Bruidskapsel maken op de noordpool
15 november 2011 
in Divers

Bruidskapsel maken op de noordpool

Echt een leuke bijzondere opdracht! Op 11-11-11 mocht ik van het mooie lange blonde haar van Natasja van Dam een mooi bruidskapsel maken. Maar wel op de Noordpool in Fins Lapland

Hieronder het stukje uit de Katwijksche post.

Kapper  Edwin Minnee uit Katwijk kapt kapsel bruid op de Noordpool.

Op 11-11-2011 heeft de metamorfose kapper van de Katwijksche Post zijn kunsten mogen vertonen  op de Noordpool  in het noordelijkste Finse gedeelte van Lapland  bij Ivalo het meest noordelijk gelegen vliegveld van Finland.

Het feest was in het hotel Kakslauttanen dat ligt midden in de wildernis en de bossen. Er waren allerlei wilde dieren te zien zoals rendieren,poolvossen , een soort hamstertjes , sneeuwhoenen en zelfs een lynx. Er werden ook op een wandel tocht verse ijsbeer sporen gevonden. Waardoor de wandelaars iets sneller terug gingen dan gepland.

 

Bruid Natasja van Dam  uit Leimuiden  gaf haar ja woord  aan Rene Burgler in de bijzondere romantische  omgeving van de Noordpool.   Edwin Minnee van haarverzorging Edwin Minnee uit Katwijk werd als lang haarspecialist gevraagd om het bruidkapsel en de andere  kapsels te verzorgen. De foto´s werden geschoten door de bekende fotograaf legende Roger Overall uit Ierland.

 

Helaas was er voor het eerst in 135 jaar in november nog geen sneeuw gevallen . Normaal ligt er in november zo´n 2 meter sneeuw. Het licht was wel heel bijzonder en het werd toch een heel romantische bruiloft. De ceremonie vond plaats in een grote glazen tipi waar de 35 gasten uit Nederland in een cirkel om het bruidspaar zat, de vloer was bedekt met zachte rendierhuiden Tijdens de ceremonie werd er alleen  kaarslicht gebruikt.

De langhaar kapper Edwin Minnee moest die dag (het is licht van 9.00 uur tot 15,30 uur) behalve de bruid zo’n 12 feestkapsels  van de overige vrouwelijke gasten verzorgen. Het mooie lange haar van de bruid was in Nederland al mooi blond gekleurd ,natuurlijk veilig zonder ammonia met Organic Color Systems.

Het was wel een hectische opdracht. Het was flink behelpen voor Edwin. Hij mocht gebruik maken van een van de twee oudste originele huizen in lapland. Het pand was nog geheel in originele staat, dus niet veel licht en een weinig hoeveelheid stroompunten  voor föhns en krultangen enz. en zelf een spiegel ontbrak.

Maar net voor de ceremonie om 14.00 uur was iedereen klaar. En iedereen zag er fantastisch uit. En het werd na de officiële gedeelte een super gezellig feest.

De volgende dag mocht de bruid voor de tweede keer  haar prachtige jurk een voor een fotoshoot in  het dorp van Santa Claus. Edwin had voor deze gelegenheid  een ander mooi kapsel verzonnen.

De volgende mocht iedereen weer vertrekken om 8.30 ’s ochtends moest iedereen uitchecken en om 8 uur was het begonnen te sneeuwen. De eerste sneeuw van deze winter. Het hele gezelschap kon nog 2uur genieten van een witte wereld voordat ze weer met het vliegtuig naar huis gingen.

Al met al was het een unieke gebeurtenis en het was fantastisch om mee te maken

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen