highlights die te geel blijven.
27 september 2011 
in Divers

highlights die te geel blijven.

Een vraag van Nynke, die niet helemaal tevreden is over haar blonde plukjes die ze laat blonderen bij de kapper ze zijn te geel.

Beste Edwin, Fijn dat je zo duidelijk uitleg geeft over de zilvershampoo van guhl, ik had die nl ook gekocht in de goede hoop dat de gele goed zou verdwijnen, maar niks is minder waar. Het lijkt wel geler te worden en poreuzer…die shampoo zou haast verboden moeten worden :)

Ik heb voor de zomer highlights erin laten zetten, alleen waren die toch weer geler terwijl ik lichter wilde. Nu ga ik binnenkort langs de kapper heb je nog adviezen voo haar hoe die gele gloed eruit gaat en hoe ze highlights kan maken die wel mooi licht blond zijn..
Oh ja ik gerbuik nu de shampoo van het merk matrix, is dat een goede?
grt

Beste Nynke, Waarschijnlijk heb je veel warm pigment in je haar waardoor het moeilijk
met highlights mooi licht asblond wordt.

Het is belangrijk dat je kapper de blondeer lang genoeg in laat werken. Leg van tevoren je kapper goed uit dat je geen gelige kleur plukjes maar asblond wilt. En vraag of dat je kapper dat bij jou kan maken.

De kleurpigmenten gaan in een bepaalde volgorde uit je haar eerst de koude tinten (groene en blauwe pigmenten) en als laatste oranje en gele pigmenten.

Als de blondeer niet lang genoeg in werkt blijft het gele pigment ‘hangen’ de oplossing is dus langer inwerken mits je haar gezond genoeg is. Is je haar te donker moet het evt. in twee behandelingen.

Een ander probleem kan zijn dat er een hoog percentage waterstofperoxide. Hoe hoger dat percentage, de sneller het haar lichter wordt maar er ontstaat mogelijk dan ook weer een warmere gloed.

Persoonlijk vind ik een lange inwerktijd en een lager percentage vaak mooier. In onze salon gebruiken we CHI en Bioglitz ammoniavrije veilige blondering, daarmee maak je het haar veilig blond tot wel 8 tinten lichter zonder het haar te beschadigen. En je kunt verschillende kleuren blond kiezen. Zoals mat blond of licht asblond.

Ik weet niet of je en vaste kapper hebt, ga anders opzoek naar en goede CHI kapper die bij jou een mooie natuurlijke blondtint kan maken.

En nu nog over je shampoo. De shampoo die je nu gebruikt is ‘tig’ keer beter dan je vorige maar nog beter is de andere producten van Matrix ook te gebruiken zodat je haar nog een stuk beter aanvoelt. Vraag je kapper om advies wat je met jou haar het best kan gebruiken!

laat me gerust weten hoe het gegaan is.

Groeten, Edwin

 

 

Wil je meer tips over haarkleuren?

Ik heb een E-book geschreven  “50 kleur tips die je nooit van je kapper hoort”.  Hier in staan verschillende tips  over haarverven zoals:  Je kleurhoogte bepalen, grijs haar kleuren, blond haar kleuren, zelf kleuren, verschillende bespaartips, verzorgtips enz.

Je krijgt dan ook regelmatig extra haar (kleur) tips toegezonden.Ontdek nu de “50 kleurentips” nu  helemaal gratis ! Vul het formulier in en klik op de onderstaande link en  en je krijgt direct toegang.

[optin]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over de schrijver
nienke
Door

nienke

op 11 Oct 2011

Super bedankt Edwin voor de tips die je geeft! Ik zal het meenemen naar mijn kapster. Ik wist niet dat u ook een salon heeft. Waar is dat? Wat houdt CHI in? :)grt

Edwin
Door

Edwin

op 11 Oct 2011

Hoi Nienke, ik neem aan dat je mijn blog nu wel hebt gelezen. Succes morgen bij de kapper . Zorg dat je je kleurwens goed duidelijk maakt aan je kapper. Ik heb zelf een salon in Katwijk aan zee (www.edwinminnee.nl). Wij werken zelf alleen met veilige kleuren zonder ammonia van Organic Color System en CHI( dat is een ammoniavrije blondering van Farouk waarmee je verschillende kleuren blond zoals asblond of beigeblond enz. haar kan maken). groeten Edwin

Reactie plaatsen