Hoe krijg je een oranje gloed uit je haar?

Een vraag van Esmaralda hoe ze van een een mooie kleur kan maken  ondanks de oranje gloed door de terugkleuring van een donkere haarkleur naar lichtere kleur.
Hier haar vraag.
hoi!
Ik heb net mijn haar ontkleurt van donkerbruin. Dit werd oranje. Hierna heb ik het geverfd met middenblonde verf. Hierdoor werd het minder oranje, maar het is nog steeds te zien..
Ik wil nu eindelijk eens een mooie lichte kleur.. Want nu lijkt mijn haar nog bruin, (met een rode gloed) en heb het het liefst licht zodat de uitgroei bijna niet opvalt. Heb zelf lichtroodblond achtig kleur haar..
Ik hoop dat u mij z.s.m. afvies kan geven dan kan ik kijken wat ik zelf kan doen. De kapper kost erg veel..
Met vriendelijke groet,
Esmeralda
BesteEsmeralda bedankt voor je vraag en voor je reactie.

Het grootste haarkleur probleem wat er is

Je vraag gaat over het grootste kleurprobleem in de kappersbranche
“hoe krijg je een mooie lichtere kleur met donkergekleurd haar”
De beste oplossing van jou probleem is :
Ga naar een goede kapper !
Het is een van de moeilijkste kleurbehandeling die er is.
Het is een duurdere oplossing maar ik weet niet in hoeverre je haar al beschadigd is maar je loopt het risico wanneer je zelf gaat proberen te corrigeren je haar zo verzwakt en beschadigd dat je hethelemaal kort moet knippen of erger dat het zelfs afbreekt.
Wil je ondanks mijn waarschuwing toch zelf proberengebruik dan alleenprofessionele haarkleuringen. bv Kis van kappers Igora van Schwarskopf
Ik zal je laten zien wat je het best kan doen. kijk ook eens op mijn blog ” Vraag over lichter kleuren zonder oranje/ gele / rode gloed ”

STAP 1

Zorg dat je haar weer zo’n goed mogelijke conditie krijgt voor je verder gaat met kleuren.
Kijk op internet voor eengoed professionele haarverzorging B.V. CHI ( is vrijgemakelijk op internet te bestellen)

  • CHi Infra shampoo
  • Chi infra treatment
  • Chi Keratin Mist
  • CHi Silkinfusion ( deze elke dag gebruiken)

Kosten tussen 14 – 25 euro per fles , prijzig in de aanschaf maar voordelig in hetgebruik ( je hebt maar een heel klein beetje nodig) en je haar voelt fantastisch.
Als je haar van de treatment wat slapper aanvoelt gewoon goed en grondig uitspoelen met warm water.
Maar wel doen! De gezonder je haar is de beter pakt de kleur.

STAP 2

Blonderen

Wanneer je haar een redelijke kwaliteit heeft moet je het eerst verder oplichten / blonderen.
DIT KAN NIET MET EEN HAARVERF!
Je kan geverfd haar niet lichterkleuren met verf, alleenmet blondeer ( bv . Kis KeraBlond met 6% activator) vandaar dat je haar niet lukte met de middenblonde verf. Door het koele pigment  in de verf werd je haarkleur alleen iets minder oranje
Doe dit heel voorzichtig!
De punten en midden lengten mogen niet donkerder zijn als de aanzet!

  • Bij de aanzet zit niet veel donkere (kunstmatige) pigmenten dus wordt het daar in dekortstekeren helemaal wit.
  • In hetmiddengedeelte is je haar vaak donkerder en licht poreus en duurt het langer voordat het weer lichter is.
  • De punten zijn meestal het meest poreus waardoor die sneller pakt of als de donkere kleur is doorgelopen is de donkere kleur bijna niet weg te krijgen.

je hebt verschillende opbreng technieken:

