De acht belangrijkste oorzaken waardoor je haar niet langer kan groeien.
02 april 2013 
in Divers

De acht belangrijkste oorzaken waardoor je haar niet langer kan groeien.

Een vraag over lang haar  hoe kan je zorgen dat je haar langer wordt? door Janine

Beste edwin,

ik heb haar net iets over mijn schouders, en het is erg fijn en ik heb snel gespleten punten. ik bezoek de kapper zo om de twee maanden, om de puntjes beetje bij te knippen, maar het rare is, mijn haar is al na 2 weken na het bezoek van de kapper erg beschadigd, ik gebruik geen foïn, stojltang enc, en ik gebruik shampoo voor beschadigd haar, en conditioner. mijn punten zijn erg snel heel doorzichtig, terwijl het boven wel vol is, mijn voeding is goed, en slik voldoende vitaminen, wat kan ik er aan doen, om mijn haar lang te laten groeien, en wat voller, en minder gespleten haar punten, want eigenlijk knippen ze gewoon af, wat in die maanden is gegroeid, heb je misschien wat tips om mijn haarprobleem flink te helpen?

Hoi Janine
Het klinkt als of je haar langzaam oplost.
Vaak is dat door het zout in de goedkopere shampoo’s de boosdoener. Maar er kan meer loos zijn.

De 8 belangrijkste oorzaken  die er voor zorgen dat je haar niet langer kan groeien.

 • Verkeerde verzorging Goedkope shampoo heeft vaak een te hoge ph waarde en bevat te veel zout. Het haar lost elke keer een beetje op.
 • Je haar  heeft een korte groei cyclus. Met een cyclus van 3-4 jaar wordt je haar nooit zolang dan met een cyclus van 7 Jaar.
 • Te lang wachten met knippen. gepleten punten scheuren dan door en er moet meer af  geknipt dan er gegroeid is.
 • Mechanische belasting. Door het gebruik van tangen , hete fohns, harde borstels , scherpe kammen, schuren langs de schouders gaat het haar  bij de punten soms sneller kapot dan het aan groeit.
 • Chemische belasting. Permanenten,veelvuldig kleuren of gecombineerd. Vooral agressieve ( thuis)haarverf en blonderen gaat ten koste van keratine ( het haar lost bij elke keer kleuren een beetje op).
 • Geen goed onderhoud. Om je haar gezond te houden is het belangrijk het vochtbalans en je keratine gehalte optimaal te houden . Gebruik regelmatig een goed haarmasker en altijd  een conditioner na het wassen. 
 • Geen goede bescherming . Gebruik goede styling producten die je haar beschermen tegen zon, hitte, hete tangen enz. er zijn veel serums op de markt die de punten en de rest van het haar goed beschermen soms wel tot 200 graden celcius. 
 • Ongezonde levensstijl.  Door verkeerde voeding en stress kunnen tekorten ontstaan. Het haar merkt dat als eerste( de cellen van het haar zijn de snelste delende cellen van je lichaam). Zorg dus voor een afwisselend voeding patroon en leef gezond. hoe gezonder je lichaam de sterker is je haar .                

Hoe kan je je haar nu langer laten groeien?

Kijk zelf ben een absolute L’anza fan. L’anza is het enige merk op deze aardbol die je haar echt kan herstellen en versterken en wel van binnen uit.

 • Zorg voor een super verzorging van je haar. Ga naar een l’anza kapper en laat je adviseren en vraag om een gratis ultimate treatment (een beetje l’anza kapper doet dat). Dit is een herstelkuur die je haar in een keer dikker en steviger maakt. Gebruik l’anza thuis ook en je haar blijft voller en steviger en minder kans op gespleten punten.
 • Laat regelmatig en altijd door dezelfde  kapper je haar knippen en zorg dat die weet dat je je haar laat groeien. De kapper kan dan echt alleen de uiterste puntjes afknippen voordat het verder splijt.
 • gebruik elke dag een serum. De silk serum van de Healingstrength werkt ook perfect elke dag een druppel in de haar punten en je haar blijft super.
 • Kleur alleen met semikleuring of een veilige ammoniavrije kleuring zoals Organic Color Systems.
 • Blondeer je je haar? Laat de punten met rust! kleur alleen de aanzet doe desnoods conditioner in de punten tijdens blonderen.
 • Voorzichtig met gebruik van van hete fohns, tangen en scherp materiaal en borstels.
 • Voorzichtig borstelen in nat haar. nat haar is veel kwetsbaarder. Borstel het met een varkens haren borstel voor je je haar wast, dan krijg je minder klitten.
 • Vlecht je haar wanneer je naar bed gaat.
 • Voel je als een koningin. Gebruik satijnen of zijde hoofdkussen. (het haar blijft hier nooit aan hangen en je krijgt geen mechanische belasting).

