De 6 belangrijkste oorzaken die je haarkleur doen vervagen.

Wanneer je  haar gekleurd is met een permanente haarverf ben je er waarschijnlijk al achter dat er niets permanent is aan een permanente haarkleur.  Je mooie nieuwe  haarkleur begint in vrij korte tijd al  te vervagen. Het kan zelf in vrij korte tijd vaal en lelijk worden.

Er zijn verschillende oorzaken die je haar sneller doen vervagen.

Hier zijn de belangrijkste Zes:

  1. De zon. Ben jij ook zo’n iemand die heerlijk in de zon wil liggen en uren kan “bakken”op het strand. De straling van de zon maakt korte metten met het pigment in je haar kleur en breekt het razend snel af.
  2. Verkeerde shampoo. Zo’n extra milde elke dag shampoo bij de supermarkt is vaak niet zo zacht als de makers je willen doen geloven. De chemicaliën die er in zitten strippen in rap tempo je kleur zo weer je haar uit.
  3. Agressieve haarverf. Sommige haarverven bevatten  agressieve stoffen die je schubben van je haar wijd open houden zodat je kleur gewoon weer uit je haar valt.
  4. Te vaak de punten kleuren met een hoog percentage H2O2. Elke keer wanneer je je haar verft lost er een beetje haar op. Wanneer je elke keer dezelfde verf gebruikt voor in de punten wordt je haar zo poreus dat het geen kleur meer vast kan houden.
  5. Verkeerd gebruik van de verf. Wanneer je niet de gebruikaanwijzing precies volgt  kan er van alles mis gaan! Waaronder ook de houdbaarheid van de kleur.
  6. Zwembad( chloor)water. De ontsmettende werking van chloor werkt ook fantastisch voor je kleur. Vooral roodtinten verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Wat kan je hier nu tegen doen?

  • Bescherm je haar tegen de zon. Dek het af of gebruik een goede uv beschermer voor je gekleurde haar.
  • Gebruik een goede shampoo voor gekleurd haar. Het liefst een echt kappers merk. Bijvoorbeeld Bonacure van schwarzkopf, Kerastase van L’oreal, SP van wella, Goldwell dit zijn hele goede middenmoters, wel duurder dan bij de supermarkt maar vaak zo geconcentreerd dat per wasbeurt het net zo duur is omdat je er veel minder van nodig hebt dan de waterige versie van d supermarkt.  Toppers zijn: CHi of Biosilk van Farouk, L’anza color care shampoo, Abba( redelijk goedkoop in aanschaf),Tressa, Paul Mitchel, Fuente, enz. Deze merken zijn bij de betere kapper te verkrijgen of kijk op internet (vraag wel advies aan de kapper en kom er achter wat het best voor jou haar werkt).
  • Gebruik een goede professionele haarverf. Stop met goedkope pakjes waarvan de kleur binnen no-time verdwijnt. Kijk bij sommige kappers die haarverf verkopen(die kunnen je gelijk een juist advies geven) of kijk op internet wanneer je weet welke kleur je wilt hebben.
  • Stop met elke keer je hele haar te kleuren. Wanneer je met professionele verf kleurt blijft je kleur trouwens veel langer mooi, zodat je niet elke keert de punten moet kleuren maar alleen de uitgroei kan kleuren. Verdwijnt je kleur in de punten toch te snel? Gebruik dan een semikleuring of spoeling in dezelfde kleur. Dit is minder belastend voor je haar en het blijft in veel beter conditie. Let wel op! kijk uit dat de kleur niet volloopt.
  • Wanneer je haarverf klaarmaakt doe dit dan precies volgens de gebruikaanwijzing, gebruik het liefst een maatbeker of keukenweegschaal om zo nauwkeurig mogelijk te werken. Ga geen verschillende merken bij elkaar voegen. De kleur en activator zijn op elkaar in-gespeelt voor optimaal resultaat. Je weet nooit wat er gebeurd wanneer je bv. een ander merk H2O2 gebruikt of verschillende merken bij elkaar mengt.
  • Tja… ga niet  zwemmen. Ga je toch probeer het haar zo goed mogelijk te beschermen bv. een serum en was je haar direct  na het zwemmen en gebruik een zeer goede conditioner om de schade te beperken.

Het belangrijkste  wat je moet doen.

Zorg dat je haar in top conditie is. Gebruik dus een goede haarverf en een goede shampoo en altijd een goede conditioner om het vocht gehalte van je haar goed te houden. Sla dit nooit over! Word je haar snel slap van conditioner? Gebruik een conditioner die het haar niet verzwaard( Volume Conditioner van L’anza of Farouk) of spoel heel goed uit met warm water.

Gebruik eens per week een haarmasker, al verzwaard het iets het is toch de moeite waard om je kleur goed te houden!

Is je haar toch nog slap? Gebruik een goede versteviger om te compenseren.

Wil je meer tips over haarkleuren?

Ik heb een E-book geschreven  “50 kleur tips die je nooit van je kapper hoort”.  Hier in staan verschillende tips  over haarverven zoals:  Je kleurhoogte bepalen, grijs haar kleuren, blond haar kleuren, zelf kleuren, verschillende bespaartips, verzorgtips enz.

Je krijgt dan ook regelmatig extra haar (kleur) tips toegezonden.

Ontdek nu de “50 kleurentips” nu  helemaal gratis ! Vul het formulier in en klik op de onderstaande link en  en je krijgt direct toegang.

[optin]