Hoe krijg je een mooie donkere asbruine haarkleur?
24 oktober 2011 
in Divers

Hoe krijg je een mooie donkere asbruine haarkleur?

Een haarkleur probleem met donker asbruin haarkleuring van een van de bezoekers van haargeheimen.nl

Hoi, Ik zou graag willen weten hoe ik een mooie astint kan krijgen… mijn haar is nu donkerbruin en heb het laatst geverfd met een mengsel van indola 6.1 en 7.31 en daarbij een beetje 0.99 van keune dat met 9 procent…. Alleen heb ik nog steeds een rode gloed… Kan iemand mij vertellen wat ik verkeerd doe… En ik wil t toch iets lichter bruin hebben… Help… Wat zal ik voor kleuren gaan gebruiken om t toch nog licht / middel as bruin te kunnen krijgen…..

Je probleem begint al met de kleur die je in je haar hebt gedaan. Je kleurwens is iets lichter dan je eigen haarkleur. Door het oplichten en het gebruik van 9% activator komen er extra roodpigmenten vrij.

De indola 6.1 is dan niet as genoeg om een asbruin te krijgen de 7.31 is waarschijnlijk opgebouwd uit goud en beige met iets blauwpigment waardoor er toch nog altijd een warmegloed overblijft.

Ik weet niet of je ook grijze haren hebt zo niet, kan je het beste met Kis verf een semikleuring maken van 5a/1 met dmi lotion of anders 3% oxycreme en 5ml extra toevoegen:0.11 mengtint van vibrance igora schwarzkopf of van semikleuring Keune 0,11 asblauw.

Is dat niet as genoeg dan zal je eerst naar een goede professionele kapper moeten gaan die je haar kan corrigeren. Vraag van tevoren of die kapper dat ook echt kan en vraag garanties.

Woon je in de buurt van Katwijk. Maak dan evt. een afspraak in onze salon 07140 15102 kijk gerust op www.edwinminnee.nl  .Ons kappers team is gespecialiseerd in kleurcorrecties, we maken gebruik van veilige natuurlijke kleuringen met Orcanics Color Systems.

Heb je wel grijze haren dan eerst het haar voorpigmenteren met een 4n 0f 5n natuurtint en dan gewoon het voorafgaande doen.

ik hoop zo afdoende antwoord heb gegeven.

Edwin Minnee

Wil je meer tips over haarkleuren?

Ik heb een E-book geschreven  “50 kleur tips die je nooit van je kapper hoort”.  Hier in staan verschillende tips  over haarverven zoals:  Je kleurhoogte bepalen, grijs haar kleuren, blond haar kleuren, zelf kleuren, verschillende bespaartips, verzorgtips enz.

Je krijgt dan ook regelmatig extra haar (kleur) tips toegezonden.Ontdek nu de “50 kleurentips” nu  helemaal gratis ! Vul het formulier in en klik op de onderstaande link en  en je krijgt direct toegang.

[optin]

 

Over de schrijver
Elham
Door

Elham

op 20 Feb 2012

Dus als ik het goed begrijp koop ik de volgende producten:1 tube Kis 5A dmi lotion of 3% oxycreme 0.11 mengtint van vibrance igora schwarzkopf of van semikleuring Keune 0,11 asblauwDit meng ik en dan komt ik wat meer in de buurt van een mooie lichte asbruin Klopt dit?Groetjes

Abhijeet
Door

Abhijeet

op 17 Apr 2012

De eerste keer dat ik mijn haar rood had fgeervt werd het oranje-achtig! Zeker QueensDayProof haha maar ik voelde me net een clown! Nu gaat het beter wanneer ik het verf!Enjoy Q Day!x