Attentie!!!! waarschuwing! RECLAME!!!


Ik doe het niet vaak. Maar woon je in de buurt van Katwijk aan zee? Heb je een probleem met lang haar?Wil jij weten of jou haar ook langer kan worden?

Kom naar onze (Lang haar)salon en je krijgt een uitgebreide herstelkuur en advies hoe je thuis je haar het beste kunt behandelen geheel vrijblijvend en absoluut gratis.

Ons team heeft jaren ervaring met lang haar en ook de kennis om je haar zo snel mogelijk lang te krijgen. Puntje knippen is bij ons echt een puntje een geen centimeters van je haar af.

kijk op http://www.edwinminnee.nl of bel 071 40 15 102 voor een afspraak onder vermelding gratis internet actie herstelkuur l’anza.  Je  krijgt uitgebreid advies en we maken een “plan de campagne” om je haar zo snel mogelijk lang te krijgen of mooi gezond lang te houden..

Over de schrijver
freshta
Door

freshta

op 20 May 2015

hallo u spreekt met freshta. ik had hele mooie lange haren tot mijn rug maar ik had donker haar dus heb meer dan 20 keer geverft om het lichter te maken. omdat het alsmaar niet lukte geen goeie product dus in de kapper. nu heb ik weer zwart geverft. alleen mij haren groeien niet meer 1 jaar is voorbij en ze zijn nog steeds zelfde lengte.daarnaast breekt het ontzetend veel bij kamen en normaal zelfs ook. en is ontzetend droog na het wassen. haast niet kam baar. ik hoop dat ik wat tips kan krijgen en of ik mij oude haren terug kan krijgen. graag hoor ik het van u. dank u

Edwin
Door

Edwin

op 25 May 2015

Hoi Freshta, je haar is zo beschadigd door het vele kleuren dat het net zo snel als het groeit het ook weer afbreekt je boft l'anza heeft nu een behandeling die speciaal ontworpen is voor jou type haar "de Emergency Service " van L'anza. Dit is een unieke en fantastische oplossing voor haar wat echt niet meer te redden is. In 20 min is je haar weer sterk en gezond en heeft een superglans. In onze salon hebben we het de afgelopen weken getest op haar wat direct afbreekt wanneer het nat was na de behandeling was het zosterk dat we het niet konden geloven. Zoek en L'anza kapper vraag naar de emergency service treatment en laat je uitgebreid adviseren hoe jou haar weer langer kan worden en niet meer afbreekt. succes Edwin

Marta
Door

Marta

op 11 Dec 2015

Hallo u spreekt met Marta. Ik probeer mijn haar al ongeveer 4jaar lang te laten groeien mijn haar is ongeveer 3cm over mijn schouders heen en zo is het al die tijd geweest. Ik had vroeger altijd hele drogen punten toen had ik het een paar cm geknipt bij de kapper en nu is het gewoon zacht maar ik zie niet dat het groeit en we zijn weer een jaar veder en het is de zelfde lengte. Ik hoop dat u mij iets veder kunt helpen. Ik hoor het graag van u. Alvast bedankt.

Edwin
Door

Edwin

op 13 Dec 2015

Hoi Martha, Zoek een lanza kapper en vertel dat je haar niet verder groeit. Met de juiste producten en de juiste behandeling zal je zien dat je haar wel langer kan worden. in onze salon maken we vaak een weddeschap hoe snel het haar langer kan worden en bij een bepaalde lengte krijt ons team taart ( we eten regelmatig taart) succes Edwin

