Page content

Hoe kleur je zwart haar in een natuurlijke kleur of intense kleur ( rood)?

Hoe kleur je zwart haar in een natuurlijke kleur of intense kleur ( rood)?

In zwart haar een mooie natuurlijke kleur maken of rood is soms bijna niet te doen . Veel kleuren die je probeert  in zwart haar pakken niet om dat het haar te donker en te sterk is

In de volgende video zie je een goede oplossing: http://youtu.be/VVb6aJ7LXIw.

Wanneer je zelf  zwart haar wil kleuren is het belangrijk dat je eerst het haar met een zachte blondeer iets lichter maakt . Dit kan met  folie plukken kamstrengen of zelf met een blondeer wassing. Gebruik geen hoge percentages H2O2 maar laat langer inwerken.

Wanneer de kleur licht genoeg is kan je een kleur kiezen die je wilt. Wanneer de kleur maar niet lichter is dan de lichtste plukjes krijg je vaak het mooiste resultaat

 Voorbeeld

BV: Rode haarverf zie je eigenlijk niet op zwart haar maar door de lichtere plukjes wordt de kleur ineens een stuk feller zonder dat het haar moet beschadigen omdat je met de rode verf het haar een heel stuk  moet oplichten. ddor het oplichten verliest de kleur veel rood pigment en de kleur is nauwelijks zichtbaar

Je kunt ook een natuurlijke kleur in het haar zetten. De kleur wordt uiteindelijk bepaald door de hoeveelheid lichtere plukken die je in het haar zet .in de video gebruiken we een lichtgoud bruin. door achter af extra highlight te plaatsen krijgt het haar meer

Hoe meer plukken hoe meer effect. In de video is dit met kam gedaan. Voor een meer natuurlijk effect is er na de haarverf nog extra folie plukken in gedaan omdat in onze salon we met ammoniavrije met voor 95% natuurlijke producten werken blijft het  haar super zacht.

alternatief om zelf het haar zacht te kleuren.

Was het haar lichtjes zonder masseren met de Kis moistshampoo.

Gebruik blondeer van Kis met 6% laat dit wat langer inwerken en kleur dan met een semikleuring voor een mooi u zacht effect.  Bv 5RR met DMI lotion van Kis krijgt je zwarte haar een mooie intensse rood kleur. De kleur vervaagd geleidelijk maar in de blonde gedeelte blijft het vaak heel mooi en langdurig zitten.

Wat wel wat niet doen met zwart haar kleuren.

Wel doen:

 • Eerst oplichten met blondeer
 • Licht wassen met vochtshampoo voor de kleur opbrengen
 • Felle kleuren gebruiken
 • Gerust wat langere inwerktijden dan in de gebruiksaanwijzing
 • Neem de tijd
 • Wanneer je denkt dat het  je niet gaat lukken. Ga dan naar de kapper voor highlight en kleur zelf later het haar in de kleur die je wilt.

Niet doen:

 • Oplichtende haarverf met  meer dan 2 tinten. Beschadigd het haar alleen maar zonder zichtbaar effect.
 • Hoge percentages H2O2 hou langere inwerktijden aan (kan  soms gerust een uur of langer)
 • Kies geen al te lichte tinten bv kleurhoogte 7R  geeft alleen een zwakke kleur.
 • Maak geen haast . Is het haar voor de kleur niet licht genoeg? Doe het nog een keer
 • Dikke plukken blondeer in je haar zetten liever twee keer plukken zetten dan een mooie” panterlook”

Ontdek de Gratis Kappergeheimen!

Gratis e-book Haargeheimen

Comment Section

28 reacties op “Hoe kleur je zwart haar in een natuurlijke kleur of intense kleur ( rood)?


Door Joanne op 17 juli 2014

Hoi,

Ik ben van mezelf donkerblond, maar platinum blond geverfd. Nu wil ik graag goud


Door Joanne op 17 juli 2014

Licht goud koperblond. Sorry vorige reactie ging een beetje mis. Maar ik ben zelf dus donkerblond maar heb mijn haar platina blond geverfd en nu wil ik ze licht goud koperblond hebben. Warme kleuren staan mij beter dan coole kleuren. Kan ik ze gewoon in deze tint verven? Of word het dan groen?

Groeten Joanne.


