Hoe haal je siliconen uit je haar?

Een probleem van Erretje,

Ik krijg met geen mogelijkheid de dikke laag siliconen uit mijn haar.
Door mijn heel dunne haar fohn ik het om de dag en gebruik daarbij een conditioner, fohnlotion een haargel of haarlak.
Het zijn allemaal bolletjes die op de haren zitten, kan het bijna niet borstelen. heb een all remove shampoo aangeschaft maar die doet niet veel.
Wat moet ik doen om deze troep uit mijn haar te krijgen?

Toen Hans Schwarzkopf een apotheker uit Hamburg Duitsland in de jaren 20 van de vorige eeuw de shampoo uitvond was het al een hele verbetering vergeleken met de groene zeep die de mensen in die tijd gebruikten om hun haar te wassen. Maar het haar werd toch wel nog wat stug en droog.

Voor de 2e wereldoorlog ontdekte men dat wanneer je silicone in  de shampoo deed je haar heerlijk glad en glanzend werd. Maar deze silicone loste niet op in water en maakte zo’n dikke laag om het haar dat daardoor kleuren en permanenten  vaak mislukte.

Een tijdje later ontdekte men in wateroplosbare silicocone. Een aanzienlijke verbetering. Je kon nu verzorgd haar hebben en toch ook permanenten en kleuren. Tegenwoordig worden er voornamelijk in wateroplosbare silicone gebruikt. Behalve in sommige goedkopere haarcosmetica.

 Maar tegenwoordig wordt er veel meer gewassen. Vroeger hooguit 1 keer per week  nu vaak elke dag en er worden veel meer producten gebruikt met daarin allemaal met silicone verwerkt.

Dit betekent dat wanneer je alleen wateroplosbare siliconen zou gebruiken je al meerdere lagen silicone op je haar krijgt (‘stapelen’) en door dat er in kuurtjes,conditioners,  volumemakers enz. vaak ook de  niet in wateroplosbare siliconen zitten kan het voorkomen dat je de silicone niet meer uit je haar kan krijgen . Het probleem van ‘Erretje’ dus.

Met een Remove shampoo kun je de lagen meestal goed oplossen. De shampoo’s bij de drogist zijn vaak niet voldoende. Beter kun je de kappershampoo’s gebruiken. Deze zijn milder en toch intensiever. Merken waarvan ik weet dat die redelijk tot zeer goed doen zijn:

  • Removeall plus van tressa (echt super, wel moeilijk te verkrijgen)

  • Wella SP 1.4 Remove Shampoo,

  • BONACURE Remove Shampoo schwarzkopf

  • Sebastian Light Shampoo

  • Kis Keraclean Volume shampoo

  • L’anza Healing Pure Clarifying shampoo( super sterk en toch zacht voor het haar).

De beste oplossing…

Het allerbeste is de ultieme herstelkuur van L’anza dit is een behandeling bij de L’anza kapper en duurt ongeveer 15-20 minuten.  Hierbij word je haar helemaal silicone vrij gemaakt en worden daarna gelijk de stoffen toegevoegd die je echt nodig hebt zo dat je weer mooi en door en door gezond haar krijgt. Zonder dat er weer nieuwe silicone in je haar komen. Zoek naar een l’anza kapper bij jou in de buurt.  En laat je haar behandelen. Meer info kappers Groothandel apeldoorn

Woon je in de buurt van onze kapsalon:  Haarverzorging Edwin Minnee Varkevisserstraat 277 2225LC Katwijk aan zee ( L’anza kapper sinds 1996) tel:071 40 151 02  www.edwinminnee.nl

Onze kappers team geeft voor elke bezoeker van haargeheimen de l’anza ultimate treatment  ter waarde van 19,95 euro helemaal gratis! Zonder enige verplichting.

  Let op! Elke dag doen we maar maximaal 3 gratis behandelingen. Maak een afspraak en vermeld dan de code “haargeheimen gratis treatment” en ons team bezorgt je fantastisch mooi en gezond en voller haar . En je bent eindelijk verlost van dat slappe doffe haar!

 

Mocht het niet gaan of helemaal lukken met de bovengenoemde oplossingen, is er nog een oplossing die weleenswaar zeer slecht voor je haar is maar als het niet anders kan….

Was je haar met afwasmiddel net zolang tot de silicone er uitzijn . Je haar wordt daar door wel mega droog (door de PH waarde van het afwasmiddel gaan de schubben van je haar wijd open staan). Gebruik daarom gelijk daarna een goed haarmasker én een conditioner om de schubben weer dicht te krijgen.

Ik hoop dat je je haar weer snel in orde krijgt. En ik hoor graag hoe het gegaan is.

 

 

Erretje

ernaveerman@hotmail.com
195.241.215.238

ik krijg met geen mogelijkheid de dikke laag siliconen uit mijn haar.
Door mijn heel dunne haar fohn ik het om de dag en gebruik daarbij een conditioner, fohnlotion een haargel of haarlak.
Het zijn allemaal bolletjes die op de haren zitten, kan het bijna niet borstelen. heb een all remove shampoo aangeschaft maar die doet niet veel.
Wat moet ik doen om deze troep uit mijn haar te krijgen?