Lisa
Door

Lisa

op 01 Feb 2016

Hoi u spreekt met Lisa, Vroeger stijlde ik me haar echt super vaak zowat elke dag. Uiteindelijk ben ik daarmee gestopt tot dat ik besloten had om keratine in me haar te laten doen. Eenmaal toen ik de keratine in me haar had begon ik weer met stijlen. (Van mezelf heb ik krullendslag haar) en hield er echt van om met stijl haar te lopen. Maar heb gemerkt dat me haar zo slecht en langzaam groeit. Maar wat ik van mijn familie en ouders begrepen heb is dat het in de familie zelf zit. (Vaderskant) en dat geloof ik best aan de ene kant want vanaf klein groeit mijn haar echt amper. Maar aan de andere kant denk ik ook dat het aan mezelf ligt. Ik slaap niet goed ik heb veel stress en eet bijna nooit echt mijn groenten op. Eet bijna nooit brood in de ochtend alleen wat koud sap. Voor de rest hou ik me haar nu echt bij door vitamines in te nemen genoeg fruit te eten, niet veel meer met de fohn en stijltang om gaan en bepaalde haar producten te gebruiken. Ik hoop dat u mij iets verder kunt helpen. Ik hoor het graag van u. Alvast bedankt !

Edwin
Door

Edwin

op 02 Feb 2016

Hoi Lisa, veel verzorgings producten voor je haar zorgen ervoor dat je haar langzaam kapot gaat. door verkeerde PH waarden, zout, siliconen, plastic, chemische troep gaat hethaar soms zo snel achteruit dat het lijkt of hat haar niet meer groeit. Vaak is het dat de punten van het haar sneller afbreken dan dat de aanzet groeid. belangrijk is dus de juiste verzorging te vinden de meeste "echte" professionele kappersproducten zorgen er voor dat het haar ieder geval niet verder achteruitgaat en beschermt wordt . L'anza gaat zelfs een stap verder die kan het haar zelfs herstellen! zoek darom een l'anza kapper vraag om de ultieme herstelkuur en laat je uitgebreid adviseren wat je het beste thuis kan gebruiken om je haar gezond te krijgen en te houden. succes, Edwin

Sara
Door

Sara

op 02 Jul 2016

hoi Edwin. kan ik mijn vraag via email stellen ? grt Sara

Edwin
Door

Edwin

op 01 Sep 2016

Hoi Sara omdat we gaan overstappen naar een nieuwe provider hebben we wat problemen met beantwoorden van vragen. ik hoop binne kort een hele nieuwe website te hebben. maar vragen via mail gaat nog helaas niet. groeten , Edwin

Sherida
Door

Sherida

op 25 Jul 2016

Hoi,Ik heb opzich lang haar, ongeveer op de helft van mijn borst. Ik ben 15 jaar dus ook nog vrij jong. Nu heb ik mijn haar wel eens meerdere keren geverfd en op het moment zijn de puntjes blond. Mijn haar groeit echter enorm langzaam of bijna niet. Vroeger had ik veel langer haar, tot aan mijn navel. Waar zou het door kunnen komen dat mijn haar bijna niet meer groeit? Slijt het steeds af door de geblondeerde punten?

Macy
Door

Macy

op 18 Oct 2016

Hoi hoi Ik heb een vraagje mijn haar was altijd lekker vol en tot mijn schouders drie jaar geleden begon het uit te vallen en zo erg dat er geen elastiekje of klemmetje meer in paste je kon er Door heen kijken. Het werd kaler en kaler huisarts zij snel en gemakkelijk je hebt de ziekte alopecia na 1000ende Euros uit gegeven te hebben aan mijn haar en aan pruiken ben ik het zo zat ik ben nu al drie jaar verder en het is nog geen centimeter gegroeid maar het blijft wel uitvallen ik heb er zo vaak verdriet van dat ik in staat ben om alles eraf te scheren maar ik zag dat u mijn misschien kon helpen ik ben nog zo jong en hele kort knippen vind ik zo erg dan liever een pruik. Maar misschien krijg uw mijn haarwortels weer tot levenNog, Macy

Edwin
Door

Edwin

op 24 Oct 2016

Hoi Macy, wat rot voor je, helaas helpt er weinig tegen alopecia. In geval van alopecia areata kan vitamine d3 (hoge dosis van minimaal 500IU )soms helpen. Ik heb verschillende mensen geholpen met een uitgebreide 'Lanza behandeling ij combinatie met vitamines. maar ik kan je geen enkele garantie geven. Eet jezelf mooi, slank en gelukkig een Boek van Amber Albarda staan goede tips in wat eten en vitamines met je doen. woon je in de buurt van Katwijk? maak dan een afspraak voor een gratis consult om te zien wat er mogelijk is bel 0714015102 voor een afspraak. succes , Edwin

