Haar en hoofdhuidproblemen van de Anko
14 juni 2011 
in Divers

Haar en hoofdhuidproblemen van de Anko

Symposium

De anko heeft een Haar en Hoofdhuidproblemen symposium  georganiseerd  in Nieuwegein.
Ik ben daar geweest en heb daar mijn kennis kunnen updaten en ik heb nog een paar nieuwe dingen geleerd.
De Komende weken zal ik proberen verschillende artikelen schrijven over wat ik allemaal te weten gekomen ben.

Exceem, roos, psoriasis.

Er waren verschillende sprekers zoals een dermatologe van het AMC en de kapperspoli en Yvonne de Boer kapster in het AMC en nog anderen.
Allerlei onderwerpen kwamen ter sprake, hoe stel je een diagnose van verschillende soorten exceem, roos, psorisasis. Wat kun je er tegen doen. Hoe ga je om met Alopecia (kaalheid) wat kun je wel of niet doen.

Oplossingen voor exceem,  roos, psoriasis

Wat me opviel dat er zeer weinig te doen was tegen hoodhuidproblemen als je naar de dokter  of de dermatoloog gaat zijn er weinig oplossingen voor je probleem.  Je staat binnen 10 minuten weer buiten met een teershampoo en een zalfje. voor ieder probleem gebruiken ze de zelfde oplossing ze kijken nauwelijks of niet naar een mogelijke oorzaak of een alternatieve behandeling.

Terwijl er talloze andere manieren zijn met b.v. een mildere shampoos, antiroosshampoos , hoofdhuidkuren op natuurlijke basis, sommige dieeten enz. Die echt kunnen werken.

Op het symposium werden plantaardige producten als nonsens en soms zelf gevaarlijk gezien.de kapper heeft in het algemeen meer tijd en aandacht voor hoofdhuidproblemen dan de artsen.

Huidkanker

Ook werden er verschillende vormen van huidkanker besproken.
Ik heb die dag de meest afgrijselijke foto’s gezien. Maar waar ik het meest van geschrokken ben is een foto van een man met een klein vlekje achter zijn oor dat telkens opengaat.

 ‘niets bijzonders” je zou er nog geen pleister opplakken, gewoon een beetje  geïrriteerd door een brillepoot.
als die meneer er niets aan doet is het binnen 5 jaar afgelopen met hem. Ongelofelijk! Een plekje van nog geen centimeter!

Haar en hoofdhuidproblemen op youtube

Ik heb een kleine impressie van de dag op youtube staan.
Klik op deze link om het te zien:

http://youtu.be/kIJyJ2rymss

Of als dit niet lukt.
zoek dan op YOUTUBE: ‘ haar en hoofdhuid problemen Edwin Minnee ‘

Over de schrijver
eveline.bouma@hetnet.nl
Door

eveline.bouma@hetnet.nl

op 14 Nov 2011

domme opmerking van die dermatologe over natuurlijke middelen. Hieruit blijkt weer de hetze van de pharmaceutische industrie, aan de hand waarvan in Nederland de geneeskunde loopt, tegen alles wat natuurlijk is. Er zijn heel veel middelen die regulier zijn en door dermatologen voorgeschreven worden die vaak niet helpen of zelfs de zaak verergeren, maar ja, dat hoor je niet. Ook kunnen die gevaarlijk zijnBVeel bacterien worden bijv. resistent .Hetzelfde geldt naturlijk ook voor sommige plantaardige middelen maar ze kunnen wel degelijk ooh helpen. Daar heb ik zelf ruime ervaring mee. Wetenschappelijke onderzoeken uitgevoerd,ndie volgens de normen zijn zijn heus niet zo waterdicht daar vaak later toch ineens weer blijkt dat er wel bijwerkingen zijn of onvoorziene reacties. Objectie onderzoek bestaat niet meer. Ervaringen van mensen worden stelselmatig genegeerd. Ik heb weinig vertrouwen in de geneeskunden en hun zogenaamde onderzoeken omdat de conomisch en politiek beplaad zijn.Een ander onderwerp, maar dat blijkt ook weer uiteen discussie over degriepprik en hoe er gereageerd wordt als iemand daar iets objctiefs over probeert te zeggen. Jammer dat artsen zo gehrsnespoeld worden tjdens hun opleiding.

Reactie plaatsen