  • De gemakkelijkste: Verschillende plukken inzetten met een kam of een kwast (eenoude tandenbordstel werkt ook) de aanzet héeeeeeeeeeeeeeeeeeeldun (voordat je het doorhebt is de aanzet al veel te licht), de punten heel dik. Het haar lijkt lichter en door het rommelig effect vallen de fouten niet zo op.
  • Met een puntkam verschillende plukjes uit het haar pakken in een folie ‘plakken ‘ en insmeren met blondeer Punten dik in zetten aanzet natuurlijk een  heeeeel klein beetje .
  • De moeilijkste: helemaal inzetten als een verf en proberen de aanzet over te slaan.Tussen depassees (afdelingen van haar) doe je dan een plukwatten zodat de blondeer niet op de huid en aanzet komt. Daarna proberen te corrigeren met eensemikleuring of haarverf.
  • Met een hoop geduld. In de lengte en punten steeds verschillende plukjes bij zetten en uitspoelen en dat net zolang herhalen totdat het gewenste resultaat bereikt is.

STAP 3

Tussen behandeling met haar kuur

Voor je stap 4 begint eerst lichtwassen( niet dehoofdhuid aanraken of inmasseren) met CHi infra shampoo dan eenCHI treatment 5 min. inwerken en grondig uitspoelen met warm water en daarna evt. Keratin Mist (niet uitspoelen).

STAP 4

Gele /oranje gloed wegwerken

Als er na de blondering nog een gele/ oranje gloed zit moet je die weg werken met een lichte(as) semikleuring of spoeling.
bv iGORA VIBRANCE 9.1 of 9.5-4 of 9.5-1 evt daar bij een heel klein druppeltje 0.11 met de 1,5% activator Dit moet jezelf gokken welke bij jou goed is en hoeveel je nodig hebt.
let wel op 0.11 is een mengtint en heeft kleurhoogte 7 waardoor je haar weer donkerder kan uitpakken.  1 cm is vaak al ruim voldoende!
Van Kis zijn de kleuren 10S 10SA of als je haar heel oranje/geel is 10FZ met activator 6 volume DMI lotion ook mooi
let op! Als de kleur temat doorslaat (groene, grijze of blauwe gloed) corrigeren bij de kapper! dit kan je zelf niet. Dit kan een goed kapper doen met eenmilde blondeerspoeling tot dat de kleur goed is.

STAP 5

Aanzet Kleur corrigeren

Waarschijnlijk heeft de haarkleur op je aanzet verschillende heel licht gekleurde stukken. Om dit te corrigeren moet je heel voorzichtig en donkerder tintje met semikleuring of haarverf op doen.
Welke? Tja… dat kan ik niet zien. Kijk op een kleurkaart welke kleurhoogte je haar in het midden is en neem dan een halve tot hele tint lichter dan die kleur en dan is het een kwestie van proberen en gokkentot hetgoed is . bv Kis 8A of 7A of 7  met 3% activator
Als de aanzet maar iets donkerder is als de punten en lengtes.

STAP 6

Extra verzorging

Laatstestap is weer extra verzorgen. gebruik dehele CHi lijn en neem gerust watextra Silk Infusion (niet uitspoelen)

STAP 6

Je volgende haarkleuring

Wees voorzichtig!
Voorlopig je punten en uiteinden niet meer kleuren alleen de uitgroei bijwerken.     Om te voorkomen dat er verf in de punten komt doe voor je haarkleurt conditioner in de punten en niet uitspoelen.
Ik wens je veel succes in ik hoor graag hoe het gegaan is.
Edwin

 

Wil je meer tips over haarkleuren?

Ik heb een E-book geschreven  “50 kleur tips die je nooit van je kapper hoort”.  Hier in staan verschillende tips  over haarverven zoals:  Je kleurhoogte bepalen, grijs haar kleuren, blond haar kleuren, zelf kleuren, verschillende bespaartips, verzorgtips enz.

Je krijgt dan ook regelmatig extra haar (kleur) tips toegezonden.Ontdek nu de “50 kleurentips” nu  helemaal gratis ! Vul het formulier in en klik op de onderstaande link en  en je krijgt direct toegang.

[optin]