruin haar met bruinen ogen maar i kwil de onderkant lichter hoe han i kdat lichtermaken kan dat met bkleek?????

nastas
Door

nastas

op 30 Oct 2012

mijn haar is heel ooi dik bruin van zich zelf maar ik heb stijl haar maar i kwil graag slach maar ik mag geen laagjes van mijn moeder en dat wil i kel maar hoekan ik dna toch slach krijgen........ ik wil mijn haar de onderkant ook rood maar niet verfen gewoon dat het voor een weekje rood blijft hoe ka ik dat doen?????? alfast bedankt

Bert
Door

Bert

op 18 Sep 2014

Hoe maak je je haar bruin als het oranje is maar zonder te verven

Edwin
Door

Edwin

op 23 Sep 2014

Hoi Bert Meestal wordt het haar bij mannen sneller oranje met haarkleuren dan bij vrouwen daarom moet je altijd extra astint gebruiken bv een 7.1 met extra groen mix tint. zonder verven gaat het niet lukken je kan proberen een spoeling te vinden die erg as is. let op het cijfer of letter achter de kleurhoogte bv 5.a of 5.1 je kan bv,. igora vibrance 5.1 met een druppeltje blauw met 1,5% gebruiken maar het oranje blijft altijd een beetje doorschemeren. Het beste is ga naar een kleurspecialist laat je haar in de goed kleur verven en probeer dan vibrance om zelf te doen. Een alternatief kan je ook proberen crecian 2000 of re-nature. wel uitkijken die kunnen soms erg donker worden en een groene gloed afgeven. succxes , Edwin

Reactie plaatsen