Hoe gebruik je je handen tijdens het knippen.

 Als je nog nooit iemand geknipt hebt, kan het soms best moeilijk zijn hoe je je handen moet gebruiken tijden het knippen.

Als je knipt moet je altijd je twee handen gebruiken. Ze hebben beide verschillende maar belangrijke functies.
Omdat slechts 15 % van de mensheid links handig is gaan we er vanuit dat je rechtshandig bent.
Je rechterhand is je kniphand en met je linkerhand hou je het haar vast.
Je linkerhand is eigenlijk het belangrijkst die bepaald de vorm van je kapsel.
Met je pink en ringvinger maak je de ruimte zorg je voor stevigte en je middelvinger en wijsvinger houd je het haar vast.

Functies Linkerhand

Je linkerhand heeft 3 belangrijke functies:
Houd het haar vast -zodra je met je rechterhand een pluk haar vanuit het hoofd hebt gekamd hou je tussen je middel- en wijsvinger het haar stevig vast.
Bepaald hoeveel haar je knipt – met je pink en ringvinger bepaal je de afstand vanaf het hoofd tot het punt waar je gaat knippen. Dit bepaald hoeveel haar er afgeknipt wordt en gedraagt zich als een gidslijn hoe je moet knippen.
Houdt je kam vast - zodra je de lengte van het te knippen haar bepaald met je vingers hebt, moet je je knipkam van je kniphand naar je linkerhand brengen. Zonder het haar tussen je middel-en wijsvinger los te laten schuif je de kam tussen je duim en wijsvinger. Klem de kam goed vast met je duim zodat de kam stevig zit en niet in de weg als je gaat knippen.

Functies kniphand

Je kniphand heeft 2 functies:
Kamt de haren –je begint met schoon nat haar plat op het hoofd. Je kamt een gedeelte van het haar zodanig dat je het vast kunt pakken met je linkerhand.
Knipt met de schaar – als het haar tussen je middel- en wijsvinger zit en je de lengte bepaald hebt met je pink en ringvinger. Kan je de kam tussen je duim en wijsvinger klemmen en knippen.

Hoewel het lijkt dat je kniphand de meeste verandering maakt is het je linkerhand die het verschil maakt tussen een goed kapsel of niet.
Als je niet netjes werkt en het haar niet op de juiste manier vasthoudt, wordt het een rommelig en ongelijk kapsel.
Shirleyvdploeg
Door

Shirleyvdploeg

op 22 Nov 2020

Hallo, Ik heb last van het handgewricht dat aan je middelvinger zit. Steeds als ik de efileerschaar heb gebruikt wordt het erger. Weet je of dit vaker voorkomt bij kappers? Ik hoor het graag.

Mariska
Door

Mariska

op 20 May 2015

Hallo,Ik heb van mezelf een peper/zout kleur. Al jaren verf ik mijn haren zelf blond. Altijd met wat warmte erin als goudblond. Ik was inmiddels ietsje grijs geworden (iets boven de oren). Helaas heb ik door chemo al mijn haren verloren. Sinds 1/2 dec groeien mijn haren weer. Eind jan laatste chemo gehad, dus het groeide alweer terwijl ik nog chemo had. Alleen het is hartstikke grijs! Onlangs mijn haren geverfd maar dat sloeg dus oranje uit. Toch maar naar de kapper geweest. Maar ivm financiën wil ik wel weer zelf verven. Kan ik dan gewoon lichtblond bijv doen? Mvg Mariska

Edwin
Door

Edwin

op 25 May 2015

hoi Mariska, door de chemo is je haar van struktuur veranderd. Waarschijnlijk komt het flink wat keratine te kort. Door de verandering merk je dat de kleur ook is veranderd. Wanneer het zo snel oranje is, kleur dan met een natuurtint bv8N of 9N gemengd met 8A of 9A hoe licht je het zelf wil.\ een optie is ook een basiskleur kleurhoogte 7 of 8 met een paar folie plukjes. Kis heeft een goede kwaliteit verf en ook nog voor een zeer schappelijke prijs.let wel op de 8N is iets donkerder dan bij de meeste kleuren 9 maar de kleur dekt wel fantastisch. succes Edwin

Michelle
Door

Michelle

op 21 Apr 2015

Zou je een video willen laten zien, waarop precies te zien is hoe je je handen gebruikt (met name houdt) als je knipt? :-)

Edwin
Door

Edwin

op 30 Apr 2015

Hoi Michelle, Goed, idee zal er over nadenken. groeten Edwin

Alexandra
Door

Alexandra

op 12 Mar 2024

Ik zit op een kapperscursus en heb een paar keer in mijn vingers geknipt Bestaan er vingerbeschermers waarmee je makkelijk door t haar glijdt

Reactie plaatsen