Vervolg op tiener dood door haarverf

“Zo de kerstdagen zij weer voorbij dus weer tijd voor mijn blog op haargeheimen” .

Ik wil graag een reactie geven op mijn blog over Tabatha McCourt een Engels meisje die overleden is aan een reactie op haar verf.

Welke verf moet ik kiezen ?

Ik kreeg van Riet een vraag welke verf dan wel veilig is (bij de Drogist/Supermarkt).

Ik ben op onderzoek gegaan heb verschillende leveranciers gebeld en elke verpakking gekeken bij de drogist.

Thuis kleuren

Bij de drogist kwam ik er achter dat 90 % van alle thuiskleuringen L’oreal, Kasting, Living colors, Poly color, Exelence, enz.  alleen nog maar gebruik maken van  de veel gevaarlijkere stof toluenediamine(PTD) .

De enige die geen PTD’s bevatte was Kruitvatverf maar die dekt vaak niet voor 100% grijs haar en bevat ander agressieve stoffen.

( veilige) Professionele kleuren

Van de professionele verven  maken  Schwarzkopf, l’oreal L’anza, Wella, Kis, Ego color,  in meer of minder mate gebruik van  en combinatie PPD’s met de gevaarlijkere PTD’s.

De enige kleuren die ik zover ik heb kunnen onderzoeken die geen PTD’s gebruiken zijn:

  • Organic Colors System ( die gebruik ik ook in onze salon)
  • CHI Color van Farouk ( soms via internet verkrijgbaar)
  • Fuente
  • En voor de Consument: Tints of Nature. Verkrijgbaar via internet of natuurwinkels en sommige drogisterijen

Zonder ammonia 

Al deze kleuren zijn ook zonder ammonia en een stuk milder dan gewone kleuren en bevatten veel minder pigment (Organic Color Systems slechts 0,6%). Maar geven een veel grotere dekkinggraad (100% grijsdekking)

Gewone kleuren hebben extra veel pigment nodig omdat het haar helemaal wijd open komt te staan. Met uitspoelen  verdwijnt 3/4 deel van het pigment gelijk uit het haar.

Door onze wijze regeringleiders in Brussel is besloten dat er nu nog maar 4% pigment in verf mag zitten.Dat is voor ammonia houdende verf te veel te weinig om een mooie kleur te maken.  Vandaar de fabrikanten de veel gevaarlijkere PTD’ zijn gaan gebruiken om de kleur toch goed dekkend te krijgen. Met alle gevaren vandien, maar ja het de EG keurt het voorlopig nog goed.