Door Edwin op 3 oktober 2014

Hoi Joanne,
Je moet je haar corrigeren met een goude koper semikleuring met evt extra licht koper om de koele tonen te onderdrukken.
De moeilijkheid is altijd. Hoe veel koper moet je in je haar zetten om de goed kleur te krijgen.
Ga naar een kapper om de eerste keer de goede kleur te maken dan kan je het latere gemakelijker bijhouden.
zelf doen werk echt alleen met spoeling of semipermanente kleuring en doe net zo vaak tot de kleur goed is . Kijk wel uit dat je niet te donker gaat anders meot ja alsnog naar een kapper.
succes , Edwin


Door graziella op 10 januari 2015

Hallo,

Ik heb van mezelf donker bruin haar. Ik verf me haren al jaren zwart. Ik heb het nu al een tijd niet geverfd en wilde een lichte bruine tint. Hier heb ik me haren voor geblondeerd. Nu is de helft van me haar (boven op t hoofd tot in de nek) blond en de rest koper kleurig. Wat moet ik nu doen? Licht bruin erin? Of alleen onderste donkerste gedeelte blonderen? Helppp 🙂


Door Edwin op 12 januari 2015

Hoi Graziella ,

Eerste advies: Ga naar een kleurspecialist. van zwart naar licht bruin is een van de moeilijkste kleuringen. Wil je het toch zelf doen? Wees voorzichtig! Gebruik een goede shampoo en haarmasker tussen het Kleuren door. let op dat je haar niet helemaal naar de knoppen helpt. gaat het fout? Ga als nog naar een goede kapper.
Hier dan een mogelijke manier:
De koperkleurige gedeelte is haar wat meerdere keren gekleurd is en is ook moeilijk te verwijderen. Wanneer je haar niet te poreus is kan je het nog een paar keer blonderen. Sla het al blonde gedeelte natuurlijk wel over en gebruik geen hoog percentage ( max. 6%) en laat dan liever de blondeer emulsie langer zitten. Wanneer de kleur redelijk uitziet ( het blijft altijd wel een warme tint. kleur dan de aanzet met een lichtbruine kleur met max 3% activator en de punten met een iets lichtere kleur maar dan een as tint liefst met een semipermanente kleur anders een verf niet hoger dan 3% activator.
Is de kleur dan nog niet goed? Maak dan alleen correcties met een semi kleur net zolang tot de kleur redelijk is . Gun het haar wel de tijd om te herstellen. lukt het echt niet maak dan weer zwart met een semikleuring.

succes, Edwin


Door Gonul op 2 november 2018

Ik heb me haar cinamon gedaan maar de helft is nog zwart wat moet ik doen


Door Cindy op 3 februari 2015

Hallo,

Ik heb gisteren mijn haren laten verfen bij de kapper. Ik heb gevraagd om donkerrood. De gloed is veel feller dan het voorbeeld dat de kapper heeft laten zien en in het daglicht heeft het zelfs een paarse gloed. Ik heb van mezelf midden tot donker bruinhaar. Stel dat ik mijn haar donkerbruin verf verdwijnt dan het ergste van deze fel rode/ paarsachtige gloed?


Door Edwin op 6 februari 2015

Hoi Cindy,
ga toch gewoon eerst langs bij je kapper. Die kan met een eenvoudige semikleuring het ergste rood wegwerken. (met een beetje service gratis0 LEG UIT DAT DE KLEUR RODER IS DAN ZIJ HEEFT VERTELD EN DAT JE DUS MINDER ROOD WILT.
Doet de kapper moeilijk …niet meer heen gaan. Doe dan zelf met een semikleuring een 5a bv in je haar en herhaal dat evt. let wel op dat het dan niet te donker wordt.

succes, Edwin


Door henk op 15 maart 2015

Hey,
Ik verf al jaren lang mijn haren zwart omdat ik van mezelf oranje haar heb, nu wil ik mijn haar in blond verven.. ik heb het al eens geprobeerd maar toen werd het oranje. En nu zit ik met zwart haar dat ik niet meer lichter kan krijgen alleen de uitgroei wat kan ik doen om het lichter te krijgen?


Door Edwin op 16 maart 2015

Hoi Henk ,
zoek een goede kapper die je haar echt blond kan krijgen 90% van de kappers kan dat niet. dit kost tijd en geld maar is de kleur eenmaal goed, kan je de uitgroei zelf blonderen.
succes, Edwin


Door daphne op 13 september 2015

Hoi,

Ik wil mijn haar KNAL rood hebben, maar het is altijd zwart geweest. Een vriendin van mij is kapster in opleiding en heeft dit 3x knalrood geverfd maar het blijft donkerrood en na 3x wassen zie je het zwart weer. Wat kan ik het beste doen om een goed knalrood resultaat te krijgen?