Najoua
Door

Najoua

op 26 Oct 2016

Hallo,ik heb een vraagje. nou mijn haar die was eerst echt best wel lang en het roeide ook maar toen had ik mijn haar geknipt en nu 2 jaar verder is die nog niet gegroeid ik gebruikte een tijdje best wel vaak een stijltang maar daar ben ik al mee gestopt ik heb er alles aan gedaan onder douche met goedde haar maskers conditioner enz. maar hij groeit gewoon niet meer denk ik kunt u mij alstublieft verder helpen.

Edwin
Door

Edwin

op 03 Nov 2016

Hoi Najoua, dit lijkt er op dat je haar sneller sluit dan dat het aangroeit. de oplossing ? Ga naar een l'anza kapper vraag om de ulitimate treatment en laat je adviseren wat jij met jouw haar het beste kan gebruiken. succes Edwin

Anoniem
Door

Anoniem

op 08 Aug 2017

Beste Edwin,Een jaar of 4 geleden na een knipbeurt, kon er een plukje haar niet achter mijn oren. "Dat groeit in een week of twee wel weer aan" dacht ik optimistisch. Nu, 4 jaar later, is er nog niets veranderd. Aan de rechterkant van mijn hoofd groeit mijn haar niet, links wel. Op de rechterkant van mijn hoofd heb ik nu bijna geen haar meer en ik heb inmiddels van alles geprobeerd om mijn haar weer te laten groeien. Vitaminen, dure shampoo's & conditioners, maskers, behandelingen, geen hitte meer gebruiken, gezond eten... Helaas allemaal zonder resultaat. In de spiegel kijken word steeds meer een straf, aangezien de hoop op herstel steeds kleiner wordt. Elke ochtend is het weer een strijd met mezelf om er "nog wat van te maken" en met opgeheven hoofd de deur uit gaan is er al heel lang niet meer bij. In de wintermaanden kom je nog wel weg met een muts, maar in de zomer is dat toch wel een beetje raar. Het is net als met bijna alle andere zaken in het leven; je weet pas wat je mist als je het niet meer hebt. Het hebben van haar is zo vanzelfsprekend, dat je er nooit bij stil staat het weleens te kunnen verliezen. Ik word er in ieder geval elke dag enorm verdrietig van. Zou jij mij misschien nog kunnen helpen of zal ik toch echt de hoop moeten opgeven?

Edwin
Door

Edwin

op 08 Sep 2017

Hoi Karlijn, Sorry voor late reactie (mijn reactie was verdwenen). belangrijk is je haar weer gezond te krijgen. Dat kan met de herstel kuur van Lanza of nog beter de Emergency kuur van L'anza. dit in combinatie met de juiste intensieve verzorging thuis. Lukt dat? Dan kan je, wanneer je voorzichtig met je haar bent misschien weer langer haar krijgen. In onze salon hebben we verschillende succes stories klanten bij wie het haar nauwelijks groeide hebben nu weer lang haar. Woon je in de buurt van Katwijk? Kom dan eens langs voor een gratis advies en en detox behandeling wie weet..... succes Edwin

Miriam
Door

Miriam

op 27 Jan 2019

Wellicht wat aan de late kant, maar ik wil toch graag reageren ... :-) Haar wordt alleen van BINNENUIT beïnvloedt. Natuurlijk bestaan er slechte producten maar die zorgen er niet voor dat je haar sneller of juist trager groeit en de frequentie van het kappersbezoek heeft ook geen invloed. Het heeft te maken met dieperliggende materie. Met overtuigingen/angsten etc. In de Chinese geneeskunde valt haar onder de Nier pathologie. Nier heeft is te maken met angsten en loslaten. Het weefsel wat er onder valt is (botten en) hoofdhaar. En wanneer de ene kant voller is/sneller groeit; we hebben een mannelijke en een vrouwelijke kant (bij het lichaam is links de mannelijke kant en rechts de vrouwelijke). Die worden beiden aangestuurd door de tegenovergestelde kant. Bij het hoofd is links de mannelijke kant en rechts de vrouwelijke. Het zou dus best kunnen zijn dat het mannelijke/vrouwelijke in jou, het vrouwelijke/mannelijke onderdrukt. Dan wordt het pas interessant èn kun je zelf, uiteindelijk na hard werken, invloed uitoefenen. Heel veel processen vinden onbewust plaats. Dat geldt dus ook voor de mensen die veel en dik haar hebben en waarbij het aan beide kanten even snel groeit. 'Mens, ken jezelf'. Hartelijke groet

