Tiener overleden na gebruik haarverf.

Een bericht met een waarschuwing van Organic color systems USA.

Tabatha McCourt uit Engeland 17 jaar vond het heerlijk om haar haar te verven. Ze is volgens de artsen overleden aan een ernstige allergische reactie op de chemische bestanddelen van de haar verf die ze afgelopen zaterdag gebruikt heeft. 

Kleurt u u haar wel veilig? Vraag naar Organic color Systems

 

De Engelse tiener kleurde haar haar regelmatig, dus de allergische reactie was een volkomen verrassing. De politie in haar woonplaats Airdrie verklaarde dat de reactie op de haarkleuring nog geen 20 minuten nadat ze de verf opgebracht had ontstond.

Ze was bij haar vriendin voor een gezellig TV avondje toen ze besloot haar haar te verven. 20 minuten nadat ze de kleuring opgebracht had, begon ze volgens haar vriendin Heather Goodhall het aluminiumfolie van haar hoofd te trekken. ‘Haar ogen begonnen gek te doen en ze werd misselijk. Ze leek op een gegeven moment net een lappen pop, helemaal slap en bleef gewoon liggen, “vertelde Heather. De tiener werd zo snel mogelijk naar het ziekenhuis gebracht, waar ze na korte tijd overleed.

kleurpigmenten

Alle blijvende (permanente) haar kleuringen bevatten chemische bestanddelen die een oxidatie proces aangaan met kleurpigmenten. ALLE permanente haarverf bevatten een soort van kleurpigmenten. Echter, niet alle kleur pigmenten zijn hetzelfde gemaakt. Er zijn twee soorten pigmenten die in permanente verf het meest voorkomen: p-paraphenylenediamine (PPD) en toulen-2,5-diamine sulfaat (ook bekent onder de naam p-paratoluenediamine of PTD)

Giftig

Ondanks dat met de pigmenten met PPD’s jarenlange ervaring en kennis is, (PTD’s pigmenten zijn veel giftiger, gevaarlijker en kunnen veel heftigere allergische reacties veroorzaken) zijn er steeds meer bedrijven die PPD’s vervangen hebben door PTD’s zodat ze kunnen adverteren dat ze zonder PPD’s werken. Helaas, PTD’s zijn tweemaal zo giftig en er is tweemaal zoveel pigment nodig voor om het zelfde effect te krijgen.

Dus deze misleidende bedrijven brengen die haarkleuringen op de markt als een meer veilige haar kleuring, terwijl deze dus in werkelijkheid 4 maal zo giftig zijn als normale haar verf. Waardoor de kapper en de consument een gevaarlijk vals gevoel van veiligheid wordt gegeven.

Ook natuurlijke haar verf bevat PPD’s

Alle haarverven bevatten een bepaalde hoeveelheid pigment. Zelfs demi(semi)permanente of natuurlijke haarkleuringen zoals henna bevatten PPD’s of PDS/TDS. Wanneer jou haarverf adverteert met ‘ zonder PPD”s ‘ dan kan je er vanuit gaan dat het PTD’s bevat, en dus veel gevaarlijker is. Wanneer je ooit een nieuwe haarkleur probeert, het maakt niet uit waarmee ze adverteren, zou je voor de zekerheid eerst een gevoeligheidtestje moeten doen. Je neemt en beetje verf en doe dat op de binnenkant van je arm, plak er een pleister op en kijk of je na 24 uur ( of 48 uur ) een reactie krijgt. Geen reactie! Dan pas kleuren. 

Nu is haar kleuren een ingewikkelde behandeling. Waarbij zorgvuldige bereiding, ervaring in verschillende technieken, bewust zijn van de ingrediënten van de kleuring en doordachte creativiteit belangrijk zijn. Zelfs wanneer je overweegt een pakje bij de drogist op je hoofd te smeren. Zou je eerst kunnen overwegen om naar een kapsalon te gaan en daar je haar laten kleuren door een geschoolde gespecialiseerde kleurspecialist die er een expert in is om jou een goede haarkleur te kunnen bezorgen.

Laagste % PPD’s mogelijk ( 0,6%)

Organic Color Systems ( de kleuring waarmee we in de kapsalon haarverzorging Edwin Minnee in Katwijk maar werken) bevat de laagste hoeveelheid PPD’s die mogelijk is. Zelf in de donkerste kleuren niet meer dan 0,6%. Hoewel verreweg de grootse meerderheid van de mensen die met Organic Color Systems wordt gekleurd nooit een allergische reactie zal vertonen. Zou je er voor de zekerheid kunnen kiezen om eerst een gevoeligheid testje te laten doen. Wel minimaal 24 uur voor je het haar laat kleuren. Dan weet je dat je echt veilig zit.

Bron: http://www.organiccolorsystems.com/teenager-dies-from-hair-color/?goback=%2Egde_677507_member_81508502