Haar kleuren met semipermanente kleuring zonder ammonia met ontkroezen haar

Ik kreeg een vraag van Rianne over kleuren met een semi permanente kleuring  zonder ammonia ( maar met ethanolamine) in  haar dat pas is ontkroest.

hey edwin
ik ben surinaams en heb blackhair. ik heb woensdag mijn haar ingekleurd met semi color keune. er staat dat het ammonia vrij is maar op de tube staat ethanolamine maar dat is toch ook ammonia? waarom noemen zij het dan een haarspoeling? is het een mild product om je haar te kleuren? en wat bedoelt men dat het de haarvitaliteit niet aan tast? dringt het produkt door tot in de haarvezels? en is het schadelijk als het de haar vezels binnen dringt.? en wat zijn de voordelen als het de haarvezels niet binnen dringt? alvast bedankt voor het antwoordt grt Riane.

Hoi Rianne,

Ammoniavervanger

Ethanolamine is een ammonia vervanger. Het zorgt er voor dat de pH waarde omhoog gaat zodat de kleur deeltjes in het haar kunnen komen.

Ethanolamine is minder agressief voor de hoofdhuid en opent de schubben op een langzamere manier dan Ammonia.

de schade die dat veroorzaakt zijn de meningen over verdeeld. Sommige experts beweren dat ammonia doordat het snel  de schubben opent de schade beperkt blijft omdat de schubben ook weer snel sluiten. En dat Ethanolamine door langzamer de schubben te openen langer effect heeft en daardoor het haar meer kan uitdrogen.

Persoonlijk denk ik dat het belangrijkst is hoe hoog de PH waarde uiteindelijk wordt. Hoe hoger hoe meer schade  met de juiste verhouding ethanolamine komt het haar nooit voorbij de PH grens waarbij het haar zo wijd open staat dat je het bijna niet normaal weer dicht krijgt. Hierdoor blijven alle stoffen die in je haar horen ook in je haar. Gebruik je een te grote hoeveelheid ethanolamine kan het net zo schadelijk of misschien wel meer zijn dan ammonia.

In onze verf (Organic Color) zit een heel laag percentage ethanolamine zodat het haar nooit voorbij het punt komt dat het haar  kan beschadigen. in bv CHI haarkleuring van Farouk zit meer ethanolamine waar door het haar soms iets droger is.

Ontwikkelde en onontwikkelde kleurdeeltjes

Voor een semipermanente kleuring heb je bijna geen ethanolamine nodig de kleur bestaat namelijk uit een deel ontwikkelde kleurdeeltjes (kant en klaar kleurdeeltjes die niet diep in het haar kunnen doordringen )

en onontwikkelde kleurdeeltjes ( kleurdeeltjes die nog niet “klaar”  zijn  maar door oxidatie met heel laag percentage 1,5% tot 2,5% waterstof peroxide ontwikkelen en dieper het haar kunnen doordringen) die zorgen er voor dat de kleur niet helemaal diep in het haar doordingen en geleidelijk kan  vervagen ( dus geen uitgroei) en  ook  veel minder schade veroorzaken dan gewone haar verf.

De haarvitaliteit ( de gezondheid van het haar , vitaal betekent levendig)  wordt dus nauwelijks aangetast.

De kleur zal bij jouw haar wel dieper in de vezels komen doordat het haar door het ontkroezen meestal  poreuzer is.

Voordeel semikleuring

Dus semikleuring betekent: Minder schade, meer glans, droogt het haar nauwelijks uit, geen uitgroei en in jou geval een langere houdbaarheid soms door het ontkroezen langer dan gewone verf ( doordat je haar  meer poreus wordt van verf kan het sneller vervagen in ontkroest haar).

wanneer je weer je haar laat ontkroezen vervaagd de kleur wel maar blijft de schade beperkt en kan je gewoon na twee weken( dan is het haar minder poreus) weer met een semikleuring worden gekleurd .

“Vollopen” kleur

Wanneer je weer je haar laat ontkroezen vervaagd de kleur wel maar blijft de schade beperkt en kan je gewoon na twee weken( dan is het haar minder poreus) weer met een semikleuring worden gekleurd .

Let wel op ! Door de ontwikkelde kleurdeeltjes in de semikleuring  en de poreusiteit  van het ontkroesde haar kan de kleur  “vollopen”  dat betekent dat de  ontwikkelde kleur deeltjes diep in het haar blijven hangen en gaan stapelen . De kleur wordt dan een onbestendige lelijke  soms grauwe donker bruin tot zwart. Dit gaat er bijna niet uit en ziet er ook echt onnatuurlijk uit om dat op de aanzet de kleur wel mooi is en zijn karakter behoud.

Edwin Heeft een ebook geschreven met vele kleurtips.

Vul in en je kan direct  het boekje lezen.

Ontdek de Gratis Kappergeheimen!

Voornaam
E-mail