Groetjes Daphnw


Door Edwin op 17 september 2015

Hoi Daphne,
je zal eerst het haar moeten ontkleuren. Je kan het beste niet helemaal ontkleuren maar met folie plukken zodat je geen rare vlekken krijgt je zal ziendat de kleur dan veelfeller er uitziet, Gebruik het liefst een semikleuring om rood te maken die blijft vaak beter zitten dan verf.

succes Edwin


Door anisa op 24 oktober 2015

Hallo,

Ik wil heel graag mijn haar donker koper- chocoladebruin hebben. Ik heb zwart haar, kleur 1B en ik wil heel graag naar kleur 3.

Ik weet niet wat voor haarmerk, kleur ik moet kiezen. Ik had 12 jaar geleden mijn haren geverfd, ik had toen eerst mijn haren gebleekt met ontkleuring van l´oreal, Het werd toen allemaal verschillende kleuren. Geel, Oranje, Rood. Daarna had ik die bruine haar verf van john frieda 4 BG in mijn haren gedaan. Je zag nog steeds allemaal kleuren. Het werd niet egaal bruin. Het zag er heel vies, dood en droog uit. Ik was toen naar de kapper gegaan. En toen had ik heel donker aubergine zwart haar. Het was toen ook niet egaal.Ik had toen zelfs paars, blauwe, koper plukjes. Die kleur is nu helemaal uitgegroeid. Om heel eerlijk te zijn vond ik die kleur ook niet mooi. Ik zoek iets fris en zomers. De haarkleur die ik nu heb is helemaal van mezelf. Ik vind mijn donkere haren niet bij mijn huids kleur passen. Ik heb het ook heel vaak van andere mensen gehoord. Toen ik op de middelbare school zat, toen kwam er zelfs een jongen naar mij toe in de pauze en hij vroeg of ik een pruik droeg. Terwijl dat gewoon mijn echte haren waren en ik van mezelf een donker blauw bruine haarkleur heb onder een Tl buis zie ik ook een beetje koper. Ik heb voor de rest een huidskleur die bij herfst past, ik heb een lichte huidskleur met een oranje goude koper ondertoon, ik heb ook sproetjes. Ik heb hazelnoot bruin groene ogen. Het is ook heel moeilijk voor mij om de juiste kleren te vinden. Die onder mijn donkere haren passen. Ik krijg al gauw een grauw huidskleurtje.

Kunt u mij helpen met het kiezen van de juiste haarverf? Ik heb heel droog pluis haar. Ik heb geen gespleten haarpunten. Het is gezond en ik verzorg het goed, ik ben met droog haar geboren.

Alvast bedankt,
Anisa


Door Edwin op 27 oktober 2015

Hoi Anisa,
zorg dat je haar eerst en stuk gezonder is door een goed thuis verzorging bv de vochtlijnen van l’anza, Chi, bonacure of ander professionele verzorging.
je haar is te sterk en te donker om zo maar een bruine kleur te maken.
ga naar een kleurexpert bv. een farouk kapper of een Organic color kapper die je haar iets kan oplichten met een milde blondeer zonder amonia die je haar niet uitdroogd en dan een mooie kleur in kan zetten die je dan ook ziet. Met de goede verzorging zalk je haar een stuk beter aan voelen dan waarschijnlijk nu het geval is. Ga niet zelf proberen want je kan dit nooit goed krijgen zoals je al 12 jaar geleden gemerkt hebt hoe moeilijk je haar te kleuren is.
succes Edwin
ps. ga naar een l’anza kapper voor een ultieme herstel kuur die kan je haar ontdoen van alle vetten en siliconen en ja haar zijn vochtbalans optimaliseren en grote kans dat je haar in een behandeling al een stuk beter voelt en er beter uitziet.


Door peri op 10 november 2015

Hoi edwin ik heb zwart haar en wil bruin verven welke verf moet ik halen


Door Edwin op 12 november 2015

Hoi Peri
Wanneer je haar natuurlijk zwart is kan je een asbruin (4.1 /4A) proberen evt met extra groen pigment. let op dit is al heel moeilijk!
is je haar zwart gekleurdhaar of zeer gesloten haar moet het eerst ontkleuren en dan een askleur er over heen
Alleen een tube verf gaat waarschijnlijk niet lukken is zou voorstellen om naar een goed kapper te gaan en dan later zelf de aanzet bij werken.
succes , Edwin
p.s. wat vaak ook al een leuk effect geeft in natuur zwart haar dunne highlight en daar overheen een semi (as) kleuring.


Door lotte op 14 december 2015

Hoe ga ik het beste van zwart naar paars ?