Rosie
Door

Rosie

op 28 Aug 2019

Hallo, ik heb een vraag. Mijn haar is door het gebruik van goede producten vrij lang geworden. Nu blijven er gedeeltes van mijn haar achter in groei. Met name aan de beide zijkanten van mijn hoofd heb ik dun haar en is de haar dichtheid veel minder dan bijvoorbeeld achter op mijn hoofd. Ik zou graag over mijn hele hoofd een beetje dezelfde lengte qua haar hebben. Ik heb het al een paar keer zo geknipt dat het overal even lang is, maar dezelfde gedeeltes blijven achter in groei. Is hier wat tegen te doen?

Marie
Door

Marie

op 23 Apr 2020

Ik ben zelf ook voorzichtig met hete föhns en stijltangen. Ook gebruik ik producten om mijn haar tegen hitte te beschermen. Ik merk dat mijn haar daardoor minder droog aanvoelt.

Marja
Door

Marja

op 29 Apr 2020

Ik ben ook voorzichtig met hete föhns en stijltangen. Ik gebruik daarnaast altijd producten om mijn haar te beschermen. Ook kunnen voedingssupplementen helpen bij het krijgen van dikker en gezonder haar. Dat heeft mijn haar in het verleden erg geholpen!

Laai
Door

Laai

op 16 Jul 2020

Ik heb een oplossing tegen mijn afbrekende haar gevonden en het is opeens aan het groeien! Hier mijn tip: door corona konden we natuurlijk niet naar de kapper maar mijn haar moest écht gepunt worden. Sowieso liet ik er altijd maar het minimale afknippen (een paar mm's) want mijn haar is dun, is nog in laagjes, heb het vorig jaar lichter geverfd (nooit meer doen) en het groeit zo langzaam/lijkt af te breken. Aangezien er ZO VEEL dooie puntjes in zaten kon ik het niet meer aanzien en heb een eigen kappersschaar gekocht. Zo doende kwam ik thuis en heb ik handmatig AL mijn puntjes, one-by-one, zitten afknippen (leuk klusje voor een pietje precies zoals ik). Ik ontdekte dat de onderste laag, achterin, VOL met dooie puntjes zat, die ik normaal niet eens zag zitten. Ook knipte de kapster dit niet want deze zag zij simpelweg niet. Ook heb ik de dode puntjes van mijn bovenste laagjes en zijkanten geknipt (waar ik normaal niet zo goed aan durfde te komen omdat die al een stuk korter waren en ik wil graag één lengte). Ik ben ook deze lagen handmatig, haartje voor haartje, van dode en gesplete punten gaan ontdoen. We zijn nu twee maandjes verder en mijn haar is nog nooit zo gezond geweest. De onderste laag én bovenste laagjes groeien als kool, zijn super gezond en zijn al een paar cm gegroeid! Mijn haar is er helemaal bovenop aan het komen en ik wil dit graag met iedereen delen die ook met dit probleem kampt en graag weer gezond haar wil dat groeit. Het is een klusje en het kost wat tijd, maar echt elke moeite waard en geeft zo veel voldoening om die dode punten te zien verdwijnen. Wellicht helpt dit jullie!

Andra
Door

Andra

op 09 Apr 2021

Dit klinkt goed, maar hoe doe je dat met kort haar?

haben
Door

haben

op 31 Oct 2021

Mijn haar is niet goed

Lisa
Door

Lisa

op 15 Apr 2021

Bedankt voor alle info! Ik ga dit zeker proberen!

ucchvas
Door

ucchvas

op 22 Apr 2021

This type of informational article helps many people. Hope you'll bring this type of post again.

Amarins
Door

Amarins

op 23 Jun 2021

Hoi, Ik heb het gevoel dat mijn haar niet meer groeit. Maar ik heb het nog nooit geverfd en zorg er goed voor. Ik ben wel afgelopen maanden afgevallen op een niet zo gezonde manier (niks psychisch). Kan het daar aan liggen? Groetjes Amarins

Reactie plaatsen