Hoe kleur ik van blond naar donker?

Een vraag van een van onze bezoekers, Lin.

Ik ben licht blond van mijn eigen. Ik wil voor van de winter graag een mooie warme bruine kleur in mijn haar. Is het gemakkelijk om dit zelf te doen??

Je haar van blond naar donker kleuren is niet echt gemakkelijk. Het beste kan je dat door een goede professionele kapper laten doen.

Het eerste probleem :

Wanneer je van blond naar bruin verft kan je haar kleur snel een groene gloed vertonen of je haar kan zelfs echt groen/blauw worden.

Dit heeft te maken met het feit dat er weinig warme ( rode en oranje ) pigmenten in blond haar zitten. De hoofdkleuren van blondhaar bestaan voornamelijk uit geel en blauwe pigmenten

In bruin haar zitten voornamelijk rode en groene pigmenten. (Kijk maar als je plakkaatverf  mengt dan wordt  rood met groen …  bruin ) De makers van verf voor bruine kleuren gaan er vanuit dat het haar al donker is. Als dat niet zo is slaat de verhouding rood pigment met groen pigment door naar groen om dat de pigmenten van blond haar geel en blauw extra groen geven ( kijk maar weer met plakkaatverf geel met blauw wordt groen)

Dus om een mooie warmbruine haarkleur te krijgen moet er extra warm pigment gebruikt worden om een bruine kleur te krijgen en nog veel meer om een warme bruine kleur te krijgen.

Hoeveel? Dat kan eigenlijk alleen een goede kapper bepalen. Zelf kan je het gokken maar als het mis gaat ben je vaak duurder uit wanneer de kapper het moet herstellen.

Het tweede probleem:

Wanneer je van blond naar donker kleurt, dekt de kleur heel moeilijk.

Als je een donker haarverf in blond of geblondeerd haar doet. Dekt de haarverf vaak zo slecht dat je alleen maar een vale doorzichtige kleur overhoud.

Je kunt dit oplossen door meerdere keren achter elkaar te kleuren ( wat niet echt verstandig is voor de kwaliteit van je haar) of op de juiste manier voorpigmenteren. Met een  warme rode spoeling of semikleuring  eerst het haar kleuren en wanneer je klaar bent zet je  de gewenste kleur op.

Ik hoop dat ik je hier mee een beetje geholpen heb en dat ik niet te technisch antwoord gegeven hebt.

Maar wil je het toch zelf doen? Hier in het kort wat je het beste kan doen.

  • 2 dagen voor je kleurt gebruik dan een goed haarmasker.Sebastian Penetraitt Masque, Bonacure repair rescue, Absolut Repair Masker l’Oreal, of van  CHi enz, kijk op internet maar wel de professionele versies.
  • Gebruik een spoeling of semi kleuring met warme pigmenten. Bijvoorbeeld igora vibrance 4.7.van schwarzkopf
  • Wanneer die uitgespoeld is neem je een deel  natuurtint 5 met  een deel mode tint koperbruin (5.43 of 5.4 ) bv van Kis samen met een 3% activator .
  • Is je haar niet warm genoeg doe er dan een koper spoeling over heen.
  • Is het haar te rood of oranje doe er dan een semikleuring met natuurtint 5.0 (5n) of astint 5.1 (5a) overheen.
  • Is je haar nog te licht doe er dan een donkerdere semikleuring in 4.0 (4n) met 4.7 (4k)koper.
  • Als je haar de goede kleur is kleur het weer binnen 4 weken dan krijgt de kleur een betere en  langere houdbaarheid.

Zoals je ziet is het dus niet gemakkelijk.

 In onze salon http:/www.edwinminnee.nl  (de lang haar specialist)  gebruiken we alleen natuurlijke ammoniavrije kleuringen zoals de Organic Colour Systems. We hebben ook een perfecte manier van blond naar donker kleuren zonder het haar te beschadigen. Je haar wordt waarschijnlijk zelfs gezonder. Woon je in de regio?

Vraag gerust om informatie of maak een afspraak 071 40 151 02.

veel succes en ik hoor graag hoe het afgelopen is.

Wil je meer tips over haarkleuren?

Ik heb een E-book geschreven  “50 kleur tips die je nooit van je kapper hoort”.  Hier in staan verschillende tips  over haarverven zoals:  Je kleurhoogte bepalen, grijs haar kleuren, blond haar kleuren, zelf kleuren, verschillende bespaartips, verzorgtips enz.

Je krijgt dan ook regelmatig extra haar (kleur) tips toegezonden.Ontdek nu de “50 kleurentips” nu  helemaal gratis ! Vul het formulier in en klik op de onderstaande link en  en je krijgt direct toegang.

[optin]