Door Edwin op 15 december 2015

Hoi Lotte.
Eerst het haar oplichten en dan een violet/paarse semikleuring opzetten.
succes, Edwin


Door Marit op 1 februari 2016

Hoi,
Ik heb een beetje moeite met mijn haarkleur. Ik had extensions gekocht in de kleur auburn en hier een kleur 5.56 opgegooid, dus een roodpaarsige kleur. Dit ging helemaal goed en was de kleur die ik wilde. Dus ik verfde ook mijn haren met dezelfde kleur, had eerst mijn haar wat opgelicht, maar toch klopt de kleur niet. Mijn eigen haar is meer bruinoranje ipv roodpaarsig, er zit wel rood in, maar vergeleken de extensions is het meer bruinoranje. Wat moet ik doen?


Door Anne op 13 december 2016

Hallo Edwin,
Ik heb erg donkerbruin/zwart haar.
Ik wil graag mijn haar in Mahonie rood, zou ik daarvoor mijn haar eerst moeten blonderen?
Groetjes Anne


Door Edwin op 13 december 2016

Hoi Anne,
Je moet inderdaad eerst blonderen . Anders zie je geen mahoni kleur je hoeft niet helemaal naar blond kleurhoogte 6/7 is al genoeg
wat ook vaak mooi is en gemakkelijker neem eerst highlights . Je ziet dan minder uitgroei en je hebt ook geen last dat je vlekken krijgt doordat op sommige plekken het zwart moeilijker verdwijnt.
succes , Edwin


Door Melisa op 14 februari 2017

Hallo Edwin,

Ik heb vaak me haar geverft en uiteindelijk zwart. lange tijd met zwart haar rond gelopen maar nu wil ik het paars. jammer genoeg heb ik veel lang en dik haar, waardoor het verfen en blonderen bij de kapper op loopt tot minimaal €150 euro. Dat geld wil ik er niet aan besteden. Ik heb nu al 2 keer mijn haar geverft in violet kleur. Paars/rood gloed heb ik in mijn haar nu, alleen ziet het er nogsteeds zwart uit, en dat wil ik niet. ik wil echt een paars kleur of violet.
Hoe zou ik het kunnen oplossen zonder de kapper erbij te betrekken en zonder te blonderen?

groetjes, Melisa


Door Edwin op 16 februari 2017

Hoi Melisa
om violet te kunnen zien moet het haar eerst lichter gemaakt worden. Dit kan alleen door blonderen. met haar verf kan je geverfd haar niet lichter maken.
Je kan dit zelf proberen maar is erg moeilijk. je krijgt snel gele rode en bruine vlekken in het haar.
ga naar een kappersschool en laat folies zetten je hebt dan kans dat je haar licht genoeg is om er een violet kleur over te zetten.
anders zou ik toch maar 150 investeren voor een mooie kleur.
succes Edwin


Door Karlijn op 18 maart 2017

Hoi Edwin,
Ik heb gisteren highlights laten zetten, alleen zijn deze dus heel erg licht geworden, geelblond zelfs.
Maar ik wilde eigenlijk donkerbruine highlights.
Mijn eigen haarkleur is zwart en ben ook van aziatische afkomst.
Weet jij misschien wat ik kan doen? Zou ik het nu al mogen verven of eerst aankijken met zilvershampoo?

Groetjes
Karlijn


Door Gonul op 2 november 2018

Ik had zwart haar ik heb cinamon gekleurt maar is niet gelukt het is half zwart nog wat moet ik doen


Door Haarwerk op 1 mei 2019

Ik draag een haarwerk.
Ik koop haarwerken met kleurcode #1, terwijl mijn eigen haar een tint heeft van kleurcode #1B (donker bruin) tot normaal zwart
#1 is te fel, intenszwart, vind ik.

Het is nooit goed, of is mijn haarwerk net te licht of net te zwart. Misschien moet ik ebter zowel mijn eigen haar als mijn haarwerk met hetzelfde verven?
– Welke kleurcode zit er tussen #1 en #1B?
– Welke haarkleuringen kan ik kopen in Nederland om eigen haar te verven naar kleurcode #1B, dus naar zeer donkerbruin tot/ zwart?
– welke kleurcode is gewoon zwart, dus geen intenszwart?


Door Yvonne op 11 september 2020

ik heb mijn haar 6 weken geleden zwart geverft. Gisteren aubergine erover. Je ziet helaas niks van de kleur. Weer is het zwart. Ik wil er zo graag van af. Ben het zwarte zat. Ik wil weer naar rood. Help !!!


Door Diana op 20 september 2021

Ik heb zwart haar maar wil na blond ?? Wat moet ik doen

Plaats een reactie


*


Klik gerust eens door onze categorieën heen: