Azijn voor glanzend haar ?
09 oktober 2013 
in Divers

Azijn voor glanzend haar ?

Een vraag van Patricia over een goedkope oplossing voor glans in je haar het  huis, tuin en  keuken middel  voor je haar : Azijn.

Hey Edwin, Super goede tips allemaal voor meer glans rijk haar.
Ik gebruik nu zelf de verf van iluminia color van Wella Professional die meer licht reflecteren. Resultaat: supermooie intense gekleurde en glanzende blonde lokken!
Waar ik benieuwd naar ben is jouw mening over de huis,tuin en keuken tip om je haar na een wasbeurt te spoelen met azijn? Dit zou namelijk ook moeten zorgen voor meer glans in je haar. Zie een reactie graag tegemoet!
Hoi Patricia,

Azijn  en glanzend haar

Azijn geeft inderdaad meer glans aan je haar, het principe is simpel .

Azijn is een zuur ( PH waarde PH2,5 – PH3)
je haar bestaat uit schubben die reageren op een zuur ( lagere  PH waarde dan  7), PH 7 is neutraal ( zuiver water).
Shampoo en Haarverf heeft een hoge PH  waarde (+7) en opent  de schubben waardoor het licht niet meer kan weerkaatsen. Je haar ziet er dof uit.
Met een “goede”conditioner ( met een lage PH waarde) sluit je de schubben weer en kan je haar weer glanzen.

Sluiten schubben

Wanneer je haarschubben erg open staan omdat het haar een te hoge PH waarde heeft is een normale conditioner met PH waarde 5.0 soms niet genoeg om de schubben te sluiten.

Haar heeft het liefst een PH waarde van PH 5,25.

Om deze schubben dicht te krijgen moet je een zuur in het haar doen die ver voorbij de 5.25 PH waarde gaat. bv een hele goede conditioner gaat tot 3.5 soms tot 2.5. Dit is de zelfde Ph waarde als Azijn!

Alleen azijn heeft geen andere stoffen die je haar ook graag wil hebben.
Maar de schubben gaan dicht en vaak nog beter dan de goedkope cremespoelingen en conditioners.
Ik vind het alleen niet echt lekker ruiken maar als het goed is verdwijnt de lucht wanneer je haar is opgedroogd.

 

Alternatief

Een ander alternatief is Citroenzuur PH 1,5/2 voor heel poreus haar ( niet te verwarren met citroensap).
Maar LET OP! dit moet je altijd mengen met een goede conditioner of haarmasker want anders  kan je haar gewoon oplossen.

Over de schrijver
Nynke
Door

Nynke

op 09 Oct 2013

Hallo Edwin. Ik wil je ten eerste complimenteren voor deze geweldige site. En dankzij jou ben ik nu ook een grote L'anza fan! Ik heb al veel producten geprobeerd. En heb gisteren de L'anza healing oil set (shampoo, conditioner, serum) gekocht. Alleen was ik erg nieuwsgierig naar de Ph waarde van deze producten. Ik kan het nergens vinden. Weet u het misschien? Groetjes Nynke.

Edwin
Door

Edwin

op 20 Oct 2013

Hoi Nynke. Wat voelt de nieuwe l'anza healing Oil lekker he? Maar inderdaad de PH waarde staat er niet op. De shampoo zit waarschijnlijk tussen de 5.5 /5.8 de Conditioner 5.3/ 5.4 de conditioner is minder zuur dan andere . Daardoor wordt het haar niet slap en met de extra verzorging blijft het wel gezond en voelt het heerlijk glad en sterk aan. De schubben staan dan wel een heeeeeeeeeeel klein beetje open maar sluiten perfect zodra het haar helemaal droog is. Ik ben blij dat je ook zo'n l'anza fan bent. Groeten van Edwin

malika
Door

malika

op 19 Oct 2013

Hoi, Edwin Moet je niet het azijn in water mengen of is het puur met azijn spoelen. Ik stap het even niet groetjjjjjjjjjjjjjes

Edwin
Door

Edwin

op 20 Oct 2013

Hoi Malika, Maakt op zich niet uit als je haar maar nat is en je het goed kan verdelen. Meng je het met water verdeelt makkelijker. In een keer in je haar doen en een beetje masseren gaat sneller. daarna wel uitspoelen. groeten Edwin

Reactie plaatsen