Elham
Door

Elham

op 16 Jun 2012

Hallo Edwin,Wat moet ik gebruiken als ik dit wil doen met ammoniavrije verf?Groetjes

zaza
Door

zaza

op 24 Oct 2012

Hoi, ik heb even een vraagje. Ik heb lang haar tot aan mijn achterwerk zeg maar en heb mijn haren altijd zwart gekleurd, van nature heb ik donker bruin haar. Nu twee maanden geleden , ben ik bij een kapster geweest en heb ik mijn haar laten ontkleuren , want ik wou eigenlijk licht bruin haar, met zo asblonde tint ertussen(light ashbrown). Dus de resultaat na de ontkleuring was dat mijn haar zo'n lelijke rode, koperachtige kleur heeft, en helemaal oneven, dus ik heb nog lokken die nog pik zwart zijn. ik heb het daarbij gelaten en ben gewoon weggegaan uit de kapsalon,( thuis heb ik mijn haar gekleurd in bruin kleur) . Nu zijn we twee maanden later en resultaat is dat ik weer die rode kleur zie(die was eigenlijk nooit weg ) Nu weet ik echt niet meer wat ik moet doen, heb zoveel teleurstellingen gehad wat betreft mijn haar, en durf echt niet meer naar een kapper te gaan, zou liever zelf mijn haar lichter willen maken. Ik heb gwn niemand om professionele advies naar te vragen, hopelijk kunt u mij helpen. Dus nu heb ik zo'n roeste koperkleur in mijn haar met rode tinten en ik zou graag mijn haar lichter willen en afkomen van de rode tinten. Ik zou mijn haar lichtbruin willen. Aub kunt u mij advies geven, wat ik best zou moeten doen want ben echt radeloooss.Alvast bedankt !Groetjes zara

Edwin
Door

Edwin

op 28 Oct 2012

Hoi Zara, Ik heb een uitgebreid antwoord op mijn blog geschreven voor je kijk op "https://haargeheimen.nl/hoe-krijg-ik-een-kunstmatige-rode-gloed-uit-je-donkere-haar ik hoop dat je een beetje tevreden bent met het antwoord. het is best wel een erg technisch verhaal. maar om alvast een tip te geven: Doe voorzichtig met je haar. Het duurt minstens 4 jaar eer de schade die je nu evt. maakt er uitgegroeid is.

Zehra
Door

Zehra

op 02 Oct 2013

Hoe kun je na de bovenstaande asbruine kleur handeling, platina blonde plukjes krijgen in je haar ?

Edwin
Door

Edwin

op 03 Oct 2013

Hoi Zehra, platina blonde plukjes maken in donkerder haar is bijna niet te doen. Het gevaar is dat je het haar teveel beschadigd. Een manier is met een blondeer van KIS met 3% net zolang laten zitten tot de kleur goed is en het nog niet afbreekt . Uitspoelen wassen met Keramax shampoo van Kis en met een KIS Kera Max Treatment min 15 min inlaten werken. En dan bidden dat het goed blijft en niet afbreekt. Is het haar nog een beetje geel Corigeren met Silverbrighting Healing Color Care Shampoo van l'anza. Het blijft moeilijk zelf de meeste kappers krijgen het niet voor elkaar. In onze salon werken we met een speciale combinatie van kleuren en haarmaskers om het wel goed te krijgen. Dus wees voorzichtig.groeten Edwin

Fadoua
Door

Fadoua

op 02 Jun 2014

Hoi,Ik verf graag met keune... Heb middenbruin huid dat is geverfd want mijn eigen kleur is donker bruin. Nu wil ik van de rode gloed af! Kan dat met 7,19 gemixt met likje 0,99 en likje 0,11? Hoeveel procent moet ik erbij gebruiken?Ik hoor graag van u!Gr.

Fadoua
Door

Fadoua

op 02 Jun 2014

Huid moet haar zijn haha

Edwin
Door

Edwin

op 03 Jun 2014

Hoi fadoua, Kleur combinatie moet genoeg zijn, gebruik zo laag mogelijk percentage 3% of wanneer dat kan 1,5% of 2% ( ik weet niet of keune dat heeft ) gebruik je 3% kleur dan je haar terwijl hat nat is. hoe hoger het percentage hoe meer rood pigment weer tevoorschijn komt.

Reactie plaatsen